Europese kampioenschappen kunstschaatsen 1988: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
→‎Historie: Verzoek op WP:VPB, replaced: Deutscher und Österrreichischer Eislaufverband → Deutscher und Österreichischer Eislaufverband
k (→‎Historie: Verzoek op WP:VPB, replaced: Deutscher und Österrreichischer Eislaufverband → Deutscher und Österreichischer Eislaufverband)
 
==Historie==
De Duitse en Oostenrijkse schaatsbond, verenigd in de "Deutscher und ÖsterrreichischerÖsterreichischer Eislaufverband", organiseerden zowel het eerste [[Europese kampioenschappen schaatsen allround|EK Schaatsen]] voor mannen als het eerste [[Europese Kampioenschappen kunstschaatsen|EK Kunstschaatsen]] voor mannen in 1891 in [[Hamburg]], in toen nog het [[Duitse Keizerrijk]], nog voor het ISU in 1892 werd opgericht. De internationale schaatsbond nam in 1892 de organisatie van het EK kunstschaatsen over. In 1895 werd besloten voortaan het WK kunstschaatsen te organiseren en kwam het EK te vervallen. In 1898, na twee jaar onderbreking, vond toch weer een herstart plaats van het EK kunstschaatsen.
 
De vrouwen en paren zouden vanaf 1930 jaarlijks om de Europese titel strijden. De ijsdansers streden vanaf 1954 om de Europese titel in het kunstschaatsen.

Navigatiemenu