Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070510

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2024

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
    Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
    Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
    De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
  2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
    Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
    De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
  3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
    De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 10/05 te verwijderen vanaf 24/05[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 10/05: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Tegen Tegen verwijderenAl die fanfares zijn voor Limburg erg belangrijk! Ik denk dat ze wel in Wiki thuishoren.Hopelijk wordt het arikel vollediger.Robert Prummel 18 mei 2007 22:09 (CEST)[reageren]

  • Lamborghini Gallardo Superleggera - wiu - Josq 10 mei 2007 10:45 (CEST)[reageren]
  • Essenza - reclame, mag ook nuweg wmb MoiraMoira overleg 10 mei 2007 10:55 (CEST)[reageren]
    • Essenza Tekst werd aangepast, vind niet dat er nog reclame in staat, cfr. de tuinen - david
  • Spin (kwantummechanica) - wiu, mager maar klopt het ook? MoiraMoira overleg 10 mei 2007 11:22 (CEST)[reageren]
  • VV Helpman - auteursrechten - A Duck 10 mei 2007 12:01 (CEST)[reageren]
  • 1700-1709 - wiu - is dit een artikel? — Zanaq (?) 10 mei 2007 12:14 (CEST)
    • Tegen Tegen verwijderen. Of je moet gelijk ook alle ander decennia toevoegen.--Joopwiki 10 mei 2007 12:28 (CEST)[reageren]
      Ik zie inderdaad een alarmerend gebrek aan context bij de overige decenniumartikeltjes. Als deze nominatie succesvol verloopt verwacht ik binnenkort een massanominatie. — Zanaq (?) 10 mei 2007 14:58 (CEST)
      • Ik heb als toevallige maker van deze pagina (probeer gewoon wat Niet-bestaande pagina's waar het meest naar verwezen wordt in te vullen, en zo wat vervuiling door gebruik van sjablonen op te ruimen) geen probleem met de verwijdering. Voor de massanominatie is het denk ik wel verstandig om te kijken hoe andere talen hiermee omgaan. Als je ziet hoeveel links er zijn naar andere talen en daarvan de vulling bekijkt, dan denk ik dat NL hiermee in lijn ligt. Dat zou dus pleiten voor het behouden van deze opzet.--Joopwiki 10 mei 2007 16:12 (CEST)[reageren]
    • Tegen Tegen verwijderen - kijk ook eens op 1870-1879, dit artikel bestaat al meer dan 5 jaar. Deze manier van overzichten per decennium is bijna zo oud als Wikipedia en algemeen aanvaard - GijsvdL 11 mei 2007 00:50 (CEST)[reageren]
    • Ok. Als de gemeenschap dit ok vind, dan vind ik het ook ok. Massanominatie is voorlopig afgeblazen. — Zanaq (?) 11 mei 2007 14:42 (CEST)
      • Waarom ben je dan nu een aantal pagina's aan het aanmerken als {nuweg} terwijl er De Kroeg een discussie over loopt EN een aantal mensen driftig aan het vullen is. --Joopwiki 12 mei 2007 14:54 (CEST)[reageren]
        • Omdat een leeg artikel aan de nuwegcriteria voldoet. Dat heeft weinig met deze situatie te maken. — Zanaq (?) 12 mei 2007 15:11 (CEST)
    • {{voor)) - lege artikelen moeten weg Michiel1972 12 mei 2007 14:41 (CEST)[reageren]
      • Deze is niet helemaal leeg, vandaar dat hij niet nuweg ging. — Zanaq (?) 12 mei 2007 15:11 (CEST)
    • Mag ik opheldering waarom 1630-1639, 1640-1649 zijn verwijderd? Ik heb gisteren de hele dag m'n stinkende best gedaan de decennia-artikelen te vullen en ik had vandaag verder willen gaan. Het werk moet wel gedaan worden door vrijwilligers en 'regel = regel' is niet in alle gevallen beschaving. Denken jullie nou werkelijk dat zo'n actie motiverend is lekker aan het typen te zijn voor Wikipedia? Alle lol gaat er zo toch af. Davin 13 mei 2007 08:53 (CEST)[reageren]
      Omdat het aan de nuwegcriteria voldeed. Ik heb bovendien een mooi sjabloontje gemaakt {decennium|jaar} waarmee je ze in 3 seconden opnieuw kunt creeëren. Maar geen lege artikelen maken, een leeg artikel hoort een rode link te zijn: dan ziet iedereen eenvoudig dat die nog aangemaakt moet worden. — Zanaq (?) 13 mei 2007 09:02 (CEST)
    • Tegen Tegen verwijderen Je hebt deze structuur nodig om artikelen in neer te zetten. En ik vind het een schande dat Zanaq van zijn moderatorschap misbruik maakt om artikelen eerst van een sjabloon te voorzien om er vervolgens het nuweg bij te zetten en de artikelen tijdens het overleg hier en in de kroeg al te verwijderen. Je houd je niet aan de procedures en je maakt misbruik van mazen in Wikipediaregels. Ik vind ook dat die andere twee artikelen weer teruggezet moeten worden. Schande! Davin 13 mei 2007 17:28 (CEST)[reageren]
    • Tegen Tegen verwijderen @Zanaq, zie je dan niet dat iemand zijn stinkende best doet om de structuur aan te leggen en te vullen? Als je hem een schouderklopje geeft blijft hij zijn best doen, maar jij trapt hem bijna op zijn ziel door te gaan lopen schrappen. JacobH 13 mei 2007 17:58 (CEST)[reageren]
        • Dit is de verkeerde plaats voor die discussie. Lege artikelen voldoen aan de nuwegcriteria. Geen kopjes "alvast" aanmaken terwijl er nog geen inhoud is. Geen artikelen "alvast" aanmaken zolang er niets in staat. Nergens voor nodig de structuur aan te leggen: de structuur is dat lege artikelen rood zijn. Het kost 3 seconden om zo'n leeg artikel te maken, en is kunstmatig opblazen van het aantal artikelen, versluiert wie artikelen daadwerkelijk gestart heeft, maakt moeilijker te zien welke nog ingevuld moeten. Geen twijfel over nuweg. — Zanaq (?) 14 mei 2007 07:00 (CEST)
  • Openluchtspel - wiu - fikse reclamecomponent, twijfel aan defintie, geen interne links — Zanaq (?) 10 mei 2007 12:16 (CEST)
    • Inmiddels een beetje verbeterd. A Duck 10 mei 2007 13:30 (CEST)[reageren]
      Ziet er prima uit, nog wel twee dingetjes: hoe je iets uit niets kunt optrekken is mij niet duidelijk. de omgevallen toren impliceert dat de lezer weet waarover het gaat, ik zou dus iets specifieker zijn: de omgevallen toren van juinen of mínder specifiek een omgevallen toren. — Zanaq (?) 10 mei 2007 18:00 (CEST)
Beide dingen opgehelderd. Daarnaast een stel noten toegevoegd. Lijkt mij dat het sjabloon nu wel haast weg kan. Met vriendelijke groet, A Duck 11 mei 2007 21:30 (CEST)[reageren]

Toegevoegd 10/05: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 10/05: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]