Overleg Wikipedia:Wikiproject/Tennis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tennis ball.svg
User with smile.svg Nuvola apps edu languages.png Welkom bij het
Wikiproject Tennis
Crystal Clear app kedit.png Nuvola apps kpdf recolored horizontal flip.png
Projectpagina Overlegpagina (Archief) Lijst van Tennissers Bewerkingen

Dit is de overlegpagina van het wikiproject tennis

Afgeronde discussies zijn verplaatst naar deze archiefpagina. Indien het resultaat van overleg op deze pagina van toepasssing is op wikipedia, zal het resultaat verwoord worden op de projectpagina.

WikiData ... vier nieuwe tennis-properties[bewerken]

Afgelopen week zijn er vier nieuwe properties aangemaakt, die aan tennis gerelateerd zijn:

 • P1118 - Tennis singles ranking - de huidige ranking op de wereldranglijst van de speler, te vinden op de WTA/ATP-site
 • P1119 - Tennis doubles ranking - de huidige ranking op de wereldranglijst van de speler, te vinden op de WTA/ATP-site
 • P1130 - Doubles titles - ik moet nog even uitvogelen welke titles hier bedoeld worden
 • P1131 - Singles titles

De properties worden momenteel nog nergens gebruikt bij mijn weten, maar P564/P555 worden actief getoond op onder andere de Spaanse en Russische Wiki, dus wellicht komen deze daar binnenkort ook *in* de infobox te staan. Dan geldt 1x updaten is alle wiki's die het gebruiken up-2-date. ed0verleg 4 feb 2014 19:05 (CET)

Getrouwd – Gescheiden[bewerken]

Al langere tijd ben ik ongelukkig met de manier van omgaan met de lemmanaamgeving van vrouwelijke tennissers als ze trouwen dan wel scheiden. Bij mannen lijkt dit nooit een probleem te zijn. Knipoog

We hebben Justine Henin gehad die tijdelijk Hardenne heette, Dominique Monami die tijdelijk Van Roost heette, Anna Smashnova die tijdelijk Pistolesi heette, Jarmila Gajdošová die tijdelijk Groth heette, en nu dan weer Klára Koukalová die haar etiket Zakopalová aan de wilgen heeft gehangen. Om maar te zwijgen van incidentele gevallen zoals Gail Sherriff die getrouwd was met Chanfreau, Lovera en Benedetti. En wij maar heen en weer hernoemen... en opgezadeld zitten met de problematiek van links en redirects. Laatst meende een collega er goed aan te doen om Mirjana Lučić om te dopen tot Mirjana Lučić-Baroni. Zelf zou ik dat liever niet gedaan hebben. Ik zie de bui (over een paar jaar) al hangen.

Alhier zou ik willen polsen of er medestanders zijn voor het volgende voorstel:

 1. bij huwelijk van een speelster krijgt haar artikel geen andere lemmatitel
 2. de gehuwde naam wordt via een redirect naar het speelsterartikel geleid (na verloop van tijd kunnen verscheidene van zulke redirects ontstaan, doordat sommige speelsters drie of vier echtgenoten verslijten)
 3. in het speelsterartikel wordt melding gemaakt van de gehuwde naam, en de periode waarin deze wordt/werd gehanteerd (ook dat kan dus eventueel een meervoudige lijst worden)
 4. verwijzende artikelen (bijvoorbeeld toernooien, of finaletabellen van andere speelsters) kunnen desgewenst volstaan met het linken naar de gehuwde naam (dus: via de redirect lopen)

Graag jullie commentaar. Vinkje83 (overleg) 10 apr 2014 20:06 (CEST)

Zolang de redirects maar blijven bestaan, maakt de uiteindelijke naam mij niet zo bijster veel uit. Aan de andere kant, hernoemen is op zich ook geen probleem, je krijgt vanzelf een (eventueel dubbele) redirect. De lezer komt dan toch weer op het artikel uit.

ATP-toernooi van Guarujá[bewerken]

Dit artikel staat op de beoordelingslijst. Ik heb wat toegevoegd zodat het een beginnetje is, wellicht dat een kenner nog wat tabellen kan toevoegen, het toernooi is niet zo heel veel gespeeld, dus het zal ook niet veel werk zijn. Ook heb ik het op WikiData gelinkt, zodat het wat meer duiding krijgt. ed0verleg 14 apr 2014 16:30 (CEST)

Nieuwe website ATP[bewerken]

De ATP lanceerde vandaag een vernieuwde website. Hierdoor kloppen de ATP-codes in de infoboxen niet meer. Ook de link naar de ATP-website onderaan bij externe links klopt niet meer. Hoe gaan we dit oplossen? Lexcy11 (overleg) 12 jun 2015 18:47 (CEST)

Over welke infoboxen gaat het? Wat was het oude formaat en wat is het nieuwe? Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 13 jun 2015 15:49 (CEST)
Ondertussen zou er al een oplossing gevonden zijn. [Zie hier] Lexcy11 (overleg) 13 jun 2015 16:20 (CEST)

Prijzengeld[bewerken]

Hier is een nieuw property prijzengeld aangekondigd, die vanaf nu gebruikt kan worden, door de waarde van de WTA/ATP-site over te nemen. ed0verleg 2 okt 2015 13:52 (CEST)

Nederlandse kampioenschappen tennis[bewerken]

Goedendag. Er vindt op Overleg:Nationale Tennis Kampioenschappen#Nationale Tennis Kampioenschappen versus Lotto NK Tennis een discussie plaats over de Nationale Tennis Kampioenschappen, het Lotto NK Tennis en de vermelding van de Nederlandse tenniskampioenen. Graag (aldaar) input. Een artikel over het Lotto NK Tennis of de voorganger KNLTB Tennis Masters (al dan niet in één artikel!) zou ook welkom zijn. GeeJee (overleg) 22 dec 2015 22:01 (CET)

Statistieken[bewerken]

Voor een ander projectje heb ik gisteren een stuk Python-script geschreven dat alle artikelen in een tabel zet, uit een specifieke categorie, gemaakt door een specifieke gebruiker. Zodoende kon ik achterhalen dat ik 450+ tennisspeelsters heb aangemaakt in de afgelopen tien jaar. Voorlopig zijn er nog heel veel grandslam-speelsters niet aangemaakt, en kwam ik ook nog vele OS-deelneemsters tegen uit voorbije jaren, dus ik ben er nog wel even zoet mee. Een ander stukje statistiek waar ik onlangs tegenaan liep: overal zijn Wikipedianen bezig met de gendergap, maar voor zover ik heb kunnen achterhalen zijn tennissers de enige plek waar het aantal beschreven vrouwen groter is dan het aantal beschreven mannen. Het aantal was maar nipt groter, maar het was groter.

Proficiat! De kwestie 'gendergap' was laatst ook door mij heen gegaan. In mijn vijf jaar wiki heb ook ik verscheidene (veeleer tientallen dan honderden) speelsters aangemaakt, zonder die nou te willen markeren met hekje-gendergap. Ik zie het meer als onderdeel van mijn normale, dagelijkse werk. Vinkje83 (overleg) 25 jun 2016 12:56 (CEST)
Het gendergap project is veel breder dan artikelen over vrouwen alleen, en ook breder dan nl-wiki alleen, maar alle beetjes helpen, zelfs als het een druppel op de gloeiden plaat is. Maar dit toont aan dat het wel kan, meer vrouwen dan mannen beschrijven, als je maar je best doet ;-) Over vijfhonderd jaar zullen de geschiedkundigen vast zeggen dat het bij onze tijdsgeest hoort. ed0verleg 25 jun 2016 14:39 (CEST)

ze willen twee properties wissen :-([bewerken]

Zie hier. ed0verleg 2 jul 2016 23:40 (CEST)

Bedankt voor de signalering. Ik heb aldaar mijn mening gegeven. Vinkje83 (overleg) 3 jul 2016 01:35 (CEST)
Wellicht zinvol om een {{vote keep}}-sjabloon op jouw eigen bijdrage daar te plakken? Vinkje83 (overleg) 3 jul 2016 11:44 (CEST)

Nieuwe website Fed Cup[bewerken]

Sinds 17 augustus 2016 is de website van de Fed Cup omgegooid. Niet alleen staan de speelstersprofielen op een ander webadres, maar het identificatienummer (dat identiek placht te zijn aan dat van de ITF) is ook nog eens veranderd. Het veranderde webadres is niet zo'n probleem, want dat zit verborgen in een sjabloon (dat ik inmiddels heb aangepast).

Wat betreft het identificatienummer: daarvoor bestaat sinds enige tijd een wikidata-property (P2642). Tot nu toe gebruikte ik dat pad nog niet, maar nog de 'oude' route via P599 (ITF-identificatie). Achteraf gezien had ik al enkele maanden geleden moeten overschakelen naar P2642. Daarmee ben ik nu begonnen. Volledigheidshalve meld ik hier dat ik ook op wikidata het webadres dat achter de P2642 zit, heb aangepast aan de nieuwe adressering bij de Fed Cup.

In speelstersartikelen gebruikte ik tot en met gisteren voor de 'stabiel' geachte wikidata-properties een subst: instructie, om enkele gevoelige zielen op nl-wiki te ontzien. Nu zo'n 'stabiele' identificatie opeens toch blijkt te veranderen, ga ik stoppen met de subst: .

Leuke jongens bij de Fed Cup. Dit gaat op alle wikipedia's ter wereld een lading conversiewerk opleveren. Vinkje83 (overleg) 18 aug 2016 00:15 (CEST)

Heeft het zin als ik alle missende FedCup-codes met een script invul vanaf de ITF-code? Eigenlijk is het antwoord nee, behalve als ik op een of andere manier kan achterhalen in het script of een speler een FedCup-profiel heeft. ed0verleg 18 aug 2016 14:35 (CEST)
Onderstaand SparQL script toont welke nog een lege FedCup-property hebben, maar wel een ITF-profiel: (even copy-pasten)
 select * where {{
 select ?item ?itemLabel ?ITFcode ?FedCupcode
 where {
   ?item wdt:P31 wd:Q5 .
   ?item wdt:P599 ?ITFcode .
   OPTIONAL {?item wdt:P2642 ?FedCupcode}
   {service wikibase:label {bd:serviceParam wikibase:language "nl"}}
  }}
 FILTER (!bound(?FedCupcode))
 }
Hoi Edo, fijn dat je meedoet met deze kwestie. Bovenstaande code is voor mij abacadabra; daar kan ik niks zinnigs over zeggen.
Ik zou niet weten hoe een script achter de nieuwe FedCup-identificatie zou kunnen komen. Het is namelijk een gloednieuw nummer, dat niet meer gelijk is aan de ITF-code. Iedere speelster die ik wil bijwerken, zoek ik op de FedCup-website op "the hard way": Menu "Players"|"Player Search", "Select team"→landnaam selecteren, en "Select a player"→speelster selecteren.
Ik hou me aanbevolen voor een eenvoudiger methode. Vinkje83 (overleg) 18 aug 2016 15:41 (CEST)
Ik kan in Python wel zoeken naar de naam van de speler, net als jij nu met de hand intikt. En vervolgens de resultaten uitlezen, als de website tenminste niet helemaal in JAVA-script is opgebouwd, zoals de ITF site. Van de WTA-site kan ik zo bijvoorbeeld de statistieken oogsten (mag niet van de licentie ivm database-recht, maar het kan dus wel). Ik zal er eens mee gaan stoeien de komende dagen.
Ik heb trouwens op :en en :wikidata bij de beide tennis-projecten ook een melding gedaan, wellicht dat daar nog iets uitkomt. ed0verleg 18 aug 2016 15:45 (CEST)

Nieuwe website Davis Cup[bewerken]

Inmiddels is gebleken dat bij de Davis Cup dezelfde ramp is geschied als bij de Fed Cup. De internationale gemeenschap is inmiddels druk doende om op wikidata voor alle tennissers (m/v) het identificatienummer van Davis c.q. Fed Cup aan te passen.

Gezien onze beperkte mankracht (m/v) op nl-wiki is het dienstig om dit onderwerp eens grondig toekomstbestendig aan te pakken. Tot nu toe hebben we dit soort identificatienummers als een betrouwbare constante beschouwd, en als zodanig in de spelersartikelen opgenomen. Maar als Fed Cup en Davis Cup hun nummer kunnen veranderen, dan kunnen ATP/WTA/ITF dat ook.

Daarom is er nu een sjabloon {{Standaardlinks tennisser}} dat de volgende links genereert voor zover ze op de speler van toepassing zijn:

 • commonscategorie
 • WTA
 • ATP
 • ITF
 • Fed Cup
 • Davis Cup
 • SRO-profiel (Olympische Spelen)

Onderdelen die voor de desbetreffende tennisser niet bestaan, worden niet gegenereerd.

Gebruik de variant {{Standaardlinks tennisser|label=Spelersnaam}} in artikelen waar de lemmatitel een haakjesterm zoals (tennisser) bevat.

Als een speler die momenteel geen commonscat heeft, c.q. niet bij de Fed/Davis Cup zit, c.q. geen olympiër is, dit in de toekomst wel krijgt/wordt, hoeft het artikel niet te worden aangepast. Aangezien er altijd wel iemand ter wereld is die zo'n nieuwe identificatie op het wikidata-item aanbrengt, verschijnt het daarna volautomatisch op het artikel. Vinkje83 (overleg) 1 sep 2016 09:57 (CEST)

Uitvoering[bewerken]

Helpers kunnen als volgt de spelersartikelen vinden die nog bewerking behoeven: in het zoekveld op de voorpagina van nl-wiki invullen:

insource:/\{\{Link Davis Cup\|id=1/

Plaats in het spelersartikel onder

== Externe links ==

het sjabloon

{{Standaardlinks tennisser}}

en haal alle verwijzingen weg die hierdoor worden gedekt (ATP, ITF, Davis Cup, SRO/Olympisch en commonscat).

Na een eventuele Toon bewerking ter controle kun je nu Wijzigingen opslaan.

Ga met de cursor boven de Davis Cup-link hangen en kijk onderin het scherm of het Davis Cup-nummer wel met een 8 begint (alle nieuwe nummers beginnen met een 8). Zo ja, dan ben je klaar met deze speler.

Zo nee, actualiseer het nummer als volgt:

 • klik op Wikidata-item (onder hulpmiddelen) om naar het Wikidata-item te gaan
 • blader vooruit naar de sectie Identificatiecodes en zoek Davis Cup-identificatie
 • klik op het (foute) nummer dat daarachter staat; je komt dan op een leeg-ogende pagina van de Davis Cup terecht
 • klik op Players|Player Search, kies het land bij Select team en vervolgens de speler bij Select a player
 • de spelersprofielpagina verschijnt
 • in de adresbalk van de browser staat het webadres: http://www.daviscup.com/en/players/player.aspx?id= met het nummer erachter
 • kopieer het nummer met ctrl-C
 • blader terug naar de wikidata-pagina
 • klik naast de (foute) Davis Cup-identificatie op bewerken en vervang het nummer met ctrl-V
 • bij de bron (als die gegeven is) klik je op verwijderen (pas op: niet de knop verwijderen naast de knop opslaan gebruiken)
 • ten slotte op opslaan klikken

Dat was het. Dank voor je hulp. Vinkje83 (overleg) 15 sep 2016 19:05 (CEST)

Tennisbodem/Standaardlinks tennisser[bewerken]

Deze links zullen bij veel spelers/speelsters nodig zijn om de nieuwe FedCup/Daviscup-ID's te gebruiken. ed0verleg 15 sep 2016 23:06 (CEST)

Karige biografieën[bewerken]

Bij het aanvullen van de externe links kwam ik bij Jiří Novák uit. Een nogal karig artikel zonder de prestatietabellen. Deze staat vast niet op zich, dus misschien is het handig om ze hieronder op een rijtje te gaan zetten. Je kunt vergelijkbare artikelen toevoegen en afvinken als het verbeterd is. Miho (overleg) 15 okt 2016 16:57 (CEST)

De meeste vind je wel zo: PetScan-tennisser zonder {{tabelcel tennis}}

Lyon/Montpellier[bewerken]

Lyon redirect naar Montpellier ... deze redirect klopt volgens mij niet, het lijkt erop dat er een ATP-toernooi van Lyon is geweest (d:Q8496), maar dat we er gewoon geen artikel over hebben. ed0verleg 12 feb 2017 17:48 (CET)

Als de link gebruikt, zie je dat het toernooi eerst gehouden is in Lyon en verplaatst naar Montpellier. Naar mijn inziens klopt de huidige situatie. Micnl (overleg) 12 feb 2017 19:19 (CET)

karige wikidata-items van tennisspeelster[bewerken]

Zie http://petscan.wmflabs.org/?psid=1053928 voor een lijst ... sommige hebben enkel P31/Q5 ... de bron was hier de :en category:female tennis players ... pak er af en toe eens eentje mee, en vul de ITF/WTA en dergelijke in om te voorkomen dat we lange lijsten lege wikidata-items krijgen. ed0verleg 29 mei 2017 16:48 (CEST)

Hey! Ik wil gerust mee helpen - maar dan heb ik wat meer toelichting nodig. Ik zie die lijst van tennissters. Welke tennissters verschijnen er dan op die lijst? En dan? Wat moet ik waar aanvullen? :) (wat is bv P31/Q5?). Thx voor de toelichting! Ernie (overleg) 29 mei 2017 18:37 (CEST)
Het beste begin je van onderaf. Bovenaan staan veel tennisspeelsters die heel oud zijn, en daarom geen WTA-profiel hebben, en ook nooit zullen krijgen. Onderaan staan er veel, die helemaal nog geen properties gevuld hebben. Item d:Q29555684 is nu heel behoorlijk ingevuld: WTA en ITF-profielen, enkel/dubbel-balans van de WTA-website, beroep, algemene gegevens als beroep, nationaliteit, etc. Enige kennis/vaardigheid van WikiData is inderdaad wel handig ;-) Verder is het een puzzeltje, om de gegevens her-en-der te vinden. ed0verleg 29 mei 2017 20:14 (CEST)
Ik zal t eens bekijken. Maar waarom zie bv niet Dinara Safina staan? Omdat daar alles al compleet is? Ernie (overleg) 29 mei 2017 21:00 (CEST)
Ja, je mag prima ook bij vergelijkbare tennisspeelsters kijken. Een aantal van de poperties worden tegenwoordig op de artikelen gebruikt, dus die mogen altijd ingevuld of bijgewerkt worden. De winst/verliesbalans wijzigt iedere week op maandag, dus af en toe aanpassen kan dan geen kwaad. Maar spelers zonder link naar hun WTA en ITF-profiel zijn ook niet zo handig. Ik ga de query nog even bijwerken, zodat hij gesorteerd kan worden op aantal ingevulde properties, dan kunnen we nog beter selecteren. ed0verleg 29 mei 2017 21:04 (CEST)
Zie d:Q29645946 - ik heb nu het ITF-profiel toegevoegd. Ik ben dus mee hoe dat te doen. Maar nog een belangrijke vraag: gebeurt er op heden al automatisch iets met bepaalde gegevens indien die kerngegevens (WTA, ITF, Fed-cup) zijn toegevoegd. Concreet (voor ik er mijn tijd in steek dus :) ): hebben we iets aan die gegevens op de (nederlandstalige) wikipedia? Ernie (overleg) 29 mei 2017 21:13 (CEST)
Ja, en nee. Ja, ze worden gebruikt, de profielen op een speelster bij de externe links. Nee, ik ben er zeker van dat al deze speelsters met te weinig properties nog geen nl-artikel hebben. Dus nu iets toevoegen heeft geen onmiddelijke meerwaarde voor nl-wiki. ed0verleg 29 mei 2017 21:16 (CEST)
http: tinyurl.com/yae2zls2 geeft de resultaten iets anders weer, maar gesorteerd op (tekort aan) aantal properties. ed0verleg 29 mei 2017 21:16 (CEST)

Prestatietabellen revisited[bewerken]

Verplaatst naar hier van Overleg gebruiker:Vinkje83

Een opmerking over die prestatietabellen op de pagina's van de ATP-spelers. Die zijn nogal complex en zeer tijdrovend om bij te werken. Nu zie ik zojuist op Yanina Wickmayer een andere vorm, uitgebreider dan de gewone tabel van de WTA-spelers, maar ook nauwelijks incompleter dan die ellende van de mannelijke tennissers. Ten behoeve van overzichtelijkheid en gemak om bij te werken, waarom deze Wickmayer-variant niet ook gebruiken bij de ATP-spelers? JurriaanH (overleg) 6 jul 2017 22:15 (CEST)

Ik geef je groot gelijk. Het tellen van winst- en verliespartijen is een pain in the ass. Incidentele bewerkers kunnen vaak niet eens goed optellen, of doen alleen de horizontale optelling en vergeten de verticale. Bovendien komt geregeld voor dat niet-gespeelde partijen (zoals bye en walk-over) toch als winst dan wel verlies worden ingeteld, wat niet zou moeten. Als je een keer de moeite neemt om een willekeurige tabel in detail te analyseren, blijkt in 99,9% van de gevallen dat er ergens verkeerd geteld is. Met andere woorden: de informatie die wij als Wikipedia daar verstrekken, is hoogst onbetrouwbaar. En dat is toch ernstig in strijd met onze doelstellingen.
Persoonlijk richt ik me echter voor 99% op het vrouwentennis, waardoor ik me niet bevoegd voel om over de mannen een uitspraak te doen. Om conflicten te vermijden is het wellicht verstandig om dit op te nemen met die collega's die zich specialiseren in het mannentennis. Vroeger was Lexcy11 hierin de centrale figuur, maar sinds die naar de universiteit is gegaan, is hij met Wikipedia grotendeels gestopt. Sindsdien is het ATP-veld een beetje versnipperd. Daarnaast zou je nog even kunnen terugkijken naar deze discussie. Ter referentie tevens: Gebruiker:Vinkje83/Lijst van tennisspeelsters met gecompliceerde prestatietabel en de bewerkingsgeschiedenis daarvan. Van de meeste (actieve) WTA-speelsters zijn sinds die discussie in 2012 de gecompliceerde prestatietabellen vereenvoudigd. Emesbe en ik zijn de enigen die een speelster met gecompliceerde tabel hebben geadopteerd (ik Azarenka en Emesbe Wickmayer), maar Emesbe heeft op zeker moment besloten dat hij stopte met het bijhouden van haar tellingen waarop hij die heeft weggehaald. Zo ontstond de vorm die jij nu aanhaalt. Naast mijn favoriet Azarenka houd ik in de praktijk ook Serena Williams, Sjarapova en Janković bij. Maar ik garandeer niet dat ik dit volhoud. Groetjes, Vinkje83 (overleg) 6 jul 2017 22:47 (CEST)
Bedankt voor je reactie! Ik heb de discussie op die overlegpagina van het tennisproject gelezen en zie dat er consensus is over het vereenvoudigen van de tabellen. Het is, zoals je daar schrijft, inderdaad ook een prima idee om enkele uitzonderingen te behouden en die gecompliceerde tabellen afzonderlijk bij te houden (adopteren, zoals jij het noemt). Ik zie dat Emesbe al een paar maanden inactief is, maar zal wel een berichtje achterlaten op zijn overlegpagina. Idem dito voor Lexcy11. Vandaag zal ik bij een paar spelers de tabel omgooien en kijken hoe dat gaat en of het er een beetje succesvol uitziet. Veel plezier met Azarenka vanmiddag. JurriaanH (overleg) 7 jul 2017 09:28 (CEST)
Wellicht kun je ook Wilfried De Vriese hierover polsen? Hij lijkt momenteel de meest actieve mannentenniswikipediaan. Vinkje83 (overleg) 7 jul 2017 11:50 (CEST)
Ik ben voor vereenvoudiging. Soms moest ik ook nog wel eens nadenken over de optelling (wat wel als een overwinning beschouwen en wat niet...). Soms paste men de tabellen aan zonder de getallen aan de passen. Dit zorgde niet alleen voor foute informatie, maar ook zorgde dit voor meer verwarring. Daarbovenop worden sommige spelers niet meer up to date gehouden. Ik zou de tabellen van Wickmayer overnemen, alsook de blauwe kleur voor Master 1000 toernooien en de roze kleur voor Grand Slam toernooien. Bovendien is het misschien visueel aantrekkelijker om de hoogst behaalde positie op de ATP-ranking in een kleur aan te duiden, zoals hier. Een lijst van mannelijke tennisspelers vind je hier, alhoewel ik niet weet of deze lijst nog up to date is.... Ik zal de komende maand proberen terug actief te zijn, enkele tennissers aan te passen en als er nog wat tijd overschiet, nieuwe pagina's aanmaken. Lexcy11 (overleg) 7 jul 2017 23:24 (CEST)
Dankjewel voor je reactie. Inmiddels heb ik op João Sousa de vereenvoudiging van de tabel doorgevoerd, zie aldaar. Ik wacht nog even op hulp om de tabellen netjes naast de infobox te krijgen, maar lijkt me dat dit in het kader van onderhoudsvriendelijkheid en overzichtelijkheid een flinke stap vooruit is. JurriaanH (overleg) 7 jul 2017 23:53 (CEST)
Ik heb ondertussen het overleg over de prestatietabellen gelezen en ik ben de gedane voorstellen zeker genegen. Voor de volledigheid zou ik echter voorstellen de tabellen voor de mannen nog uit te breiden met de ATP 500-toernooien (zoals ik juist gezien heb bij de vrouwelijke variant (van Yanina Wickmayer)) en de Olympische Spelen. Wilfried De Vriese (overleg) 8 jul 2017 14:18 (CEST)
Dank, maar ik ben het niet met je eens dat ook ATP 500-toernooien hieraan moeten worden toegevoegd, simpelweg omdat dat maar liefst dertien toernooien zijn die moeten worden toegevoegd aan de toch al omvangrijke tabellen. Bij de Wickmayer-tabel staan zowel de Premier Mandatory- als de Premier Five-toernooien vermeld, wat optelt naar een totaal van negen – net zo veel als de ATP 1000-toernooien. Olympische resultaten heb ik wel aan de tabellen toegevoegd. Als jullie het eens zijn met deze vorm, hoop ik op jullie hulp om de komende tijd deze vorm geleidelijk op de pagina's van ATP-spelers te implementeren. JurriaanH (overleg) 8 jul 2017 16:23 (CEST)
Ik heb toch nog één detail aan de tabellen aangepast: het veld "Olympische Spelen" heb ik een gouden kleurtje gegeven. Het stemt dan o.a. overeen met de kleuren die aan elk toernooi worden meegegeven volgens hun belang en die ook in de palmarestabellen zijn terug te vinden. En op de Spelen spelen ze ook altijd voor het goud... ;-) Wilfried De Vriese (overleg) 9 jul 2017 0:18 (CEST)
Wat jij wilt. Kun je dat dan wel doorvoeren bij de andere tabellen die ik op dat moment al heb doorgevoerd (het zijn er maar een paar, zie mijn bijdragenlijst). JurriaanH (overleg) 9 jul 2017 00:33 (CEST)
Van aan de zijlijn: De vereenvoudiging vind ik perfect en de nieuwe tabellen zien er goed uit. Enkel het woordje 'olympisch' vind ik een beetje 'raar'. Ik wil wel tijdelijk wat tennissers mee updaten (wat die tabellen betreft althans). Wordt er gewerkt aan de hand van een lijst? Veel infoboxen bevatten overigens ook achterhaalde info(en dat is geen kritiek op jullie zeer hard gewaardeerde werk overigens). Ernie (overleg) 11 jul 2017 11:12 (CEST)

Wikidata en updates?[bewerken]

Hey. Ik kwam net even uit op Kristie Ahn. In de infobox wordt er gebruik gemaakt van gegevens van Wikidata. Maar het blijken niet de meest actuele gegevens te zijn. Verlopen de updates al automatisch? Of is dit niet voorzien? Ernie (overleg) 11 jul 2017 20:57 (CEST)

De updates op Wikidata gebeuren niet automatisch. Als je constateert dat waarden zoals winst/verlies-balans, prijzengeld of ranking achterlopen, zou het fijn zijn als je die waarden (op Wikidata) bijwerkt. De gehele internationale wikipediagemeenschap heeft daar profijt van. Anderen over de hele wereld doen dat ook. Zo helpen we elkaar met weinig moeite verder. Succes! Vinkje83 (overleg) 12 jul 2017 01:06 (CEST)
Volgens de databasewet (een soort auteursrechten-gebeuren op datasets) mag het niet geautomatiseerd worden overgenomen zonder toestemming, maar met de hand overkloppen mag weer wel. Het klinkt krom, maar zo zit het juridisch in elkaar. ed0verleg 13 jul 2017 14:13 (CEST)

Hilary Barte[bewerken]

Hey! Ik kan geen profiel meer vinden van deze tennisster op de WTA-site. Iemand enig idee waarom dit profiel niet meer bestaat? (ondanks enkele grandslamdeelnames in het dubbel) Ernie (overleg) 12 jul 2017 21:25 (CEST)

Ik heb haar hier gevonden. Maar de WTA heeft bedroevend weinig informatie over haar. Vinkje83 (overleg) 12 jul 2017 22:17 (CEST)

Gebruik van Sjabloon:Navigatie tennistoernooien[bewerken]

Van tijd tot tijd loop ik tegen het probleem aan dat het moeilijk is om te achterhalen welke artikelen verwijzen naar een toernooihoofdartikel, zoals WTA-toernooi van Pennsylvania. Klikken op "Links naar deze pagina" levert zo'n 2000 verwijzingen op die bijna allemaal 'valse' verwijzingen zijn, als gevolg van het sjabloon "Navigatie tennistoernooien". De enige uitweg is dan: gewenst toernooi weghalen uit het sjabloon en wachten tot de Wikipedia-software alle valse links heeft verwijderd. Kostte die laatste actie enkele jaren geleden nog 'maar' een kwartier, tegenwoordig duurt dat een paar uur. Dat is een signaal dat er iets is scheefgegroeid.

Bij bestudering van de lijst van "Pagina's die verwijzen naar ..." (een willekeurig WTA- of ATP-toernooihoofdartikel), valt me op dat de lijst merendeels bestaat uit toernooijaargangartikelen. Ik denk dat het daar fout gelopen is. Mijns inziens is het sjabloon bedoeld voor navigatie tussen toernooihoofdartikelen onderling. De toernooijaargangartikelen (bijv. ATP-toernooi van Brisbane 2017) hebben al twee navigaties, één voor alle jaargangen van dat toernooi ("Navigatie ATP-toernooi van Brisbane"), en één voor alle toernooien van dat jaar ("Navigatie ATP-toernooien 2017").

Toch dragen honderden artikelen zoals ATP-toernooi van Shanghai 2015 bovendien nog het sjabloon "Navigatie tennistoernooien". Volgens mij is dat onterecht. Wat vinden mijn collega's daarover? Vinkje83 (overleg) 3 dec 2017 13:04 (CET)

Ik ben het hier mee eens. Op bv ATP-toernooi van Shanghai 2015 is het inderdaad handig om te kunnen navigeren naar de andere toernooien van 2015 of de andere jaargangen van hetzelfde toernooi. "Navigatie tennistoernooien' is inderdaad enkel voor de hoofdpagina's van de toernooien. Ernie (overleg) 3 dec 2017 13:09 (CET)
Eens met Vinkje83 dat het sjabloon tennistoernooien dat dit sjabloon alleen op de hoofdpagina van een toernooi te gebruiken en niet op jaarpagina's. Micnl (overleg) 3 dec 2017 16:29 (CET)
@Micnl. Dank voor de hulp. Eigenlijk is het met de hand toch wel een erg grote klus. Ik ga proberen botassistentie te regelen. Tegenstanders hebben zich hier niet gemeld. Samen hebben we zo'n 400 artikelen behandeld, en ook daarop zijn geen protesten gekomen. Vinkje83 (overleg) 9 dec 2017 11:09 (CET)
Er is een bot bezig de actie uit te voeren. Ik zie dat ook de seizoenspagina's worden meegenomen. Naar mijn idee is dat prima, ik weet niet wat jou mening is @Vinkje83? Micnl (overleg) 9 dec 2017 14:32 (CET)
Weghalen van het sjabloon was alleen aangevraagd voor "ATP-toernooi van ...". Ik heb bij de botbestuurder geïnformeerd waarom hij daarnaast ook de seizoenspagina's heeft behandeld.
Vraag aan mijn tenniscollega's: moet het sjabloon op de seizoenspagina's terug worden gezet? Of laten we het maar zo? Vinkje83 (overleg) 9 dec 2017 22:24 (CET)
Ik zou het op de seizoenspagina's laten staan. Ernie (overleg) 10 dec 2017 04:12 (CET)
Ping bdijkstra – Wat bedoelde je met deze cryptische zin? Jouw frase "ook laten staan" is door Hanhil kennelijk uitgelegd als "ook weghalen". Zie deze opmerking van Hanhil. Vinkje83 (overleg) 10 dec 2017 10:03 (CET)
Voor de duidelijkheid vroeg ik of je echt alleen de toernooi-pagina's bedoelde en daarmee dus de seizoen-pagina's wilde laten staan. Hoe het mogelijk is dat iemand een onbeantwoorde vraag over "laten staan" kan interpreteren als een opdracht voor "weghalen", gaat mijn pet te boven. –bdijkstra (overleg) 10 dec 2017 12:06 (CET)
De manier waarop je het hierboven schrijft, is ook de manier waarop ik het had begrepen. Vinkje83 (overleg) 10 dec 2017 12:13 (CET)

Sjabloon:Infobox tennisspeler[bewerken]

Recentelijk heeft ErikvanB uit dit sjabloon de parameter "verblijfplaats" weggehaald. Desgevraagd gaf hij als motivatie dat het een 'ongewone parameter' zou zijn. Zie Overleg gebruiker:ErikvanB#Antwoord op jouw vraag. Ik vind echter vele honderden (mogelijk circa 2000) tennissers (m/v) waar die parameter wel is ingevuld, maar waar momenteel dus geen woonplaats wordt getoond. De eerste twintig zijn: Daniel Nestor, Roger Federer, Maks Mirni, Bob Bryan, Mike Bryan, Jonas Björkman, Nenad Zimonjić, Mark Knowles (tennisser), Rafael Nadal, Mahesh Bhupathi, Martin Damm, Fabrice Santoro, Lisa Raymond, Serena Williams, Katarina Srebotnik, Anabel Medina Garrigues, Venus Williams, Novak Đoković, Feliciano López en Michail Joezjny.

Er is ook nog een ander ongewenst effect, waarvan hier een voorbeeld. (Een <ref> op de verblijfplaats is verdampt.)

Wat vinden de tennisproject-wikipedianen hiervan? Pommée (overleg) 28 jul 2018 00:30 (CEST)

Gewoon terugzetten, het is niet aan ErikvanB om te dicteren wat gebruikelijk is. Als hij weigert te overleggen voordat hij ingrijpende zaken wijzigt, is terugdraaien de enige manier. Helaas heeft hij van het sjabloon en de geschiedenis wel een enorme bende gemaakt. Edoderoo (overleg) 28 jul 2018 00:40 (CEST)

Tool om WikiData bij te werken[bewerken]

Zie Gebruiker:Edoderoo/Tennis-stats. Hier staat een tabel met tennis(t/s)ers, waarvan er een verschil zit tussen de verdiende dollars op NL-wiki, DE-wiki en/of WikiData. DE-wiki wordt alleen meegenomen als het bedrag "hoger" is dan WikiData. Die [-1] bedragen betekenen dat er (nog) geen P2121 is opgegeven bij de speler op WikiData. Ik zal de komende tijd de tabel regelmatig bijwerken (het duurt ongeveer een uur om het hele script te draaien), maar hierbij nodig ik iedere tennisliefhebber uit om af en toe eens een item uit de lijst te pakken, en vanuit het WikiData-item te zorgen dat de verdiende dollars zijn bijgewerkt, en dan gelijk ook de winst-verlies balans enkel+dubbel. Daarna even checken dat het NL-wiki artikel ook daadwerkelijk de WikiData-getallen laat zijn, want in heel veel artikelen staat nog gewoon het bedrag ingevuld. Je kunt de parameters in de infobox sinds gisteren gewoon leeg laten, dan pakt hij vanzelf de gegevens van WikiData. Als deze lijst een beetje is weggewerkt, zal ik het script aanpassen dat ook de dollars van EN-wiki worden meegenomen, dus schrik niet als je er drie kolommen bij krijgt ;-) Als er specifieke vragen zijn, dan hoor ik het wel. Oh ja, de kolommen zijn sorteerbaar, waarmee je de grootste verschillen eerst kunt meepakken. Edoderoo (overleg) 3 aug 2018 13:55 (CEST) PS: de gegevens op DE-wiki pas *ik* niet aan, ze kunnen de gegevens van WikiData gebruiken, maar dat willen ze niet (omdat de verlies-winst-balans een streepje heeft, en zij willen per se een dubbele punt).

Twee edits op de-wiki gedaan, allebei binnen een kwartier teruggedraaid, want liever oude data dan bijgewerkte data, en poging tot overleg levert gescheld op WikiData op. Nah, zolang DE-wiki hun infobox bijwerkt, kan ik hun data vergelijken met WikiData en hierboven in mijn lijstje stoppen. Laten we dat dan maar koesteren. :-) Edoderoo (overleg) 3 aug 2018 18:08 (CEST)

Momenteel zijn de tennis-vrouwen zo'n beetje bijgewerkt. Dan kan het script eens per dag gaan draaien, het loopt alles bij elkaar een half uur. Ik zal ook de mannen weer terugzetten, zodat die ook bijgewerkt kunnen worden, en het script uitbreiden met en-wiki, en wellicht ook de winst-verlies-balansen, want die zijn ook prima te checken. En dan nog eens kijken of ik met Python de WTA-site kan uitlezen (die heeft java-script, wat het ingewikkeld maakt). Daar staan immers de juiste bedragen en balansen. Edoderoo (overleg) 14 aug 2018 08:46 (CEST)

Vandaag ook de Engelstalige wiki meegenomen, waardoor er plots weer veel WTA-vrouwen tussen staan. De mannen kap ik momenteel na 10 gevonden af, zodat ik nog tijd over houdt voor andere zaken ;-) Edoderoo (overleg) 19 aug 2018 15:39 (CEST)

Inmiddels alle mannen met een NL-artikel van de ATP-waarde voorzien, en gezorgd dat ze minder dan 100.000$ verschil hebben met de/fr/en-wiki. De vrouwen zijn al een tijdje helemaal bij, dagelijks zijn er een paar die bijgewerkt kunnen worden. Mogelijk moeten we nog eens controleren of er geen $$$-bedragen in de infoboxen staan, want dan worden de (nu bijgewerkte) wikidata-waarden niet gebruikt. Edoderoo (overleg) 9 nov 2018 21:49 (CET)

geen P2121 op wikidata[bewerken]

Hier nog een link naar een wikidata-query met alle speelsters die wel een WTA-profiel hebben, maar nog geen verdiende dollars ingevuld. Vanwege bovenstaand script zullen hier niet/nauwelijks speelsters met een pagina nl-wiki tussen zitten, dus naast het bijwerken kan het wellicht ook nog dienen als inspiratie voor het maken van een nieuw artikel. Edoderoo (overleg) 14 aug 2018 20:51 (CEST)

Infoboxen prijzengeld/Enkelrecord/Dubbelrecord[bewerken]

Sinds afgelopen zomer loopt er van mij een botscript die iedere dag rond 16:oo uur vanaf en/fr/de-wiki kijkt of er nog tennisspelers zijn die op WikiData bijgewerkt moeten worden. Dit bijwerken op WikiData moet nu nog met de hand, ik zag dat Pommeé me regelmatig voor was met bijwerken ;-) Zelf doe ik regelmatig ook spot-checks bij actieve speelsters om de eventuele gaten daarmee op te vullen. Maar vooral bij de mannen waren er nog heel veel spelers waarbij we wel WikiData braaf aan het bijwerken waren, maar waar de infobox nog hard gecodeerde getallen toonden. Dan heeft bijwerken op WikiData geen zin, tenminste, dan heeft bijwerken enkel zin voor ru-wiki, es-wiki en de rits kleinere wiki's die de data sowieso van WikiData plukken. Daarom heb ik gisteren een script gemaakt die alle spelers langs gaat, en in de infobox de waarden van deze velden vervangt door <!-- zie wikidata -->. In de gevallen waarbij ik dat heb gecontroleerd (ik volg de wijzigingen nog even met de hand) kwamen daar steeds kleine of soms grotere updates uit, die toch steeds wel nodig waren. Edoderoo (overleg) 29 dec 2018 08:32 (CET)

datum bijgewerkt in infobox[bewerken]

In de infobox staat een datum laatst bijgewerkt, en volgens mij doen we daar niet veel meer mee dan "naar kijken". Ik kan er prima een script voor schrijven die deze informatie in een lijst zet, bijvoorbeeld gesorteerd op "laatst bijgewerkt", maar zo'n lijst gaat pas meerwaarde krijgen als we er meer informatie bijzoeken. Datum laatst gewijzigd van het wikidata-item (voor bepaalde properties wellicht), datum laatste wijziging op en/de/fr-wiki misschien. Met als doel speelsters/spelers op te zoeken die nodig een update behoeven, anders dan de winst/verliesbalans en $$$, want daarvoor is al een redelijk functionerend script op WikiData. Zijn hier ideeen voor? Edoderoo (overleg) 7 jan 2019 11:19 (CET)

Laatst bijgewerkt betekent voor mij: de laatste keer dat deze infobox volledig een update kreeg. Maar dat gebeurt inderdaad niet te vaak bij vele sporters, dus ook tennissers. We komen duidelijk handen te kort om alles up to date te houden. Alles dat daar maar een beetje kan bij helpen (via dus een overzichtslijst of zo) is welkom. Maar dan zou er eerst (per sport) een update van alle betrokken sporters moeten gebeuren natuurlijk. Een beetje een vicieuze cirkel vrees ik... . Ernie (overleg) 7 jan 2019 14:44 (CET)
Je kunt prima een overzichtslijst maken van een bepaalde categorie of infobox, en met een script is dat ook prima met enige regelmaat up2date te houden. Desnoods van alle sjablonen in Categorie:Wikipedia:Sjablonen_infobox_sport met een veld updated of bijgewerkt. Als je het resultaat op de overlegpagina van het sjabloon zet in een apart kopje, heb je een systeem dat prima behapbaar, geautomatiseerd en met weinig mensenwerk is. Dan kun je van daaruit beslissen welke infoboxen je wij wilt werken. Edoderoo (overleg) 7 jan 2019 16:47 (CET)

WTA en geen rang en wel $$$[bewerken]

Hier staat een lijstje van 162 speelsters die wel WTA-dollars hebben verdiend, maar nog geen rang hebben (enkel en dubbel niet). Nu wordt die data momenteel nergens gebruikt, maar voor de volledigheid en eventuele toekomstige rapportages is het wel leuk als dat ooit wordt ingevuld. Hiermee zijn de hiaten alvast te vinden. Misschien dat ik er ooit nog een CSV-import voor schrijf, want het invoeren van die rang-data is een crime via de web-interface. Edoderoo (overleg) 12 feb 2019 18:15 (CET)

Eenmaal ingevuld ziet een wikidata item er d:Q11682 zo uit.
Zoals eerder gezegd, het is een rotte klus het allemaal in te vullen, ik heb daarom een CSV-bestand gemaakt die ik zo kan importeren. Nu moeten alle speelsters nog wel in het CSV-bestand gezet worden, dus hulp is welkom ;-) Het CSV-bestand zal ik met enige regelmaat vullen. Edoderoo (overleg) 16 feb 2019 21:38 (CET)
Ik wil gerust helpen. Maar dan heb ik wel wat meer info nodig. Ik ben namelijk niet zo mee. Die spreadsheet invullen en dan kan jij die opladen op wikidata? Ben ik juist? En welke tennissers moeten er nog in dat bestand? Ernie (overleg) 17 feb 2019 00:03 (CET)
Ik heb het wat simpeler gemaakt. Alle speelsters staan nu in de sheet met een link (Click) naar hun WTA-id. Open een paar tegelijk in aparte tabs, want de WTA-website is zo traag als erwtensoep door een trechter. De naam (kolom G) hoef je niet in te vullen, de rest spreekt voor zich. Ik zal af en toe de data eruit filteren en importeren. Je kunt met meerderen tegelijk in zo'n Google Sheet werken, dus wordt ook niks dubbel gedaan. Edoderoo (overleg) 17 feb 2019 09:40 (CET)
Ik krijg een beveiligingsmelding als ik op die link klik (en kan dat dus niet via die weg openen). Ernie (overleg) 17 feb 2019 15:34 (CET)
Vreemd, er heeft rond die tijd wel iemand een regel toegevoegd, en zelf kan ik oningelogd prima bij die link komen. Edoderoo (overleg) 17 feb 2019 16:05 (CET)
Die regel heb ik toegevoegd. En dat lukt dus. Maar als ik klik op de rechtstreekse link (via “click” lukt dat dus niet. (Beveiligd is de boodschap die ik dan krijg). Ernie (overleg) 17 feb 2019 16:30 (CET)
Aha, dat is dan wel jammer, want daarmee ga je in 1x naar de WTA-site naar het kopje Hoogste posities. Dat scheelt een hoop geklik vanuit elders. Als je een andere browser hebt, zou ik die eens proberen. Ik gebruik Chrome, en die klaagt alvast nergens over. Edoderoo (overleg) 17 feb 2019 16:34 (CET)
Ik heb die Click aangepast naar een https-link, mogelijk dat dat de oorzaak van de melding bij jouw was. Edoderoo (overleg) 17 feb 2019 16:38 (CET)
Hoe schrijven we de datum?Emesbe (overleg) 17 feb 2019 18:31 (CET)
Net als Excel, heeft Google Sheets een datum-formaat, die ik op die velden heb toegepast. Als het goed is zien die er uit als dd-MMM-yyyy (28-May-2008). Edoderoo (overleg) 17 feb 2019 18:42 (CET)
OK. Heb er juist een 15 tal gedaan en werkt prima.Emesbe (overleg) 17 feb 2019 19:18 (CET)
Nog 466 te gaan. Graag wat meer hulp aub.Emesbe (overleg) 21 feb 2019 12:20 (CET)
Ik ben niet ontevreden hoor, maar met meer mankracht zou het inderdaad nog sneller gaan ;-) Edoderoo (overleg) 21 feb 2019 13:14 (CET)
Weer een 25-tal afgewerkt. Ernie (overleg) 24 feb 2019 13:44 (CET)
Ik had er ook nog 30 bijgezet, en het hele handeltje geupload. 500 down, 300 to go. Edoderoo (overleg) 24 feb 2019 22:52 (CET)
Nog een deel toegevoegd. Is het de bedoeling dat op termijn deze gegevens via Wikidata 'automatisch' naar de infobox in Wikipedia worden getransporteerd? Analoog aan bijvoorbeeld $$$ en 'winst-verliesbalans'?Emesbe (overleg) 1 mrt 2019 16:20 (CET)
Als het aan mij ligt wel, hoewel dat net iets ingewikkelder is dan de $$$ worden overgenomen. Die gaan trouwens ook fout als een grapjurk twee waardes invult, want daar kan de infobox niet mee overweg. De rang heeft standaard twee waardes, dus moet er in Lua wel iets voor worden gemaakt. Of wellicht is dat er al wel, maar weet ik dat niet. Edoderoo (overleg) 1 mrt 2019 18:25 (CET)

Inmiddels is de hele lijst weggewerkt, en heb ik gisteren de laatste upload gedaan. Alleen de speelsters met N/A-rang komen nog uit de query, en heel misschien enkele nieuwe speelsters die dit jaar nieuw zijn. Edoderoo (overleg) 7 apr 2019 08:46 (CEST)

Op een of andere manier had ik dit project gemist. Pas door Edo's melding op 7 april hier meteen boven, werd ik me ervan bewust. Vanaf het begin lezend kwam ik meteen deze lijst tegen. Op dat moment stonden er nog ruim veertig speelsters in. De laatste weken heb ik die behandeld. Slechts enkelen waren straighforward; voor de meesten was intensief speurwerk op antieke ranglijstbestanden nodig. Er zijn er nu nog vier over. Die zijn onverbeterlijk. Die hebben te weinig gespeeld om ooit een rangpositie te hebben gekregen (ik heb de indruk dat je binnen twaalf maanden wel minimaal aan drie toernooien moet hebben deelgenomen om op de WTA-ranglijst te worden opgenomen). Het invullen van rang=geen waarde is een vergeefse truc; die haalt hen niet van de lijst af.
Nu ik weer op deze pagina kom om dit te melden, zie ik dat er door anderen via een spreadsheet is gewerkt. Dat heb ik niet eerder gezien, en mijn werk is dan ook niet via die weg gegaan. Vanuit de query heb ik rechtstreeks op de wikidata-items gewerkt. Hopelijk is dat geen probleem. Pommée (overleg) 1 mei 2019 21:27 (CEST)
Nee hoor, maar via die spreadsheet was het wat gemakkelijker data invoeren, en voor mij was het een leuke vingeroefening om Wikidata-property's met python toe te voegen. Ik denk dat jij nu de laatste/moeilijkste gevallen hebt weggewerkt, die nog waren blijven staan. Edoderoo (overleg) 1 mei 2019 22:26 (CEST)

Tennis-sjablonen en WikiData[bewerken]

Op deze link staan nog heel wat sjablonen die helemaal geen WikiData-item hebben. In veel gevallen bestaat die al wel, en is het een puzzel van 1 minuut die te vinden. Ik zal er af en toe weer eens een oplossen. Edoderoo (overleg) 10 sep 2019 22:27 (CEST)

Zojuist heb ik er een stuk of dertig gedaan, in 75 minuten. Pommée (overleg) 11 sep 2019 00:01 (CEST)
Als iemand mij wil uitleggen wat er moet gebeuren wil ik gerust helpen. Ik zie bv Sjabloon:Tabel Davis Cup niveau 1 op die lijst staan. Wat moet ik dan doen? (waar zit juist het 'probleem'?). thx Ernie (overleg) 11 sep 2019 01:55 (CEST)
De hoofdreden om iets aan WikiData te knopen, is om een lemma aan andere talen te koppelen. Je kunt bijv. een vergelijkbaar sjabloon opzoeken op en-wiki (en hopen dat deze dan wel een wikidata-item heeft). Op het wikidata-item staan dan links naar de verschillende taalversies. Als er helemaal nog geen wikidata-item is, kun je 'm wel aanmaken. Als later blijkt dat er toch wel een was (en we er dus eigenlijk twee hebben), kunnen ze ook wel weer samengevoegd worden.
Voor die Davis-cup dingen weet ik niet zeker dat er al items bestaan, maar voor de navigatiesjablonen van WTA-toernooien is die kans wel heel erg groot, want die gebruiken ze op en/fr/de-wiki ook. Edoderoo (overleg) 11 sep 2019 07:22 (CEST)
Het is dan ook precies die groep waaraan ik gisteren heb gewerkt, althans qua WTA. Als Ernie zich dan op de ATP-navigatiesjablonen zou willen storten, zou dat heel prettig zijn. De meeste werken als volgt: (1) Op bovenstaande petscan-lijst van Edo klikken op degene die je wilt gaan behandelen (het beste: secundaire muisknop, openen in ander tabblad). (2) Op die sjabloonpagina klikken op het kopje ATP-toernooi van huppelepup (ook hier: openen in ander tabblad). (3) Via de interwikilinks klikken op en-wiki als die er is; anders bijvoorbeeld de Duitse (kan nu met de primaire muisknop). (4) Op en-wiki naar helemaal onderaan gaan waar hun navigatiesjabloon staat; daar kun je klikken op een héél klein lettertje v (linksboven in de box) om het sjabloon te openen. (5) Op dat sjabloon ga je naar het wikidata-item (is er bijna altijd). (6) Pak uit het vorige tabblad even de sjabloontitel (inclusief Sjabloon:) in je control-C. (7) Weer naar het tabblad met het wikidata-item en doe daar twee dingen: (a) bewerken van de titelbox, en vul de Nederlandse titel in met control-V; (b) verder naar onderen de links naar de taal-wiki's openen en een nl-link creëren, ook weer met control-V. Dan is dit exemplaar gedaan, en kun je de twee geopende tabbladen wegdoen. Op de lijst van Edo haal ik dan het vinkje weg bij degene die ik heb gedaan, om overzicht te houden. Mag dat @Edoderoo:? Of is dat vinkje ergens anders voor? Pommée (overleg) 11 sep 2019 15:32 (CEST)
Dat vinkje is inderdaad ergens anders voor ;-) Je kunt automatisch wikidata-items aanmaken, of properties toevoegen, aan de items met een vinkje. Standaard hebben de items een vinkje als PetScan zelf geen goede kandidaat om te koppelen kan vinden. Bij sjablonen moet ik nog ervaren hoe goed die suggesties/kandidaten vaak zijn. Bij artikelen werkt het soms aardig. Edoderoo (overleg) 11 sep 2019 15:49 (CEST)