Overleg gebruiker:Thomascammaert

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Thomascammaert, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.034 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Vragen over je bewerkingen op Thomas Cammaert[brontekst bewerken]

Hallo Thomascammaert. Als je inderdaad dezelfde persoon bent als de Thomas Cammaert waarvan je het artikel bewerkte, lees dan dit svp: Wikipedia:Zelfpromotie.

Verder heb ik de volgende vragen:

  • Waarom zijn de nationaliteit, geboortedatum en -plaats verwijderd? Indien gegevens onjuist zijn, dan graag vervangen door correcte gegevens, niet zomaar feiten verwijderen.
  • Waarom is die foto verwijderd?
  • Waarom is de link naar de Amsterdamse toneelschool verwijderd? Dat is toch dezelfde opleiding als de nu genoemde Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie? Als de naam Amsterdamse toneelschool niet correct is, dan kan de link eenvoudig worden gewijzigd: Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Met vriendelijke groet, JanCK (overleg) 12 mrt 2018 14:09 (CET)[reageer]

Ik ben inderdaad de Thomas Cammaert van deze pagina. En ik verwijder mijn nationaliteit omdat het mij hindert in mijn werk als acteur. Veel Nederlandse regisseurs en producenten kijken op google en zien dan meteen staan dat ik Belg ben en Vlaams ben. En casten me daarom niet voor Nederlandse producties. Dus liever dat het er niet staat zodat het in het midden blijft. Dat is belangrijk voor mijn toekomst als acteur.
de foto is verwijdert omdat hij dateert uit 2015 en ik een recentere foto aan het uploaden ben.
(Over de naam van de Toneelschool[toevoeging door JanCK Fietser]): Geen idee waarom die is verwijdert. dat zal een fout zijn.
En wie bent u als ik vragen mag ? Ook een wikipediagebruiker die toevallig mijn veranderingen op de pagina zag? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Thomascammaert (overleg · bijdragen) 19 mrt 2018 10:18 - PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Hallo Thomas. Bedankt voor je reactie.
Ik ben Jan, een van de vandalismebestrijders op Wikipedia. Als we zomaar informatie van Wikipedia verwijderd zien worden, grijpen we in. Daarnaast help ik vaak artikelen te verbeteren en ik ben uiteraard ook in dit geval bereid je te helpen. We moeten alleen nog even kijken hoe.
Vervelend dat je hinder ondervindt van je nationaliteit bij het vinden van werk in Nederland. Ik dacht dat na je optreden in Wie is de Mol? wel genoegzaam bekend was wat je nationaliteit is, maar blijkbaar is dat niet het geval.
Het is gebruikelijk een foto pas te verwijderen als een nieuwe beschikbaar is. Hopelijk is die er snel.
Ik zal Ellywa, die je artikel recent ook bewerkte, vragen hoe we hiermee om moeten gaan. Niet alleen is zij een goede schrijver, zij is ook zeer bedreven in het plaatsen van foto's en kan je daarbij ongetwijfeld helpen. Tot zij heeft gereageerd, wacht ikzelf even met het aanbrengen van wijzigingen.
Met vriendelijke groet, JanCK (overleg) 19 mrt 2018 11:55 (CET)[reageer]
P.S. Ik heb je commentaar bij elkaar gezet en van een ondertekening voorzien. Zo is voor iedereen duidelijk wie van ons wat geschreven heeft.
Aangezien je de persoon van de pagina bent, graag opmerkingen op de overlegpagina van het artikel plaatsen en niet het artikel zelf bewerken. Teksten aanpassen zodat ze jou beter uitkomen is een vorm van zelfpromotie. Mbch331 (Overleg) 19 mrt 2018 13:13 (CET)[reageer]

Op Wikipedia bestaat een standaard voor biografieën, waarbij de nationaliteit/geboorteland altijd in de eerste zinnen staat. Daarnaast geldt ook dat we zorgvuldig moeten zijn bij personen, want schade berokkenen aan iemand door een artikel op Wikipedia is niet de bedoeling. Vanwege dit alles, had ik de oorspronkelijke zinnen, die wel heel erg nadrukkelijk de Belgische afkomst vermeldden:

al vervangen door het neutralere:

  • "TC is een acteur, oorspronkelijk afkomstig uit Vlaanderen. Op zijn 18e jaar verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij een opleiding aan de toneelschool volgde. Sindsdien speelde hij in vele Nederlandse producties."

Vervolgens haalt u, Gebruiker:Thomascammaert ook de tekst "afkomstig uit Vlaanderen" weg, en haalt u het sjabloon "BE" ook weg uit de infobox. Dat gaat mij persoonlijk te ver. Deze informatie hoort in de encyclopedie te staan lijkt mij. Bovendien is in vele bronnen op het internet vermeld dat TC een Vlaams acteur is, zie bijv. [1], [2], [3], [4] of [5]. De schrijvers op Wikipedia baseren zich op externe bronnen, verzinnen niets, maar laten ook geen relevante informatie weg. Het mag dus algemeen bekend veronderstelt worden dat TC in Vlaanderen geboren is. Ook toekomstige opdrachtgevers kunnen dat weten, onafhankelijk van wat op Wikipedia staat. EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 19 mrt 2018 16:26 (CET)[reageer]

Beste Ellywa,

Ik heb geprobeerd netjes te vragen om informatie die op wikipedia staat , die mij schade berokkenen in mijn carrière, aan te passen. U blijft dat ondanks een paar wijzigingen van uw kant, toch weigeren in de mate dat het mij enorm zou helpen. Ik ben niet zomaar een geïnteresseerde in deze pagina. Deze pagina gaat over mij! ik ben die Thomas Cammaert. Ten eerste is deze pagina aangemaakt door iemand jaren geleden , terwijl ik geen wikipedia wilde hebben en nog steeds niet wil. Ten tweede vind ik het vrij raar dat u zegt dat het u persoonlijk te ver gaat om de afkomst van mij weg te halen. Dat verbaast mij persoonlijk enorm. Wat heeft dit met u te maken? Dit is mijn pagina wat over mij persoonlijk gaat en ik heb er persoonlijk last van. Dit heeft dus niets met u te maken. Ten derde haalt u aan, dat het algemeen bekend staat dat ik uit Vlaanderen kom omdat het op andere websites staat,die u als voorbeeld erbij geeft. Dat is natuurlijk een vicieuze cirkel die ik graag wil doorbreken. Dit soort nieuwssites die een artikel over mij willen schrijven, gaan mijn naam googelen en komen dan natuurlijk als eerste bij mijn wikipedia pagina terecht en nemen dit klakkeloos over! daar gaat het dus juist om. dat wil ik niet meer. verder vind ik het vrij raar dat ik niet zomaar mijn eigen foto zou mogen aanpassen. Maar dat een musical fan van 16 jaar zomaar een foto mag plaatsen van mij die dan gebruikt wordt als mijn wikipedia profielfoto! dat is toch niet ok.

ik wil graag dat de aanpassingen doorgevoerd worden zodat ik kan genieten van mijn wikipediapagina ipv er last van te hebben. Verder als dat niet gaat, wil ik van u weten of het mogelijk is om mijn wikipedia pagina te verwijderen of te deleten? Ik heb er namelijk geen nodig.

Ik heb hiervoor al gezegd dat het vervelend is dat je hinder ondervindt van je nationaliteit bij het vinden van werk in Nederland, maar daar kun je Wikipedia niet de schuld van geven. Onder andere De Telegraaf, het AD en Televizier beschrijven Cammaert als Vlaams acteur en die informatie halen ze echt niet van Wikipedia. Bovendien noemt Cammaert zichzelf in een interview met VRT Nieuws van vrijwel exact een jaar geleden (14 maart 2017, zie: https://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/media/1.2917783#) een Vlaamse Amsterdammer. In datzelfde interview zegt hij over zijn achtergrond: "Ik ben geboren in Bornem. Daarna heb ik in Merksem en Ekeren gewoond en op mijn 18e ben ik naar Amsterdam verhuisd om daar aan de toneelschool les te volgen." De informatie in het artikel is dus zoals Cammaert er zelf over spreekt en hoewel ik het met Ellywa eens ben dat het wat neutraler mag, wat er nu staat is niet verkeerd.
Het artikel noemt ook geen zaken uit het privéleven van Cammaert, waarover wel wat te vinden is op internet, maar wat, terecht, niet past in een encyclopedie.
Dat wil niet zeggen dat er niets mis is met het artikel. De zin Vanaf december 2016 tot mei 2017 zal Cammaert dan te zien zijn... mag in de verleden tijd en ik zie geen reden de toevoeging In 2018 is hij te zien als Lorenzo in William Shakespeare's Romeo en Julia van Toneelgroep Oostpool in een regie van Marcus Azzini. niet te plaatsen. Het grootste bezwaar is echter (in mijn ogen) het gebrek aan bronnen. Op het moment is de enige bron een link naar een gearchiveerde website over de cast van de musical Ramses met een (op mijn computer) slechte opmaak. Zowel Ellywa als ik vonden bij een korte zoektocht al meer bronnen.
Het lijkt me dat een kleine redactie van het artikel aan de orde is. Als je daar wensen bij hebt, geef dat dan aan op de overlegpagina van het artikel. Zoals Mbch331 zegt, dat is een betere manier voor iemand die het onderwerp van een artikel is dan zelf te gaan bewerken, daar heb ik al te vaak conflicten bij zien ontstaan.
Met vriendelijke groet, JanCK (overleg) 20 mrt 2018 19:53 (CET)[reageer]
Onder verwijzing naar bovenstaande, het verzoek om pas na consensus in overleg delen van de pagina te verwijderen. Tulp8 (overleg) 29 mrt 2018 11:12 (CEST)[reageer]