Overleg gebruiker:Michiel1972/Archief/nov 2011

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Deze archiefpagina bevat overleg van november 2011.

Oeververbindingen IJssel[bewerken]

Hallo Michiel, Met grote jaloezie zie ik de schema's die de artikelen bruggen over de Waal en [[[bruggen over de Maas in Nederland]] sieren. Ik ben zelf aan de gang geweest met Lijst van oeververbindingen over de (Gelderse) IJssel en ik vermoed dat ik ze nu allemaal op een rij heb. Wat zou het mooi zijn als we ze een nummer konden geven en dan een kaartje waar je kon vinden waar het oneveer was. smul. Mag ik weten waar jij die kaartjes vandaan hebt en hoe je ze bewerkt hebt? Koosg (overleg) 4 nov 2011 21:18 (CET)

Verwijderingsnominatie Le Blanc (Indre)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Le Blanc (Indre) dat is genomineerd door ChristiaanPR. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111108 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 9 nov 2011 01:05 (CET)

Kalvertoren[bewerken]

Dag, Michiel. Wat knap dat jij weet dat je moet zoeken op "Klavertoren" om een foto van de Kalvertoren te vinden!

Kwestie van ervaring zeker? Knipoog Ik kon hem niet vinden in ieder geval.

Welterusten straks, Michiel. Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 9 nov 2011 01:22 (CET)

Toronto Lake?[bewerken]

Moet dit niet gewoon Torontomeer zijn? We hebben toch ook Baikalmeer, Ontariomeer, Bovenmeer en dergelijke? Als we het al Engels laten zou het Lake Toronto moeten zijn, in het Engels komt Lake dan immers vooraan.David12345 Overleg | Bijdragen 16 nov 2011 14:28 (CET)

Bij twijfel niet half gaan vertalen. De voorbeelden die je noemt zijn vrij bekende meren die een bekende Nederlandse vertaling hebben. En Lake moet niet vooraan, want de naam is Toronto Lake ([1]). Michiel1972 16 nov 2011 14:31 (CET)
Ok, bedankt voor je toelichting. Je hebt inderdaad gelijk, het staat ook zo in de richtlijnen. En dat Lake vooraan moest staan bedacht ik met Lake Superior, Ontario en dergelijke in mijn achterhoofd. Interessant om te zien dat dit niet voor alle meren geldt. David12345 Overleg | Bijdragen 16 nov 2011 14:35 (CET)

Kozani[bewerken]

Beste Michel, hier lijkt me iets misgegaan in een door jouw aangemaakt lemma. Als ik op Kozani zoek kom ik hier terecht. Maar als ik op "stad" klik hier. Terwijl Kotzani (stad) toch echt een stad is en geen deelgemeente. Als je nu op de geboorteplaats van deze dame klikt kom je in een deelgemeente uit en niet haar geboortestad....... Overigens wil ik het lemma Kozani (stad) best wel schrijven hoor. Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 22 nov 2011 01:43 (CET)

Ik snap het probleem niet. Kozani (stad) bestaat als artikel, en omvat de gehele gemeente, eventueel te hernoemen naar Kozani (gemeente), maar dat hoeft niet, vergelijk Utrecht (stad) welke ook over de gemeente gaat). Deze gemeente bestaat uit 5 delen waarvan 1 'stadsdeel' Kozani de belangrijkste is. Michiel1972 22 nov 2011 11:03 (CET)
In mijn beleving moet een lemma Kozani (stad) in de eerste plaats over de stad gaan, niet alleen over de fusiegemeente waarvan Kozanie een onderdeel uitmaakt.. Ellispontos bijvoorbeeld is een plaats 25 kilometer naar het oosten over de snelweg. Ik zie niet in wat die plaats met de stad Kozani te maken heeft. Bovendien wordt de gemeentelijke indeling vrij uitgebreid beschreven in het lemma Kozani (departement) Ik geloof niet dat dergelijke zeer onvolledige lemmata onze gebruikers ook maar een steek verder helpen en betwijfel dus het nut. Als iemand iets over de stad Kozani wil weten heeft hij of zij hier namelijk niets aan. Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 22 nov 2011 13:25 (CET) Sir Statler (overleg) 22 nov 2011 11:29 (CET)
Hoi, je hebt objectief gezien gelijk. Alleen doe maar een aantal steekproeven en zie dat voor veel geografische plaats/gemeente artikelen de aanpak vergelijkbaar is. Vrijwel alle Duitse gemeenten hebben een gelijknamige kern waarvoor geen apart artikel is. Zelfde geldt voor Nederlandse, Belgische gemeenten en Italiaanse gemeenten. Het achtervoegsel (stad) is echter bij veel artikelen meestal niet 100% correct en overlapt zowel de gelijknamige gemeente als gelijknamige stad. Reden voor de meeste gebruikers: zien geen verschil tussen gemeente en stad ( en het scheelt 1 extra artikel omdat de de grootste plaats in een gemeente meestal ook de gemeentenaam is). Voel je vrij om de naam te wijzigen in Kozani (gemeente) en een nieuwe gevulde Kozani (stad) aan te maken. Michiel1972 22 nov 2011 13:44 (CET)
Prima, als ik klaar ben mijn project (lemma Santana ombouwen) zal ik dat doen. Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 22 nov 2011 17:47 (CET)

:-)[bewerken]

Kijk eens aan, goed werk! Glimlach Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 22 nov 2011 21:55 (CET)

Ik heb dezelfde gedachte als jou over de verwijderde dp's. Ondanks alles heeft het in ieder geval vanavond al wel 5 artikelen (die ik zo weet) opgeleverd. Groet, Pompidom (overleg) 22 nov 2011 23:01 (CET)

Omgekeerde Veiling[bewerken]

Ik zou dit artikel toch zeker wel willen aanpassen. Ten eerste omdat de uitleg nu gaat over de 'laagste unieke bod veilingen'(Wiki Unieke Bod), en niet echt over een 'omgekeerde veiling' (Wiki Reverse Auction)waar de prijs daalt door tijd en bezoekers. Niet echt een kansspel vermits alle producten die online staan te koop zijn aan maximum de vermelde winkelwaarde.... een omgekeerde veiling is als een bloemenveiling, maar ipv benzine en tijd zijn hier credits je 'extra kost' ;) Franklinbe (overleg) 19 nov 2011 13:38 (CET)

Ik heb het artikel hernoemd. mvg Michiel1972 21 nov 2011 21:22 (CET)
Bedankt! Ik maak vandaag of morgen nog een beginnetje voor de centveilingen, waar blijkbaar nog geen pagina voor is. Vermits je blijkbaar zelf goed op de hoogte bent ... :°) Grtz!!Franklinbe (overleg) 24 nov 2011 20:01 (CET)

Begraafplaatsen[bewerken]

Hoi Michiel. Ik zie dat je met je bot erg veel (militaire) begraafplaatsen aan het toevoegen bent. Erg mooi, want uit ervaring weet ik dat het een tijdrovende klus is om dit handmatig te doen. Er zijn me enkele dingen opgevallen, maar naar een paar moet ik morgen nog even zorgvuldiger naar kijken. Hier alvast enkele kleine punten die me opvielen:

  • Mametz Churchyard - Heeft deze hele begraafplaats maar één graf? Of is er maar één militair graf?
Het gedeelte van de begraafplaats opgenomen in het register (en in beheer van) van Commonwealth War Graves Commission telt 1 geidentifeerd graf. De formulering die ik nu gebruik klopt wel. maar eigenlijk zou er een overkoepelend artikel Begraafplaats van Mametz moeten bestaan om de context beter te beschrijven, aja over 5 jaar ofzo kunnen de gemeentelijke begraafplaatsen aan bod komen. Hoop ik. Michiel1972 25 nov 2011 22:51 (CET)
Oke. Misschien dat ik de begraafplaatsen nog wel eens langs loop en hier en daar wat verander. Bij Mametz Churchyard gaat het trouwens om de Britse soldaat N.J.J. Chambers.
  • Abbeville Communal Cemetery Extension - Gemenebest graven (of is het Gemenebestgraven of Gemenebest-graven?) is wel erg oppervlakking. Er is in de meeste gevallen toch wel bekend hoeveel militairen per nationaliteit? Daarnaast lijkt me de tekst 241 Commonwealth WW2 and 3 Foreign WW2. niet te kloppen.
Ik heb helaas geen gedetaileerdere database tot mijn beschikking met nationaliteiten. Data komt uit eind 2010. Ik geef geen 100% garantie dat er ergens een Engelse tekst door heen is geslipt, wel een 99% garantie.. Michiel1972 25 nov 2011 22:51 (CET)
Loop jij dat later zelf nog na of moet ik dat doen? In dat geval zou het wel prettig zijn om een lijst van alle toegevoegde begraafplaatsen te hebben. Dennis P:TW 25 nov 2011 22:59 (CET)

Wellicht dat ik morgen nog wat punten aanhaal, maar deze vielen me zo even op. Dennis P:TW 25 nov 2011 22:38 (CET)

Ik heb nog een batch van 400 klaar staan, moet daar de plaatsnamen nog in het juiste wikiformat zetten. Dan heb ik wel weer genoeg oorlogsslachtoffers gezien. Of als jij nog een mooie database heb met bv Duitse begraafplaatsen in Frankrijk, met geografische coördinaten, zou ik die graag willen gebruiken. Michiel1972 25 nov 2011 22:51 (CET)
Daar zou ik eens naar moeten kijken. Dennis P:TW 25 nov 2011 22:59 (CET)

Bestand:Map canton code 60 18.svg[bewerken]

Michiel, op bovenstaand kaartje staat alleen het exclave-gedeelte van het kanton Guiscard aangeduid. Zie hier voor de juiste kaart. Kun je het kaartje aanpassen? Sonuwe () 22 nov 2011 18:33 (CET)

Dank voor de aanpassing. Sonuwe () 26 nov 2011 11:36 (CET)

Bestand:Map canton code 54 26.svg[bewerken]

Michiel, mijn scherpe ogen hebben opgemerkt dat op dit kaartje de exclave, bestaande uit drie gemeenten, niet is aangeduid. Kun je dit aanpassen? Hoe zit het met de andere kaarten met exclaves en enclaves? Sonuwe () 26 nov 2011 11:58 (CET)

Hmm, ik weet dat het bij de arrondissementen goed is gegaan, het 'inkleuren'. Maar bij de kantons begin ik te twijfelen. Ik ben bang dat het vaker voorkomt. Michiel1972 26 nov 2011 21:15 (CET)
Inderdaad bij de arrondissementen ben ik het nog niet tegengekomen. Ik zal proberen er bij de kantonkaartjes op te letten en je verwittigen als ik er nog onvolledige tegenkom. Sonuwe () 27 nov 2011 01:25 (CET)

Data ontbreekt[bewerken]

Hallo Michiel, Bij het nalopen van de gemeente-data omtrent inwoners, oppervlakte, etc kwam ik bij drie gemeenten een gebrek aan informatie tegen. Het lijkt er op dat de data van de vijf gemeenten in een aantal sjablonen ontbreken, want in de infobox worden er foutmeldingen getoond. Het gaat om de gemeenten Mook en Middelaar, Stein (gemeente), Teylingen (gemeente), Zuidplas (gemeente), Súdwest-Fryslân en Menaldumadeel. Ook ontbreken er een kaart en een bevolkingspiramide bij ieder. Ben jij in staat om die aan te maken? En weet je hoe we aan deze data kunnen komen zodat we de array-sjablonen hiermee kunnen aanvullen? Alvast bedankt! Groetjes - Romaine 26 nov 2011 16:28 (CET)

Je bot had een | weggehaald, nu zijn de boxen weer toonbaar. Bevolkingspiramides van nieuwe gemeenten heb ik niet. Michiel1972 26 nov 2011 21:05 (CET)
Oei, flater mijnerzijds. Die pipe stond raar. Dank voor de hulp! :-) Romaine 26 nov 2011 22:14 (CET)

Verwijderingsnominatie Station BleiZo[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Station BleiZo dat is genomineerd door JanB46. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111127 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 28 nov 2011 01:01 (CET)

Griekenland[bewerken]

Beste Michiel, jij bent beter thuis in die gemeentelijke herindeling in Griekenland dan ik. Wil je even hier of dat nog actueel is in dit lemma? (Bestuurlijke indeling) Vriendelijke groet, Sir Statler (overleg) 29 nov 2011 00:49 (CET)