Gebruiker:Onderwijsgek/2012totaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Verwijderingsnominatie Categorie:Ter Apel[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Categorie:Ter Apel dat is genomineerd door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20120212 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 13 feb 2012 03:18 (CET)

KBS de Regenboog[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Onderwijsgek/2012totaal, ik heb je artikel KBS de Regenboog ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora (overleg) 20 feb 2012 19:07 (CET)


Beste Agora,

Huh? Hoe kom je daar nou bij? Dit is een keurig opgemaakt artikel met goede inhoud, bronvermelding en een categorie op Commons. Zie mijn reactie hier.

Met vriendelijke groet van Onderwijsgek (overleg) 23 feb 2012 16:25 (CET)

Mado[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb uw artikel over Mado voor verwijdering aangemeld. Het voldoet op dit moment volstrekt niet aan de eisen die Wikipedia aan het artikel stelt. U krijgt 14 dagen de tijd om het artikel aan te passen. In mijn optiek is dit artikel slechts een uiting van reclame waarbij naamsbekendheid het grootste doel is. vriendelijke groeten Glimlach --1962rolo (overleg) 24 feb 2012 18:35 (CET)--1962rolo (overleg) 24 feb 2012 18:35 (CET)


Beste 1962rolo,

Het artikel was inderdaad een beginnetje dat nog niet geheel aan de eisen voldeed. Het mooie van Wikipedia is dat anderen hun kennis toevoegen en het artikel completer maken. Dat is ook met dit artikel gebeurd en dus ben ik blij dat ik het gestart ben. Neem vooral een kijkje: Mado. De bewering dat ik reclame maak, vind ik ongepast. Ik draag al ruim zes jaar tekst en afbeeldingen bij aan Wikipedia. Vandaag kwam ik de Mado tegen en zag dat er nog geen artikel over geschreven was.

Vriendelijke groeten van Onderwijsgek (overleg) 24 feb 2012 21:02 (CET)


Geachte aanmaker,

Het was uiteraard niet mijn bedoeling u te kwetsen, integendeel. De lof die u ons toezwaait komt volledig toe aan collega Gouwenaar. Hij heeft het artikel wikipedia waardig gemaakt. Vriendelijk bedankt voor het aanmaken van het artikel, weer met z'n allen wat geleerd ! prettig weekeinde !Glimlach--1962rolo (overleg) 24 feb 2012 21:55 (CET)


Beste 1963rolo,

Zo maken we er met z'n allen iets moois van hier op Wikipedia! :-)

--Onderwijsgek (overleg) 24 feb 2012 21:58 (CET)

KBS De Howiblo[bewerken | brontekst bewerken]

Verwijderingsnominatie KBS De Howiblo

Hallo Onderwijsgek/2012totaal, ik heb KBS De Howiblo ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. De discussie hierover is hier terug te vinden. Een aantal dingen die mankeren aan het artikel zijn te vinden in de uitklapbalk hieronder.

UitklappenKlik voor meer informatie hiernaast op uitklappen

Wellicht is het aan te raden de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, niet zomaar teksten van andere bronnen mag overnemen en dat je altijd objectief moet blijven. Heb je verder nog vragen over de nominatie dan verwijs ik je naar deze pagina of naar de Helpdesk.

EvilFreDoverleg 10 jun 2012 23:51 (CEST)


Discussie op de betreffende pagina: Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120610 --Onderwijsgek (overleg) 10 jun 2012 23:56 (CEST)

Artikel[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Onderwijsgek, Ik zag dat je een artikel hebt aangemaakt. Ik had wel een vraagje, ik zag dat je voor de bronvermelding Sjabloon:Bron gebruikt. Door de jaren heen heb ik het aantal mogelijke manieren waarop er aan bronvermelding gedaan kan worden bijgehouden en ben inmiddels uitgekomen op zo'n 82 varianten. Dat vind ik een beetje veel en denk dat we met zo'n 6 varianten kunnen volstaan. Daarbij lijkt het mij het meest praktisch die optie te nemen die alle mogelijkheden in zich heeft wat alle anderen ook hebben. Mijn vraag is of je zou willen overwegen om in plaats van {{Bron|bronvermelding= het {{Appendix|2= wilt gebruiken? Door overal hetzelfde sjabloon te gebruiken wordt het voor gebruikers eenvoudiger en duidelijker. Ik heb hiertoe ook een voorstel geplaatst op deze pagina dat breed aangenomen is. Alvast bedankt! Groetjes - Romaine (overleg) 11 jun 2012 05:46 (CEST)


Beste Romaine,

Bedankt voor de tip. Ik heb het sjabloon bij mijn codes gezet en zal het vanaf nu gebruiken. --Onderwijsgek (overleg) 11 jun 2012 16:36 (CEST)


Dank! :-) Romaine (overleg) 11 jun 2012 16:39 (CEST)

Zwembaden[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zag dat je in het verleden al een paar zwembaden had aangemaakt, waaronder die van Montfoort. Ik heb vanmorgen een {{Infobox zwembad}} aangemaakt, dat we in het vervolg op de zwembaden kunnen zetten, want ik vond de {{Infobox attractie}} eigenlijk niet passen. In ieder geval kunnen de coordinaten er nu bij (hoewel die ook op een attractie zouden kunnen ;-), en heb ik een veld voor Exploitatie en Aantalbaden erin zitten. ed0verleg 12 jun 2012 13:52 (CEST)

Verwijderingsnominatie van o.a. Nopper[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Nopper door Night of the Big Wind, Fopletter door Night of the Big Wind. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120623 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 24 jun 2012 16:48 (CEST)

Verwijderingsnominatie Scholenbouwprijs[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Scholenbouwprijs dat is genomineerd door Night of the Big Wind. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120611 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 24 jun 2012 17:04 (CEST)

Sjabloon "behouden"[bewerken | brontekst bewerken]

Waarde Onderwijsgek,

Kent u Sjabloon:Behouden? Het is wellicht bruikbaar voor u. Zie evt. Overleg:NEN 0512, waar het in gebruik is. Met vriendelijke groet, Wammes Waggel (overleg) 25 jun 2012 22:29 (CEST)

Verwijderingsnominatie Verena Becker[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Verena Becker dat is genomineerd door Kleuske. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120706 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 7 jul 2012 02:02 (CEST)

Excuses[bewerken | brontekst bewerken]

Die opmerking van mij was over de grens. Mijn excuses daarvoor. Kleuske (overleg) 7 jul 2012 15:25 (CEST)


Beste Kleuske,

Bedankt voor je berichtje en excuses aanvaard. Dan kunnen we nu verder gaan met het werken aan het Wikipedia-project. Waar ben jij momenteel mee bezig? Onderwijsgek (overleg) 7 jul 2012 15:35 (CEST)


Vandaal bestrijding, zoals gebruikelijk. Op het ogenblik niet echt veel zin om lange artikelen te schrijven. Kleuske (overleg) 7 jul 2012 15:38 (CEST)

Verwijderingsnominatie Zuidenveld (doorverwijspagina)[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Zuidenveld (doorverwijspagina) dat is genomineerd door EvilFreD. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120707 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 8 jul 2012 11:54 (CEST)

Weerborstel[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, U hebt in de pagina Weerborstel toegevoegd : ook: dwarrel. Bent U zeker dat dit woord dezelfde betekenis heeft, want ik vind dit woord niet terug in mijn hedendaagse Vandale handwoordenboek, mijn Vandale etymologisch en op het internet vind ik alleen een ver synoniem terug onder de noemer wervelwind. Ik hoop dat U mij kunt leiden naar een bron die zegt dat dwarrel een synoniem is voor weerborstel. Mvg, Ziyalistix 1 aug 2012 22:44 (CEST)


Beste Ziyalistix,

Ehm . . . ik heb het impulsief toegevoegd, omdat ik deze naam doorgaans gebruik voor een weerborstel. Maar misschien is dit wel Drents? Ik zie het hier wel staan (derde vraag) en ook is deze kapsalon naar het verschijnsel genoemd.

Wat denk jij?

Groeten van Onderwijsgek (overleg) 1 aug 2012 22:51 (CEST)


Ok, wanneer het blijkbaar gebruikt wordt in een deel van ons taalgebied, heb ik er geen probleem mee, ik vond het alleen raar dat ik het niet terugvond bij het googelen, mvg , Ziyalistix 1 aug 2012 22:55 (CEST)

Moerasandoorn[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb grote twijfel of de getoonde bladeren op http://nl.wikipedia.org/wiki/Moerasandoorn van een moerasandoorn zijn, want de bladeren op de foto zijn niet gekarteld.


Beste anoniem,

Voel je vrij en pas het aan. De kracht van Wikipedia is dat iedereen lemma's verder kan perfectioneren. Bovendien heb ik die foto van het blad niet toegevoegd. Kijk even in de geschiedenis welke gebruiker je hiervoor moet aanspreken. --Onderwijsgek (overleg) 3 aug 2012 12:40 (CEST)

Paddenstoelen[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Onderwijsgek, ik apprecieer je bijdragen, maar het is ongeveer de 3e keer dat je een artikel over een paddenstoel schrijft dat helemaal niet ok is. Ik heb hier alweer de volledige taxonomie moeten aanvullen. Ik ga dat niet blijven doen. Gelieve ofwel dat zelf onmiddellijk goed in te vullen ofwel geen van dergelijke artikelen meer te schrijven. Het kost veel te veel werk aan anderen om dat op te ruimen. Groet, C (o) 4 aug 2012 22:00 (CEST)


Hoi Capaccio,

Volgens mij is het hele idee van Wikipedia dat gebruikers artikelen aanvullen, verbeteren en volledig maken. De informatie die ik toevoeg is wel degelijk ok (juist). Van deze specifieke paddenstoel staat de taxonomie niet op Soortenbank.nl en kon ik dit dus ook niet invullen. Je bent niet verplicht om aan te vullen. Er zijn tienduizenden artikelen op Wikipedia bovendien niet compleet. Ik vind het leuk om over paddensteoelen te schrijven en zal proberen zo volledig mogelijk te zijn. --Onderwijsgek (overleg) 4 aug 2012 22:08 (CEST)


Dat klopt, maar de informatie in taxoboxen moet volledig zijn. Niet-volledige taxoboxen zijn niet bevorderlijk voor de kwaliteit, dat is mijn punt. Voor schimmels kan je naast de soortenbank ook de mycobank gebruiken. Dat je de taxonomie niet vindt op de soortenbank is een kulargument: google dan gewoon even de wetenschappelijke naam en je krijgt meteen talloze databanken met de correcte taxonomie. Let er ook op dat je juist en zo nauw mogelijk categoriseert. De categorie Schimmel wordt bij voorkeur niet gebruikt: er zijn immers meer gedetailleerde categorieën voorhanden. Niettemin volg ik je bijdragen op de voet. Groet, C (o) 4 aug 2012 22:13 (CEST)


Bedankt voor de info en jouw kijk op hoe ik zou moeten werken. Ik doe mijn best. --Onderwijsgek (overleg) 4 aug 2012 22:20 (CEST)

Bloeddruppelstekelzwam[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Onderwijsgek, dit artikel is al een merkbare verbetering ten opzichte van vorige artikelen! Proficiat! Nog 2 kleine opmerkingen: namen van geslachten dienen ook cursief te worden gezet, zie mijn edit. Namen van hogere clades, zoals families, ordes enzovoorts worden niet cursief gezet. Daarnaast is het fijn als je meteen ook de redirect van de wetenschappelijke naam naar de Nederlandstalige naam aanmaakt. Alvast bedankt! Vriendelijke groet, C (o) 6 aug 2012 21:45 (CEST)

Rooms-Katholieke Begraafplaats Gouda[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Onderwijsgek, ik heb je artikel Rooms-Katholieke Begraafplaats Gouda voorgelegd op de beoordelingslijst omdat ik me afvraag wat er E aan is. Toch niet ieder kerkhof verdient een artikel? Dus graag meer duidelijkheid (geschiedenis, bronnen, ...) om het te behouden. Groeten,--Queeste (overleg) 10 aug 2012 19:18 (CEST)

Muskeijn[bewerken | brontekst bewerken]

A.C.M. Muskeijn is naar alle waarschijnlijkheid Alphons Caspar Marie Muskeijn (Sas van Gent, 1 januari 1870), zoon van Willem Ern(e)st Nicolaas Muskeijn, belastingontvanger, en Theresia Celestina van Olfen. Zie Zeeuwengezocht.nl. Heb helaas geen tijd om dit nu zelf verder uit te zoeken. Gr. RONN (overleg) 21 aug 2012 18:17 (CEST)


Bedankt voor je berichtje! Ik ga het proberen uit te zoeken. --Onderwijsgek (overleg) 21 aug 2012 18:36 (CEST)

Verwijderingsnominatie Onder de Boompjes[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Onder de Boompjes dat is genomineerd door Halandinh. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120821 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 22 aug 2012 02:02 (CEST)

Jaknikker bij De Boô[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Onderwijsgek. Allereerst mijn waardering voor alles wat je over Schoonebeek geschreven hebt. Misschien had je al eens gezien dat ik hier en daar wat wijzigingen heb aangebracht; ik probeer zoveel mogelijk op de overlegpagina van Schoonebeek te verantwoorden.

Ik heb ook een wijziging aangebracht op Ontspanningscentrum_De_Boô. De jaknikker die daar voor de deur staat, is namelijk geen schaalmodel, maar een echte! (Ik ben vanmiddag nog even wezen kijken.) Toegegeven, hij is wat klein, maar er waren echt zulke kleine jaknikkers werkzaam in Schoonebeek, destijds. Eveneens toegegeven: hij is daar neergezet na zijn werkzame leven; dit i.t.t. de jaknikkers elders in en rond het dorp, die staan op de plek waar ze ook werkten.

Tenslotte, ik ben van plan om de jaknikkers uit de lijst met bezienswaardigheden te halen en er een apart paragraafje (kopje) voor te maken. Want als er iets kenmerkend is voor Schoonebeek, méér dan oude boerderijen enzo, dan zijn het deze beestjes wel.

Kun je ermee leven? Hartelijke groet, Sint-Joep (overleg) 21 okt 2012 15:39 (CEST)


Beste Sint-Joep,

Bedankt voor je berichtje en mooi dat je het artikel Schoonebeek beter en completer maakt! Dat van die jaknikker wist ik niet. Leuk om te lezen! Voeg gerust zaken toe of wijzig deze, want daar is Wikipedia voor bedoeld.

Met vriendelijke groet,

Onderwijsgek (overleg) 24 okt 2012 08:17 (CEST)

Vraag mbt je foto's[bewerken | brontekst bewerken]

Op Overleg:Begraafplaats Soestbergen heeft iemand een vraag erover. Mvg Sonty (overleg) 19 dec 2012 10:53 (CET)


Beste Sonty567,
Bedankt voor je berichtje alhier. Ik zal even reageren.
Groeten van Onderwijsgek (overleg) 21 dec 2012 17:33 (CET)