Naar inhoud springen

Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/IPBlok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door MoiraMoira (overleg | bijdragen) op 17 jun 2015 om 11:36. (→‎Nieuwe verzoeken)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.


Verzoekpagina niet-geregistreerde gebruiker blokkeren
Klik hier om direct een blokkadeverzoek te doen
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:VIB
Zie WP:VP/IB
Zie WP:IPBlok
Zie WP:VP/IP
Iedereen kan hier, met een gefundeerde reden, een (de)blokkeringsverzoek voor een IP-adres plaatsen.
Elk verzoek zal door een moderator worden geëvalueerd. Deze kan beslissen om al dan niet het IP-adres te blokkeren, of een andere gepaste actie te ondernemen.
Geef bij een eerste feit of één kliederactie een gebruiker een {{zb}}, {{brp}} of {{ws}} maar geef de gebruiker wel de tijd om er zelf mee op te houden.
Bij herhaald vandalisme en dus herhaald waarschuwen is een blokkade een laatste middel.
Moderatoren wordt verzocht feedback te geven op de verzoeken, en uitgevoerde/afgewezen bloks te verplaatsen naar het juiste deel van de pagina, opdat niet de hele lijst doorzocht moet worden naar nieuwe verzoeken.
Graag bij een blokkade ook de duur en soort vermelden en de uitvoerende moderator. Afgehandelde verzoeken en opmerkingen kunnen de volgende dag verwijderd worden.
Gelieve in je verzoek een link naar de overlegpagina van het IP te geven via {{lg|10.0.0.7}} en te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken

Nieuwe verzoeken

Afgehandelde verzoeken

  • 2A02:A03F:18B8:2200:5C2C:93F7:9FEB:6438 (overleg | bijdragen | verwijderde bijdragen | massaal verwijderen | logboek | blokkeren) - Deze gebruiker beweert hier dezelfde persoon als 2a02:a03f:18b8:2200:417:1073:ea5a:6b66 te zijn, deze gebruiker profileert zich overduidelijk van slechte wil. De geschiedenis van 2A02:A03F:18B8:2200:417:1073:EA5A:6B66 leert hij/zij opdook met enkele terugplaatsingsverzoeken, vervolgens enkele beginnetjes van E personen aanmaakte, met daartussen enkele omstreden lemmata gepropt. Misschien in de hoop dat het over het hoofd gezien zou worden door personen die op dat moment de nieuwe pagina's controleerden. Toen de terugplaatsingsverzoeken niet werden gehonoreerd werden, nomineerde deze gebruiker nadien enkele vergelijkbare lemmata, in de geschiedenis is te zien dat de tussenpozen tussen de nominaties enkele minuten bedragen. Opmerkelijk is dat gebruiker 2a02:a03f:18b8:2200:417:1073:ea5a:6b66 hier meldt: ik kan enkel vaststellen dat ik enkele jaren geleden enkele pagina's heb aangemaakt over iets minder bekende artiesten, dat die pagina's ook in één golf werden genomineerd.... waar volgens eigen zeggen uit kan blijken dat deze gebruiker in het verleden al tegen problemen aanliep maar nu strijdt met gesloten vizier, maar dan ook nog eens (blijkens eigen zeggen) dat met verschillende IP adressen doet, ook als het ene IP zich voordoet als de ander IP. Ik constateer een verstoring van de werksfeer op de TBP sinds de komst van deze IP adressen. Hij beschuldigd mij in dat bericht tevens ongefundeerd van het plaatsen van "wraaknominaties" jegens dat andere IP adres. Terwijl ik nooit had kunnen weten toen ik vanmorgen de lijst met nieuwe pagina's naliep dat die twee IP adressen van dezelfde persoon afkomstig zijn. Ik wil er op wijzen dat ik lang voor de eerste verschijningen van deze IP adressen (resp. 7 jun - 13 juni) al op de TBP (april) regelmatig actief was. Hoe kon ik nu weten dat hij en dat andere IP adres dezelfde persoon zijn, ik behandel ieder IP adres gelijk. Ik zie twee IP adressen, daarom ook twee gebruikers. Als ik hem daar via zijn overlegpagina daarop wijs, meldt hij dat ik dat had kunnen zien aan de geschiedenis van Örgasmaddix. Er staat daar slechts 1 adres in de geschiedenis, hetzelfde adres dat mij beschuldigd van een "wraaknominatie" naar aanleiding van de nominatie van een tweede IP adres. Ik voel me behoorlijk aangevallen en zelfs beledigd door zijn ongegronde insinuatie. Graag een afkoelblok. Arch overleg 13 jun 2015 12:34 (CEST)[reageren]
    • Begrijpelijk verzoek. Duidelijk is dat deze gebruiker nog nauwelijks enige ervaring op Wikipedia heeft, van de werking ervan nog hoegenaamd niets begrijpt en intussen wél probeert het project aan te vullen met volgens eigen regels geconcipieerde bijdragen, die ook aan niets anders dan de zelfbedachte criteria worden getoetst. Daarbij worden aan iedereen die probeert bij te sturen de zelfbedachte regels voorgehouden, waaraan gebruikers dan geacht worden zich maar te houden. Dat er al veel regels en richtlijnen zijn die juist door jarenlange ervaring en langdurig overleg tot stand zijn gekomen, lijkt er daarbij niet toe te doen. Zo'n gebruiker is hoogst irritant en roept veel weerstand op. Bovendien moet sterk getwijfeld worden aan de kwaliteit van de bijdragen van iemand die de regels en richtlijnen niet alleen niet kent maar ze ook bewust vervangt door zelfbedachte criteria. Een afkoelblok is hier echter al lang niet meer aan de orde. Wat dit verzoek betreft daarom Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd maar hou rustig de zaak in de gaten, en meld problemen hier alsjeblieft opnieuw. Bedenk dat alles van 2A02:A03F:18B8:2200::/64 van dezelfde gebruiker afkomstig is; de tweede helft van het IP (de laatste 64 bits; één hexadecimaal cijfer zonder teken is 4 bit) is voor Wikipedia volstrekt irrelevant. WIKIKLAAS overleg 16 jun 2015 01:05 (CEST)[reageren]
  • 87.215.31.38 (overleg | bijdragen | verwijderde bijdragen | massaal verwijderen | logboek | blokkeren) Op deze school is weer een vandaal aan de gang. Malinka1 (overleg) 16 jun 2015 12:02 (CEST)[reageren]