Gebruiker:UsagiM/bijdragen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Feitje: momenteel zijn er op de Nederlandse Wikipedia 2.054.150 artikelen.

Ik ken Wikipedia nu al een tijdje, maar ik ben nog niet zo lang actief aan het meewerken. Ik leer nog elke keer bij als ik op Wikipedia bezig ben. Mijn bijdragen groeien langzaam, maar veel zijn het er op dit moment nog niet, zeker vergeleken met sommige anderen, maar hé, alle beetjes helpen, toch?

Ik heb in het begin geen Wikipedia-naam gehad en een aantal inputs zijn 'anoniem' geplaatst onder het ip-adres dat ik destijds had (82.92.14.180).

Ook ben ik actief op de Engelse Wikipedia en wel onder dezelfde naam: UsagiM.

Mijn bijdragen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben al langer bekend met Wikipedia (ik denk sinds oktober 2004, give or take a month), maar mijn allereerste bijdrage was aan het artikel karate op 22 dec 2004 om 01:28, waar ik enkele andere stijlen toevoegde (zie [1], let op: ik had nog geen inlognaam en gebruikte dus mijn ip-adres 82.92.14.180). Mijn eerste "nieuwe lemma", dus de start van een nieuw artikel, was Genseiryu en wel op 31 maart 2005 16:06 (maar ook nog "anoniem" gedaan vanaf hetzelfde ip-adres 82.92.14.180!). Genseiryu is de karatestijl die ik al geruime tijd beoefen (nadat ik eerst Shotokan en Wadoryu heb gedaan). Helaas werd dit artikel enkele maanden later plotseling slachtoffer van een edit-oorlog, omdat er een andere stroming is die zich ook Genseiryu noemt (maar in feite Genseiryu-Butokukai is) en een aantal feiten anders ziet. Ondanks mijn pogingen om tot een gemeenschappelijk en neutraal (NPOV) artikel te komen, steekt deze irritante edit-oorlog steeds weer opnieuw de kop op, tot ergernis van niet alleen mezelf maar ook een paar moderatoren...
Sinds 1 apr 2005 01:40 heb ik dit account op Wikipedia.

Buiten mijn kennis over Genseiryu Karate, de luchtvaart en natuurkunde (afgestudeerd in Technische Natuurkunde, richting: fotonica), bezit ik een brede, algemene kennis. Ik ben dan ook iemand die graag over alles een beetje wil meelullen, ook al ben ik geen grote kenner van het onderwerp. Ik leer zo ook het één en ander bij en dus is het leveren van bijdragen aan Wikipedia niet alleen een nuttige bezigheid, maar ook een zeer leerzame bezigheid! Als ik van een onderwerp echt helemaal niks weet, dan kan ik in ieder geval nog mijn kennis van de Nederlandse taal (die ik o.a. heb opgedaan als eind-redacteur van een HBO-schoolblad) inzetten om de schrijf-, stijl- en taalfouten in het artikel te verbeteren...

Mijn bijdragen zet ik hieronder in verschillende categorieën. De reden waarom ik deze lijst maak is eigenlijk alleen voor mezelf om later nog eens terug te kijken naar pagina's waar ik 'iets' mee gedaan heb. Dit is gewoon wat overzichtelijker dan de standaard "mijn bijdragen"-mogelijkheid van Wikipedia...

Onder het kopje de titels (lemma's) van de pagina´s waaraan ik een bijdrage heb ik geleverd, op chronologische volgorde, de laatste steeds onderaan het lijstje. Laatste update: 8 sept. 2005 17:50 (CET).

Nieuwe artikels (lemma's) die ik zelf begonnen ben[bewerken | brontekst bewerken]

Redirects niet vermeld!


Nieuwe woorden in het WikiWoordenboek (Wiktionary)[bewerken | brontekst bewerken]

Aangepast in WikiWoordenboek[bewerken | brontekst bewerken]

Ge-uploade afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]


Artikels waaraan ik een redelijke tot aanzienlijke bijdrage heb geleverd[bewerken | brontekst bewerken]

"Redelijke bijdrage": minimaal een paragraaf of hoofdstuk of een relatief groot aantal correcties of toevoegingen (>50% van artikel).


Artikels waaraan ik een kleine bijdrage heb geleverd[bewerken | brontekst bewerken]

"Kleine bijdrage": toevoeging van enkel(e) zinnetje(s), link(s), afbeelding, cat-indeling of enkele correctie(s) op gegeven(s).
Karate, Vechtsport, Sensei, Antarctica, Dronning Maud Land, Mercatorprojectie, Bruce Lee, Tweede Punische Oorlog, Help:Uitleg, Spoiler (auto-onderdeel), Dan (sport), Musicologie, Laotiaanse rotsrat, Kanji, Anna Paulowna (Noord-Holland), Wikipedia:Steward (Engelse link en m-link), Wikipedia:Systeemontwikkelaar, Zelfverdediging, Boeing: Boeing 747, 400, Radicaal, Pictogram, Hanzi, Katakana, Hiragana, Categorie:Japans schrift, Categorie:Vietnamees schrift, Categorie:Koreaans schrift, Categorie:Chinees schrift, Chu nom, Vietnamees, Straattaal, Junk, Gebruiker, Hennep, Theo Koomen, Mart Smeets, Categorie:Journalist, Frits Barend, Henk van Dorp, Jack van Gelder, Leo Pagano, Categorie:Nederlands journalist, Luxemburgs, Wikipedia:Wikipedianen naar expertise, Hoogteziekte, Albert Plesman, Kalksteengroeve, Mergel, MVV, Geusselt, Marihuana, Nederwiet, Decimale breuk, Hoogteziekte, Griep, Hyperventilatie, Epileptisch insult, Epilepsie, Drapetomanie, Kickboksen, Angst, Spelt, Luchtpijpvertakking, Seppuku, Tarwe, Raapzaad, Koolzaad, Turbocash, Lijst van Poolse schrijvers, Vrijgezellenfeest, Vlag van Suriname, Afgebokt.

Artikels die ik alléén heb verbeterd op schrijf-, stijl- en taalfouten[bewerken | brontekst bewerken]

Op deze pagina's dus géén inhoudelijke veranderingen gedaan, alleen verbetering Nederlands of layout (hooguit cat toegevoegd)


Overleg-pagina's (plaatsing opmerking of start discussie)[bewerken | brontekst bewerken]

Alléén opmerkingen op overlegpagina's van artikels, niet op die van Gebruikers, De kroeg, e.d.


Vandalisme-bestrijding[bewerken | brontekst bewerken]

  • Genseiryu Karate-Do: Meerdere malen Semi-vandalisme. De oorspronkelijke schrijver vindt dat hij een soort alleen-recht heeft op ´zijn´ artikel en plaatst steeds zijn oorspronkelijke artikel terug. Ook probeert hij steeds wazige, onzinnige discussies te starten. Hij werkt onder de naam Thoar, Setia Hati, Saiko, Zzaroc en nog enkele ip-adressen.
  • Atlantis: Semi-vandalisme (onbedoeld). Iemand die mijn bijdrage als 'onzin' bestempelde en meteen in zijn geheel weghaalde. Het hele verhaal van Atlantis is misschien wel onzin, dus een genoemde theorie weghalen is niet juist. Liever een discussie starten op de overleg-pagina!
  • Boeddha: Semi-vandalisme:gebruiker had tekst over verschillende typen boeddha´s weggehaald en zelf wel iets geschreven over "Feesten en Kalender".
  • Belgische monarchie: toevoeging door iemand van een "feitje" ("Surlet de Chokier zijn echte naam is Erasme Thonnard") is nergens terug te vinden. Zonder bronvermelding dus niet accepteren.
  • Overleg:Genseiryu Karate-Do: gehele overleg verwijderd door ene Peter Lee.
  • Overleg:Genseiryu Karate: ook hier hele overleg verwijderd door iemand die zich Peter Lee noemt.


Nog te doen[bewerken | brontekst bewerken]


Links waar je nog veel meer kan vinden om te doen[bewerken | brontekst bewerken]