Overleg gebruiker:Parkenings

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Parkenings, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.970.256 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

In antwoord op uw terugkoppeling[bewerken]

Hier gaat het plaatje over

Hallow, welkom op Wikipedia. Ik begrijp dat u een vraag heeft over het toevoegen van een foto. Alles foto's staan op wiki commons. Dit is zeg maar de plek waar alle foto's opgeslagen zijn. Alle foto's die hier staan mogen in principe gebruikt worden op Wikipedia. Dat gaat als volgt: [[Bestand:Example.jpg|miniatuur|Hier gaat het plaatje over]]. Bij bestand vul je de naam in die vermeld staat op Wiki commons, zonder het voorvoegsel file. Dat komt er dan uit te zien zoals het plaatje hiernaast. Het is echter niet mogelijk om plaatjes van andere websites te gebruiken. Ik wil u best helpen met het invoegen van uw eerste plaatje. Natuur12 (overleg) 18 sep 2013 18:59 (CEST)


Natuur12 (overleg) 18 sep 2013 18:55 (CEST)

 

In antwoord op uw terugkoppeling[bewerken]

Hallo Parkenings,

Het kan inderdaad vervelend zijn als een bewerking niet geaccepteerd wordt. Ik wil je als raad geven om dat niet als een berisping te zien, maar als een opbouwende kritiek.

De gebruiker die de bewerkingen terug draaide zal altijd ook wel bereid zijn om in vriendelijk overleg te treden; zo weet je precies wat je fout doet, en kun je er allebei nog wat van leren.

Ik wil overigens best helpen je bewerkingen te verbeteren, maar dan zou ik wel graag willen weten om welke bewerkingen het precies gaat, en op welke pagina's.

Gr.

Fey|Bart - 22 jun 2014 10:02 (CEST)

 

Aymone[bewerken]

Beste Parkenings,

ik zag net dat je mijn wijziging aan het artikel Aymone heb teruggedraaid (romanvorm naar boekvorm). Ik denk echter dat romanvorm duidelijker is want het gaat hier zowel een stripverhaal als roman(verhaal) kunnen in boekvorm verschijnen. Ik wacht jouw antwoord af alvorens het eventueel terug te veranderen.

Met vriendelijke groeten,

Evil berry (overleg) 8 jan 2018 12:57 (CET)

Bij nader inzien vind ik romanvorm ook prima, bedankt. Parkenings

Gate to Infinity[bewerken]

Hoi, dank voor Gate to Infinity (toch wel een van de matigste van E&F). Ik heb er nog wat aan gesleuteld. Als de tekst binnen een kopje (te) kort is, dan is het handiger (zeker bij het teruglezen op de mobiel) het onder een ander kopje te zetten waarbij het gezet kan worden. Ik heb nog een vraag over de notering in de LP top 50. Je geeft een link mee naar Dutchcharts, maar die geeft andere noteringen weer, dan jouw tekst. Bovendien was het toen een Top 20 (laatste week een Top 30). Kan je de juiste link neerzetten, dan wel de juiste noteringen? En nog een algemene tip, als je hier reageert sluit dan af met vier tildes, dan geeft het systeem zelf datum en naam mee, dat is weer handig voor het terugzoeken. Veel plezier, Ceescamel (overleg) 13 jan 2018 15:28 (CET)

Hoi, dank voor je bewerkingen. Matig ??? Dit is mijn favoriete Earth & Fire album !! Parkenings (overleg) 13 jan 2018 16:54 (CET)

Inderdaad, Dutch Charts geeft andere hitnoteringen aan, Ik weet niet welke de juiste is. Parkenings (overleg) 13 jan 2018 16:55 (CET)

Ik zal kijken of ik meer informatie kan vinden m.b.t. de hitnotering, dan zal ik de link veranderen.Parkenings (overleg) 13 jan 2018 17:19 (CET)

Gelukkig verschillen de smaken.... Er waren toen twee albumlijsten; een behorende bij de Top40 en die van Dutchcharts; dus ze kunnen beide juist zijn! Dutchcharts geeft hierbij wel een oude lijst dus de omschrijving moet dan zijn Album top 20.Ceescamel (overleg) 13 jan 2018 21:02 (CET)

Vrouwelijk stripfiguur[bewerken]

Beste Parkenings, ik zag dat je vandaag Categorie:Vrouwelijk stripfiguur aanmaakte. Ik zie weinig reden om personages te gaan indelen op geslacht. Dit wordt voor andere dingen, bv. zangers of presentatoren, ook niet gedaan. Misschien ontgaat de meerwaarde me, maar daarom heb ik die categorie alvast op de beoordelingslijst geplaatst. Graag je mening aldaar. MichielDMN 🐘 (overleg) 7 feb 2018 22:18 (CET)

Het leek mij een interessante aanvulling. Maar als anderen er problemen mee hebben mag het van mij verwijderd worden. Parkenings (overleg)

Beoordelingsnominatie artikel[bewerken]

Hallo Parkenings, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over De winter van de lange mars. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Dqfn13 (overleg) 10 feb 2018 22:32 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Hotcat[bewerken]

Hallo.Voor het toevoegen van categorieën, heb je ook iets dat het makkelijker maakt. Dan heb je vermoedelijk niet meteen zoiets meer. Het heet Wikipedia:HotCat (je hoeft niets voor te downloaden ofzo). Rechtsbovenaan staat er normaal: "Overleg Kladblok ... Afmelden". Klik daar op "Voorkeuren". Dan krijg je bovenaan op de pagina een balk met "Gebruikersprofiel Uiterlijk ... Meldingen". Klik daar op "Uitbreidingen". Dan zie je daar allemaal opties met vakjes ervoor. Vink dan bij "Hulpmiddelen" hotcat aan (Staat er als: "HotCat: Vereenvoudigt het aanpassen, toevoegen en verwijderen van categorieën.") Klik dan onderaan op opslaan. Dan zou je hotcat geactiveerd moeten hebben.

Ga dan naar een willekeurige pagina. Bv. Aymone. Onderaan bij de categorieën (je hoeft niet op "Bewerken" te drukken, gewoon de pagina zelf), zie je dan wat anders. Hotcat is overigens iets dat bedoeld is voor bewerkers, lezers hebben daar eigenlijk niet echt iets aan. Dan zie je achter elke categorie tekentjes. Als je op (-) drukt, verwijder je de categorie. Als je op (±) drukt, dan kan je die categorie aanpassen (bv. "Belgisch stripreeks" wijzigen in "Belgische stripreeks"). Als je helemaal rechts op (+) drukt, kan je categorieën toevoegen zonder dat je met al dat gedoe met die blokhaken en "categorie:" zit. Zelf vind ik hotcat makkelijker, maar ik weet niet of dat voor jou ook zo het geval is. Ik merk dat je wel eens cat toevoegt aan artikelen, dus ik dacht dat je deze tool misschien wel nuttig vindt. Dus bij deze.Een prettige avond verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 29 dec 2018 00:38 (CET) P.S. Misschien is Wikipedia:Wikiproject/Strips wel iets voor je. Niet dat we daar met zoveel actief zijn, maar ja.


Hallo en Bedankt voor de tip. Ik heb Hotcat geinstalleerd. Lijkt me inderdaad wel makkelijker. Ook dat Wikistripproject is misschien wel interessant, ik ga het nader onderzoeken. Nogmaals bedankt & groeten.

Parkenings (overleg) 29 dec 2018 09:00 (CET)