Overleg Wikipedia:Growth Team functies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op deze pagina verzamelen we feedback op de functie voor nieuwkomers. Wat zie je? Wat spreekt je aan? Wat werkt anders dan je had verwacht? Wat had je verwacht?

Missers in vertalingen[brontekst bewerken]

Missers in vertalingen van de interface kun je aanpassen op translatewiki. Je mag ze ook hier onder opsommen. Het kan tot een week duren voordat aangepaste vertalingen op translatewiki hier zichtbaar zijn.

 • ...

Ad Huikeshoven (overleg) 2 jul 2021 09:47 (CEST)

Algemene feedback[brontekst bewerken]

 • Klopt het dat het hulppaneel (of helppaneel, zo je wilt) en het registreren als mentor nog niet werkt? Verder lijkt de opzet me heel nuttig, stimuleren om eerst verbeteringen uit te voeren voordat men aan een geheel nieuw artikel begint. Encycloon (overleg) 4 jul 2021 11:49 (CEST)
  Op de startpagina is een paneel rechtsonder met de tekst "Krijg hulp bij bewerken" onder een vraagteken. En verder zou je op iedere pagina (althans op desktop) rechtsonder een blauw rondje moeten zien met een wit vraagteken erin. Kun je nog eens kijken? Voor de mentorschapsmodule is nu een mentorlijst aangemaakt. Die is nog door een moderator toe te voegen in in de configuratie. Dank voor je feedback @Encycloon: Ad Huikeshoven (overleg) 12 jul 2021 08:57 (CEST)
  Hebben anderen wel zo'n paneel bij het bewerken van artikelen? Ik zie in beide bewerkingsmodussen geen blauw rondje rechtsonderin. Encycloon (overleg) 20 jul 2021 23:02 (CEST)
  Ah, ik had nog niet door dat je dat nog apart bij Speciaal:Voorkeuren#mw-prefsection-editing in moest schakelen. Encycloon (overleg) 20 jul 2021 23:41 (CEST)
 • Waarschijnlijk is het inherent aan het systeem, maar ik vind het vrij lastig te vinden, al helemaal voor een nieuwe gebruiker. Ik kom zelf namelijk zelden op mijn eigen gebruikerspagina (wat ik naar ik begrijp de plek is waar nu de startpagina verschijnt?). Dajasj (overleg) 11 jul 2021 12:27 (CEST)
  Als ik het goed begrijp dan wordt een nieuwkomer, als de functies voor nieuwkomers zijn aangezet, na registratie direct doorgestuurd naar zijn startpagina. Ad Huikeshoven (overleg) 12 jul 2021 08:59 (CEST)
  Het proces is meer precies als volgt @Dajasj::
  1. De nieuwkomer crëert een account via Speciaal:GebruikerAanmaken
  2. De nieuw geregistreerde gebruiker kan een vragenlijst invullen Speciaal:WelkomEnquête - of dat overslaan
  3. Ze worden daarna doorgestuurd naar Speciaal:Thuispagina
  4. En als ze naar een andere pagina gaan, krijgen ze een notificatie dat ze door op hun gebruikersnaam te klikken ze terugkomen op hun startpagina.

  Ad Huikeshoven (overleg) 13 jul 2021 15:42 (CEST)

Selectie van mentor[brontekst bewerken]

Hoe wordt eigenlijk een mentor geselecteerd? En behoud je die altijd, of kan die wijzigen als bijvoorbeeld een andere mentor meer actief is? Dajasj (overleg) 21 jul 2021 11:11 (CEST)

Mentors are chosen at random. But it is possible for a mentor to select another mentee by using Special:ClaimMentee.
[Machine translation] Mentoren worden willekeurig gekozen. Maar het is mogelijk voor een mentor om een andere mentee te selecteren door Special:ClaimMentee te gebruiken. Trizek (WMF) (overleg) 21 jul 2021 15:12 (CEST)