Portaal:In het nieuws/Sport/2012/november

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

25 november[brontekst bewerken]

24 november[brontekst bewerken]

18 november[brontekst bewerken]

17 november[brontekst bewerken]

16 november[brontekst bewerken]

  • Zwemmen - Tijdens de Franse kampioenschappen kortebaanzwemmen 2012 in Angers verbetert Camille Muffat, olympisch kampioene op de 400 meter vrije slag, het wereldrecord op de 800 meter vrije slag (kortebaan) tot 8.01,06. Yannick Agnel verbetert in Angers het Europees record op de 800 meter vrije slag tot 7.29,17.

15 november[brontekst bewerken]

  • Zwemmen - Tijdens de Franse kampioenschappen kortebaanzwemmen 2012 in Angers verbetert Yannick Agnel, olympisch kampioen op de 200 meter vrije slag, het wereldrecord op de 400 meter vrije slag (kortebaan) tot 3.32,25.

12 november[brontekst bewerken]

11 november[brontekst bewerken]

10 november[brontekst bewerken]

9 november[brontekst bewerken]

8 november[brontekst bewerken]

  • Atletiek - De Russische discuswerpster Darja Pisjtsjalnikova, Europees kampioene van 2006 en vice-olympisch kampioene van 2012, wordt voor de tweede keer in haar carrière betrapt op het gebruik van doping. Pisjtsjalnikova riskeert een levenslange schorsing.

7 november[brontekst bewerken]

4 november[brontekst bewerken]

2 november[brontekst bewerken]

  • Atletiek – De burgemeester van New York besluit om de marathon van New York, die op zondag 4 november 2012 gehouden zou worden, af te gelasten. Aanvankelijk was men vast van plan de wedstrijd, ondanks de vernielingen die de orkaan Sandy heeft aangericht, door te laten gaan. Na de aanzwellende kritiek op deze beslissing en het feit, dat grote delen van New York nog zonder elektriciteit en stromend water zitten en hier en daar zelfs nog onder water staan, is de eerder genomen beslissing herroepen. Het is voor het eerst in de historie van de marathon, dat hij is afgelast.