Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing september 2022/Voorstelling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arbitragecommissieverkiezing september 2022
Overzicht
Voorstelling
Stemming

Gebruikers die kandidaat willen zijn voor de Arbitragecommissie kunnen dat op deze pagina kenbaar maken tussen 5 september 2022 12:00 (CEST) en 19 september 2022 12:00 (CEST). De volledige gang van zaken tijdens deze verkiezing leest u hier.

Instructies voor kandidaatstelling 

Volg onderstaande instructies om u kandidaat te stellen.

  1. Als u zich kandidaat wil stellen, verzeker u er dan eerst van dat u aan de voorwaarden voldoet.
  2. Kopieer de volgende tekst en plaats deze onderaan deze pagina (door de pagina te bewerken). Vervang in deze tekst het woord GEBRUIKERSNAAM door uw gebruikersnaam en voeg uw motivatie toe.
    == {{kd|GEBRUIKERSNAAM}} ==
    '''[[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing september 2022/Q&A#GEBRUIKERSNAAM (overleg %7C bijdragen %7C blokkeerlogboek %7C alle logboeken %7C aantal bewerkingen)|Vragen en commentaar]]'''

    ''Plaats hier uw motivatie'' --[[Gebruiker:GEBRUIKERSNAAM|GEBRUIKERSNAAM]] ([[Overleg gebruiker:|GEBRUIKERSNAAM|overleg]]) 21 aug 2022 16:18 (CEST)
  3. Kopieer de volgende tekst en plaats deze onderaan de pagina voor vraag en antwoord. Vervang ook hier GEBRUIKERSNAAM door uw gebruikersnaam. Het is verstandig deze pagina hierna regelmatig te bezoeken, zodat u vragen kunt beantwoorden.
    == {{kd|GEBRUIKERSNAAM}} ==
    '''[[Wikipedia:Arbitragecommissie/Stemlokaal/Verkiezing september 2022/Voorstelling#GEBRUIKERSNAAM (overleg %7C bijdragen %7C blokkeerlogboek %7C alle logboeken %7C aantal bewerkingen)|Toelichting]]'''
    ===Commentaar GEBRUIKERSNAAM===
    ...
    ===Vragen aan GEBRUIKERSNAAM===
    #...

Kandidaten[bewerken | brontekst bewerken]

Vragen en commentaar

Dit was zeerzeker niet het doel van mijn deelname aan dit project maar een voltallige commissie lijkt me erg belangrijk. De verkiezing staat al een tijd open en er zijn nog steeds open plekken.
Ik heb een (beperkt) aantal scherpe meningen, die zal ik bij arbitrage zeker parkeren, dat lijkt me goed om aan te geven. Ik weet uit ervaring dat ik meningen kan uitzetten als dat functioneel is, met name die van mezelf maar ook die van anderen, los van mijn waardering (positief of zelfs negatief) van eenieder. Ik denk dat dat geen bezwaar hoeft te zijn voor een kandidaatstelling maar ik ben erg benieuwd of dat of iets anders tot bezwaren leidt.
Ik hoop dat eenieder zich vrij voelt zich over mij uit te laten; goede kritiek kan ik me weer ter harte nemen, ook voor mijn functioneren op andere plekken.
Mochten er meer kandidaten komen die ik zelf beter acht dan kan ik me eventueel terugtrekken, behalve als blijkt dat men liever mij heeft dan (een) ander(en). - - (Gebruiker - Overleg) 12 sep 2022 19:46 (CEST)[reageren]


Vragen en commentaar

De arbitragecommissie verveelt nog niet. Na een rustige periode staan er nog wat pittige dossiers op de rol. Dus ik stel me nog eens een jaar beschikbaar.

Voor wie nog wat over mijn persoon wilde weten mijn oorspronkelijke motivatie:

Ik zie Wikipedia als een zeer belangrijke publieke informatiebron voor en door iedereen. Daar wil ik graag meer aan gaan bijdragen dan enkel stukjes over dancemuziek schrijven. Vanwege mijn ICT-beroep heb ik voldoende ruimte om dit te kunnen doen. Ik ben niet bijzonder bekend met de harde kern van Wikipedia Nederland, en dat kan me een minder gekleurde blik geven. Daarbij ben ik iemand die maatschappelijk actief zijn met de paplepel is ingegoten. Zo heb ik geregeld in besturen en commissies van verenigingen gezeten en ben ik ook gemeenteraadslid geweest. Met die ervaring denk ik een goede bijdrage te leveren aan het gezond houden van Wikipedia.

--RetroDancer (overleg) 8 sep 2021 11:57 (CEST)[reageren]

Vragen en commentaar

Beste collega’s,

Bij deze stel ik mij kandidaat voor de arbitragecommissie.

Met een eerste bewerking op Wikipedia op 21 juli 2012 mag ik mezelf een oudgediende noemen. Vrije kennis staat bij mij hoog in het vaandel. Wikipedia heeft zich als instrument voor de verspreiding van vrije kennis dik bewezen en ik ben blij dat ik eraan kan bijdragen. In de loop der jaren ben ik bekend geraakt met de regels en de richtlijnen. Degenen die mij kennen, zullen gemerkt hebben dat ik het belangrijk vind om bijdragen te toetsen aan die regels en richtlijnen. Het belang van de encyclopedie staat altijd voorop. Natuurlijk levert iedereen vanuit zijn of haar eigen perspectief bijdragen en heeft men een eigen interpretatie van het belang van de encyclopedie. Dat kan soms tot conflicten leiden.

De raison d’être van de arbitragecommissie (AC) is conflictbeheersing. Die conflictbeheersing komt in het gedrang bij een lage bezettingsgraad van de AC. Het wordt daarom tijd om de mouwen op te stropen en mijn hulp aan te bieden. Volgens het profiel van een AC-lid moet een kandidaat een duidelijke mening hebben en deze goed kunnen verwoorden. Dat ik een duidelijke mening heb, mag geen geheim heten. Of ik deze altijd goed weet te verwoorden? Ik doe mijn best, maar soms ga ik de mist in. Ik ben tenslotte ook maar een mens. Ik durf op mijn aandeel in gesprekken terug te kijken en mijn fouten toe te geven. Belangrijker; ik denk graag dat ik van mijn fouten leer.

Het lukt de gemeenschap soms niet om conflicten zelf op te lossen en dan is het noodzakelijk om daar een orgaan voor te hebben. Ik zie de AC dan ook als een belangrijk instrument om conflicten op te lossen, of minstens te beheersen, zodat de gemeenschap naar haar beste vermogen aan de inhoud kan werken. Ik vind het belangrijk dat ingediende zaken goed bestudeerd worden en dat er hoor en wederhoor wordt toegepast. Alle betrokken partijen dienen zich serieus genomen te voelen.

Graag draag ik mijn steentje bij aan het creëren van een klimaat waarin iedere welwillende collega zich in staat gesteld voelt om aan de inhoud te werken en deel uit te maken van de gemeenschap. Ik ben nog niet eerder AC-lid geweest en zal, als ik het geluk heb om verkozen te worden, mijn oor te luisteren leggen bij mijn ervaren collega’s.

Met vriendelijke groet,
hiro the club is open 15 sep 2022 06:15 (CEST)[reageren]

Vragen en commentaar

Bij deze zou ik mij graag weer kandidaat willen stellen voor de arbitragecommissie. Nu ik dit schrijf, ben ik al een half jaartje lid van de arbitragecommissie. In die tijd heb ik vooral mogen meedenken en mogen meewerken aan zaken en andere dingen en dat wil ik bij deze ook voortzetten. Anderzijds stel ik me ook beschikbaar aangezien de arbitragecommissie anders met een onderbemmanning zit, aangezien het aantal zaken en dat zou ik zeer jammer vinden.

De meeste kennen mij hier als iemand die vandalisme terugdraait en iemand die artikelen over gemeente/waterschapswapens schrijft. Daarom vind ik het ook interessant om dingen te uit te zoeken en vind ik het belangrijk objectief te blijven zodat ik hier ook een mening over kan vormen in een zaak.

Grasmat|(Vragen?) 16 sep 2022 17:58 (CEST)[reageren]

Vragen en commentaar

Hierbij stel ik mij opnieuw kandidaat voor een zetel in de Arbitragecommissie. Ik vervul deze functie nu drie jaar, met plezier. Ik zie de Arbcom als een belangrijk orgaan om de gemeenschap te beschermen tegen ontwrichtende elementen.

Het mooie van de Arbcom is dat de uiteindelijke uitspraak altijd de gemeenschappelijke deler is van de individuele leden. Dit in tegenstelling tot een beslissing van een moderator. Omdat een uitspraak altijd een gezamenlijk besluit is, is de mening van iedere individuele arbiter apart minder belangrijk. Belangrijker is een scherpe analyse en goed belangen tegen elkaar af kunnen wegen. Beide eigenschappen beheers ik en heb ik de afgelopen drie jaar met succes ingezet in de Arbcom.

Bij de totstandkoming van een uitspraak stel ik het belang van de opbouw van de encyclopedie en een veilige werkomgeving voor iedereen voorop. Het algemeen belang gaat dan boven het individuele belang.

Ik heb nog niet het idee dat mijn taak er al op zit, dus zou ik nog graag een nieuwe termijn zitting willen nemen in de Commissie. Groet, Brimz (overleg) 17 sep 2022 23:20 (CEST)[reageren]

Vragen en commentaar

Beste collega’s

Bij deze stel ik mij kandidaat voor een zetel in de arbitragecommissie.

Ik draai ondertussen al een tijdje mee in de gemeenschap die aan deze prachtige vrije encyclopedie werkt. Een niet onbelangrijk kenmerk van ons allen is dat wij dit werk op vrijwillige hobbybasis doen. Het is dan ook van essentieel belang dat we dit werk kunnen doen in een veilige en inclusieve omgeving, waarin we kunnen werken aan de kernprincipes van Wikipedia. In de voorbije drie jaar heb ik mij hier onder meer als moderator voor ingezet. Helaas is het als moderator niet altijd mogelijk om maatwerk te leveren wanneer zich complexe problemen voordoen.

De arbitragecommissie vervult in dit soort situaties een zeer belangrijke rol, namelijk die van bemiddelaar en conflictbeheerser. Hierbij is het zeer belangrijk om kennis te nemen van de standpunten der betrokken partijen, goed uit te zoeken welke daden de partijen stelden en wat de gevolgen hiervan waren et cetera. Aanvullend kan de commissie bemiddelen (en nagaan of men zelfinzicht toont en uit de situatie lessen kan trekken). Ten slotte is het belangrijk dat de commissie al die opgedane kennis kan gebruiken om tot een effectieve uitspraak te komen, om de belangen onzer encyclopedie te behartigen.

Alvorens over te gaan tot de conclusie van dit stukje proza, geef ik graag andermaal aan dat ik ook moderator ben. Indien ik als lid van de arbcom verkozen zou worden en er zich een zaak zou aandienen waarin ik als moderator ook betrokken ben, dan zal ik vanzelfsprekend niet meehelpen bij de behandeling dezer zaak.

Ik sluit graag af door u andermaal het vertrouwen te vragen om in de arbitragecommissie te zetelen en zo mijn steentje te kunnen bijdragen aan het belangrijke werk van de arbitragecommissie. Met vriendelijke groet, Daniuu (overleg) 18 sep 2022 21:22 (CEST)[reageren]

Vragen en commentaar

Beste collega's,

Bij deze stel ik mij opnieuw kandidaat voor een zetel in de Arbitragecommissie.

Opnieuw, want in de jaren 2014-2018 ben ik al lid geweest van deze Commissie. En opnieuw, want mijn kandidaatstelling in maart heeft mij geleerd dat ik mijn kandidaatstelling beter had moeten toelichten.

De Arbitragecommissie heeft een profiel opgesteld voor kandidaten, waarin zij vraagt naar mensen met een duidelijke eigen mening, maar ook naar mensen met ervaring. Ervaring in het trekken van een proces, ervaring in het arbitreren, ervaring in het leven en kennis van Wikipedia. Ik denk te mogen zeggen dat ik aan al deze eisen voldoe. Ik ben inmiddels bijna vijftien jaar actief op deze Wikipedia, ik ben hier vier jaar actief geweest in de Arbitragecommissie, ik heb voldoende levenservaring en heb vele jaren als arbiter op het hockeyveld rondgelopen. De laatste jaren doe ik dat in de bridgezaal.

Ik ben na mijn lidmaatschap van de Arbitragecommissie een korte tijd hier moderator geweest. Het was mij niet gegund dat langer te blijven na een afzettingsprocedure. De afzettingsprocedure zelf was gebaseerd op een aantal verschillen van inzicht over wat Wikipedia is en hoe Wikipedia werkt. Op dat moment heb ik een ondoordachte actie ondernomen met mijn bot, die voor sommigen reden is geweest om voor mijn afzetting te stemmen. Ik had die actie inderdaad beter niet kunnen doen en meer overleg moeten plegen over de actie die ik wilde uitvoeren.

(Wordt vervolgd)

RonnieV (overleg) 19 sep 2022 11:59 (CEST)[reageren]