Overleg gebruiker:Brbotnl

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Brbotnl, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.058.718 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

  • Bedankt voor je hulp bij de vandalismebestrijding, zou ik wel mogen vragen om ook even een dossier aan te leggen op de overlegpagina van de gebruiker als je een bewerking terugdraait? Zoals ik hier gedaan heb: Overleg_gebruiker:82.173.77.96. Bedankt! - Warddr (overleg) 23 apr 2013 20:33 (CEST)
    • Goed dat je meehelpt met de vandalisme bestrijding Brbotnl! Ik zou je alleen willen vragen om het dossier aan te maken zoals op deze pagina staat. Op de huidige manier zorgt het op den duur voor meer werk en dat willen graag voorkomen. Met vriendelijke groet, Wiki13 (overleg) 22 mei 2013 20:23 (CEST)

In een keer terugdraaien vandalisme/geklieder[bron bewerken]

Beste Brbotnl, hier had je 3 bewerkingen nodig om 5 wijzigingen ongedaan te maken.

Je kunt ook in 1x alles terugdraaien. Dit doe je door in de 'geschiedenis' op de datum van de laatste goede versie te klikken en daarna bovenin op bewerken. Je zult dan een waarschuwing in beeld zien, maar die kun je dan negeren (als je zeker bent). Dan hoef je alleen nog de samenvatting in te vullen 'revert geklieder' of 'revert tot versie van Addbot' (in dit geval), of een andere tekst. Dat is een stuk sneller en kost maar 1 bewerking. Het enige is dat het markeren van de versies nodig blijft.

Vooral bij een hele reeks is deze methode handig. Er is ook wel een moderatortool (de rollbackfunctie) die aan te vragen is, maar dan moet je wel aan voorwaarden voldoen en ik dacht dat 3 maanden vandalismebestrijding een voorwaarde was, maar dat weet ik niet zeker. (je zou het kunnen navragen over een paar weken als je daar behoefte aan hebt, je zit nu op iets meer dan 2 maanden).

Met vriendelijke groet, - Richardkiwi - Overleg 26 jun 2013 14:34 (CEST)

Beste RichardKW,
Hartelijk dank voor je tip! Het was gisterenavond inderdaad een beetje een gedoe om al dat geklieder uit de pagina te krijgen. Ik wilde vandaag gaan uitzoeken of dit makkelijkere manier kon. Maar jij was mij voor. Ik heb het even getest op op mijn kladblok dus nu weet ik hoe ik dit in het vervolg moet doen. Nogmaals bedankt voor de nuttige tip!
Mvg, Brbotnl (overleg) 26 jun 2013 17:18 (CEST)
Graag gedaan, grtz. - Richardkiwi - Overleg 26 jun 2013 23:06 (CEST)

Dagdeel[bron bewerken]

Beste Brbotnl. Op het dagdeel dat je net afvinkte staat nog 1,5 uur open. Wellicht handig om je browser te verversen, dan kun je zien of alles daadwerkelijk gedaan is na afloop. Grtz. - Richardkiwi - Overleg 27 jun 2013 15:10 (CEST)

Vandalismebestrijding[bron bewerken]

Goed werk bij de vandalismebestrijding. Nog een tip: vul af en toe (niet altijd) de bewerkingssamenvatting in, zodat duidelijk is waarom je iets terugdraait. Hoeft niet altijd hoor, maar bijvoorbeeld als het voor de ip-gebruiker informatie is. Zoals bijvoorbeeld bij teveel externe links, of links naar Facebook en Youtube. " Revert, zie: Wikipedia:wanneer extern linken " (of afgekort, "zie: WP:EL" ). (zomaar een voorbeeld) - Richardkiwi - Overleg 21 nov 2013 13:41 (CET)


Wilde net ook een sterretje geven, dus sluit me hier graag bij aan. Dank. :) Trijnsteloverleg 21 nov 2013 18:17 (CET)

Anoniemen 5 januari[bron bewerken]

Hoi, omdat ik 5 januari wilde weghalen van de lijst met anoniemen controleerde ik voor de zekerheid het toch nog maar even. En zag dat bij alle dagdelen wat jij had afgevinkt zonder naam gewoon nog een berg anoniemen stond. Zou je misschien een verklaring kunnen geven wat je gedaan had toen je controleerde of dat allemaal gedaan was? Misschien kunnen we dan kijken of het in de toekomst voorkomen kan worden dat zo iets weer gebeurd. ARVER (overleg) 12 jan 2014 10:34 (CET)

Beste ARVER,
Afgelopen vrijdag heb ik een aantal anonieme wijzigingen van januari 5 gecontroleerd. Ik heb tot 16:30 alles gecheckt. Zaterdag middag rond 14:00 ben ik verder gedaan. Er stonden op dat moment geen wijzigingen van 5 januari in die nog gecontroleerd moesten worden. De oudste wijziging was van 6 januari. Daarmee ben ik verder gedaan nadat ik 5 januari heb afgevinkt.
Als ik trouwens nu lijst met recente wijzigingen open is dit de oudste wijziging: Oisterwijk (plaats)‎; 17:27 . . (+205)‎ . . ‎82.169.151.141 (Overleg)‎ (→‎Verkeer en vervoer
Ik heb ook even een screenshot gemaakt van de oudste wijzigingen (http://stephan19.magix.net/public/img/Recentewijzigingen.png). Ik weet niet wat ik verkeerd doe of wat er mis gaat maar januari is bij helemaal verwerkt. Gr Brbotnl (overleg) 12 jan 2014 14:42 (CET)
Hmz... zo technisch op Wikipedia ben ik zelf nog niet, maar ik zie naast jouw lijstje nog zo'n kleine 200 anoniemen van 5 januari met de oudste van 16:44 en nog eentje van 6 januari van 15:02.
Hopelijk weet iemand anders waar het probleem zich in bevind. ARVER (overleg) 12 jan 2014 16:11 (CET)
Ik heb dit punt even doorgezet naar de algemene pagina van Vandalismebestrijding. Zie hier. ARVER (overleg) 17 jan 2014 13:24 (CET)

Vreemde markering[bron bewerken]

Jij hebt deze bewerking gemarkeerd als gecontroleerd. Alleen is het geen correcte bewerking. Aangezien de link verandert van rood naar rood, geven we de voorkeur aan de Nederlandstalige variant televisieserie. Kan jij dan ook zorgen dat als je zo'n bewerking tegenkomt je de juiste term terugzet? Ik heb het nu gecorrigeerd en een bericht achtergelaten op de OP van de anonieme gebruiker. Mbch331 (Overleg) 4 aug 2014 15:00 (CEST)

Esther Berger[bron bewerken]

Hoi Brbotnl, het artikel Esther Berger is géén onzinartikel, dit was een {{ne}}-nominatie. Kijk nog even bij WP:RM wat de richtlijnen vertellen over wat nuweg is. Dqfn13 (overleg) 30 aug 2014 19:46 (CEST)

  • Sorry maar volgens mij is dit artikel echt pure onzin. Het kampioenschap interieurverzorging bestaat niet - naar mijn weten. Even Googelen op Esther Berger leert dat zij zoals bedoeld in dit artikel niet bestaat.
    • Dan hoor je dat te melden, niet dat het onzin is. Geef dan een link in het sjabloon, of nu onder de nominatie op TBP. Dqfn13 (overleg) 30 aug 2014 20:12 (CEST)

Engelandvaarder Henk Zeelenberg[bron bewerken]

Mijn opa (Henk Zeelenberg) was een vriend van Louis van den Bossche, zie: http://vimeo.com/11479897 Hij heeft zijn verhaal op papier gezet, en ik heb dit vereeuwigd via een website. Dat is de reden dat ik een externe link heb gemaakt naar het Engelandvaarders verhaal van Henk Zeelenberg.

Antwoord van mij op je eigen overlegpagina, Zeelenberg. Sander1453 (overleg) 24 sep 2014 08:37 (CEST)

Ok, bijzondere benadering, op deze manier zal de betreffende Wikipedia-pagina nooit groeien, wanneer aanvullingen zonder na te denken weer worden ontdaan. Beetje spierballenmethode wordt hier gebruikt. Jammer. Succes er verder mee dan.

Nee, mèt nadenken. Mijn uitleg op je overlegpagina is wat mij betreft helder. Sander1453 (overleg) 29 sep 2014 10:35 (CEST)

Weddingplanner (televisieprogramma)[bron bewerken]

Ik heb vorige week deze wikipedia gemaakt. Ik heb al talloze wikipedia pagina's gemaakt als: Sophie's Web, Roy Donders en Fashion Planet. Allemaal programma's van de commerciële omroepen. Ik heb er juiste en volledige informatie gegeven. Echter heeft een persoon na de tweede uitzending mijn woorden in de eerste kolom van trouwjurk naar de naam van de bruidswinkel veranderd. Maar ik ben allereerst benieuwd waarom deze wiki weg moet!

  • Ik heb deze wiki genomineerd voor verwijdering omdat ik vindt dat dit programma Niet Encyclopedisch (NE) is. Ofwel naar mijn mening is dit programma niet belangrijk genoeg om op dit moment opgenomen te worden op Wikipedia. Daarom heb ik deze wiki voorgelegd ter beoordeling aan de gemeenschap. Misschien zit ik er volledig naast en verdient dit programma een eigen wiki. Daarom mag iedereen zijn mening geven over wiki's die ter beoordeling zijn voorgelegd. Ik nodig u dan ook van harte uit om op pagina Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20141022 uw mening te geven. Zo kan een moderator straks een weloverwogen besluit nemen over de toekomst van deze wiki. Mvg Brbotnl (overleg) 23 okt 2014 23:46 (CEST)

Terminologie op Wikipedia[bron bewerken]

Hoi Brbotnl. Als jij wiki zegt bedoel je eigenlijk pagina en met hoofdnaamruimte bedoel jij lopende tekst. Wiki is een systeem om teksten makkelijk door iedereen te laten bewerken, terwijl de hoofdnaamruimte de verzameling van artikelen is. Gewoon ter info. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 25 dec 2014 10:31 (CET)

Jacht (activiteit)[bron bewerken]

Hey, Dank om de pagina jacht op te volgen. Ik heb echter je terugdraaiing ongedaan gemaakt. De voorgestelde producenten van jachtgeweren zijn wel degelijk producten en genieten redelijke bekendheid. Het is dan ook foutief dit als vandalisme te bestempelen. Ze staan allen in wikipedia sommige nog niet op de wikinl. Het kan zijn dat je die namen als ongewenst beschouwd maar foutief zijn ze niet. Het was duidelijk dat de anoniem de bijdrage deed vanuit kennis en met het doel het artikel aan te vullen en zeker niet om het te verslechteren of met slechte bedoelingen. Dus valt deze wijziging niet onder de noemer vandalisme. Mag je vragen beter te controleren om zo nieuwe gebruiker niet af te schrikken en al zeker niet vals te beschuldigen. Als gevolg daarvan heb ik je vals beschuldiging ook van de OP van de anonieme gebruiker gehaald. Excuses aan zijn adres zijn wel op zijn plaats, vind ik. Iedereen maakt wel eens fouten en ik al zeker maar we moeten ze durven toegeven. Nog veel succes met het bestrijden van vandalisme. Met vriendelijke groeten. Vdkdaan (Gif mo sjette) 6 jan 2015 10:23 (CET)