Portaal:In het nieuws/Tsjechië/2007

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nieuwsfeiten met betrekking tot Tsjechië.

2007[brontekst bewerken]

20 december[brontekst bewerken]

Oostenrijks-Tsjechische grens
Oostenrijks-Tsjechische grens
  • In de nacht van donderdag op vrijdag treedt Tsjechië, samen met acht andere landen, toe tot de Schengenruimte. Van de 64 administratiekantoren bij de grenzen blijven er zes over.

7 december[brontekst bewerken]

6 december[brontekst bewerken]

2 december[brontekst bewerken]

Tsjechië - Ghana
Tsjechië - Ghana

19 november[brontekst bewerken]

  • De regeringsleiders van Tsjechië en Slowakije hebben elkaar ontmoet om te spreken over een eventuele gezamenlijke kandidatuur voor het EK voetbal in 2020.

18 november[brontekst bewerken]

  • De voormalige Tsjechische president Václav Havel heeft voor het eerst sinds 1988 weer een toneelstuk geschreven.

30 september[brontekst bewerken]

Skoda Yeti
Skoda Yeti

29 september[brontekst bewerken]

  • De Tsjechische voetbalclub FK SIAD Most, uitkomend in de Gambrinus liga, staat te koop. Directeur Petr Kabicek heeft dat bekend gemaakt na aanhoudend racisme tegenover donkere spelers in het elftal.

29 augustus[brontekst bewerken]

21 augustus[brontekst bewerken]

  • De chef-staf van het Russische leger zei na de een vliegshow in Rusland dat Tsjechië een grote fout maakt als het toch het plan van het Amerikaanse raketschild doorvoert. Als alternatief hebben de Russen aangeboden om de radarverdediginginstallaties in Azerbeidzjan De Azerbeidzjaanse minister van Buitenlandse Zaken, Elmar Mamedyarov, zei gisteren dat Amerikaanse , Russische en Azerbajdzjaanse functionarissen begin september gesprekken zullen voeren over het aanbod.

27 juli[brontekst bewerken]

  • Vandalen vernielen Joodse graven in Tsjechië. Dit gebeurde op de Joodse begraafplaats in Písek. De daders hebben de grafstenen op het historische kerkhof omvergeduwd. De schade bedraagt volgens een eerste raming 60.000 Tsjechische kronen, omgerekend zo’n 2.000 euro.

26 juni[brontekst bewerken]

  • Het H5N1-vogelpestvirus dat op een kalkoenenbedrijf in Tsjechië is opgedoken, heeft opvallend veel overeenkomsten met het virus dat in het voorjaar in Koeweit rondging. Dat meldde de Europese Commissie naar aanleiding van een onderzoek van het virus. Het Tsjechische vogelpestvirus heeft minder verwantschap met de vogelpestvirussen, die begin dit jaar in Hongarije en Engeland opdoken. Men denkt dat het virus onafhankelijk naar Europa is gekomen.

19 juni[brontekst bewerken]

  • Ook Tsjechië is tegen de Europese Grondwet. Het wil dat groepen landen met een gezamenlijke omvang het recht krijgen om zich aan de Brusselse regelgeving te onttrekken. Op deze manier wil Tsjechië de macht van de grote landen inperken vooral op sociale en milieu-kwesties.

15 juni[brontekst bewerken]

  • Heineken koopt voor een onbekend bedrag de Krusovice-brouwerij in Tsjechië van Radeberger Gruppe. Hierbij steigt Heineken in de Tsjechische markt van de 5e naar 3e plek. Verwacht wordt dat de aankoop na goedkeuring in september afgerond zal zijn.

29 mei[brontekst bewerken]

25 mei[brontekst bewerken]

24 mei[brontekst bewerken]

21 mei[brontekst bewerken]

Benedictus XVI
Benedictus XVI

16 mei[brontekst bewerken]

14 mei[brontekst bewerken]

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek

13 mei[brontekst bewerken]

10 mei[brontekst bewerken]

8 mei[brontekst bewerken]

Michaëlla Krajicek
Michaëlla Krajicek

4 mei[brontekst bewerken]

  • Een Tsjechische ISAF-soldaat is afgelopen nacht omgekomen in Afghanistan door vallende rotsen in de buurt van de noordelijke stad Faizabad.

3 mei[brontekst bewerken]

  • Tsjechië verwelkomt het grootste aantal toeristen van de twaalf nieuwe EU landen. Tsjechië is nu even populair als vakantieland als Ierland en Portugal.

1 mei[brontekst bewerken]

27 april[brontekst bewerken]

Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe

25 april[brontekst bewerken]

Nicole Vaidišová
Nicole Vaidišová

22 april[brontekst bewerken]

19 januari[brontekst bewerken]