Schwarzwald-Stadion

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Schwarzwald-Stadion
Schwarzwald-Stadion
Plaats Freiburg
Capaciteit 25.000
Bespelers SC Freiburg
Vroegere namen Dreisamstadion (tot 2004)
Badenova-Stadion (tot 2012)
Mage Solar Stadion (tot 2014)
Portaal  Portaalicoon   Sport

Het Schwarzwald-Stadion is een voetbalstadion in de Duitse stad Freiburg im Breisgau. De Bundesliga-club SC Freiburg speelde tot oktober 2021 haar thuiswedstrijden in het stadion. Het bouwwerk werd gebouwd in 1953 en heeft momenteel een capaciteit voor 25.000 toeschouwers. Tot juni 2004 was de naam Dreisamstadion, daarna heette het stadion ook nog Badenova-Stadion en Mage Solar Stadion. De huidige naam kreeg het in 2014.

Na de verhuizing van het eerste mannenelftal van SC Freiburg naar het nieuwe Europa-Park Stadion, dat anderhalf keer zo groot is als het Schwarzwald-Stadion en bij het vliegveld van Freiburg staat, speelt nu alleen het eerste vrouwenelftal van die club hier nog de thuiswedstrijden.

Bijzonder in dit stadion is, dat, tegen de officiële Duitse voetbalspelregels in, het ene doel op het veld een meter hoger staat dan het andere. Deze helling kon vanwege de constructie van de fundering van het stadion niet aangepast worden zonder het stadion te slopen en geheel te herbouwen. De Duitse voetbalbond heeft de SC Freiburg telkens weer een ontheffing voor deze overtreding verleend.

Zie de categorie Dreisamstadion (Freiburg im Breisgau) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.