Station Sint-Mariaburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Station Sint-Mariaburg
Station Sint-Mariaburg.jpg
Opening 1934
Telegrafische code MRB
Aantal sporen 2
Aantal perrons 2
Lijn(en) 12
Coördinaten 51° 17′ NB, 4° 26′ OL
Reizigerstellingen[1]
-Weekdag
-Zaterdag
-Zondag
(2009)
93
45
18
Beheerder NMBS
Station Sint-Mariaburg
Station Sint-Mariaburg
Stationsinformatie NMBS
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Sint-Mariaburg is een spoorwegstation langs lijn 12 in de kern Sint-Mariaburg van het Antwerpse district Ekeren. Net buiten het station is een aansluiting op lijn 27A voor treinen die vanuit Nederland en Essen naar de haven van Antwerpen rijden.

In Sint-Mariaburg reed er ook een smalspoorlijn die het Ekerse deel met het Brasschaatse deel van de wijk verbond. Het trammetje was vrij populair bij badgasten die van het Ekers stationnetje naar het zwembad op de grens van Kapellen aan de Kaartse Beek reden of naar het eindpunt aan de Brasschaatse Kattekesberg om er in het zand te spelen.

Treindienst[bewerken]

Sinds 14 juni 2015

Treintype Verbinding Dienstregeling
L Puurs - Antwerpen - Roosendaal Week: 1x/u
L Lokeren - Antwerpen - Roosendaal Weekend: 1x/u
Bronnen, noten en/of referenties
  1. De bron voor de gegevens is NMBS Mobility – Reizigerstellingen. De tellingen worden meestal uitgevoerd in de maand oktober: gedurende 9 opeenvolgende dagen (5 werkdagen en de 2 omliggende weekends) worden dan door het stations- en treinbegeleidingspersoneel visuele tellingen verricht. De methode bestaat erin het aantal in- en uitstappende reizigers te tellen in alle stations en stopplaatsen en dit voor alle treinen van het binnenlands verkeer. Het getal naast het kopje 'weekdag' slaat op het gemiddeld aantal opstappende (dus niet het aantal afstappende) reizigers op een weekdag (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opgeteld gedeeld door vijf), zaterdag en zondag staan apart vermeld.