Overleg gebruiker:Lieselot1978

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Lieselot1978, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.981.049 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom[bewerken]

Van harte welkom hier op Wikipedia en bedankt voor uw verbeteringen. Met een wijziging ben ik het alleen niet eens: In het artikel Italië wijzigde u het ‰-teken naar %. Dit is niet hetzelfde. ‰ betekent promille, dus per duizend. De ‰-tekens heb ik teruggezet. Floortje Désirée (overleg) 25 sep 2018 08:56 (CEST)

Dank en mijn excuses daarvoor. Lieselot1978 (overleg) 25 sep 2018 15:06 (CEST)
Maakt niets uit, een ander past het wel weer aan. Floortje Désirée (overleg) 26 sep 2018 08:17 (CEST)

Linken[bewerken]

Hoi Lieselot1978,

Ik zie dat je geregeld bezig bent om artikel te voorzien van meer (interne) linken. Het is goed als de lezer meer informatie kan vinden die past bij het artikel dat zhij leest, maar het is niet de bedoeling van ieder woord een link te maken. Probeer je af te vragen of de link daadwerkelijk iets toevoegt voor het begrip van het onderwerp. Zo kan je een hoop van Gordon vinden, maar een link naar 'jury (wedstrijd)' bij het woord jurylid vind ik toch een beetje te veel van het goede. We hebben er hier op de Nederlandse Wikipedia geen duidelijke afspraken over, maar op Wikipedia:Wanneer linken lees je wat twee ervaren Wikipedianen er, alweer een tijdje geleden, over hebben gezegd.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 27 dec 2018 17:41 (CET)

Begrepen, Ronnie, en bij deze nog een zalig kerstfeest plus alvast een gelukkig nieuwjaar, maar moest u nu echt alle links verwijderen? Lieselot1978 (overleg) 29 dec 2018 15:07 (CET)