Overleg gebruiker:Hesteramsterdam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Hesteramsterdam, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.051.824 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Susanna Huygens[brontekst bewerken]

Welkom en bedankt voor dit nieuwe artikel! Ik heb Suzanna Huygens jr. hiernaar door laten verwijzen (klik maar eens op de link), volgens mij was dat ook je bedoeling toch? Dat kan dus gewoon door

#DOORVERWIJZING [[Susanna Huygens]]

in de pagina te zetten die een andere titel heeft maar hetzelfde onderwerp.

Succes verder en bij eventuele vragen: stel ze gerust hieronder of aan onze helpdesk. Mvg, Encycloon (overleg) 14 jan 2019 16:55 (CET)

Dewi Sartika[brontekst bewerken]

Ha Hesteramsterdam, ik zag je bedankje voor de aanpassingen van twee linken die jij had gemaakt in het artikel Dewi Sartika. Dank daarvoor ;). De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dar een plugin (ofzo) voor heb die linken die meerdere dingen kunnen betekenen roze kleurt. Ik zie dan dat de link niet naar 1 artikel verwijst en krijg alle opties te zien en kies dan de goede zodat de link gecorrigeerd is. Een bedankje is fijn (altijd!) maar het is wel veel eer hoor. Ik hoop namelijk dat ik jou heb bedankt voor het maken van dit artikel Dewi Sartika: het zit heel goed in elkaar en is goed geschreven. Als ik me niet vergis heb ik ook al een ander artikel van jouw hand gezien (even gecheckt: ja klopt 2!) dat ook net zo goed geschreven was. Blijkbaar hebben we dezelfde interesses ;). Heb je gehoord van het gendergap-project? Daar zitten nog veel meer wikipedianen bij elkaar die veel over vrouwen en vrouwgerelateerde onderwerpen weten en schrijven. Mocht je vragen hebben over wiki-artikelen of over andere wiki-zaken vraag het gerust aan alle deelnemers van die projectgroep. Ik kijk ernaar uit om nog veel meer artikelen van je hand te zien. Groet, Ecritures (overleg) 17 jan 2019 11:53 (CET)

Kleine technische aanvulling: in plaats van een 'plugin' kan ook dit scriptje gebruikt worden. Mvg, Encycloon (overleg) 17 jan 2019 12:03 (CET)
Hi Ecritures en Encycloon, bedankt voor jullie hulp en berichtjes. Ik ben gloednieuw op Wikipedia en weet nog niet precies hoe het allemaal werkt en hoe/waar ik precies op jullie moet reageren ;) Mijn interesse werd inderdaad gewekt door het het gendergap-project en ik besloot het eens uit te proberen. Fijn dat ik daar ook terecht kan voor vragen en bedankt voor de complimenten! Vriendelijke groet, Hester
Ja heel erg welkom Hesteramsterdam :) En @Encycloon: ik omschreef het zo omslachtig inderdaad omdat ik eerlijk gezegd helemaal niet meer weet hoe ik wat heb aangezet ofzo dat die linken die naar meerdere pagina's kunnen verwijzen roze worden :P Jouw tip is een hele handige. P.S. HesterAmsterdam: we hebben ook een (hele gezellige en informatieve groep op FB)Ecritures (overleg) 17 jan 2019 13:58 (CET)

Madeleijn van den Nieuwenhuizen[brontekst bewerken]

Hallo Hesteramsterdam, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Madeleijn van den Nieuwenhuizen. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. - Agora (overleg) 14 mrt 2019 16:06 (CET)

Devika Partiman[brontekst bewerken]

Hallo Hesteramsterdam, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Devika Partiman. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. - Agora (overleg) 9 mei 2019 16:20 (CEST)

Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 7 sep 2019 02:57 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 20 sep 2019 21:04 (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[brontekst bewerken]

RMaung (WMF) 4 okt 2019 18:57 (CEST)

Uitnodiging - doe je mee met de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag?[brontekst bewerken]

7 maart 2020 - Aankondiging.jpg

In 2019 heb je een Wikipedia artikel geschreven, een foto toegevoegd aan Wikimedia Commons en/of een Wikidata item aangemaakt in het kader van het gendergap project. Binnenkort viert de wereld Internationale Vrouwendag 2020. Om hierbij stil te staan, organiseren we ook dit jaar extra activiteiten rondom het gendergap project. Doe je mee?

WikiZaterdag in Utrecht

Er is een speciale WikiZaterdag in Utrecht op 7 maart waar je samen met andere Wikimedianen kunt werken aan het vergroten van kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten!

Online meedoen

Maar je kunt natuurlijk ook vanaf een andere locatie online aan de slag. Kijk voor inspiratie eens rond bij de te schrijven artikelen, of bijvoorbeeld bij de uit te breiden artikelen. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap en dit laat weten op de resultatenpagina, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.

Meer weten of gelijk inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht? Ga dan naar de projectpagina.

Graag tot ziens! namens de gendergap werkgroep Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg)