Toyota Avensis Verso

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
17-09-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Er bestaat een pagina genaamd Toyota Avensis.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Toyota Avensis Verso
Toyota Avensis Verso 20090215 front.jpg
Productiejaren 2001- 2006
Productieaantal n.b.
Uitvoeringen
Voorganger Toyota Picnic
Opvolger n.v.t.
Portaal  Portaalicoon   Auto

De Toyota Avensis Verso is een MPV die gebaseerd was op de Toyota Avensis. Hij kwam in 2001 uit als de opvolger van de Toyota Picnic. De Toyota Avensis Verso was onderdeel van de strategie van Toyota om in alle klassen een MPV uit te brengen. Andere exponenten daarvan waren de Toyota Yaris Verso en de Toyota Corolla Verso. De Avensis Verso was naar keuze leverbaar als vijf-, zes- of zevenpersoons uitvoering. Beide laatste modellen hadden een derde zitrij.

De Avensis Verso was leverbaar met de 2.0 VVTi benzinemotor met variabele kleptiming, alsmede met de 2.0 D4D diesel met common rail van 116 pk.

In 2004 kreeg de auto een kleine facelift waarbij de iets andere koplampen en achterlichten het meest in het oog sprongen. Qua luxe begon het model met de Terra-uitvoering als instapmodel. Uitgebreider waren de Luna en de Sol-modellen. Na de facelift kwam er ook een luxueuze Executive uitvoering.

In 2006 viel het doek voor de Avensis Verso. Een directe opvolger kwam er niet. In plaats daarvan werd de Toyota Corolla Verso leverbaar met 7 zitplaatsen. Omdat de Corolla Verso na 2009 niet langer gebaseerd was op de Corolla, werd deze vanaf dat moment 'Verso' genoemd.