Overleg gebruiker:83.86.67.95

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 83.86.67.95! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.981.175 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".

Uw bijdragen worden nu geregistreerd onder uw IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijgt u ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.
Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Dank[bewerken]

Hartelijk dank voor uw bewerkingen! Succes verder op Wikipedia! Floortje Désirée (overleg) 17 sep 2019 14:35 (CEST)

Bewerkingen[bewerken]

Beste anonieme gebruiker,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Revolutie. Je hebt hier kort na elkaar op dezelfde pagina meerdere bewerkingen gedaan. Iedere bewerking telkens apart opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een pagina echter onoverzichtelijk en vergroot bovendien de kans op bewerkingsconflicten. Daarom is het handiger meerdere bewerkingen in één keer te doen.

Door bovenaan de pagina op bewerken te klikken (in plaats van boven een kopje) is die in één keer te bewerken. Door daarna eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe de pagina er na jouw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kun je door deze knop te gebruiken meerdere bewerkingen doen, vóórdat je op de knop Wijzigingen publiceren drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! Arch (Overleg) 17 sep 2019 16:06 (CEST)

Registreren?[bewerken]

Crystal wp.png   Is registratie een idee voor jou? Lees hier wat de voordelen zijn!

Ik vind het helemaal niet erg de hele dag achter je aan te lopen om al je bewerkingen te markeren. Toch zou het handig zijn als dat niet meer nodig was. Groet, SanderO (overleg) 19 sep 2019 10:30 (CEST)

Als je het zoals je zelf aangeeft niet erg vindt dat te doen, ga er dan gerust mee door. Zolang ik er maar geen last van heb kan ik er geen bezwaar tegen bedenken. 83.86.67.95 19 sep 2019 10:34 (CEST)

Oké dan laten we het zo. SanderO (overleg) 19 sep 2019 10:35 (CEST)

Mee/mede[bewerken]

Beste gebruiker, ik snap niet waarom je "mee" ineens beschouwt als een woord dat enkel als prefix kan worden gebruikt. Ik heb uiteraard intussen al lang een woordenboek geraadpleegd. "Mee" in de betekenis van "mede" is correct en het is een bijwoord. Het verwijst naar "met", "samen met Peyo", daar is echt niets mis mee. "Mede" en "mee" zijn onderling inwisselbaar. Als je in het woordenboek bij het door jou geprefereerde "mede" kijkt, zie je er telkens "mee" bij staan als ander woord - tenzij het over de drank gaat natuurlijk. Ik heb er destijds voor gekozen om "mee" te gebruiken, omdat ik dat nu eenmaal het beste woord vond. Er is dus geen enkele reden om het aan te passen. MichielDMN 🐘 (overleg) 20 sep 2019 14:52 (CEST)

Het woordenboek is geen Haarlemmerolie. Daarin staan woorden vaak losgezongen van de context waarin ze worden gebruikt. Daarmee kun je dan ook alle kanten op, de verkeerde inbegrepen. Vele voorzetsels in de Nederlandse taal kunnen tevens als bijwoord gebruikt worden, echter lang niet alle. Dan veranderen ze soms van vorm. Tot wordt dan bijvoorbeeld toe en met wordt dan mede of soms mee. Zogeheten voorzetselbijwoorden kunnen worden gekoppeld aan een werkwoord en dan hangt het ervan af of het scheidbare en onscheidbare werkwoorden betreft.
Men kan van mede + zingen het scheidbare werkwoord meezingen construeren, en dat bestaat dan ook inderdaad, en dan kun je bijvoorbeeld ook vragen Wie zingt mee? (en die vraag zelfs als titel meegeven aan een liedjesbundel, doch dat terzijde: ik zie dat Kun je nog zingen, zing dan mee wel een lemma heeft). Er is op zich niets tegen een zelf willen vermijden van taalgebruik dat je oubollig of stijfjes voorkomt, maar je kunt niet overal te pas en te onpas zomaar los mee neerzetten omdat mede je (nog) onvertrouwd in de oren klinkt. Bijv. in het lemma over botanicus Mauro Peixoto staat echt correct vermeld dat een bepaalde naam mede door hem is gepubliceerd, en mee door hem zou er echt ongepast zijn. Hopelijk herken je de overeenkomst met de zin die jij voorstaat. Mede dankzij de enthousiaste reacties van de zaal kreeg Paul de Leeuw een uitnodiging voor een optreden in het programma van Sonja Barend. Ook werd Axel Bauer mede door z'n uiterlijk en stoere imago een popidool bij Franse tieners, en ook daar is mee ongepast, en Velimir Chlebnikov ging mede door zijn haveloze uiterlijk door voor een derwisj, en evenmin mee. Enz. enz. Wanneer het woordenboek geen soelaas biedt, moeten we te rade gaan bij de grammaticaregels of putten uit analoge voorbeelden. Daarvan gaf ik er zojuist enkele. Misschien is er een neerlandicus in de zaal die ons aan de bijbehorende grammaticaregel kan helpen? 23 sep 2019 11:22 (CEST)
Ik denk dat dit taaladvies hier wel bruikbaar is. Het onderwerp lijkt een Nederland/België-dingetje te zijn. Mvg, Encycloon (overleg) 23 sep 2019 14:09 (CEST)

Die indruk heb ik ook, dat het een Nederland/België-dingetje lijkt, als sinds jaar en dag Nederlands kijker naar mede het Belgisch tv-journaal (ik moet me nog wel afleren BRT te schrijven) en daarom wil ik er dan ook geen halszaak van maken.83.86.67.95 23 sep 2019 14:12 (CEST)

Hoekse Lijn[bewerken]

Beste anonieme gebruiker,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Hoekse Lijn. Je hebt hier kort na elkaar op dezelfde pagina meerdere bewerkingen gedaan. Iedere bewerking telkens apart opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een pagina echter onoverzichtelijk en vergroot bovendien de kans op bewerkingsconflicten. Daarom is het handiger meerdere bewerkingen in één keer te doen.

Door bovenaan de pagina op bewerken te klikken (in plaats van boven een kopje) is die in één keer te bewerken. Door daarna eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe de pagina er na jouw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kun je door deze knop te gebruiken meerdere bewerkingen doen, vóórdat je op de knop Wijzigingen publiceren drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! Met vriendelijke groet, Daniuu 30 sep 2019 13:00 (CEST)