Miley Cyrus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Miley Cyrus
Miley Cyrus bij de 2015 Rock and Roll Hall of Fame ceremonie
Miley Cyrus bij de 2015 Rock and Roll Hall of Fame ceremonie
Algemene informatie
Volledige naam Miley Ray Cyrus
Geboortenaam Destiny Hope Cyrus
Geboren 23 november 1992
Geboorteplaats Nashville (Tennessee), VS
Land Los Angeles, Californie, VS
Werk
Jaren actief 2001-heden
Genre(s) Pop, Country
Instrument(en) Zang, gitaar en piano
Label(s) RCA Records
Handtekening Handtekening
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Korte filmclip Tongue Tied uit 2014

Miley Ray Cyrus, geboren als Destiny Hope Cyrus[1], (Nashville (Tennessee), 23 november 1992) is een Amerikaans actrice en zangeres. Als kind had ze kleine rollen in de Amerikaanse televisieserie Doc en in de film Big Fish.

In 2006 werd ze gecast als Hannah Montana in de gelijknamige serie op het Amerikaanse Disney Channel. In 2007 tekende ze bij platenlabel Hollywood Records en bracht ze haar eerste studioalbum uit, dat ook diende als de soundtrack van de serie Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus. Van dit album werden in de Verenigde Staten 3 miljoen exemplaren verkocht. Daarna volgde haar eerste Billboard Hot 100-toptienhit See You Again. Hetzelfde jaar maakte ze haar eerste tournee, de Best of Both Worlds Tour, en vervolgens bracht ze een 3D-concertfilm uit getiteld Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert.

Haar tweede album Breakout kwam uit in 2008 en was gecertificeerd als platina door de Recording Industry Association of America (RIAA), omdat het meer dan 1 miljoen keer verkocht was. Hierna bracht ze haar zeer succesvolle single 7 Things uit. Dat jaar nog begon ze ook aan haar filmcarrière als Penny in de animatiefilm Bolt. Cyrus werd voor het nummer I Thought I Lost You (de titelsong van de film) genomineerd voor een Golden Globe Award for Best Original Song.

In 2009 bracht Cyrus de film Hannah Montana: The Movie uit met de soundtrack en single The Climb. Hierna begon ze steeds meer een volwassen imago te krijgen en een mainstreampopgeluid met haar extended play The Times of Our Lives (2009). Het nummer Party In The U.S.A. kwam terecht op nummer 2 in de Billboard Hot 100 en was tevens haar succesvolste single tot nu toe. Ze bracht in 2010 ook de film The Last Song uit, die voor een volwassener imago moest zorgen.

In 2010 verscheen haar derde album, Can't Be Tamed. Dit album had een wat danceachtig geluid en moest ook zorgen voor haar transformatie van kindster naar volwassenen popster. Dit album werd vooral gepromoot door optredens in verschillende televisieprogramma's. Ondanks de promotie werd dit haar minst verkochte album van haar carrière tot nu toe. Hierna wilde Cyrus zich meer richten op haar acteercarrière en bracht ze twee films uit (LOL en So Undercover).

Cyrus verliet haar vorige platenlabel in 2013 en tekende bij haar nieuwe label RCA Records. In het najaar van datzelfde jaar bracht ze haar vierde studioalbum uit, getiteld Bangerz. Haar singles We Can't Stop en Wrecking Ball klommen allebei tot in de top van de hitlijsten en werden onder andere gepromoot door provocerende muziekvideo's. Wrecking Ball is tevens haar eerste nummer 1-hit op de Billboard Hot 100. Dankzij haar controversiële optreden tijdens de MTV Video Music Awards en de provocerende muziekvideo's kwam ze in het oog van een mediastorm terecht.

Cyrus staat bekend als een van de succesvolste artiesten die van The Walt Disney Company komen. Ze heeft vijf nummer 1 albums op de Billboard 200, waarvan twee soundtracks zijn voor de televisieserie Hannah Montana. In 2010 was Cyrus nummer 13 in de Forbes 2010 Celebrity 100. In 2011 haalde ze het Guinness Book of Records als "Most Charted Teenager" en had ze haar 29e Billboard Hot 100-hit op 7 november 2009 met Party In The U.S.A.. In 2013 is Cyrus door MTV verkozen als "Artist of the Year".[2].

Leven en carrière

Cyrus in 2008

Miley Cyrus is de dochter van countryster Billy Ray Cyrus en Tish Cyrus (Leticia Finley). Billy Ray werd bekend met zijn grootste hit Achy Breaky Heart, die in hetzelfde jaar uitkwam als waarin Miley geboren werd. Miley heeft een jongere broer, Braison Chance, en een jongere zus, Noah Cyrus. Zij heeft ook nog twee oudere halfbroers, Trace (zelfde moeder) en Christopher Cody (zelfde vader); ook heeft ze nog een oudere halfzus, Brandi (zelfde moeder). Al tijdens haar jeugd kreeg ze het optreden met de paplepel ingegoten; zij reisde altijd met haar familie mee naar de concerten van haar vader. Miley ontsnapte vaak aan haar oppas en ging naar haar vader op het podium. Zo rende ze als tweejarige tijdens een eerbetoon aan Elvis het podium op naar haar vader, terwijl alles rechtstreeks werd uitgezonden. Naast een beroemde vader heeft ze ook een beroemde peettante: Dolly Parton.

Miley heette oorspronkelijk Destiny Hope. Toen Cyrus jonger was, noemde haar vader haar altijd Smiley, omdat ze altijd lachte. Later heeft ze haar naam veranderd van Destiny Hope Cyrus in Miley Ray Cyrus.

Cyrus begon met acteren toen zij in 2003 een gastrol speelde in een aflevering van haar vaders serie Doc. In hetzelfde jaar had zij ook een kleine rol in de Tim Burton-film Big Fish. Haar rol in deze film bleef beperkt tot één zin. Hierna begon ze naar meer acteermogelijkheden te zoeken. In datzelfde jaar was ze te zien in een van de videoclips van Rhonda. Ze deed auditie voor de bijrol van Lilly (nu gespeeld door Emily Osment) in de nieuwe Disney Channel-serie Hannah Montana; de makers vonden haar echter meer geschikt voor de hoofdrol. Toen Cyrus hiervoor auditie deed, werd ze echter aanvankelijk afgewezen omdat ze te jong was. Ze gaf echter niet op en bleef auditie doen voor de rol en uiteindelijk werd ze ook gekozen.

Cyrus speelt in Hannah Montana de rol van Miley Stewart, een gewone tiener die te maken heeft met alle problemen van de middelbare school. Als zij echter niet naar school gaat, zet ze haar blonde pruik op en wordt tienerster Hannah Montana.

In 2008 verscheen Bolt, een animatiefilm waarvoor Cyrus de stem van Penny had ingesproken en ze tevens samen met Jeffrey Steele de soundtrack had geschreven, die zij als duet met John Travolta zong. In 2009 schreef Cyrus haar eigen boek Miles To Go. Hierin vertelt ze onder andere over haar persoonlijke leven en haar carrière.

In 2010 verscheen de film The Last Song, die gebaseerd is op een nog uit te brengen boek van Nicholas Sparks. Deze schreef het boek en script specifiek voor Cyrus. Ze is hierdoor de op vier na rijkste persoon onder de 30 jaar.[3]

Op 4 mei 2012 verscheen Cyrus in haar eerste film na haar carrière bij Disney Channel, getiteld LOL, waarin ze de 17-jarige Lola speelt. De film verscheen in beperkte oplage in de Verenigde Staten en kwam in juli en september 2012 ook in Nederland en België in de zalen. De film werd niet gunstig ontvangen en flopte in de bioscopen. Op 7 december 2012 komt haar tweede film So Undercover uit, waarin ze de undercoveragente Molly speelt. Verder zal Cyrus te zien zijn in het tiende seizoen van Two and a Half Men naast Ashton Kutcher, waar ze Missy speelt.

Muziek

Het feit dat ze op televisie een popster speelde, heeft ertoe geleid dat Cyrus ook bekend werd als zangeres. De eerste Hannah Montana-soundtrack Best of Both Worlds kwam op 24 oktober 2006 uit en was de eerste televisiesoundtrack die ooit binnenkwam op de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijsten, met 281.000 verkochte exemplaren in de eerste week. Intussen is de soundtrack meer dan vier miljoen keer verkocht en daarmee als vier keer platina gecertificeerd. Negen van de liedjes op de soundtrack zong ze onder de naam Miley Cyrus, één hiervan in duet met haar vader. De acht andere liedjes zong ze onder de naam Hannah Montana.

De tweede Hannah Montana-soundtrack kwam op 26 juni 2007 uit en was een dubbelalbum. De eerste cd heet simpelweg Hannah Montana 2 (uitgebracht onder het label Walt Disney Records) met tien liedjes, allemaal gezongen door Cyrus als Hannah Montana; de tweede cd heet Meet Miley Cyrus (uitgebracht onder het label Hollywood Records) en bevat ook tien liedjes, allemaal gezongen onder Mileys eigen naam. Van de tien liedjes op Meet Miley Cyrus zijn er acht mede geschreven door Cyrus. Het album kwam ook binnen op nummer één in de Amerikaanse hitlijsten met 326.000 verkochte exemplaren, waardoor Cyrus de jongste artieste aller tijden werd met twee nummer 1-albums binnen een jaar. Hannah Montana 2/Meet Miley Cyrus is inmiddels ruim drie miljoen keer verkocht en is als drie keer platina gecertificeerd. De single See You Again bereikte de tiende plaats in de Amerikaanse hitlijsten.

Haar tweede album als Miley Cyrus, Breakout, verscheen in de Verenigde Staten op 22 juli 2008. Van de twaalf liedjes op het album heeft Cyrus er acht geschreven. Girls Just Wanna Have Fun en Four Walls zijn covers van respectievelijk Cyndi Lauper en Cheyenne Kimball. De single 7 Things verscheen in de Verenigde Staten en bereikte de negende plaats in de hitlijsten. Een van de achtergrondzangeressen op haar album is Katy Perry. Ook Breakout kwam op nummer 1 binnen in de Amerikaanse hitlijsten met 371.000 verkochte exemplaren en was haar derde nummer 1-album op rij.

Als soundtrack van de eerste Hannah Montana-film verscheen Hannah Montana The Movie Soundtrack CD, met daarop liedjes gezongen door onder meer Miley Cyrus, Hannah Montana, Taylor Swift en Rascall Flats. Op deze cd staat ook de remake van de eerste single The best of both world's.

Later werkte zij mee aan de single We Are The World 25 for Haiti, de remake van het origineel van We Are The World. Dit gebeurde in het kader van de aardbeving in Haiti op 12 januari 2010.

Sinds het voorjaar van 2012 werkt Cyrus aan haar vierde album, dat in 2013 uitkomt. Ze verliet haar oude Disneylabel Hollywood Records en tekende bij het populaire label RCA Records. Hier werkt ze samen met de producers Pharrell Williams en Mike Will Made-It. Haar eerste single We Can't Stop kwam op 3 juni 2013 wereldwijd uit. De single werd een groot commercieel succes, waarmee ze in meer dan 30 landen hoog in de iTunes Charts verscheen. De videoclip oogstte verdeelde reacties doordat Cyrus vaak schaars gekleed in de videoclip te zien was. De clip werd ruim 10 miljoen keer bekeken in de eerste 24 uur, waarmee ze het VEVO-record brak. Cyrus kwam ook in opspraak door haar optreden op de MTV Video Music Awards op 25 augustus 2013, waar ze schaars gekleed en provocerend optrad. Op 24 augustus kwam haar tweede single Wrecking Ball uit, die eveneens een wereldwijd succes bleek te worden. Hiermee had ze daarnaast ook haar eerste Billboard Hot 100-hit. Op 8 oktober 2013 verscheen haar vierde album getiteld Bangerz in de Verenigde staten (een paar dagen eerder al in verschillende andere landen). Het album was binnen enkele minuten op nummer 1 in de Amerikaanse iTunes Charts en stond in meer dan 50 landen op nummer 1.

Succes

Miley Cyrus is bekend als een van de succesvolste artiesten die van Disney komen. In 2010 was Cyrus nummer 13 in de Forbes 2010 Celebrity 100. In 2011 haalde ze het Guinness Book of Records als "Most Charted Teenager" en had ze haar 29e Billboard Hot 100-hit op 7 november 2009 met Party In The U.S.A.. Op haar 18e had ze zeven top 10-hits in de Billboard Hot 100 en vier RIAA-gecertificeerde albums. Vanaf oktober 2013 had ze negen top 10-hits, inclusief haar eerste Billboard Hot 100-nummer 1: Wrecking Ball.

In 2008 verdiende Cyrus 25 miljoen dollar en belandde ze op nummer 35 in de Forbes Celebrity 100. In 2009 kwam ze terecht op nummer 29 met wederom 25 miljoen dollar. In 2010 stond Cyrus op de 13e plek in de Forbes Celebrity 100 met 48 miljoen dollar, wat ze tussen juni 2009 en 2010 verdiende en haar tot de op drie na meest verdienende (en jongste) persoon onder de 30 maakte. Tussen juni 2010 en 2011 verdiende Cyrus 54 miljoen dollar.

Cyrus verdiende 15.000 dollar per aflevering die ze deed voor de succesvolle Amerikaanse komedieserie Hannah Montana. Hoewel ze niet zoveel verdiende als de andere Disneysterren, werd ze als 17-jarige uitgeroepen tot nummer 19 in de "Top 20 World's Richest Female Singers Of All Time" met meer dan 100 miljoen dollar in 5 jaar. In 2011 belandde Cyrus op nummer 1 in de "Top Richest Teens in Hollywood" met meer dan 120 miljoen dollar.

Op 13 augustus 2014 werd bekendgemaakt door het bedrijf Bluewater Productions dat zij van plan waren een stripboek te maken met de titel Fame, waarin onder andere haar controversiële 2013 MTV Video Music Awards-optreden zou voorkomen, alsook haar Disneysucces en haar kindertijd in Tennessee.[4]

Cyrus richtte in 2015 een stichting op om dakloze lgbt-jongeren te helpen. Voor promotiedoeleinden nam zij enkele video's op, de zogenaamde Backyard Sessions.

Tournees

Best of Both Worlds Tour

In 2007 begon Cyrus aan haar eerste concertreeks. De tournee Best of Both Worlds zou oorspronkelijk 54 concerten omvatten, waarvan 53 in de Verenigde Staten en één in Canada. Later werd aangekondigd dat de concertreeks met 16 concerten verlengd zou worden, waarmee het totaal op 70 concerten kwam; alle concerten waren uiteindelijk uitverkocht.

Er waren allerlei problemen rondom de concerten. Een groot aantal van de kaartjes werd aangeboden via Cyrus' fanclub mileyworld.com. Mensen die lid werden van de fanclub (kosten 29,99 dollar) hadden daardoor een grotere kans een kaartje te bemachtigen. Het gebruik van geautomatiseerde programma's voor de aankoop van concertkaartjes werd hierop verboden door het Amerikaanse hooggerechtshof. Kaartjes voor Cyrus-concerten werden doorverkocht voor een gemiddelde prijs van 237 dollar; er waren echter ook mensen die enkele duizenden dollars voor kaartjes betaald hadden. Desondanks wordt Best of Both Worlds gezien als de succesvolste concertreeks van 2007.[bron?]

Tijdens een aantal concerten werden opnamen gemaakt voor een stereoscopische film van het concert. De film zou oorspronkelijk slechts een week in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn, maar vanwege het succes in de eerste week besloot Disney de film te laten draaien zo lang als de bioscopen maar wilden. In het eerste weekend dat de film te zien was, brak hij vier records,[bron?] de uiteindelijke opbrengst was bijna $65 miljoen.

De Jonas Brothers stonden in het voorprogramma van Cyrus' concerten. Ook coverde ze in enkele concerten (o.a. Rock in Rio, 2010) gedeelten van de nummers I Love Rock 'n Roll, Cherry Bomb en Bad Reputation van Joan Jett en ze noemde het geheel de Joan Jett Medley.

Wonder World Tour

Miley Cyrus aan het optredens tijdens haar Wonder World Tour

In 2009 begon Cyrus aan de Wonder World Tour, haar tweede concertreeks door Noord-Amerika. Ze begon op 14 september 2009 in Portland (Verenigde Staten) en eindigde op 29 december van dat jaar in Londen (Verenigd Koninkrijk).

Op 29 september, tijdens haar concert in Salt Lake City, rende Cyrus plotseling het podium af terwijl ze bezig was met haar nummer 1-hit 7-Things. Toen de band klaar was met spelen, kwam haar manager met de mededeling dat Miley zich niet goed voelde en een paar minuten pauze zou nemen. Ze verontschuldigde zich tegenover haar publiek en bedankte iedereen dat ze zo begripvol waren geweest. De volgende concerten op 2, 3 en 4 oktober moest ze afzeggen omdat ze griep had.

Gypsy Heart Tour

De Gypsy Heart Tour begon op 29 april 2011. Deze tournee leidde voornamelijk door Zuid-Amerika en Australië. De Gypsy Heart Tour bestond uit in totaal 21 shows, waarvan 9 in Zuid-Amerika, 4 in Noord-Amerika, 8 in Australië en 1 in Azië. Dit was de eerste tournee waarmee Cyrus naar deze regio's ging. De tournee bereikte de 22e plek in de Pollstar's "Top 50 Worldwide Tour (Mid-Year)" (Top 50 Wereldwijde Tournees) en bracht meer dan 48 miljoen dollar op.

Zie voor meer informatie: Gypsy Heart Tour

Bangerz Tour

Miley aan het optreden in Amsterdam (Ziggo Dome) samen met haar broer Braison Cyrus.

De Bangerz Tour is de vierde concerttournee en tweede wereldtournee van de Amerikaanse zangeres en actrice Miley Cyrus. De reeks concerten dient ter ondersteuning van haar album Bangerz. De tournee begon op 14 februari 2014 in Vancouver (Canada). Ze had concerten in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Europa en Australië.

Zie het originele artikel voor meer informatie: Bangerz Tour

Filmografie

Films

Jaar Film Rol Opmerkingen
2003 Big Fish 8-jarige Ruthie als Destiny Hope Cyrus
2007 High School Musical 2 Meisje bij het zwembad Cameo
2008 Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Hannah Montana/Miley Stewart Hoofdrol, concertfilm
2008 Bolt Penny Stem, hoofdrol
2009 Hannah Montana: The Movie Miley Stewart/Hannah Montana Hoofdrol
2010 Sex and the City 2 Zichzelf Cameo
2010 The Last Song Veronica "Ronnie" Miller Hoofdrol
2011 Justin Bieber: Never Say Never Zichzelf
2012 LOL Lola Williams Hoofdrol
2012 So Undercover Molly Morris Hoofdrol

Televisie

Jaar Titel Rol Opmerkingen
2003 Doc Kylie Gastrol, 3 afleveringen
2006-2011 Hannah Montana Hannah Montana / Miley Stewart / Luann Stewart Hoofdrol
2006 The Suite Life of Zack & Cody Hannah Montana / Miley Stewart 1 aflevering: That's So Suite Life of Hannah Montana (crossover episode)
2007 The Emperor's New School Yata Stem, 3 afleveringen
2007 The Replacements Celebrity Starr Stem, 1 aflevering: The Frog Prince
2009 The Suite Life on Deck Hannah Montana / Miley Stewart 1 aflevering: Wizards on Deck with Hannah Montana (crossover episode)
2011 Saturday Night Live Host 1 aflevering
2012 Punk'd Haarzelf 1 aflevering
2012 Two and a Half Men Missi 2 afleveringen
2013 MTV Miley Cyrus: The Movement Zichzelf MTV-documentaire
2013 Saturday Night Live Host & muzikale gast 1 aflevering: "Miley Cyrus"
2013 Styled To Rock Zichzelf 1 aflevering: "Miley's Sexy Night Out"
2013 21 Candles: Miley's MTV Moments Zichzelf MTV-special voor haar 21e verjaardag
2014 Miley Cyrus: Bangerz Tour Zichzelf NBC-documentaire over de Bangerz Tour
2016 The Ellen DeGeneres Show Host 1 aflevering
2016 The Voice Coach Coach seizoen 11 bij The Voice USA

Discografie

Studioalbums

Titel Albumgegevens Certificaten
Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus
 • RIAA: 3× Platina
 • ARIA: Platina
 • BPI: Goud
 • MC: 2× Platina
 • RIANZ: Goud
Breakout
 • RIAA: Platina
 • ARIA: Platina
 • BPI: Platina
 • IFPI AUT: Goud
 • IRMA: Platina
 • RIANZ: Platina
Can't Be Tamed
 • RIAA: Platina
 • ARIA: Goud
 • IRMA: Goud
 • RIANZ: Goud
 • BPI: Zilver
Bangerz

Extended plays

Titel Details Certificaten
The Time of Our Lives
 • RIAA: Platina
 • ARIA: Goud
 • BPI: Goud
 • IFPI AUS: Goud
 • IRMA: Platina
 • RIANZ: Goud

Singles

Titel Jaar Certificaten Album
Ready, Set, Don't Go
(met Billy Ray Cyrus)
2007 -- Home at Last
Start All Over 2008 -- Meet Miley Cyrus
7 Things
 • ARIA: Goud
 • BPI: Zilver
 • RIANZ: Platina
Breakout
See You Again
 • ARIA: Platina
 • RIANZ: Platina
Fly on the Wall --
The Climb 2009
 • RIAA: 3× Platina
 • ARIA: Platina
 • BPI: Zilver
 • MC: 3× Platina
 • RIANZ: Platina
Hannah Montana: The Movie
Hoedown Throwdown
 • ARIA: Goud
Party in the U.S.A.
 • RIAA: 6× Platina
 • ARIA: 2× Platina
 • MC: 4× Platina
 • RIANZ: Platina
 • BPI: Zilver
The Time of Our Lives
When I Look at You 2010 --
Can't Be Tamed
 • ARIA: Goud
Can't Be Tamed
Who Owns My Heart --
We Can't Stop 2013
 • RIAA: 2× Platina
 • BPI: Zilver
 • GLF: Platina
 • IFPI DEN: Goud
 • RIANZ: Platina
Bangerz
Wrecking Ball
 • RIAA: Platina
 • RIANZ: Goud

Hitnoteringen

Albums

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Can't be tamed 18-06-2010 26-06-2010 31 9
Bangerz 2013 12-10-2013 6 14
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Breakout 2008 08-11-2008 38 21
Hannah Montana - The Movie 2009 18-07-2009 54 7 Soundtrack
The time of our lives 2009 31-10-2009 74 5
Can't be tamed 2010 26-06-2010 8 21
Bangerz 2013 12-10-2013 5 43

Singles

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
7 things 17-06-2008 16-08-2008 tip15 - Nr. 80 in de Single Top 100
Party in the USA 11-08-2009 28-11-2009 tip9 -
Can't be tamed 14-05-2010 22-05-2010 tip8 - Nr. 82 in de Single Top 100
We can't stop 03-06-2013 20-07-2013 tip4 - Nr. 49 in de Single Top 100
Fall down 16-04-2013 10-08-2013 tip8 - met Will.i.am
Wrecking ball 25-08-2013 21-09-2013 11 21 Nr. 13 in de Single Top 100
4x4 2014 10-05-2014 tip15 - met Nelly /
Nr. 83 in de Single Top 100
Malibu 2017 27-05-2017 34 1 Nr. 38 in de Single Top 100
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
7 Things 2008 18-10-2008 22 14
See you again 2009 14-03-2009 43 4
The climb 2009 09-05-2009 tip11 -
Party in the USA 2009 03-10-2009 39 7
Can't be tamed 2010 03-07-2010 39 3
Who owns my heart 2010 16-10-2010 tip2 -
Ashtrays and heartbreaks 2013 15-06-2013 tip51 - met Snoop Lion
We can't stop 2013 29-06-2013 20 17
Fall down 2013 13-07-2013 tip52 - met Will.i.am
Wrecking ball 2013 21-09-2013 4 20 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30
23 2013 12-10-2013 tip27 - met Mike Will Made-It, Wiz Khalifa & Juicy J
Feelin' myself 2013 07-12-2013 tip2 - met Will.i.am, Wiz Khalifa & French Montana
Adore you 2013 04-01-2014 tip19 -
4x4 2013 18-01-2014 tip35 - met Nelly

Dvd's

Dvd's met hitnoteringen in de Nederlandse Music Top 30 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Best of both worlds concert 2008 06-12-2008 15 7 Miley Cyrus met Hannah Montana
Bangerz 2015 28-03-2015 3 12

Radio 2 Top 2000

Nummer(s) met noteringen in de Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16
Wrecking ball - - - - - - - - - - - - - - - 1990 - -

Externe link