Overleg:Otman Bakkal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bericht ontvangen via contactpunt (--Walter 27 okt 2005 18:39 (CEST))[bewerken]

"Otman Bakkal (geboren op 27 februari 1985 in Eindhoven, Nederland) is een voetballer die op dit moment voor FC Eindhoven speelt. Bakkal is een aanvaller.Bakkal is geboren in Nederland, maar van Turkse afkomst."

Otman Bakkal is van marokkaanse afkomst! Heel slordig! ehv-vhn-11a19.adsl.wanadoo.nl [81.69.56.25]

Correctie: Otman Bakkal heeft een dubbele nationaliteit, zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit. Omdat Bakkal in Eindhoven is geboren is hij een Marokkaanse Nederlander. Ik hoop dat hiermee het voor iedereen duidelijk is. Mvg. dred05m (overleg) 10 sep 2019 16:12 (CEST)

B3[bewerken]

Bakkal heeft alleen in de B3 samengespeeld met Afellay, mag dat in de tekst??? --Lempkesfabriek 28 apr 2008 22:55 (CEST)

Wat is de toegevoegde waarde van een elftal? Volgens mij is B3 nog steeds jeugd. Ga je dan ook Jan Wuytens er bij zetten? Die speelt toch ook betaald voetbal? Of ga je je alleen richten op de huidige PSV-ers? Want in de B2 speelde hij weer met Daniel Guijo-Velasco en Marten Boverhof, Sergio Kawarmala en weet ik veel wie nog meer in het betaald voetbal spelen. Je kan dan wel aan de gang blijven. Hsf-toshiba 29 apr 2008 00:50 (CEST)
B3 is jeugd, net als de F2 en jong PSV. ik zie geen verschil, jij wel? --Lempkesfabriek 29 apr 2008 01:15 (CEST)
Ja, dus ga je alle elftallen maar opsommen, waardoor het onleesbaar wordt? De kans dat er bij PSV iemand doorbreekt is relatief groot, dus vandaar. Hsf-toshiba 29 apr 2008 01:17 (CEST)
ik vroeg (me af) of er B3 bij mocht; ik heb het niet over alle elftallen opsommen. Zie je spoken HSF-toshiba? --Lempkesfabriek 29 apr 2008 01:23 (CEST)
Ik heb de hele bijzin over Affelay weggehaald. Het is slechts een trivialiteit, en als jouw bewering klopt een erg slecht gekozen voorbeeld. PiotrKapretski 29 apr 2008 09:06 (CEST)
mee eens--Lempkesfabriek 29 apr 2008 09:35 (CEST)
Dan zijn we klaar, niet? Hsf-toshiba 29 apr 2008 10:16 (CEST)
ik spreek alleen voor mezelf, als iemand anders nog iets wil toevoegen moet hij/zij dat gerust doen.--Lempkesfabriek 29 apr 2008 10:31 (CEST)

Trivialiteit.[bewerken]

Kan iemand mij uitleggen wat het nut is van deze trivialiteit? Hsf-toshiba 29 apr 2008 10:29 (CEST)

11 jaar[bewerken]

Bakkal was 11 jaar toen hij bij PSV kwam, dat voegt zeker iets toe aan het artikel, aangezien er een groot verschil is of iemand op 11 of op 17 jarige leeftijd bij de jeugdopelidign komt. Dat mensen kunnen rekenen mag ik hopen, al blijkt wel vaker dat zelfs de toekomstige leerkrachten dat facet niet beheersen. --Lempkesfabriek 29 apr 2008 10:31 (CEST)

Ik heb helemaal geen problemen met die (bij)zin. Inderdaad, mensen kunnen rekenen. Maar, om het in het absurde te trekken, mensen kunnen ook zelf info over Bakkal opzoeken, dus waarom dan überhaupt een artikel schrijven? Het is inderdaad een informatiedoublure, maar die heb je soms nu eenmaal als je ergens een accent wil plaatsen of een fijn leesbaar verhaal wilt schrijven. PiotrKapretski 29 apr 2008 11:21 (CEST)
De kracht van een encyclopedie is dat het leesbaar is, zonder (al te veel) bijzinnen. Vind ik tenminste. Hsf-toshiba 30 apr 2008 11:58 (CEST)

Bewerkingsoorlog[bewerken]

In verband hiermee hetgeen ik opmerkte bij het controleren van recente wijzigingen is dit lemma voor een week beveiligd in de aangetroffen stand. Inhoudelijke bijdragers kunnen hieronder tot consensus komen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 feb 2015 08:50 (CET)

Zie daarvoor overleg Bakkal Toth (overleg) 22 feb 2015 01:38 (CET)
Een samenvatting aan het begin vind ik duidelijk. ChristiaanPR (overleg) 17 apr 2015 07:56 (CEST)

Bijnaam[bewerken]

Wederom (ook in 2013 al) is er onenigheid over vermelden van een bijnaam. Aan de voorstanders van vermelding: uit welke bronnen blijkt dat dit een in brede(re) kring bekende bijnaam is en dus niet zomaar een soort 'koosnaam' van een kleine groep? Mvg, Encycloon (overleg) 8 sep 2019 11:15 (CEST)

Als je zoekt op Otje Bakkal krijg je diverse vermeldingen, bv media als BN/de Stem, Eindhovens Dagblad, Elf en Metro en diverse internetfora. Als je daarop doorklikt, dan vind je dit o.a. terug in uitspraken van trainer Fred Rutten ([1]) en collega-voetballer Timmy Simons ([2]). Dus het lijkt er op dat deze bijnaam breed gebruikt wordt. GeeJee (overleg) 10 sep 2019 10:32 (CEST)
Dank voor de reactie! Ja, dan zie ik geen objectieve reden om de bijnaam koste wat kost weg te halen. Mvg, Encycloon (overleg) 10 sep 2019 10:43 (CEST)

Het verbasteren of het afkorten van een naam is niet toegestaan als referentie van een nog in leven zijnde persoon, laat staan dat de desbetreffende persoon niet meer in leven is. Het spotten van een Marokkaanse naam Otman die in het Nederlands elftal heeft gespeeld, boven Marokko zouden de Nederlanders moeten waarderen. Maar wat is zijn dank: op Wikipedia krijgt hij in de infobox als bijnaam Otje. Ik denk niet dat de ouders of de familieleden van Otman dit zouden waarderen. Kijk, voetbal is een sport en als je op het veld staat en Otman persoonlijk roept en je noemt hem dan Otje dat is iets anders dan op een serieuze encyclopedie op het Internet. dred05m (overleg) 10 sep 2019 12:47 (CEST)

Wat een ongelooflijke onzin. Jammer dat jij het geen leuke bijnaam vindt, maar dat IS het wel. De familie van Pim Fortuyn zal het ook niet leuk vinden terug te lezen dat hij vermoord is, maar dat staat natuurlijk wel op Wikipedia. Helaas heb jij in alle onderwerpen op Wikipedia een beetje moeite in te zien dat jouw mening geen wet is. Niemand is het ooit met je eens geweest, lees alle overlegpagina's er maar op terug. Als je nu eens zou kappen met het terugdraaien van prima bewerkingen van mensen, dan kan iedereen gewoon weer zijn of haar ding doen. Flügel-Flitzer (overleg) 10 sep 2019 12:57 (CEST)

De bijnaam is denigrerend en is niet noemenswaardig. Wij zijn mensen en we horen elkaar te respecteren ongeacht geloof en afkomst. Kijk naar de kwaliteiten van iemand ipv iemand afkraken. dred05m (overleg) 10 sep 2019 13:10 (CEST)

Jouw argument zou tellen als het iets met elkaar te maken had. Mensen respecteren en niet afkraken heeft 0,0 iets te maken met het gebruiken van een bijnaam. Flügel-Flitzer (overleg) 10 sep 2019 13:14 (CEST)

Ik stoor me aan de -je, dit is bagatelliserend naar de naamdrager toe. Nogmaals op het veld of in het cafe is het anders dan in een serieuze encyclopedie op het Internet. En nogmaals we zouden elkaar moeten respecteren ipv onnodig afkraken. dred05m (overleg) 10 sep 2019 13:20 (CEST)

Nogmaals (en ik ben zeker niet de eerste die je dit zegt): het maakt niet uit waar JIJ je aan stoort. Het gaat erop dat Otje een bijnaam is die ook door zijn coaches gebruikt is. Als hij zich eraan zou ergeren, had hij het wel tegen hen gezegd en zou deze naam niet gebruikt worden lijkt me. Dit alles heeft nog steeds niets te maken met respecteren of afkraken. Flügel-Flitzer (overleg) 10 sep 2019 13:27 (CEST)

Dat is jouw mening, maar niemand heeft het recht om te beledigen. Ook niet als andere personen zoals wat jij als voorbeeld aanhaalt coaches en journalisten dit wel doen, geeft jou geen recht om iemand voornaam of -achternaam te verbasteren. Ik blijf bij mijn standpunt, ook al wordt ik geblokt en van mijn bewerkingsrechten ontnomen. En bovendien : dit is niet alleen mijn mening, dit is een algemeen geaccepteerd norm in de samenleving die je thuis in je opvoeding geleerd zou moeten hebben van je ouders. Kortom: blijf met je poten van iemand zijn naam af, Flügel-Flitzer.

Insinueren dat ik niet goed ben opgevoed en die laatste zin van je tonen aan dat jij in elk geval de minst geschikte persoon bent om het over geaccepteerde normen te hebben. Het enige wat ik dan maar tegen dovemansoren kan blijven zeggen: een bijnaam is niet per se een belediging. Flügel-Flitzer (overleg) 10 sep 2019 13:43 (CEST)
De hele bovenstaande discussie terzijde: in mijn ogen is 'Otje' überhaupt geen bijnaam in het geval van iemand die 'Otman' heet. Een verbastering, verkorting, koosnaam, roepnaam, etc. Dat is het misschien. Maar geen bijnaam. De sfinx, de generaal, de zwarte panter, sneeuwvlokje, etc. Dat zijn bijnamen. 'Lexie' (bij een Alex), 'Siem' (bij een Simon), 'Jetje' (bij een Mariëtte), 'Suus' (bij een Susanne) etc. niet Toth (overleg) 10 sep 2019 15:08 (CEST)

Precies Toth, God zij geprezen. Jij begrijpt mij tenminste met dat Otje gewoon flauwekul is en het eigenlijk een verbastering is van zijn voornaam. (persoonlijke aanval verwijderd) dred05m (overleg) 10 sep 2019 16:08 (CEST)

Kun je alsjeblieft eens nadenken voordat je van alles over anderen de wereld in gooit? De opmerking over dat ik fout zou zitten door geen bezwaren aan te geven maar dat jij me daarvoor vergeeft (in een discussie is het trouwens ook niet meer dan normaal dat je de 'tegenstanders' geen haat nadraagt) doet hier volstrekt niet ter zake. Overigens vind ik het argument van Toth inderdaad best aannemelijk klinken. Encycloon (overleg) 10 sep 2019 17:14 (CEST)

Beste Encycloon, ik heb jou ook niet bekritiseerd. Ik vond het alleen vreemd dat je vanochtend in het overleg zei dat je geen objectieve bezwaar had tegen het gebruik van een verbastering van de voornaam van Otman. <Citaat>: ::Dank voor de reactie! Ja, dan zie ik geen objectieve reden om de bijnaam koste wat kost weg te halen. Mvg, Encycloon (overleg) 10 sep 2019 10:43 (CEST)</Citaat> Maar nogmaals ik heb het je vergeven, dus let's move on shall we ? dred05m (overleg) 10 sep 2019 19:40 (CEST)

Daar zeg ik dus dat ik op dat moment geen objectieve reden zag om de bijnaam koste wat kost weg te halen. Als er goede, heldere argumenten gegeven worden kan ik daar later best weer anders over denken (zoals dat hoort bij een constructieve discussie). Het is nergens voor nodig om te zeggen dat je mijn uitspraak vreemd vindt en ook niet dat je mij 'iets vergeeft'. Encycloon (overleg) 10 sep 2019 19:47 (CEST) PS: Je hoeft me niet steeds te pingen/linken als je een bericht aan mij richt. Zo'n overlegpagina staat gewoon op mijn volglijst.

Beste Encycloon, nogmaals ik heb jou ook niet bekritiseerd. Ik vond het alleen vreemd dat je de bijnaam Otje wel OK vond. Je beroept je hierop dat je dat hebt gezegd in the moment, maar dat je nu terug gekrabbeld bent nav de zienswijze van Toth. Kijk Encycloon, dat kan gebeuren en ik wil ook geen ruzie met je. Mensen maken fouten en jij bent hierop geen uitzondering. Je bent een mens van vlees en bloed, niets meer en niets minder. Maar dat je mijn woorden beschouwd als een persoonlijke aanval en mijn vergiffenis niet accepteert, blijkt dat je een hele grote ego hebt. Dus kennelijk ben je toch niet zo'n fijn persoon als ik het eerst had gedacht. Sterker nog: ik hoef jouw acceptatie niet, want ik heb het je al vergeven. Dankzij Toth, is deze discussie van de afgelopen zes jaar ten einde gekomen. Goed leven. dred05m (overleg) 11 sep 2019 11:47 (CEST)

Dred05m, overdrijf niet zo. Ik ben niet 'teruggekrabbeld' maar van mening veranderd door een goed argument (wat helaas voor sommige koppige gebruikers haast ondenkbaar is), ik heb niet gezegd dat ik je 'vergiffenis' niet accepteer maar alleen dat dat niet nodig was, ik heb geen groot ego maar vind het nogmaals volstrekt niet ter zake doen om in een discussie nog even te zeggen dat je de opmerking van een gebruiker vreemd vindt maar hem dat vergeeft. Kunnen we de discussie nu gewoon afsluiten, tenzij Flügel-Flitser of iemand anders nog een inhoudelijke inbreng wil geven? Mvg, Encycloon (overleg) 11 sep 2019 11:52 (CEST)
Ik kan me ook aansluiten bij de argumentatie van Toth, maar zeer zeker niet bij die van Dred05m. Dus wat mij betreft sluiten we inderdaad de discussie. Flügel-Flitzer (overleg) 11 sep 2019 12:00 (CEST)
Mooi. Bij dezen Opmerking Discussie gesloten. Encycloon (overleg) 11 sep 2019 12:07 (CEST)