Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070306

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2024

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
    Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
    Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
    De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
  2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
    Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
    De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
  3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
    De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 06/03 te verwijderen vanaf 20/03[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 06/03: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 06/03: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Tegen Tegen verwijderen Het gaat mij wat ver om te vermoeden dat een artikel auteursrechten schendt alleen omdat de auteur dat eerder gedaan heeft. Vergelijk het preventief invorderen van de auto van een dief omdat hij die ook wel eens gestolen zou kunnen hebben. Kopie-plakwerk lijkt niet voor de hand te liggen in dit artikel omdat er een aantal tikfouten in staat. Daarnaast heb ik een aantal willekeurige zinnen in google gegooid en komen die niet terug (ofwel, onwaarschijnlijk dat de tekst gestolen is van een andere internet bron). Finally, dit artikel is al op de SV-lijst gezet, waar het m.i. ook op thuishoort (vanwege Schouwen-Duivenland) UIC 7 mrt 2007 20:05 (CET)[reageer]
Mijn vermoeden is mede gebaseerd op het artikel Oude Haven (Zierikzee) dat je hier vlak boven aantreft. Als je dit artikel (de eerste versie, niet de door mij bewerkte laatste) vergelijkt met de bron, dan zie je dat de schrijver wel degelijk enige redactie heeft gevoerd, maar toch grotendeels de verhaallijn en zinsbouw van de bron volgt. Het is geen copy/paste, maar het artikel leunt heel zwaar op één bron. Typisch een werkstuk van een leerling uit de vijfde of zesde klas lagere school, in Zierikzee zou ik denken, en ongetwijfeld heeft het een goed cijfer opgeleverd.
Met Schouwen Duiveland is hetzelfde aan de hand, al wist ik dat nog niet zeker toen ik het artikel hier nomineerde. Echter, bij schending van auteursrecht of een gegrond vermoeden daarvan, moet je niet wachten tot de rechthebbende aan de bel trekt, maar actie nemen. Nomineren voor verwijdering maakt dat laatste kenbaar.
Inmiddels heb ik verder gezocht, eveneens met Google maar met meer geluk en resultaat. Een groot deel van het artikel is ontleend aan de CultGis: Beschrijvingen Zeelandse regio's. Niet letterlijk overgetypt, meer redactie gevoerd dan bij de Oude Haven, paragrafen verschoven. Maar de herkomst is zeer duidelijk herkenbaar. Evenals de hand van een scholier: zie bijvoorbeeld de geheel eigen interpretaties van Pleistoceen en Holoceen, en het overslaan van moeilijke passages. Ook dit artikel zal op school een prima cijfer hebben opgeleverd, en terecht. Op Wikipedia gelden echter andere normen.
Wat mij betreft voldoende grond om het artikel te verwijderen als het niet duchtig wordt bewerkt. Verwijderen, en opnieuw beginnen aan de hand van de vermelde bronnen lijkt me makkelijker. Iemand die daar zin in heeft? RToV 8 mrt 2007 01:12 (CET)[reageer]
Voor Voor verwijderenJe hebt me overtuigd, weg ermee UIC/Frederik Beuk 13 mrt 2007 05:34 (CET)[reageer]

Toegevoegd 06/03: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]

  • Aut-sjabloon verwijderd (ik kon met google geen schendingen vinden), maar het is nog wel flink wiu. Ik heb er wat aan gesleuteld, maar 't is het nog niet helemaal. CaAl overleg 7 mrt 2007 16:54 (CET)[reageer]
Redirect naar Wet van Archimedes - dryke 6 mrt 2007 20:35 (CET)[reageer]

ik vind dat deze pagina absoluut moet blijven alleen moet dan wel verplicht worden dat deze pagina verder afgemaakt wordt, want het is duidelijk nog niet af, maar voor de rest valt er weinig op internet te vinden over hoe je een portret tekent en wat de juiste verhoudingen zijn. Jörgen? ! 6 mrt 2007 20:40 (CET)[reageer]