Overleg gebruiker:RetroDancer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo RetroDancer, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.028.966 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beoordelingsnominatie Way Out West (band)[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Way Out West (band) dat is genomineerd door Fred Lambert. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140122 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 23 jan 2014 01:01 (CET)

Marc Kinchen[brontekst bewerken]

Beste RetroDancer, je hebt het artikel Marc Kinchen aangemaakt en daar waarschijnlijk heel wat tijd ingestoken. Het lijkt me ook prima. Zou je alleen bronnen kunnen vermelden? Dat maakt het checken gemakkelijker. Groeten, --Queeste (overleg) 28 jan 2014 19:36 (CET)

Enkele opmerkingen[brontekst bewerken]

Beste RetroDancer, je hebt intussen al een aantal artikels aangemaakt. Ik heb het genoegen deze te kunnen controleren en wat bij te schaven, maar ik wil je bij deze graag op een aantal dingen wijzen die me opvallen aan je artikels en waar je zelf beter op kunt letten:

  • Zet de naam van het artikel in het vet bij het eerste voorkomen in de inleiding. Zet voor de rest liever niets in het vet, tenzij je ook redirects aanlegt. Wees daar echter zuinig mee. Zie voor het gebruik van vet Help:Tekstopmaak#Vet.
  • Je gebruikt wel erg vaak het woord "ook" :-). Detail, maar het valt mij op.
  • Als je een bron gebruikt (wat je volgens mij nog meer zou mogen doen), zet je onderaan zo te zien altijd {{references}}. Dat mag, maar je moet dat dan onder een kopje met bv. de naam "Verwijzingen" plaatsen, niet zomaar los onder bv. een albumlijst. Een alternatief is {{Appendix}}, waarbij je geen kopje hoeft te gebruiken en dat ook onmiddellijk in een kadertje staat. Zie mijn aanpassingen in je artikels.
  • In veel artikels zie ik je de categorie "Dance" toevoegen. Je kunt dit echter beter niet doen als het artikel bv. de categorie "Danceact" of "Danceproducer" bevat. Die laatste categorieën zitten nl. zelf in de categorie "Dance". Daardoor is een artikel dat bv. in de categorie "Danceproducer" wordt gestopt automatisch ook ingedeeld bij "Dance". "Dance" nog eens apart vermelden, is daarom overbodig. Anders uitgedrukt: als een artikel element is van "danceproducer", dat zelf element is van "dance", dan is het artikel sowieso ook een element van "dance".

Tot slot: in artikel Heller & Farley stond een zin die mank liep, nl. over het label Boys Own. Ik heb die zin aangepast, maar ik ben niet zeker of wat ik schreef nu wel klopt. Check je het even?

Ik raad je aan om de aanpassingen die in je artikels gebeurd zijn ook even te bekijken. Dat kan leerzaam zijn. Je artikels zijn trouwens over het algemeen wel in orde hoor :-). Maar ja, het zijn altijd dezelfde "pijnpunten" die terugkeren, dus als je die zelf kunt vermijden, dan is dat des te beter. Mijn kritiek is dus positief en opbouwend bedoeld.

Vriendelijke groet, --MichielDMN 🐘 (overleg) 9 mei 2014 15:45 (CEST)

Elektronische muziek[brontekst bewerken]

De schrijversster voor het maken en onderhouden van vele artikelen over elektronische muziek. Van 87lieven voor RetroDancer.

Beste

Ik zag de voorbije maanden dat je een resem artikelen gemaakt heb over muziekbands in het rubriek elektronische muziek (bv trance/dance, ...). We hebben nood aan personen die kennis hebben van die muziek. Met deze ster verdient je uw werkzaamheden en veel succes voor het aanmaken van vele nieuwe artikels.

Met vriendelijke groet Nuvola apps kolf.png87lievenoverleg 23 jul 2014 10:36 (CEST)

Interwiki's en categorieën[brontekst bewerken]

Ha RetroDancer, bedankt voor het toevoegen van een hoop Duitse nostalgie uit de jaren '90! Zou u bij nieuwe lemma's direct ook de anderstalige wikilinks willen toevoegen via WikiData, zie Help:Gebruik van interwiki-links? Dat scheelt weer nawerk en van de Engelse en of Duitse zijn die meestal wel beschikbaar. Wat betreft catecorieen, zou u daarbij zo specifiek mogelijk willen zijn? Dus een Duits live-dj en Duits muziekproducent ipv een algemene vergaarbak als Trance. mvg Agora (overleg) 27 jul 2014 15:48 (CEST)

Egma[brontekst bewerken]

Beste Retrodancer,

Ik heb je bewerkingen van 3 augustus 2014 op de pagina Egma teruggedraaid. Die informatie gaat namelijk niet over de groep Egma zelf, maar over de producers en in een specifiek geval over Eeg van Kruijsdijk, die in dit artikel niet het hoofdonderwerp is. Het artikel gaat over de groep Egma zelf, waarbij maar met jouw bewerkingen ging de helft van het artikel over 1 van de producers die toevallig een conflict heeft gehad met Do (wat volgens mij wel klopte). Dat is niet relevant in dat artikel en kan beter geplaatst worden in het artikel van Do of het artikel van dhr. van Kruijsdijk zelf. Michael 1988 (overleg) 6 aug 2014 19:59 (CEST)

FKA Twigs[brontekst bewerken]

Hallo RetroDancer, ik heb je artikel FKA Twigs ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Kleuske (overleg) 12 aug 2014 15:23 (CEST)

Ibiza of Balearic Beat?[brontekst bewerken]

Beste RetroDancer,

Op pagina d:Q2866725 is de Engelse pagina Balearic Beat gekoppeld aan de Nederlandse pagina Ibiza (muziekgenre). Zou het een idee zijn om deze te samenvoegen met Balearic Beat of is er een andere oplossing mogelijk? Ik ben zelf niet helemaal thuis in deze subgenres. Groeten, Kattenkruid (overleg) 13 aug 2014 13:53 (CEST)

  • Hey Kattenkruid, dat ben ik wel van plan. Ibiza als muziekgenrenaam wordt vrijwel nooit gebruikt.
    • OK, ik heb de interwikilink vervangen. Was er niet ook een newbeatplaat met de titel (of sample) Balearic Beat(s) of was deze dus eigenlijk geen new- maar Balearic beat? Kattenkruid (overleg) 13 aug 2014 14:14 (CEST)

MK[brontekst bewerken]

Ik heb nog een opmerking toegevoegd op mijn OP. Kattenkruid (overleg) 13 aug 2014 23:40 (CEST)

Gebruiker:RetroDancer/Marc Kinchen

Opmerking over Bentley Rhythm Ace[brontekst bewerken]

Dag RetroDancer, het lijkt erop dat dit artikel een vertaling is van het artikel op en.wiki. Echter ik zie dat u vergeten bent om daarbij een bron te vermelden. Zou u daar alsnog zorg voor willen dragen? Indien u onbekend bent hiermee, leest u hier instructies. Bij voorbaat dank, MVG Arch (Overleg) 20 apr 2020 06:32 (CEST)

Jeff Mills[brontekst bewerken]

Hoi, zoals beloofd, enige verbetervoorstellen voor je verhaal over Jeff Mills. Voor mijn eigen gemak zal ik je artikel per hoofdstuk onder de loep nemen. In je inleiding schrijf je "film en kunstprojecten". Film is ook een kunstvorm. Beter is "film en andere kunstprojecten". Even later gebruik je binnen één zin 2 keer het woord "kan"; eentje daarvan kan :-) weg. Verder gebruik je steeds de tegenwoordige tijd, maar bij de quote van Mills schrijf je "uitte". Dat is niet consequent. Wordt vervolgd. Hamnico (overleg) 2 jun 2020 10:33 (CEST)

M.b.t. Vroege jaren het volgende:"Afro-Amerikaans" verdient een doorverwijzing, evenals "afterparty". In de tweede zin schrijf je "een instrument spelen". Dat moet zijn "bespelen". In de volgende zin zet je "in zijn schooljaren" tussen komma's; dat is niet nodig. Mc Kenzie Highschool hoort cursief geschreven te zijn. Door je hele artikel heen vergeet je vaak om namen en titels cursief te zetten. Ik ga dat niet allemaal benoemen. Je kunt het het beste zelf checken. Naar de zin over de club, waar hij niet in mag, omdat hij te jong is, moet je nog even kijken, want het is geen mooi Nederlands. De zinsnede dat hij in staat is om "zeer veel platen in korte tijd af te wisselen", begrijp ik niet. Verder schrijf je "gerefereerd naar". Dat moet zijn "gerefereerd aan". Je hebt het over "daarin betrokken", maar dat moet zijn "daarbij betrokken". Tenslotte gebruik je de term "industrieel" klinkende techno. Wat bedoel je daarmee?

Dit waren mijn opmerkingen voor vandaag. Voordat ik hiermee verder ga, hoor ik graag, hoe je tegen deze manier van samenwerking aankijkt. Hartelijk.Hamnico (overleg) 2 jun 2020 11:02 (CEST)

Hee bedankt, ik heb ze gelijk verwerkt. En dit is een hele heldere manier van werken. Industrieel is inderdaad wel een beetje een jargon woord, heb dat even met een link voorzien. RetroDancer (overleg) 2 jun 2020 18:05 (CEST)

Prima. Het volgende onderdeel van je artikel Resisting Underground ligt nu ter tafel. Ik vind daar ongetwijfeld van alles van, maar ik heb liever dat jij zelf nog eens heel kritisch naar dit onderdeel kijkt. Je hebt de neiging om nogal eens dode woorden te gebruiken: best wel, redelijk wat, enigszins etc. Dit soort woorden voegt niets toe. Als je tijd hebt, moet je maar eens mijn lemma over de Amerikaanse schrijver Raymond Carver bekijken: het is zowel een voorbeeld van hoe je een verhaal zou kunnen vertellen, maar Carver kon ook als geen ander minimalistisch schrijven. M.a.w.:geen woord teveel. Ook vind ik dat je meer alinea's zou kunnen gebruiken, want anders krijg je van die grijze lappen tekst. Hamnico (overleg) 3 jun 2020 13:18 (CEST)

Heb het Underground Resistance gedeelde ook even aangepakt met je tips. Weer bedankt RetroDancer (overleg) 3 jun 2020 21:34 (CEST)
Mogge. Een paar opmerkingen over Underground Resistance. In de 3e regel heb je het over keyboard lenen. Wie leent het keyboard bij wie? In de 6e regel schrijf je "uitgeven". Ik denk dat je bedoelt "het uitbrengen" (van de plaat). In de 2e alinea verdient artwork een doorverwijzing. Bij het teruglezen zag ik dat in je inleiding de woorden evergreen en futurist ook een verwijzing nodig hebben. Hetzelfde geldt voor de door jou genoemde zangeres Bridgett Grace. Zij krijgt dan een rode doorverwijzing; dit betekent dat zij nog geen wikilemma heeft, maar iemand anders kan die dan gaan aanmaken.Hamnico (overleg) 4 jun 2020 11:18 (CEST)
Heb ik ook verwerkt. Alleen die Bridgett Grace (nog) niet want die vind ik heel twijfelachtig. Een zangeres die 30 jaar geleden een bijrolletje speelde op een underground-hitje van Mills in het buitenland en verder een handvol obscure singles gezongen heeft die weinig deden. De reden dat haar Love To The Limit noem is meer om het feit dat Banks en Mills na de breuk met UR nog een laatste samenwerking deden. En het ligt ook niet in de lijn der verwachting dat het meer gaat worden dan dat. Dus vanwege gebrek aan E-waarde heb ik die vooralsnog niet rood gemaakt. RetroDancer (overleg) 4 jun 2020 22:11 (CEST)
Dan is nu Solocarrière aan de beurt. Het is weer hele lange lap tekst, met weinig alinea's. Ook spring je regelmatig voor- en achteruit in de tijd. Eerder door mij geconstateerde omissies zie ik in dit tekstdeel ook weer terug. Ik nodig je van harte uit om zelf nog eens met de stofkam door deze tekst heen te gaan. Ik hoor wel van je, wanneer je met de opknapbeurt klaar bent. Goed weekend Hamnico (overleg) 6 jun 2020 13:09 (CEST)
Ik heb er eens wat in gekuist RetroDancer (overleg) 7 jun 2020 21:24 (CEST)

Tussenstap. Ik schrijf nu zeven jaar op Wikipedia, tot volle tevredenheid en eigenlijk altijd in mijn eentje. De laatste tijd vroeg ik mij af, of het leuk/zinvol zou zijn om te gaan samenwerken met andere Wikipedianen. Om mijn kennis/kunde over te dragen als een soort van coach. Ik zag jouw artikel voorbij komen voor een review en nu zijn we aan de slag. Maar wanneer ik nu het tekstdeel Solocarrière aan het doorlezen ben, zie ik weer veel details die anders of beter kunnen. Ik zou al die veranderingen zelf kunnen aanbrengen; dat is gebruikelijk op Wikipedia, maar dan is het niet meer jouw stuk. Dus ik vraag me af, of dit allemaal wel zo zinvol is op deze manier. Hoe kijk jij hier tegenaan?Hamnico (overleg) 9 jun 2020 13:24 (CEST)

Ik vind het wel prettig werken. Maar ik denk dat hele stukken herschrijven inderdaad te ver gaat. Ieder heeft toch een eigen stijl. Het wijzen op echt verkeerde dingen is denk ik de beste manier. Dat is ook voor mij, als niet taalvirtuoos zijnde, het leerzaamst. RetroDancer (overleg) 10 jun 2020 10:12 (CEST)

Ik heb de rest ook doorgelezen en een paar kleinigheidjes veranderd. In het gedeelte Platenlabels heb je nauwelijks namen/titels etc. gecursiveerd. Ik vond de passage over zijn Privé leven wel heel erg summier. Ik neem aan dat daar je interesse niet echt naar uitgaat. Ik zou dit gedeelte meer in het begin van je artikel plaatsen, bijvoorbeeld na Vroege jaren. Tot zover. Ik wens je veel plezier met dit en andere projecten.Hamnico (overleg) 11 jun 2020 13:18 (CEST)

Veel Dank. Wat betreft dat priveleven. Voor zover dat bestaat is er niet meer over bekend in openbare bronnen. Maar daar kan altijd nog verandering in komen RetroDancer (overleg) 12 jun 2020 14:07 (CEST)