Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:Informatiebalie)
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·   Snelcursus  ·   Terminologie  ·   Helpoverzicht  ·   Help-index  ·   Helpdesk  ·   Navigatie naar artikelen  ·   Gebruikersportaal  ·   Nog vragen?

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


Vacuümslangetjes[bewerken]

wie kan mij helpen om alle vacuum slangetjes aan te sluiten van n carborateur. van n Toyota corolla 1.3 gl sedan bj. 1986. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 84.27.248.77 (overleg · bijdragen) 25 jul 2014 15:10

Je maakt waarschijnlijk de grootste kans op een inhoudelijk antwoord door deze vraag te stellen bij een Toyota-dealer. Of eventueel de importeur. Omdat het om een oude auto gaat zou je het ook kunnen proberen bij de corollaclub of op het corollaforum. Op dergelijke clubs en forums zitten vaak liefhebbers die graag anderen helpen met specifieke vragen over dat autotype. Succes! Erik Wannee (overleg) 26 jul 2014 22:35 (CEST)

Parameter toevoegen aan infobox-sjabloon[bewerken]

Op welke manier kan ik rearLCD als parameter toevoegen aan Sjabloon:Infobox digitale camera? Ik deed een poging maar zie niet waar de geneste sjablonen zoals {{{fabrikant|}}} zit. Snel door Wikipedia:Sjablonen lezend geeft die niet veel extra informatie. Waar kan ik meer informatie vinden zodat ik zelf hiermee aan de slag kan gaan en bijvoorbeeld meer parameters kan toevoegen? Bvd! BlueKnight 25 jul 2014 21:46 (CEST)

Zo te zien heb je net gewoon de parameter rearLCD toegevoegd met succes. Drie gekrulde haken is de manier waarop de MediaWiki-software de parameters een plek geeft. Als je op een artikel deze infobox gebruikt met | rearLCD = correspondeert dat met de plek van {{{rearLCD|}}} Romaine 25 jul 2014 21:49 (CEST)
Ah, betreffende artikelen laadt het sjabloon blijkbaar niet meteen maar pas na een (korte) tijdje, althans bij mij. BlueKnight 25 jul 2014 21:59 (CEST)
Dat is de cache, waarbij een eerdere versie wordt getoond omdat de pagina eerst helemaal opnieuw geladen moet worden om de nieuwste versie getoond te krijgen. Romaine 25 jul 2014 22:09 (CEST)
Jep, gewoon even F5'en helpt dan niet, zie ik. BlueKnight 25 jul 2014 22:21 (CEST)
Zie ook purge. Met vr.gr., The Jolly Bard (overleg) 26 jul 2014 14:47 (CEST)

Wikipedia misbruikt als reclamefolder[bewerken]

De lemma's over de kakkerlak, Duitse kakkerlak en de bedwants worden misbruikt door twee personen / bedrijven om reclame te maken voor hun ongediertenbestrijdingsbedrijf. Gisteren heb ik die reclame ongedaan gemaakt. Maar deze heren menen hun handelswijze voort te moeten zetten: de reclame is er weer tussengestopt. Ik ben onvoldoende onderlegd om dit weer te herstellen danwel alle commerciële links te verwijderen. Kan iemand anders dit oppakken? Een IP-ban voor deze lieden lijkt me op zijn plaats.– De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Walnoot (overleg · bijdragen) 26 jul 2014 18:18‎

In twee artikelen waren de aangebrachte links in de tekst al verwijderd. In enkele andere artikelen heb ik de links verwijderd en een bericht geplaatst op de overlegpagina van deze gebruikers. Een blokkade lijkt mij nog niet aan de orde, eerst maar eens volgen of de ongewenste bewerkingen nu ophouden. Gouwenaar (overleg) 26 jul 2014 18:35 (CEST)

Freddy Neyts[bewerken]

artikel Freddy Neyts voorgedragen voor verwijdering...

Wat is het probleem?

Het betreft gewoon en zeer summier, zakelijk en feitelijk CV , geplaatst wegens regelmatige vraag nar deze info.....– De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Freddy Neyts (overleg · bijdragen)

Dat is juist het probleem. Wikipedia is geen CV-bank, geen linkedin, maar een encyclopedie. Het mist iedere vorm van opmaak, het mist onafhankelijke bronnen. Al met al inderdaad geschikt voor directe verwijdering. Mbch331 (Overleg) 27 jul 2014 15:10 (CEST)

Fout op hoofdpagina[bewerken]

Geachte heer/mevrouw,

Op 27-7-2014 stond er een fout op de hoofdpagina.

De volgende melding stond onder actueel: "25 juli – De ebola-epidemie in West-Afrika breidt zich uit naar Nigeria. Een Liberiaanse regeringsmedewerker overlijdt aan de ziekte in de hoofdstad Lagos."

Lagos is echter niet de HOOFDSTAD van Nigeria.

M.v.g.

Dares2013

Dankuwel voor uw oplettendheid. Ik heb de hoofdpagina aangepast zodat er nu "stad" in plaats van "hoofdstad" staat. Met vriendelijke groet, Woody|(?) 27 jul 2014 22:37 (CEST)

C25[bewerken]

als mijn c25 te lang stil staat loop de de mazoet filter leeg en dan moet ik bij pompen – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door ‎91.176.163.151 (overleg · bijdragen) 27 jul 2014 15:15 CEST

Is dat een Citroën C25 of een Nissan Serena (C25)? Sander1453 (overleg) 28 jul 2014 17:06 (CEST)
Het lijkt me dat 91.176.163.151 hier gewoon een mededeling doet. Niet nodig deze gebruiker verder lastig te vallen met vervolgvragen.  Wikiklaas  overleg  30 jul 2014 19:54 (CEST)

Tango[bewerken]

http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Argentijnse_tango&diff=41751645&oldid=41751638

Beste,

Ik wil graag weten hoe het zit met het beleid van Wikipedia. Ik heb een paar aanpassingen op de pagina http://nl.wikipedia.org/wiki/Argentijnse_tango doorgegeven en nu zijn die door een andere gebruiker verwijderd. (http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Argentijnse_tango&diff=41751645&oldid=41751638 ) Ik ben het daar niet mee eens omdat ik bijvoorbeeld ook gewoon een vermelding zie van La Cadena. Dit is ook een tango medium net als www.tangodansen.nl. Het lijkt dus dat er sprake is van een dubbele standaard. Mijns inziens is het of wel of niet naar externe media verwijzen en niet discrimineren. Ik heb al bezwaar aangetekend bij degene die mijn vermeldingen heeft verwijderd maar ik krijg geen reactie. Ik hoop dat u mij duidelijkheid kunt verschaffen en verder kunt helpen.

Met vriendelijke groet,

Roshan

87.211.143.184 28 jul 2014 21:42 (CEST)

Dag Roshan, er is sprake van een aantal misverstanden. Ten eerste is de link naar La Cadena een interne link: deze verwijst naar een pagina op Wikipedia waarin op encyclopedische toon wordt uitgelegd wat La Cadena is. Dat dit - blijkens het artikel - oudste tijdschrift van Europa over de Argentijnse tango - een artikel op Wikipedia heeft geeft in enige zin aan dat het als relevant wordt gezien door de Wikipedia-gemeenschap.
U daarentegen plaatst meerdere externe (= buiten Wikipedia) links naar meerdere commerciële instellingen die onder andere tangolessen verzorgen. Dat is geen informatie die in een neutrale encyclopedie thuishoort. Wikipedia is geen bedrijvengids of startpagina, maar geeft encyclopedische informatie over onderwerpen. Reclame hoort daar gelukkig niet bij. Met vriendelijke groet, Velocitas(↑) 28 jul 2014 21:53 (CEST)

Afbeelding plaatsen[bewerken]

Hallo, het lukt mij nog steeds niet om bij een door mij opgemaakt artikel Plicht een afbeelding te plaatsen. Men heeft al enkele keren geprobeerd mij dat uit te leggen maar het muntje wil niet vallen! Het lijkt een vorm van leesblindheid te zijn waar het gaat om gebruiksaanwijzingen e.d. Ik denk dat de afbeelding onder de vermelding zeeman1.jpg al wel bij Commons is terechtgekomen maar daarna valt voor mij het doek. Wie wil dit voor mij doen? Daarbij graag afbeelding kaderen en als onderschrift 'De Godvreezende Zeeman'. Er rusten geen rechten op. Met veel dank Prenter2 (overleg) 29 jul 2014 13:10 (CEST)

De afbeelding "Zeeman1.jpg" bestaat niet op Commons, wel "Zeeman.jpg". Is dat wellicht het probleem? Kleuske (overleg) 29 jul 2014 13:13 (CEST)
Dat lijkt me in elk geval niet het gewenste plaatje, want dat is het hoofd van ene 'Pieter Zeeman'. Erik Wannee (overleg) 29 jul 2014 15:24 (CEST)
  • Jammer, ik dacht dat dát deel wel gelukt was. Dan nu het héle probleem; in mijn persoonlijke bestand afbeeldingen komt voor de betreffende afbeelding onder de naam 'zeeman1'. Ik zie geen kans, deze naar Wikipedia, laat ataan naar Commons, over te zetten. Hoe zet ik zoiets over vanuit mijn bestand naar Wikipedia/Commons zodat een van jullie die afbeelding uiteindelijk bij het artikel geplaatst krijgen? Met groet en dank voor jullie eerste reactie.Prenter2 (overleg) 29 jul 2014 15:51 (CEST)
Dan moet je het bestand eerst uploaden naar Commons. Dat kan via de UploadWizard. Kom je daar wijs uit? Velocitas(↑) 29 jul 2014 16:07 (CEST)
Dag Velocitas, Helaas begint daar voor mij al de onkunde/het niet begrijpen. Dus verzand ik al terstond in de problematiek ervan. Sorry,Prenter2 (overleg) 29 jul 2014 17:28 (CEST)

4 tildes in Ubuntu[bewerken]

Afgelopen voorjaar ben ik overgestapt van Windows XP naar Ubuntu. Geen seconde spijt, hoewel het even duurde voordat ik alles aan de praat had en weer aan een paar nieuwe programma's gewend was.
Maar wat niet went, is dat ik nu tweemaal de tilde moet tikken om één tilde te krijgen. In Windows gebeurt er na de eerste tik ook niets, maar met de tweede tik krijg je er twee. Met Ubuntu dus niet. Buiten Wikipedia geen probleem, maar in Wikipedia moet ik nu dus steeds achtmaal op de tildeknop tikken. Ik gebruik toetsenbordinstelling 'Engels (US, internationaal met dode toetsen)'. Het gaat wel goed als ik toetsenbord 'Engels (US)' kies, maar dan kan ik weer geen é maken, omdat ik dan 'e krijg; ook niet praktisch. Kies ik voor 'Nederlands' dan krijg ik geen tilde maar een §. Er zijn nog honderden instellingen, maar welke moet ik kiezen? Iemand een suggestie? Erik Wannee (overleg) 29 jul 2014 13:48 (CEST)

Linksboven het tekstvenster waar je nieuwe tekst intikt staat een kriebeltje met een potloodstompje. Eenmaal daarop klikken met je muis en je hebt vier tildes onder je tekst. VanBuren (overleg) 29 jul 2014 13:53 (CEST)
Dat kan inderdaad, hoewel je er dan altijd die twee vreemde streepjes voor je naam kado bij krijgt (wie heeft dat ooit bedacht?). Maar als ik aan het tikken ben werk ik liever met het toetsenbord dan met de trackball. Vandaar deze vraag. --Erik Wannee (overleg) 29 jul 2014 15:20 (CEST)
In dat 'dode toetsen' zit 'm de kneep. Windows reageert een karakter dat niet onder (in dit geval) een tilde past door de tilde + het karakter te tonen, ook als het betreffende karakter zelf een dode toets is. Ubuntu kennelijk niet. Waarschijnlijk werkt tilde-spatie ook, maar of vier keer tilde-spatie nou zoveel fijner werkt dan acht keer tilde vraag ik me af... Om met een toetsencombinatie tussen verschillende toetsenbordinstellingen te kunnen wisselen heb je ook (minimaal) twee toetsen nodig. Heen en terug zijn dat er ook vier - per saldo dus geen toetsaanslag minder. Richard 29 jul 2014 15:29 (CEST)
Inderdaad werkt tilde+spatie ook, maar dat is natuurlijk geen optie. Erik Wannee (overleg) 29 jul 2014 15:37 (CEST)
Uiteraard niet. Ik denk alleen dat er geen standaardoplossingen zijn die minder dan (in totaal) 8 toetsaanslagen vergen. Richard 29 jul 2014 17:36 (CEST)
Wat ik altijd doe (in Linux Mint) is gewoon 8 keer op die tilde-knop drukken, maar is ook niet ideaal. Je kunt ook kijken of je een keyboard shortcut kan koppelen aan een tekst-macro. Daar heb je denk ik wel een extra programmaatje voor nodig zoals misschien Autokey. Groetjes, Msj (overleg) 29 jul 2014 18:46 (CEST)

Je kunt een sneltoets toewijzen aan een van de ondertekingsknoppen. Met in je common.js of vector.js iets als

$(document).ready(function() {
    $('.mw-editTools > #specialchars a:contains(~~~~)').attr('accesskey', '1');
});

zou je met Alt+Shift+1 (FF) of Alt+1 (Chrome) de "viertildes-knop" onder het bewerkingsvenster moeten kunnen bedienen.
De knop in de eenvoudige bewerkingsbalk kun je selecteren met $('#editform > #toolbar > #mw-editbutton-signature').
De knop in de uitgebreide bewerkingsbalk kun je selecteren met $('#wikiEditor-ui-toolbar > #wikiEditor-section-main a[rel=signature]') (maar die voegt dus die twee extra streepjes ervoor in).

Ik heb dit getest onder Win7/FF31 in een Greasemonkey userscript. Met '`' als accesskey werkt het bij mij ook, maar ik weet niet hoe dat in combinatie met het oorspronkelijke probleem uitpakt. Laat maar weten of (en zo ja: hoe) het werkt bij jou. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 30 jul 2014 01:04 (CEST) [← deze handtekening is ingevoegd met Alt+Shift+`]

Dankjewel Marc, voor je uitgebreide uitleg. Wel een vrij complex verhaal, en omdat ik het nu even te druk heb om dit allemaal uit te zoeken, ga ik daar later mee aan de slag. Ik neem inmiddels aan dat er geen kant-en-klare oplossing binnen Linux is, anders had ik die wel gehoord of gevonden. Misschien iets om ook nog eens op een Linuxforum aan te kaarten voor een volgende distributie. Erik Wannee (overleg) 30 jul 2014 08:06 (CEST)


Controle gekopieerde tekst uit boek[bewerken]

Tijdens het controleren van anonieme bewerkingen liep ik tegen deze wijziging aan. De schrijfwijze kan erop duiden dat de tekst letterlijk is overgenomen uit de bron. Maar hoe kom ik daar achter? Het is mij toch teveel moeite om zelf dit boek aan te schaffen of om deze op te zoeken in een bibliotheek of elders. Ik ben benieuwd hoe anderen dit doen. MatthijsWiki (overleg) 30 jul 2014 08:11 (CEST)

Door een zin of zinsnede in het zoekveld van Google te zetten. Bij voorkeur met 1 of 2 woorden erin die niet veel voorkomen, zoals hier "machtsvacuüm". Drie keer geprobeerd, geen schijn van een match. Sander1453 (overleg) 30 jul 2014 13:37 (CEST)
Maar daarmee ga je ervan uit dat het boek volledig digitaal te vinden is. En daar heb ik hier mijn twijfels over. MatthijsWiki (overleg) 30 jul 2014 13:59 (CEST)
Het boek Ridderschap in Holland, portret van een adellijke elite in de late Middeleeuwen van A. Janse is gedeeltelijk in te zien op Google Books, waaronder de aangehaalde pagina 400, zij het dat het de editie uit 2001 betreft. De tekst is niet letterlijk overgenomen. Sterker nog, wat in het boek als vermoedens worden geuit wordt in het Wikipedia-artikel als feit neergezet.
Uit het boek (steeds p. 400): "Op 20 november 1276 had Dirk zijn kasteel te Warmond opgedragen aan Floris van Avesnes (...). Deze daad werd door Floris V hoog opgenomen en het is goed denkbaar dat hij de hoge edelman vervolgens uit zijn omgeving heeft verwijderd."
In het artikel: "Met name droeg Dirk zijn Warmondse 'Steenhuis' in leen op aan Floris van Avesnes. Graaf Floris wantrouwde dit zeer en joeg de Van Avesnes zijn graafschap uit. Ook werd Dirk van Teylingen uit de grafelijke omgeving verwijderd."
Uit het boek: "Er zijn (vage) aanwijzingen dat zijn invloed op de graaf al in 1275 was verminderd. Mogelijk vormde dat voor hem de aanleiding zich nauw aan Floris van Avesnes te verbinden."
In het artikel: "Rond 1275 zag Dirk zijn invloed bij de graaf echter afnemen, waarop hij aansluiting zocht bij diens neef Floris van Avesnes."
Ik zie geen reden om aan te nemen dat uit het andere genoemde boek wel letterlijk is overgenomen. Wel betwijfel ik of juist gebruik is gemaakt van de bron, hoewel ik benadruk dat de editie op Google Books die uit 2001 betreft, en niet de aangehaalde uit 2009. Woody|(?) 30 jul 2014 14:34 (CEST)

Logo (Franse PS) met restricties uploaden naar Commons[bewerken]

Hallo, ik vond het wat gek dat de Franse socialistische partij op deze Wiki geen logo heeft, maar dan blijkt dat de logo's op andere wiki's blijkbaar onderworpen zijn aan bepaalde restricties. Ik neem aan dat wellicht geen probleem kan zijn om het logo van een politieke partij over te zetten naar Commons/WP.NL (naargelang), alleen ben ik hier niet zo in thuis. Kan iemand met kennis van zaken eens oordelen of één van deze logo's (één en twee) overgezet kan worden, bij voorkeur naar Commons uiteraard. Bedankt, --Midas02 (overleg) 30 jul 2014 12:39 (CEST)

Geen van tweeën, volgens mij, want behalve de tekst (PS) bevat het logo een afbeelding die wel degelijk onder het auteursrecht valt. Zie Threshold of originality. Kleuske (overleg) 30 jul 2014 12:44 (CEST)
Ben het eens met wat Kleuske hier zegt. Deze afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd. Natuur12 (overleg) 30 jul 2014 13:39 (CEST)
OK, maar op andere wiki's lees je dan dingen als 'indien enkel in lage resolutie, enkel hier gebruikt, met waarschuwing, enzovoort enzoverder', dan kan het wel. Gelden vergelijkbare regels ook niet op WP.NL dan? --Midas02 (overleg) 31 jul 2014 02:34 (CEST)
Je doelt hoogstwaarschijnlijk op fair use en dat is op de Nederlandstalige Wikipedia niet toegestaan. Hier lokaal worden alleen bestanden van Wikimedia Commons gebruikt en daar is fair use ook niet toegestaan, omdat dat het doel van Commons ondermijnt (het verspreiden van vrij te gebruiken mediabestanden). Met vriendelijke groet, Velocitas(↑) 31 jul 2014 03:10 (CEST)
Ok, bedankt. Midas02 (overleg) 1 aug 2014 15:35 (CEST)

Bewerken[bewerken]

Graag zou ik de onjuiste informatie mbt gemeente Vught corrigeren. Vanmorgen ben ik hiermee gestart onder de gebruikersnaam 'Gemeente Vught', maar werd geblokkeerd en inmiddels is deze informatie ook gewijzigd. Graag uw advies hoe ik dit op de juiste manier kan verwerken. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Y. van den Berg (overleg · bijdragen)

U kunt een nieuw account aanmaken (zoals u al gedaan hebt) of als anonieme gebruiker werken. Een garantie dat niemand de pagina na u zal wijzigen, kan ik u niet geven. Kleuske (overleg) 30 jul 2014 14:00 (CEST)
1. Kies een gebruikersnaam die duidelijk maakt dat u niet een organisatie vertegenwoordigt maar als persoon (dus niet een functionaris) hier op Wikipedia bewerkt. "Gemeente Vught" wekt de indruk dat er op het gemeentehuis van die plaats een computer staat die permanent onder die gebruikersnaam op Wikipedia is ingelogd, en waarmee alle ambtenaren de informatie over Vught zo rooskleurig mogelijk zitten bij te werken. Een account moet te herleiden zijn tot één natuurlijke persoon.
2. Zorg dat de veranderingen die u aan wilt brengen te verifiëren zijn. Over het algemeen betekent dat dat er een bron bij moet worden opgegeven. In het geval van de veranderingen die u wilde aanbrengen, de beschrijving van het wapen van Vught, is dat inderdaad nodig.
3. Schrijf niet over onderwerpen waarbij u zelf nauw betrokken bent, omdat de objectiviteit van de informatie dan in gevaar komt.  Wikiklaas  overleg  30 jul 2014 14:06 (CEST)
Nog een tip: "corrigeer" geen informatie dat niet fout is. De tekst in het artikel wapen van Vught was niet fout. U haalde er zelfs een bron bij weg. De extra uitleg over de begrippen is prima, daarvoor kunt u ook verwijzen naar artikelen (of plaats en link die rood is, dan "vraagt" u daarmee om een artikel). De kopjes waren prima, die horen kort te zijn. Dqfn13 (overleg) 30 jul 2014 14:20 (CEST)

Recente artikelen[bewerken]

Waar kan ik recentelijk geschreven artikelen van wikipedia terugvinden ? Bestaat daar een lijst voor ?LIVE NIEUWS (overleg) 31 jul 2014 18:53 (CEST)

Zie de link "Nieuwe artikelen" links in de kantlijn. Groeten Magalhães (overleg) 31 jul 2014 19:02 (CEST)
Dat ik daar niet aan gedacht heb. Bedankt! LIVE NIEUWS (overleg) 1 aug 2014 14:49 (CEST)

Bot[bewerken]

Bij het vervangen van een spelfout wijzigt mijn bot automatisch 38 km in 38 km. (Dat is hier niet zichtbaar, druk op bewerken om het te kunnen zien!) Hoe kan dat? En is dat correct? In het artikel zie je niets. Hij doet trouwens wel meer dingen automatisch, zie: KehppKukkieBot (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek | bewerkingsteller | sul | cross-wiki-contribs). Kukkie (overleg) 1 aug 2014 13:54 (CEST)

Correct. Niks te klagen, zou ik zeggen. Geen bug.
Die "nbsp" staat voor "non breakable space" en betekent dat er op die plek geen regel mag worden afgebroken. De "38" en "km" staan altijd op dezelfde regel. Bij een normake spatie mag dat wel. Daar lijkt je bot dus te werken zoals het hoort. Verder is het handig als je erbij vertelt welke software (d.i. welke bot) je gebruikt, al vermoed ik dat het pywikibot is. Kleuske (overleg) 1 aug 2014 14:03 (CEST)
OK, ik gebruik AWB. Zijn dit die 'algemene verbeteringen?' Kukkie (overleg) 1 aug 2014 15:12 (CEST)
Heb je wel alle vinkjes uit zoals beschreven op: Wikipedia:AutoWikiBrowser/Handleiding, kopje Opstarten, punt 6? Pompidom (overleg) 1 aug 2014 15:17 (CEST)

Aanpassen Zeusmodus[bewerken]

Ik heb in mijn gebruikersnaamruimte een sjabloon aangemaakt waarmee ik een gebruiker op een bewerking met reclame erin wil wijzen. Ik wil dit sjabloon, Gebruiker:Behh/sjabloon2 graag invoegen in mijn instellingen van de Zeusmodus. Hoe moet dat? Behh (overleg) 1 aug 2014 14:41 (CEST)

Ik ben de jongste tijd zwaar aan het modden gegaan met Zeusmodus om die aangepast te krijgen voor WP.FR/DE/EN, dus heb nu wel wat kennis waarmee ik je verder kan helpen. Begin eerst eens met deze pagina. Daar staat de syntax van de sjablonen op, en wordt uitgelegd hoe je een eigen bestand aan je voorkeuren kan toevoegen. Voorbeelden van de huidige sjablonen vind je bijvoorbeeld hier. Mocht je problemen hebben, kan je me altijd contacteren. Groet, --Midas02 (overleg) 1 aug 2014 15:34 (CEST)
Hoe moet je je sjabloon in Zeusmode:Preferences zetten? Gewoon de naam van het te maken nowiki-artikel of een specialistische rotzooi? Behh (overleg) 1 aug 2014 19:10 (CEST)
Er is toch een optie in de voorkeuren? Derde vakje van boven of zo, "gebruik eigen sjabloon". Maak eerst je eigen Gebruiker:behh/zeusmodetemplates.js aan, stop daarin wat je wil, en dan toevoegen via dat vakje. Heb het wel zelf nooit nodig gehad.--Midas02 (overleg) 1 aug 2014 19:21 (CEST)