Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Helen Alexandra Vink

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Nieuwsgierige Gebruiker in het onderwerp Auteursrechten
Hallo Helen Alexandra Vink, welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.172.025 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder InvoegenMeer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.

Auteursrechten

[brontekst bewerken]
Zie ook:

Beste Helen Alexandra Vink, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Miksang Contemplatieve Fotografie aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit https://www.miksang.nl/wat-is-miksang-contemplatieve-fotografie/. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Ook teksten in een andere taal letterlijk vertalen naar het Nederlands valt hieronder. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden voorgedragen voor directe verwijdering. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de "copyright disclaimer" onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL". Een andere optie is een e-mail te sturen vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat.

Herschrijven van de tekst geniet vaak de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclame-uitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Daarnaast geldt dat het beschreven onderwerp relevant moet zijn voor de encyclopedie. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet, Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 22 okt 2019 16:14 (CEST)Reageren

Bovenstaande boodschap geldt ook voor Miksang Fotografie, dat ik zojuist heb verwijderd. RONN (overleg) 24 okt 2019 00:46 (CEST)Reageren

Hallo RONN, ik heb tot 2-maal een email gestuurd naar permissions-nl-at-wikimedia.org met een copyright disclaimer, en op beide nog niets gehoord. Waarom zijn deze twee artikelen over Miksang & Miksang Contemplatieve Fotografie dan meteen verwijderd? Dit is een verwarrende procedure. Ik ben de auteur van de originele teksten. Deze artikelen zijn door mijzelf geschreven, evenals de originele teksten die van bijgevoegde link en heeft geen andere originele bron dan de link die ik toegevoegd heb. Er is nog helemaal niets bekend over Miksang en Miksang Fotografie op Wikipedia.

Met vriendelijke groet, Helena Alexandra Vink Helen Alexandra Vink (overleg) 24 okt 2019 01:01 (CEST)Reageren

Ik heb geen zicht op de agenda van het OTRS-team, het kan zijn dat er sprake is van een achterstand in de verwerking van e-mails. Houd er rekening mee dat het allemaal vrijwilligerswerk is en de medewerkers ook andere verplichtingen zullen hebben. Het is niet verstandig om vooruitlopend op de procedure een tekst opnieuw te plaatsen. U claimt op uw website de auteursrechten voor de geplaatste tekst. Het is gebruikelijk dat artikelen die het auteursrecht schenden worden verwijderd.
Is de procedure goed doorlopen, dan wil dat nog niet zeggen dat het artikel per definitie behouden blijft. Zie daarvoor ook de omerkingen van Nieuwsgierige Gebruiker over neutraliteit, encyclopedische relevantie en stijl, waaraan ik nog toevoeg dat de inhoud moet kunnen worden geverifieerd in betrouwbare en onafhankelijke bronnen en niet het resultaat mag zijn van origineel onderzoek. Vriendelijke groet, RONN (overleg) 24 okt 2019 12:28 (CEST)Reageren

Dank voor het bericht, en ik begrijp dat het vrijwilligerswerk is. Hoe kan je iets op Wikipedia plaatsen waar nog niets over bekend is, als een nieuwe kunstdiscipline zoals Miksang? Ik ben degene die dit vanuit Canada/USA heb gebracht en pionier dit in Nederland (en Europa). Op dit moment wordt het opgepikt in groter groepen is als bijgevolg komt er ook onduidelijkheid en interpretaties over 'Miksang' beschikbaar op internet. Er is nog geen duidelijke of neutrale uitleg wat Miksang is te vinden op Wikipedia. In mijn artikelen heb ik links toegevoegd naar verschillende bronnen, waar bv Miksang vandaan komt, die al op wikipedia beschikbaar zijn. Wat is de beste aanpak om iets nieuws op Wikipedia te plaatsen en voor anderen beschikbaar te maken?

Ik denk dat u het verkeerde medium heeft gekozen. Een encyclopedie beschrijft zaken die brede bekendheid genieten en is niet bedoeld om bekendheid te genereren. Daarom wordt ook geadviseerd om niet te schrijven over onderwerpen waar men nauw bij betrokken is. Als het onderwerp 'aanslaat' wordt het op een gegeven moment vanzelf opgepakt en zal iemand anders er over schrijven. RONN (overleg) 24 okt 2019 13:23 (CEST)Reageren

Oké, helder. Hartelijk dank. Helen Alexandra Vink

Beste Helen Alexandra Vink,
Aangezien de toestemming binnen is heb ik de pagina teruggeplaatst. Echter: de pagina voldoet nog niet aan de uitgangspunten van Wikipedia en daarom heb ik de pagina ter beoordeling voorgelegd. Dit houdt in dat een moderator na minstens twee weken en besluit neemt of de pagina behouden blijft of niet. U kunt de nominatie hier terugvinden. In deze twee weken kunt u de pagina opknappen en beargumenteren waarom de pagina wel behouden dient te blijven. Met vriendelijke groet. Natuur12 (overleg) 4 nov 2019 09:19 (CET)Reageren
@Helen Alexandra Vink: Als u weten wilt of u een artikel voldoende hebt herschreven, kunt u gebruik maken van deze tool. Met vriendelijke groet: Nieuwsgierige Gebruiker (overleg) 4 nov 2019 18:14 (CET)Reageren
@Nieuwsgierige Gebruiker: Bedankt voor de tip voor deze tool; ik ga de pagina zeker herschrijven conform gewenste voorwaarden van de uitgangspunten van Wikipedia. Met vriendelijke groet, Helen Alexandra Vink