vtmKzoom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
vtmKzoom
Land Vlag van België België
Uitzendgroep Medialaan
Programmadirecteur Jonas Boets
Lancering 1 oktober 2009
Omroepsoort Commerciële omroep
Genre Kinderen
Adres vtmKzoom
Medialaan 1
1800 Vilvoorde
Ontvangen
Kabel Vlag van Vlaanderen Telenet
IPTV Belgacom TV
Vlag van Vlaanderen SNOW
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

VtmKzoom is een Belgische commerciële televisiezender voor de jeugd. De uitzendingen van de zender begonnen op 1 oktober 2009. VtmKzoom spitst zich vooral toe op 2- tot 12-jarigen.[bron?] Het kinderkanaal is in handen van Medialaan.[1][2]

De zender is beschikbaar in het analoge en digitale basisaanbod van Telenet en in het digitale basisaanbod van Belgacom TV en TV Vlaanderen.

Eigen producties[bewerken]

Vanaf de paasvakantie 2010 begon vtmKzoom met eigen programma's en worden soms presentators gebruikt (geen voltijdse wrappers). Arne Vanhaecke en Joyce Beullens presenteren het wekelijks jeugdjournaal Woow! (meestal samen), Circo Massimo (samen, offscreen) en vanaf 2012 het jaarlijks liveconcert vtmKzoom Pop. Arne Vanhaecke is ook de ster van Beroep onder de loep. Ook boysband Bandits, oud-Junior Eurosong-winnaar Ralf Mackenbach en Urbanus kregen een eigen programma. Sinds 1 april zenden ze het programma 'Jij Kiest!' uit, waarin ze op zoek gaan naar een nieuw gezicht naast Arne en Joyce.

Programma's[bewerken]

De meeste programma's die op vtmKzoom uitgezonden worden zijn van de Vlaamse productiehuizen Studio 100, Seamonster en Sultan Sushi.

Huidig[bewerken]


Van het scherm[bewerken]

vtmKzoom+[bewerken]

VtmKzoom+ is een digitale versie van vtmKzoom die 24/24 uitzendt. VtmKzoom+ is via de rode knop op de afstandsbediening van de digitale tv bereikbaar.

Deze betaalzender is sinds 1 oktober 2009 te bekijken via Telenet digital tv, 24u/24.[1][2] Sinds 23 september 2013 is de zender niet meer opgenomen in de nieuwe betalende pakketten van Telenet. In de loop van 2014 zal deze zender verdwijnen.

Tijdlijn[bewerken]

Lacht Acht (televisiezender) Actua-TV Kanaal Z TMF Vlaanderen VIJF VijfTV VIER VT4 Vitaya VtmKzoom JIM 2BE 2BE 2BE 2BE VTM BVN BVN Ketnet OP12 Sporza (multimedia) Canvas (televisiezender) Ketnet BRTN TV2 BRTN TV2 Eén (televisiezender) Eén (televisiezender) Eén (televisiezender) Eén (televisiezender) Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie Nationaal Instituut voor de Radio-omroep Concentra Roularta Media Group Viacom SBS Belgium Medialaan Nederlands publiek omroepbestel Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. a b vtm lanceert kinderzender vtmKZOE, Showbizzsite.be, 12/08/09
  2. a b vtm wijzigt naam vtmkzoe in vtmkzoom, Showbizzsite.be, 28/08/09