Portaal:In het nieuws/Sport/2013/december

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

30 december[brontekst bewerken]

  • Marathonschaatsen – Schaatser Sjoerd Huisman wordt dood aangetroffen in zijn bed. De 27-jarige Huisman zou volgens nog onbevestigde berichten zijn getroffen door een hartstilstand. De broer van Mariska Huisman was een bekende verschijning in het marathonpeloton. In 2009 boekte hij een van zijn grootste successen door op de Oostvaardersplassen de Nederlandse titel op natuurijs voor zich op te eisen.

29 december[brontekst bewerken]

  • 29 decemberFormule 1 – Tijdens het skiën in de Franse Alpen komt veelvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher zwaar ten val, waarbij hij met zijn hoofd een rots raakt. Hoewel Schumacher een helm op had, loopt hij desondanks een schedeltrauma op. De autocoureur is opgenomen in het ziekenhuis van Grenoble en ligt in coma. Zijn toestand wordt kritiek genoemd.

17 december[brontekst bewerken]

15 december[brontekst bewerken]

13 december[brontekst bewerken]

9 december[brontekst bewerken]

8 december[brontekst bewerken]

7 december[brontekst bewerken]

5 december[brontekst bewerken]

  • Wielrennen – De Italiaanse wielrenner Danilo Di Luca wordt door het Italiaans Olympisch Comité levenslang geschorst wegens hardnekkig dopinggebruik. Di Luca werd in april, kort voor de Ronde van Italië betrapt op het bloeddopingmiddel EPO. Het is al de derde keer dat de oud-Girowinnaar tegen de lamp loopt. Eerder liep hij in 2007 al tegen een schorsing op van drie maanden wegens banden met een dopingarts, waarna hij zich in 2009 wegens EPO-gebruik een schorsing van twee jaar, later teruggebracht tot vijftien maanden, op de hals haalde.