Overleg gebruiker:Fredoxxz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Fredoxxz, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.976.120 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Encycloon (overleg) 24 jan 2019 20:10 (CET)

Verbeteren van redirects[bewerken]

De wijziging die u deed bij Justin Bieber om urbanpop te veranderen in moderne r&b is een onnodige actie. Zichtbaar verandert er niets, urbanpop is een redirect naar moderne r&b. Voor de lezer verandert er niets, omdat die in beide gevallen op de juiste pagina uitkomt. Graag dit soort nutteloze wijzigingen niet meer doen. Mbch331 (Overleg) 3 feb 2019 08:52 (CET)

Ik zie dat u doorgaat met deze wijzigingen. Graag hier mee ophouden. Redirects zijn niet fout en deze verbeteren zijn dus geen verbetering. En dat valt onder de richtlijn WP:BTNI. Mbch331 (Overleg) 6 feb 2019 20:06 (CET)
Ondanks eerdere verzoeken heb ik uw aanpassingen teruggedraaid. De link Urbanpop heeft u zelf laten doorverwijzen naar moderne r&b. Het aanpassen van alle pagina's is niet nodig. Verdel (overleg) 23 feb 2019 15:01 (CET)

Toelichting gewenst[bewerken]

Dag Fredoxxz, als je dit soort wijzigingen doet is het zeer wenselijk om even toe te lichten waarom je dat doet. Kun je dat in ieder geval hieronder even noemen en voortaan ook in de bewerkingssamenvatting? Mvg, Encycloon (overleg) 14 feb 2019 23:59 (CET)

Dat geldt ook voor deze wijziging met betrekking tot Freddy Derby. Klopte die vermelding niet? Dan graag even aangeven in de samenvatting of op de overlegpagina — bertux 19 feb 2019 18:12 (CET)

Urbanpop[bewerken]

Waarom is de pagina Urbanpop, die al sinds 2007 bestaat, nu hernoemd naar Moderne r&b? Is de term Urbanpop verkeerd of niet meer in gebruik? Graag een toelichting. Mvg, Verdel (overleg) 23 feb 2019 15:04 (CET)

Het is inderdaad een term die voor het genre onjuist is. Het genre wordt altijd aangeduid als (moderne/hedendaagse) r&b. Ook wordt het in de andere talen op wikipedia zo aangeduid, nergens wordt de term urbanpop gebruikt. Ook is Urban(pop) een verzamelterm die gebruikt wordt voor meerdere genres naast r&b, zoals bijvoorbeeld ook hiphop. Fredoxxz (overleg) 24 feb 2019 23:35 (CET)
Okee, duidelijk. dank voor je uitleg! Verdel (overleg) 28 feb 2019 15:01 (CET)

Fedor Emelianenko[bewerken]

Ik kan maar moeilijk wennen aan 'Fjodor Jemeljanenko', maar aangezien ik me heb laten vertellen dat dat de juiste transliteratie is, doe ik het maar overal consequent zo. Bedankt voor je begrip. Groet Toth (overleg) 25 mei 2019 16:25 (CEST)

Geblokkeerd wegens sokpopmisbruik[bewerken]

Beste Fredoxxz, zoals hier te zien is gebleken dat je met dit account een blokkade ontdoken hebt. Om die reden heb ik dit account geblokkeerd voor onbepaalde tijd.

Er geldt een globale lock voor het hoofdaccount, maar mogelijk - dit ter beoordeling van een andere moderator - is die 'te omzeilen' wanneer je voor dit account lokaal gebruik maakt van de ontsnappingsclausule.

Met vriendelijke groet,

Encycloon (overleg) 19 jul 2019 20:12 (CEST)