Forbes 500: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
3 bytes verwijderd ,  9 jaar geleden
k
Bot: automatisch tekst vervangen (- de de + de )
k (Bot: automatisch tekst vervangen (- de de + de ))
Ook de '''omzet''' van een bedrijf kan gebruikt worden om de grootte van de onderneming uit te drukken. Deze methode wordt gebruikt om de [[Fortune 500]]-lijst samen te stellen. Deze methode spitst zich echter sterk toe op [[distributeur]]s zoals [[Wal-Mart]]. Bedrijven die een gigantische omzet realiseren, maar tegen betrekkelijk lage winstmarges.
 
Tenslotte kan men nog de '''marktwaarde''' of [[marktkapitalisatie]] nemen. Dat is de prijs die betaald moet worden om een bepaald bedrijf op te kopen. Die waarde is zeer variabel en wordt door de [[Markt (economie)|markt]] bepaald. Eind [[1990-1999|jaren negentig]] zou [[Cisco Systems]] hiermee het grootste bedrijf zijn geweest terwijl de marktwaarde van datzelfde bedrijf steil naar beneden ging toen de de [[Internetzeepbel|dot-comzeepbel]] uiteenspatte.
 
Vanwege de nadelen aan elk potentieel criterium gebruikt ''Forbes'' een gewogen combinatie van 5 factoren voor haar ranglijst. Hiertoe worden vier lijsten gemaakt op basis van omzet, winst, activa en marktwaarde, die dan samen met het aantal werknemers gecombineerd worden tot de Forbes 500.
212.456

bewerkingen

Navigatiemenu