Gebruiker:Qing Chao Mao Zhu Xi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Qing Chao Mao Zhu Xi[bewerken | brontekst bewerken]

Eerder heb ik verschillende artikels over uiteenlopende onderwerpen geschreven. Echter ik werkte op een onregelmatige basis waardoor ik geen behoefte voelde om mij aan te melden als Wikipedia-lid. Voortaan zou ik meer systematisch te werk gaan. Uiteraard moet ik nog veel leren over de opzet van een artikel wat betreft de leesbaarheid, relevantie voor andere gebruikers.

Ik ben een Sociale Geograaf. Ik heb in Groningen gestudeerd. Hoewel ik inmiddels niet meer in Groningen woon voel ik nog steeds verbonden met deze geweldige studentenstad.

Ik heb een zeer brede interesse. Sociale Geografie is de juiste studie om die behoefte te bevredigen. Tot nu toen ben ik eigenlijk meer een actieve lezer dan een bijdrager. Vaak zit ik uren te zoeken en te lezen over allerlei onderwerpen. Behalve lezen wil ik ook een bijdrage leveren aan de Nederlandstalige Wikipedia. Ik wil mij meer gaan richten op de geografie van China. Het is een feit dat men tegenwoordig niet meer om China heen kan. Maar toch is er in Nederlandstalige Wikipedia nog bar weinig over Chinese geografie. De artikelen over de Chinese geografie zijn vaak te mager om echt iets van op te steken. Naast China wil ik Wikipedia ook een regionaal karakter geven. Geografie van je eigen omgeving verdient bij mij ook aandacht. Vandaar mijn motto: begin bij jezelf, begin bij je omgeving en begin nu'.

Mijn bijdragen[bewerken | brontekst bewerken]

Geografie


Bedrijfbeschrijvingen


Beroemde mensen

Instituten


Onderwijs, Onderzoek en Statistiek

Architectuur & Infrastructuur

Geschiedenis

China

Overige

In voorbereiding