Overleg:Lijst van luchthavens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vaste naam[bewerken]

Ik vind dat er een vaste naam nodig is voor alle luchthavens. Ik dacht iets zoals <Luchthaven naam (stad)> bv. <Luchthaven Heatrow (Londen)>. Er staat dikwijls bij internationaal, maar dat is informatie en daar dient het artikel zelf voor,dacht ik? Zou mijn idee goed zijn?? SPQRobin 5 nov 2006 14:49 (CET)

Ten eerste: weet waar je aan begint... Alle links aanpassen is heel veel werk! Ik ben wel te vinden voor uniforme naamgeving, maar 100% doorvoeren kun je die toch nooit, omdat sommige namen officiële namen zijn, zoals Brussels Airport. Verder vind ik de voorgestelde naamgeving niet fraai met haakjes in de naam. Alankomaat 7 nov 2006 12:54 (CET)
Dat is waar, maar ik ben niet zo voor een wildgroei aan namen en wijzigingen aan een titel. Ik vind beter; een afspraak dan dat er altijd gewijzigd wordt. Er kan ook bv. een kolom op deze lijst komen (die enkel zichtbaar is bij het bewerken bv) waar op staat wat de officiële naam is, en die dan als titel gebruiken. Voor de overige (zonder of met onbekende off. naam) kan er een overleg komen welke 'vaste naam' er moet gebruikt worden. SPQRobin 8 nov 2006 14:10 (CET)
Ik denk dat "Luchthaven plaatsnaam naam" of "Luchthaven plaatsnaam" prima zou kunnen, zoals Luchthaven Londen Heathrow en Luchthaven Frankfurt am Main. Alankomaat 8 nov 2006 17:33 (CET)

Dat zou goed zijn, dus ...

Inderdaad. Misschien nog even kijken wat anderen er van vinden? Welke categorie is meest logische om dat te overleggen? Categorie:Vliegveld waarschijnlijk? Alankomaat 9 nov 2006 22:12 (CET)
Ik zou het hier doen, bij deze tekst. En dan op enkele overlegpagina's linken zetten... SPQRobin 10 nov 2006 16:53 (CET)

Eigenlijk is het opnemen van externe links in een lijst niet gewenst: we zijn geen startpagina. Michiel1972 13 nov 2006 18:59 (CET)

Dat is makkelijker , b.v. om lege pagina's te starten over luchthavens (het mag, zie hier, het derde puntje van het derde puntje). Ik vind dat goed is, een overzicht met o.a. linken met informatie over de luchthavens. SPQRobin 14 nov 2006 18:16 (CET)

Bedoeling[bewerken]

Zoals de lijst er nu bijligt zou ik denken dat het de bedoeling is dat alleen luchthavens met een aangemaakt artikel erop mogen, is dit correct? In elk geval is de lijst voor het gros van de landen in zeer verregaande mate onvolledig. Kiribati bijvoorbeeld heeft 23 (drieëntwintig) luchthavens waarvan 18 met lijnvluchten en geen enkele ervan staat op de lijst. Gertjan R 3 jun 2011 17:41 (CEST)

Tsja... er wordt al naar luchthavens verwezen waar (nog) geen bijbehorend artikel van is, al zijn dat er verhoudingsgewijs weinig. Enige tijd geleden is met name Hobbema druk bezig geweest met deze lijst maar die is inderdaad nog steeds verre van volledig. Om de lijst niet te "rood" te laten worden denk ik wel dat het handig is om je zoveel mogelijk te beperken tot luchthavens die al wel een eigen lemma hebben - al is het maar om te voorkomen dat als dat lemma later geschreven zou worden, er een net iets andere titel voor gekozen wordt. Richard 3 jun 2011 18:23 (CEST)
Dat is inderdaad een idee, voor bijvoorbeeld biografieën en talen doen we het ook zo dacht ik. Maar dan zou dat in de introductie moeten worden aangegeven. Idealiter wordt deze lijst op termijn echter vervolledigd (het aantal luchthavenartikels stijgt vrij vlot meen ik) en definitief naar land opgesplitst (zelfs niet naar werelddeel, dus), want de volledige lijst is gewoon niet werkbaar op een pagina (zelfs een lijst met Amerikaanse luchthavens alleen zou dat niet zijn). Op de Engelse Wikipedia heeft men ook een lijst per land en per afhankelijk gebied en dat werkt netjes en prima, het enige knullige is dat er pakweg een dertigtal landen en territoria zijn met slechts een luchthaven. Groet, Gertjan R 3 jun 2011 18:42 (CEST)
Dat 'ie uiteindelijk te groot wordt voor één pagina lijkt logisch ja. Maar hoe we dat op dat moment gaan oplossen hoeven we nu nog niet te beslissen, toch? Richard 3 jun 2011 19:12 (CEST)
Dat is inderdaad niet noodzakelijk zolang niemand concrete plannen heeft de lijst of een deel ervan te vervolledigen. Groet, Gertjan R 3 jun 2011 19:48 (CEST)
Ik zie eerlijk gezegd niet het punt van deze lijst. Er zijn op landnivo al diverse lijsten en vaak zijn die incompleet of -zodra de originele auteur stopt met het bijhouden ervan- verouderd raken. Voor de luchthavens die een eigen pagina hebben EN voorzien zijn van de juiste catagorie-aanduiding kan je via de catagorie-pagina een keurig overzicht krijgen. Als je een 'land-ontstijgende' lijst zou willen maken zou je kunnen denken aan het gebruik van een verborgen catagorie die niet direct zichtbaar is op de pagina (om te voorkomen dat je en een catagorie vliegveld in <land> en een moeder-catagorie vliegveld krijgt of je schrijft een tool op de toolserver die ofwel automatisch (cronjob) of door handmatig opstarten alle land-specifieke catagorieen doorloopt en dan automatisch een update van de pagina maakt. En als je dat doet zou je voor die landen waar je behalve de pagina's van de diverse luchthavens ook nog een aparte lijst hebt met luchthavens die niet perse een eigen pagina hebben. Zie bijvoorbeeld Marokko: je hebt de Categorie:Vliegveld in Marokko welke dan links heeft naar alle artikelen in deze catagorie en binnen deze catagorie heb je dan nog weer een eigen artikel Lijst van Marokkaanse luchthavens.
En deze lijst is vervolgens weer ingedeeld in de Categorie:Lijsten van vliegvelden: als je vervolgens op de toolbox een tool zou maken die al deze lijsten doorloopt, indexeert en dubbele vermeldingen (zoveel mogelijk) eruit haalt dan kom je imo een heel eind. Het kost eenmalig wel wat werk om eea te programmeren maar daarna is het eenvoudig om een algemene overzichtspagina (of een set van paginas) samen te stellen en up-to-date te houden.
In plaats van een officiele tool te schrijven kan je ook een lokale applicatie maken: in dat geval maak je geen officiele Wikitool op de toolserver maar gebruik je gewoon je eigen applicatie/super-macro op je werkstation die gewoon als ware het een eindgebruiker de geconfigureerde pagina's en catagorieen doorspit en op basis van de opgehaalde en vervolgens gefilterde en geindexeerde data gebruikt om een bijgewerkte lijst maakt die je dan met eenvoudig copy/pasting publiceert. JanT
Overigens kan je al aan bovengenoemde voorbeelden zien mbt Marokko: je hebt dat eerstgenoemde catagorie Vliegvelden in Marokko waarop je de links kan vinden naar de pagina's met de vliegvelden die gecodeerd zijn met de juiste cat-aanduiding, vervolgens heb je de handmatig samengestelde Lijst van Marokkaanse luchthavens en onder Lijst van vliegvelden in Marokko vind je weer een ander overzicht die niet overal overeenkomt met de andere lijsten. Dus als je zou kiezen voor nog weer een nieuwe lijst zorg er dan voor dat die wordt gemaakt op basis van reeds aanwezige informatie op Wiki waarbij je dan ook nog zou moeten kunnen configureren dat je bepaalde vliegvelden opneemt die niet voorkomen in andere lijsten. Wellicht bouw je de mogelijkheid in om per land of werelddeel een eenvoudige input-lijst te gebruiken waarin je alle (jouw bekende) vliegvelden in een bepaald land zet: als de applicatie vervolgens het vliegveld tegenkomt in de Catagorie-aanduiding of in de diverse Lijsten dan is het prima en wordt slechts een verwijzing in de output opgenomen. En als er in de inputlijst vliegvelden vermeld staan die de applicatie vervolgens nergens tegenkomt op de lemma's en overige overzichtpagina's da zet hij hem niet alleen in de outputlijst maar rapporteert het ook aan degene die de applicatie gestart heeft zodat deze op onderzoek kan gaan en zonodig een nieuw artikel start op Wiki danwel het vliegveld minimaal op de handmatige bijgehouden overzichtslijsten plaatst. (Gebruiker:Tonkieoverleg) 5 jun 2011 03:31 (CEST)
Ik ben dit beginnen lezen maar ben na een paar zinnen moeten stoppen, daar begrijp ik niks van dus laat ik het aan de specialisten over. Wat ik nu dankzij jouw reactie wel heb gezien is dat we dus óók lijsten hebben voor werelddelen, zoals lijst van vliegvelden in Afrika. M.i. moeten op termijn twee van de drie types lijsten verdwijnen: het is of het een, of het ander. De lezer heeft niks aan drie verschillende lijsten met hetzelfde maar met andere criteria, andere mate van volledigheid, andere, minder of meer gegegevens enzovoorts. De wereldwijde lijst moet dus gewoon doorverwijzen naar alle nationale lijsten; de werelddeellijsten kunnen de prullenmand in. Het is jammer dat blijkbaar niemand van de luchtvaartredacteurs ooit het overleg heeft opgezocht over onze aanpak. Groet, Gertjan R 5 jun 2011 12:14 (CEST)

een land te weinig[bewerken]

hallo IK vind het on acceptabel ddat elk land er staat behalve pakistan. ik hoop dat dit er snel op wordt geplaatst want ik zie zelfs onbekende landen.

Alvast bedankt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Attiq12345 (overleg · bijdragen)

Wees gerust, dat is geen opzet. Er kunnen twee dingen aan de hand zijn: óf er zijn (nog) geen artikelen geschreven over luchthavens in Pakistan, óf men heeft gewoon vergeten ze in deze lijst op te nemen. In de artikelen over Islamabad en Karachi wordt met geen woord gerept over luchthavens, dus ik denk dat het eerste het geval is. Als er artikelen zijn, geef even de naam van die artikelen dan zet ik ze in de lijst. Zijn ze er nog niet dan komen ze waarschijnlijk pas in de lijst op het moment dat de artikelen geschreven zijn. Richard 8 aug 2011 19:15 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 51 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

 

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 19 okt 2017 21:42 (CEST)

 • Opmerking Opmerking: ik zag dit voorbij komen en vroeg me af 'als van zoveel luchthavens de website niet meer toegankelijk is, heeft het dan nog wel zin om ze in deze lijst op te nemen?' Mogelijk is van een aantal luchthavens de website gewoon verhuisd is naar een andere url, maar op dit moment ontbreekt mij de tijd (en de zin, dat geef ik eerlijk toe) om van al deze luchthavens te gaan controleren of ze nog een operationele website hebben. Gearchiveerde websites hebben in deze lijst volgens mij over het algemeen weinig tot geen toegevoegde waarde. Richard 23 okt 2017 12:40 (CEST)
  Kan overwegen om de website, en andere kerngegevens, van Wikidata te plukken. Bijvoorbeeld: Gebruiker:Bdijkstra/Wikidata/Luchthavens. --bdijkstra (overleg) 23 okt 2017 14:23 (CEST)
  Dat is een mogelijkheid, al vind ik de lay-out die nu in jouw naamruimte staat een stuk onrustiger. Ook de groepering is niet helemaal 'jofel' en of er bij artikelen die we niet hebben dan maar een link naar het betreffende item op Wikidata moet verschijnen vraag ik me ook af. Is het mogelijk om alleen de website (indie beschikbaar) binnen de bestaande lay-out op te halen uit Wikidata? Richard 23 okt 2017 15:40 (CEST)
  Zo'n Listeria-lijst is niet bedoeld om direct in een artikel te zetten, maar meer om veranderingen bij te houden. Ik zat te denken aan een sjabloon:tabelrij luchthaven waar je de naam en het aantal passagiers invult en de locatie en het aantal banen eventueel kan overschrijven. --bdijkstra (overleg) 23 okt 2017 15:46 (CEST)
  Uitgevoerd Uitgevoerd Sjabloon aangemaakt en toegepast voor Afghanistan. --bdijkstra (overleg) 23 okt 2017 23:58 (CEST)
  Duim omhoog Dat ziet er heel netjes uit. Mijn complimenten! Gelijk wel een vraagje: bij de luchthaven Tirana staat nu als locatie Albanië, niet Tirana (of zelfs maar Rinas). Komt dat zo uit Wikidata? Richard 24 okt 2017 09:56 (CEST)
  PS: ik zie net dat je dat met 'locatie =' kunt beïnvloeden. Richard 24 okt 2017 10:14 (CEST)
  Ja, dat is nog een puntje van aandacht. Voor locatie gebruik ik nu nabijgelegen stad van luchthaven (P931), wat in sommige vertalingen wordt opgevat als bedieningsgebied, met in dit geval meerdere deelantwoorden; misschien zou gelegen in bestuurlijke eenheid (P131) beter zijn, maar dat is lang niet altijd ingevuld. --bdijkstra (overleg) 24 okt 2017 10:32 (CEST)
  Vooralsnog gewoon P931 blijven gebruiken en waar nodig handmatig een andere locatie invullen, zou ik zeggen. Richard 24 okt 2017 11:41 (CEST)
 • Bdijkstra, kun jij onderstaande verklaren? Bij Kabul wordt het aantal banen wél correct overgenomen uit de parameters van de sjabloon, bij Deurne niet.
Locatie Luchthaven IATA ICAO aantal passagiers banen website
Kabul Luchthaven Kabul KBL OAKB ? 1 (2) site luchthaven
Deurne (Antwerpen) Internationale Luchthaven Antwerpen ANR EBAW 221.153 1 (2) site luchthaven
Richard 1 nov 2017 13:21 (CET)
Klopt, dat is nog een beperking van de sjabloon. Als er een lijst met banen op Wikiata staat, wordt het aantal banen daarvan overgenomen, ongeacht de opgegeven waarde van banen_totaal. Tot nu toe heb ik dat telkens opgelost door de ontbrekende banen op Wikidata in te vullen. --bdijkstra (overleg) 1 nov 2017 13:32 (CET)
Ah... dat verklaart een en ander. Bij sommige parameters heeft Wikidata dus de overhand en bij andere juist niet. Is dat handig denk je? Richard 1 nov 2017 14:25 (CET)
PS: ook hier bedankt voor het herstellen van de diakritische tekens die omgevallen waren. Daar had ik beter op moeten letten...
Aangepast. Als je een parameter opgeeft dan wordt die waarde gebruikt. --bdijkstra (overleg) 1 nov 2017 16:11 (CET)
Dank je wel! Richard 1 nov 2017 16:30 (CET)

Externe links aangepast (2)[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 17 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

 

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 29 okt 2017 00:47 (CEST)

 • Opmerking Opmerking: zie ook vorige kopje. Naar mate de sjabloon meer ingezet wordt, zal dit steeds minder gaan spelen. Richard 30 okt 2017 16:54 (CET)

Externe links aangepast (3)[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 76 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

 

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 14 nov 2017 20:08 (CET)

 • Zie boven. Richard 29 nov 2017 10:11 (CET)

Externe links aangepast (4)[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 23 nov 2017 03:29 (CET)

 • Zie boven. Richard 29 nov 2017 10:11 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 dec 2017 23:44 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 dec 2017 17:22 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 1 jan 2018 17:46 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 9 jan 2018 22:03 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 4 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 26 jan 2018 12:27 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 mrt 2018 11:57 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 25 mrt 2018 09:14 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 jun 2018 10:01 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 jun 2018 23:15 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 3 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 26 jun 2018 15:26 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 3 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 jul 2018 09:57 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 15 jul 2018 19:38 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 31 jul 2018 06:31 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 aug 2018 11:41 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 aug 2018 08:28 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 30 aug 2018 17:02 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 sep 2018 13:08 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 3 externe link(s) gewijzigd op Lijst van luchthavens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 29 sep 2018 21:13 (CEST)