Peyrieras Reptile Reserve

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peyrieras Reptile Reserve
Cameleon, peyrieras 23.JPG
Locatie Manjakandriana, Madagaskar
Coördinaten 18° 55′ ZB, 47° 47′ OL
Detailkaart
Peyrieras Reptile Reserve (Madagaskar)
Peyrieras Reptile Reserve
Portaal  Portaalicoon   Madagaskar

Peyrieras Reptile Reserve, ook wel Madagascar Exotic, Reserve Peyrieras of Mandraka Reptile Farm genoemd, is een kleine particuliere dierentuin in Madagaskar. Het reservaat is opgericht door de Franse entomoloog en arts André Peyriéras om er kameleons op te kweken en later weer in de natuur uit te zetten. Later nam zijn dochter Sylviane Peyriéras de leiding over het reservaat over.

Ligging[bewerken]

Peyrieras Reptile Reserve is gelegen in Marozevo vlakbij Manjakandriana aan de Route nationale 2, 75 kilometer ten oosten van Antananarivo. Mede dankzij de ligging is het een populaire tussenstop voor toeristen die tussen deze stad en het Nationaal park Andasibe Mantadia reizen.

Collectie[bewerken]

Een groot deel van de dierencollectie van Peyrieras Reptile Reserve bestaat uit endemische diersoorten. Dit zijn met name reptielen, maar de dierentuin huist daarnaast ook kikkers, vleermuizen, tenreks en (nacht)vlinders. De meeste dieren zijn gehuisvest in grote kooien die voor het publiek toegankelijk zijn. Onder begeleiding van een gids kunnen bezoekers kameleons voeren en allerlei reptielen en kikkers hanteren.

Lijst van enkele bekende dieren.[bewerken]

Onderstaande lijst bevat dieren die momenteel of in het verleden in Peyrieras Reptile Reserve zijn gehuisvest.[1][2]

Kameleons
Gekko's
Slangen
Overige reptielen
Kikkers
Zoogdieren
Geleedpotigen


Afbeeldingen[bewerken]

Zie ook[bewerken]