Brooklyn Botanic Garden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Oostelijke ingang van de botanische tuin
Cranford Rose Garden
Japanese Hill-and-Pond Garden
Osborne Garden
Bonsai van Japanse esdoorn
Treurwilg in de botanische tuin

De Brooklyn Botanic Garden is een botanische tuin in het stadsdeel Brooklyn in New York. De botanische tuin is opgericht in 1910 en heeft een oppervlakte van 21 ha. De tuin heeft een plantencollectie van meer dan tienduizend plantensoorten.

De Brooklyn Botanic Garden is aangesloten bij Center for Plant Conservation, een non-profit netwerk van meer dan dertig botanische instituten, dat zich richt op de bescherming en het herstel van de inheemse flora van de Verenigde Staten. De botanische tuin werkt mee aan Seeds of Success, een natuurbeschermingsproject dat is gericht op het verzamelen en bewaren van zaden van planten uit de Verenigde Staten. Tevens is de tuin lid van de American Public Gardens Association en van Botanic Gardens Conservation International, een non-profitorganisatie die botanische tuinen samen wil brengen in een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten.

De Brooklyn Botanic Garden is aangesloten bij de Council on Botanical and Horticultural Libraries, een internationale organisatie van individuen, organisaties en instituten die zich bezighouden met de ontwikkeling, het onderhouden en het gebruik van bibliotheken met botanische literatuur en literatuur over tuinen. Tevens is de tuin aangesloten bij de American Society of Botanical Artists, een vereniging die zich richt op de promotie van contemporaine botanische kunst. Daarnaast is de botanische tuin is aangesloten bij de American Institute of Biological Sciences (AIBS), een wetenschappelijke associatie die zich richt op het bevorderen van biologisch onderzoek en onderwijs in de Verenigde Staten. Ook is de tuin aangesloten bij de Plant Conservation Alliance (PCA), een samenwerkingsverband dat zich richt op de bescherming van planten die van nature voorkomen in de Verenigde Staten. De tuin is aangesloten bij de Natural Science Collections Alliance, een Amerikaanse non-profit-associatie die zich richt op de ondersteuning van natuurwetenschappelijke collecties, hun menselijke middelen, de instituten die de collecties huisvesten en hun onderzoeksactiviteiten.

Onderdelen van de botanische tuin[bewerken | brontekst bewerken]

De botanische tuin bestaat uit meerdere deeltuinen en broeikassen. Elk onderdeel heeft een specifieke functie en bevat verschillende planten. Enkele prominente onderdelen zijn:

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]