't Schaep in Mokum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
't Schaep in Mokum
Genre Komedie
Hoofdrollen Pierre Bokma
Loes Luca
Marc-Marie Huijbregts
Carry Tefsen
Georgina Verbaan
Ton Kas
Jenny Arean
Laus Steenbeeke
Bianca Krijgsman
Lineke Rijxman
Regie Frank Krom
Norbert ter Hall
Joram Lürsen
Pieter van Rijn
Scenario Frank Houtappels
Muziek Chrisnanne Wiegel
Melcher Meirmans
Merlijn Snitker
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Gerelateerde series 't Schaep met de 5 pooten
't Vrije Schaep
't Spaanse Schaep
't Schaep Ahoy
Productie
Producent Kemna & Zonen
Uitzendingen
Start 7 januari 2013
Einde 4 maart 2013
Afleveringen 8
Seizoenen 1
Netwerk of omroep KRO
Zender Nederland 1
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

't Schaep in Mokum is een Nederlandse televisieserie. De serie is een vervolg op 't Spaanse Schaep en wordt opgevolgd door Schaep Ahoy.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

't Schaep in Mokum speelt zich af in het Amsterdam van de jaren tachtig. Riek en Arie hebben het hotel in Spanje verkocht en zijn met de anderen teruggekeerd naar Amsterdam. Door en Kootje wonen eindelijk samen en besluiten een kroeg te beginnen: 't Schaep. Ook zijn ze een beetje de opa en oma van het zoontje van Lena. Huip en Greet beginnen een fourniturenzaakje. De dochter van Opoe, Jacqueline, hoort nu ook bij 'de groep', al gaat dat niet van harte. Toch wordt vooral Opoe gemist door iedereen, en Opoe mist iedereen op haar beurt ook.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen
Doortje Lefèvre Loes Luca
Kootje de Beer Pierre Bokma
Lukas Blijdtschap Marc-Marie Huijbregts
Anne 'Opoe' Withof Carry Tefsen
Lena Braams Georgina Verbaan
Arie Balk Ton Kas
Riek Balk Jenny Arean
Huipie van Duivenbode Laus Steenbeeke
Greet van Duivenbode Bianca Krijgsman
Jacqueline Withof Lineke Rijxman
Gast- en dubbelrollen (per aflevering)
Aflevering 1 (Brand in Mokum)
Petrus André van Duin
Aflevering 2 (Hassan)
Hassan Nasrdin Dchar
Postbode Frank Houtappels
Aflevering 3 (Hennie)
Hennie Blijdtschap Marc-Marie Huijbregts
Aflevering 4 (Triller)
Alouis Witteman Gijs Scholten van Aschat
Hennie Blijdtschap Marc-Marie Huijbregts
Doors moeder Loes Luca
Aflevering 5 (Jannie)
Jannie Joke Tjalsma
Aflevering 6 (Almere)
Levi Polak Han Römer
Aflevering 7 (Geen woning, geen kroning)
Petrus André van Duin
Ellie de Beer Sylvia Hoeks
Kees Keizer (kraker) Niels Gomperts
Aflevering 8 (De bruiloft)
Petrus André van Duin
Joke Raymonde de Kuyper
Ellie de Beer Sylvia Hoeks

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering Uitzenddatum Titel Aflevering informatie Kijkcijfers
1 7 januari 2013 Brand in Mokum Amsterdam, de jaren tachtig. Na hun Spaanse avontuur zijn de vrienden terug in de Jordaan. Het is crisis, de buurt is veranderd. De vriendschap komt onder druk te staan. Opoes wijze raad wordt node gemist: zij is gaan hemelen. Tot haar eigen verbazing is geen enkel afscheid zo definitief als het lijkt. Opoe keert terug, maar of ze daar nou wat mee opschieten. 1.957.000
2 14 januari 2013 Hassan Riek moet aan het werk; ze wil bij Greet in de fournituren zaak. Maar Greet heeft zonder overleg al ene 'Hassan' aangenomen. Door is in de overgang en voelt zich oud. Lena moet op zoek naar een nieuwe woning, maar stort zich liever in het uitgaansleven. Met een beetje hulp van Opoe lost Lukas op geheel eigen wijze Lena's woningnood op. 1.826.000
3 21 januari 2013 Hennie Door heeft het idee dat de vrijgezelle Jacqueline achter Kootje aanzit en ziet zich genoodzaakt in te grijpen. Lukas, Lena en Lorenzo wonen tot ieders tevredenheid samen. Tot Lukas' moeder onaangekondigd op de stoep staat en Lukas' leven gebaseerd lijkt op leugens. En al is de leugen nog zo snel, een Brabantse moeder achterhaalt haar wel. 1.822.000
4 4 februari 2013 Triller De verjaardag van Opoe komt eraan en niemand weet hoe en of je zoiets moet vieren. Ko is onder de indruk van het overlijden van een leeftijdsgenoot. Als twee ongelukken op één dag hem confronteren met zijn eigen sterfelijkheid, biedt zelfs een heuse psychiater geen uitkomst. Opoe wil helpen, maar ze maakt Ko met haar verschijning alleen maar verder overstuur. 1.871.000
5 11 februari 2013 Jannie Arie stuit op een zwerfster en herkent in haar zijn lang verloren zuster Jannie. Maar Riek weigert daarin mee te gaan. Greet twijfelt aan Rieks motieven, gaat op onderzoek uit, en verliest zich in liefdadigheid. Lena bakt dubieuze taarten voor de coffeeshop aan de overkant, en wekt daarmee de argwaan van Kootje. Lukas en Door zijn juist nieuwsgierig geworden naar het fenomeen coffeeshop en storten zich, gesteund door Opoe, in een bijzonder experiment. 1.715.000
6 18 februari 2013 Almere Door valt van de trap en breekt haar been. Bedwelmd door pijnstillers laat ze zich een bouwkavel in Almere aansmeren door een Joodse makelaar. Kootje wil niet weg uit Amsterdam en is woedend. Riek blijkt nogal wat vooroordelen te hebben. Maar heeft ze die over makelaars of tegenover het hele Joodse volk? Tot overmaat van ramp is Lena over tijd. 1.743.000
7 25 februari 2013 Geen woning, geen kroning Riek en Aries huis is bijna af, Kootje doet Door eindelijk een huwelijksaanzoek, Beatrix wordt gekroond tot koningin. Alles lijkt goed te gaan, dus Opoe is niet meer nodig. 1.678.000
8 4 maart 2013 De bruiloft Arie dreigt Lena, Ellie en de overige krakers met een knokploeg uit zijn huis te laten zetten. De stress wordt Kootje te veel, hij trekt zijn huwelijksaanzoek aan Door in.... 1.657.000

Liederen[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering 1
 • Ben ik werkelijk een engel? - Carry Tefsen (hertaling van 'There Must Be An Angel' - Eurythmics)
 • Heel de boel in brand - Jenny Arean en Ton Kas (hertaling van 'Eternal Flame' - The Bangles)
 • Hou me even vast - Marc-Marie Huijbregts, Georgina Verbaan, Loes Luca, Pierre Bokma, Bianca Krijgsman, Laus Steenbeeke, Jenny Arean, Ton Kas (hertaling van 'Lambada' - Kaoma)
Aflevering 2
 • Oh Lena - Georgina Verbaan, Marc-Marie Huijbregts, Pierre Bokma, Loes Luca en Jenny Arean (hertaling van 'Oh Lori' - Alessi Brothers)
 • Soms is het leven hard - Loes Luca, Marc-Marie Huijbregts (hertaling van 'Love is a Battlefield' - Pat Benatar)
 • Alles komt terecht - Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts, Loes Luca, Jenny Arean, Bianca Krijgsman, Laus Steenbeeke en Ton Kas (hertaling van 'It Will Come in Time' - Billy Preston en Syreeta Wright)
Aflevering 3
 • Jacqueline - Loes Luca (hertaling van 'Jolene' - Dolly Parton)
 • Respect - Marc-Marie Huijbregts (hertaling van 'Respect' - Aretha Franklin)
 • Zo blijven we samen - Loes Luca, Pierre Bokma, Jenny Arean, Ton Kas, Bianca Krijgsman, Laus Steenbeeke, Georgina Verbaan en Marc-Marie Huijbregts (hertaling van 'Happy Together' - The Turtles)
Aflevering 4
 • Ma - Lineke Rijxman, Marc-Marie Huijbregts, Carry Tefsen, en Loes Luca (hertaling van 'Pa' - Doe Maar)
 • Triller - Pierre Bokma (hertaling van 'Thriller' - Michael Jackson)
 • Voor je het weet is het alweer over - Loes Luca, Pierre Bokma, Georgina Verbaan, Marc-Marie Huijbregts, Bianca Krijgsman, Jenny Arean, Ton Kas, Laus Steenbeeke en Lineke Rijxman (hertaling van 'Sir Duke' - Stevie Wonder)
Aflevering 5
Aflevering 6
Aflevering 7
 • Liefde wint - Marc-Marie Huijbregts, Georgina Verbaan, Pierre Bokma, Loes Luca, Ton Kas, Jenny Arean, Bianca Krijgsman en Laus Steenbeeke (hertaling van 'Love Is All' - Roger Glover)
 • Zitten aan de rand van 't IJ - Pierre Bokma (hertaling van '(Sittin' on) The Dock of the Bay' - Otis Redding)
 • Ik ben hier voor mijn plezier - Georgina Verbaan (hertaling van 'Girls Just Want to Have Fun' - Cyndi Lauper)
Aflevering 8
 • Wanneer ben ik vrij - Loes Luca (hertaling van 'I Want to Break Free' - Queen)
 • Vrijer - Bianca Krijgsman (hertaling van 'Fire' - The Pointer Sisters)
 • Als we gaan - Georgina Verbaan, Marc-Marie Huijbregts, Jenny Arean, Ton Kas, Loes Luca, Pierre Bokma, Bianca Krijgsman, Laus Steenbeeke en Lineke Rijxman (hertaling van 'Go Like Elijah' - Chi Coltrane)

Soundtrack[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Café 't Schaep in Mokum 2013 09-03-2013 79 1*

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

 • Aflevering 4 zou oorspronkelijk worden uitgezonden op 28 januari maar kwam te vervallen omdat koningin Beatrix op die avond haar abdicatie aankondigde en de programmering van Nederland 1 werd gewijzigd. De abdicatie van koningin Juliana speelt een rol in aflevering 7.
 • In de serie worden enkele historische gebeurtenissen aangestipt. In een van de eerste afleveringen meldt Lukas dat er een nieuwe geluidsdrager is uitgevonden, de compact disc. De introductie van de cd vond overigens pas in augustus 1982 plaats.
 • In aflevering 7 wordt melding gemaakt van het gebruik van de Gouden Koets bij de inhuldiging van Beatrix. In werkelijkheid werd de Gouden Koets bij die gelegenheid niet gebruikt.
 • De knokploeg die in aflevering 8 wordt samengesteld door Arie bestaat uit roemruchte criminelen als Klaas Bruinsma en Sam Klepper.