Overleg gebruiker:Backupje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Backupje, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.992.653 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Markeren als gecontroleerd[bewerken]

Hey Backupje

Welkom op Wikipedia! Allereerst bedankt voor je bijdragen in de vandalismebestrijding. Ik zie dat je de weg naar WP:ZEUS al gevonden hebt, dit vergemakkelijkt het werk alleen maar. Ik heb gezien dat je een paar wijzigingen, die je had verwijderd, was vergeten te markeren als gecontroleerd (zie ook hier) - dit zorgt ervoor dat anderen weten dat de wijziging in kwestie is bekeken (en afgehandeld). En op die manier vermijden we dubbel werk. Als je verder nog vragen hebt, mag je die hier altijd stellen. Met vriendelijke groet, Daniuu 17 dec 2019 11:15 (CET)

  • Hoi @Daniuu:, dankje voor de informatie. Ik heb dan wel 1 vraag. Welke moet ik markeren als gecontroleerd? En moet dat dan vooraf of kan dat ook achteraf? Alvast bedankt MVG Backupje (overleg) 17 dec 2019 11:25 (CET)
    • Ik denk dat ik het gevonden heb :D Backupje (overleg) 17 dec 2019 11:34 (CET)
Hey Backupje, alle wijzigingen die je nakijkt, kan je afvinken, zodat de andere gebruikers weten dat je die wijziging hebt nagekeken. Als je niet zeker bent of een wijziging wel dan niet correct is, denk ik dat je de knop beter niet gebruikt. Markeren van wijzigingen (die je zou moeten ongedaan maken), kan je zowel voor als na het reverten doen. Ikzelf had de gewoonte om de meest recente wijziging vooraf af te vinken, en eventuele verdere wijzigingen na het reverten te markeren. Een tip: als de vandalismebestrijding je bevalt, kan je (vanaf drie maanden na je registratie) een extra knopje aanvragen op WP:AT, hetgeen het werk iets makkelijker maakt. Veel succes verder en hou je niet in om vragen te stellen als je die hebt! Met vriendelijke groet, Daniuu 17 dec 2019 11:50 (CET)
Dit was ik net aan het schrijven ;) Met vriendelijke groet, Daniuu 17 dec 2019 11:50 (CET)