Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Ahverbaas

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Kleuske in het onderwerp Algemene opmerking
Hallo Ahverbaas, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.330 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Opgelet! Externe link(s)

Beste Ahverbaas, De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, waaronder Kiwa NV, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken.


Engels English version

Kleuske (overleg) 22 jul 2014 11:31 (CEST)Reageren

KIWA[brontekst bewerken]

Hallo. Dit is Wikipedia. Wikipedia is een encyclopedie. Wikipedia is geen gratis website ten behoeve van de eigen instelling. Lieden die hier komen om zichzelf of het eigen bedrijf in het zonnetje te zetten worden niet algemeen gewaardeerd. Gelieve daar rekening mee te houden. Voor vragen en opmerkingen verwijs ik u graag naar mijn collega Romaine die u met liefde te woord zal staan. Dank voor uw aandacht. Kleuske (overleg) 22 jul 2014 17:10 (CEST)Reageren


Beste Ahverbaas, Zoals hierboven al wordt aangegeven is de stijl van schrijven die u gebruikt in de artikelen niet echt geschikt voor de encyclopedie Wikipedia. Een paar punten die me opvielen:
  • Over het algemeen geven we bedrijfsonderdelen niet een eigen artikel, maar plaatsen we de informatie van een onderdeel in het moederartikel.
  • De teksten op Wikipedia dienen te worden geschreven in begrijpelijke taal, waarbij commercieel interessant taalgebruik als ongewenst wordt gezien omdat dergelijke verwoordingen de neutraliteit ondermijnt. Neutraliteit is een van onze belangrijkste uitgangspunten. In bepaalde kringen zullen bewoordingen als "Service Lines", "units" en "Kiwa kiest voor een nationaal en internationaal groeipad op basis van zowel organische groei als overnames." best gebruikelijk zijn, bijvoorbeeld in een bedrijfsplan, maar deze bewoordingen horen echt niet thuis in een encyclopedie en zijn daarom verwijderd. We merken heel vaak dat mensen die werkzaam zijn bij een bedrijf, of op andere wijze betrokken zijn, te weinig afstand hebben tot die organisatie, met als gevolg dat een tekst smeuïger wordt geschreven dan dat wenselijk is op Wikipedia, waarbij de neutraliteit in het geding is en het te veel een reclame-achtig stuk wordt. Let u daar alstublieft op en als u direct betrokken ben, schrijf dan niet meer over de organisatie waarbij u betrokken bent.
  • Het terugplaatsen van weggehaalde teksten is absoluut niet de bedoeling, ze zijn immers niet weggehaald zonder reden. Als u goede argumenten heeft waarom een tekst toch teruggeplaatst moet worden, kunt u dat kenbaar maken op de overlegpagina van het artikel, waarbij u bewust bent van de uitgangspunten van Wikipedia.
Als er verder nog andere vragen zijn, laat dit dan gerust hieronder weten. Groetjes - Romaine (overleg) 23 jul 2014 12:32 (CEST)Reageren

Kiwa Training[brontekst bewerken]

Verwijderingsnominatie Kiwa Training

Hallo Ahverbaas, ik heb Kiwa Training ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie hierover is hier terug te vinden. Een aantal dingen die mankeren aan het artikel zijn te vinden in de uitklapbalk hieronder.

UitklappenKlik voor meer informatie hiernaast op uitklappen

Wellicht is het aan te raden de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, niet zomaar teksten van andere bronnen mag overnemen en dat je altijd objectief moet blijven. Heb je verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik je naar deze pagina of naar de Helpdesk.

EvilFreD (overleg) 31 jul 2014 10:24 (CEST)Reageren

Algemene opmerking[brontekst bewerken]

Beste, Wikipedia is niet bedoeld als uithangbord voor organisaties om er hun activiteiten wereldkundig te maken. Promotie door belanghebbenden wordt over het algemeen niet al te zeer gewaardeerd. Indien een onderwerp relevant is voor opname, dan zal er vanzelf iemand die niet nauw bij het onderwerp betrokken is voorbij komen om er een artikel aan te wijden. Betrokkenheid komt vaak de neutraliteit ook niet ten goede. Derhalve is het af te raden om te schrijven over zaken waar men bij betrokken is. Let er ook op dat relevantie bepaald wordt door vermelding in onafhankelijke bronnen en dat het een absolute noodzaak is om deze te raadplegen ten einde tot een neutraal en evenwichtig artikel te komen. Uitsluitend de eigen website raadplegen voor het schrijven van een artikel brengt die neutraliteit ernstig in gevaar. Bij deze dan ook het verzoek om in de toekomst rekening te houden met het bovenstaande. Met vriendelijke groet, EvilFreD (overleg) 31 jul 2014 11:50 (CEST)Reageren

"...niet al te zeer gewaardeerd..." is een kandidaat voor het "understatement of the year". Kleuske (overleg) 31 jul 2014 11:53 (CEST)Reageren