MAN SE

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
MAN vrachtauto

MAN SE is een Duits conglomeraat van bedrijven dat zich bezighoudt met de fabricage van vrachtauto's, autobussen, dieselmotoren, turbines en andere industriële machines.

Geschiedenis[bewerken]

In 1898 fuseerden de Maschinenbau-AG Nürnberg (opgericht in 1841) en de Maschinenfabrik Augsburg (opgericht in 1840) tot de Vereinigten Maschinenfabrik Augsburg und Maschinenbaugesellschaft Nürnberg A.G.. In 1908 werd de naam veranderd in Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg Aktiengesellschaft (M.A.N.).

Het bedrijf heeft circa 51.000 werknemers en een omzet van 15 miljard euro, waarvan 75% van buiten Duitsland komt. De hoofdzetel bevindt zich intussen in de Beierse hoofdstad München.

Het MAN-concern bestaat uit twee productgroepen:

  • Commercial Vehicles met als bedrijfsonderdelen MAN Nutzfahrzeuge en MAN Latin America en een belang in de Chinese fabrikant Sinotruk
  • Power Engineering met het bedrijfsonderdeel MAN Diesel & Turbo en een meerderheidsbelang in het beursgenoteerde bedrijf Renk AG.

Overname[bewerken]

MAN plaatste in september een overnamebod op concurrent Scania van 9,6 miljard euro. Dit bod werd afgewezen door het bedrijf. In oktober 2006 had MAN al 14% van de aandelen overgenomen en plaatste het een bod van meer dan 10 miljard euro. Scania reageerde door haar kwartaalcijfers eerder te publiceren, waaruit bleek dat het bedrijf recordomzet en winst draaide. Volkswagen nam een belang van 15,1% in MAN om de overname te ondersteunen. Als de overname doorgaat is de combinatie de grootste vrachtwagenproducent van Europa.

Het merk heeft verschillende concurrenten overgenomen in de loop van de jaren, zoals ÖAF en Steyr (Oostenrijk), Star (Polen), ERF (Groot-Brittannië) en Büssing (Duitsland).

Sinds 4 juli 2011 heeft Volkswagen een meerderheidsbelang van 56% in MAN SE door de aankoop van aandelen.[1]

Producten[bewerken]

Tractoren[bewerken]

MAN heeft tussen 1923 en 1963 tractoren gemaakt. De totale productie in die periode is geraamd op 40.000 stuks. Alle tractoren werden geleverd in een groene kleur.

Vrachtauto's[bewerken]

MAN behoort tot de pioniers van de vrachtauto's. Het was het eerste merk dat dieselmotoren standaard toepaste en ook de eerste met direct ingespoten diesels. De fabriek MAN en Rudolf Diesel werkten nauw samen aan de verfijning van de diesel.

Ook cabines werden steeds vernieuwd. Volgens de fabrikant is bijvoorbeeld de MAN Commander 'ontworpen rondom de chauffeur'. Dit uitgangspunt had er toe bijgedragen dat de cabineruimte belangrijk ruimer was dan die van zijn voorganger: uitwendig 244 cm breed en 216 cm lang. De inwendige hoogte bedroeg 166 cm. Zowel de chauffeurs- als de bijrijdersstoel was luchtgeveerd. MAN kende voor de 'Commander' de volgende hoofdspecificaties: een 19-tons bakwagen- of trekkerchassis met wielbases van respectievelijk 480 en 550 cm. en 320, 350 en 380 cm., voor een maximum treingewicht van 50 ton GTW. Er waren twee motoren: de 265 kW (360 pk) en de 243 kW (330 pk).

Het merk heeft een aantal maal de prestigieuze titel Truck van het jaar gewonnen.

Typen[bewerken]

De zeer bekende Panther tank werd ook door MAN ontworpen

.

Bussen[bewerken]

Onder andere de volgende busmodellen van MAN worden in Nederland ingezet:

[bewerken]

De MAN-leeuw op bussen is eigenlijk een gestileerde Brunswijker Leeuw, dat gebruikt werd door het overgenomen vrachtwagenmerk Büssing. Dat is het eerste grote holgegoten beeld na de bronzen uit de oudheid, en tegelijkertijd het oudste bewaard gebleven plastiek van boven de Alpen. Het is 1,78m hoog en 2,79m lang. Het brons, dat een maximale dikte van 12mm heeft, weegt bij elkaar 880 kg. Oorspronkelijk was het dier ook nog verguld.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Kurt Seeleke, de oppermonumentenwacht van Brandenburg die duizenden kunstwerken uit handen van de nazi's hield door ze te verstoppen (zowel uit musea als uit privébezit en zowel gewilde als 'entartete' kunst), de leeuw 's nachts een keer vervangen door een kopie en het origineel verborgen in een verlaten mijnschacht bij Goslar, samen met het grafmonument voor Hendrik met zijn vrouw Mathilde van Engeland, en het Imervardkruis (de belangrijkste romaanse sculptuur in Duitsland).

De leeuw werd volgens de Brunswijker Rijmkroniek in opdracht van de Welfenhertog Hendrik de Leeuw vervaardigd in 1166: „Ok heit he van metall, eynen lauwen gheten van richer kost, den he leit setten up eynen post, van steine wol gehowen, also men noch mag schowen, in der borch to Brunschwich, dat dede der Forste Henrich, tausend jar han ek gehort und hundert sechsundsechzig van Christi Gebort, nach sines nahmen schine und art.“

De leeuw was al snel bekend en werd reeds in de twaalfde eeuw op munten afgebeeld. In 1231 werd hij gebruikt voor het eerste zegel van de stad Brunswijk en rond 1300 was hij zo beroemd dat Brunswijk op de Ebstorfer wereldkaart met het beeld en de aanduiding Leo is afgebeeld. Langzamerhand verschenen in allerlei steden kopieën: in Goslar, Lübeck, Weingarten, Schwerin, Ratzeburg en Blankenburg bijvoorbeeld. Ook in het Victoria and Albert Museum staat een kopie, net als sinds 1900 bij Harvard University in de VS.

Drie jaar later gebruikte de Brunswijker vrachtwagenfabriek Büssing de leeuw als firmalogo. Büssing werd overgenomen door MAN en zo is de leeuw ook nu nog terug te vinden op vrachtwagens en bussen.

Onderdelen van de MAN SE[bewerken]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. NRC, 6 juli 2011, Economie, p.24