Brouwerij Wolf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brouwerij Wolf
Algemene informatie
Locatie Aarschot
Oprichting 2008
Productie installatie van 3600 l
Bieren
Actieve bieren Wolf 7, Wolf 8 en Wolf 9
Lijst van Belgische brouwerijen
Portaal  Portaalicoon   Bier

Brouwerij Wolf (voorheen Brouwerij Lupus) is een Belgische bierfirma en voormalige brouwerij in Aarschot.

Achtergrond[bewerken]

In 2003 besloot Peter Van der Borght om zelf bier te gaan brouwen. Hij volgde een brouwerijcursus en ging experimenteren. Wat later sloten drie vrienden, Luc Sempels, Paul Van der Borght en Jo Discart, zich bij hem aan. Op 13 mei 2008 werd Brouwerij Lupus Belgium officieel opgericht. Bart Maryssael kwam er kort nadien bij. Later verlieten Luc Sempels en Paul Van der Borght de zaak. Oorspronkelijk startte de brouwerij in Begijnendijk, maar al snel werd uitgeweken naar Aarschot.
De vroegere naam van de brouwerij (Lupus) verwijst naar de wolf (“lupus” in het Latijn), maar evenzeer naar hop, een essentieel ingrediënt voor bier. De Latijnse naam voor hop is “Humulus Lupulus”. De naam van de brouwerij werd later gewijzigd naar de huidige naam. Op 21 februari 2009 werden hun bieren officieel gelanceerd.[1] Op de etiketten staat steeds een huilende wolf.
Aanvankelijk lieten ze hun bieren brouwen bij Microbrouwerij Achilles te Itegem (bekend van onder meer de Serafijn-bieren). Maar in september 2010 namen ze een eigen brouwinstallatie in gebruik.[2] Daarin wordt van de eigen bieren voorlopig enkel Wolf 9 gebrouwen (naast een aantal bieren in opdracht van anderen). Sinds begin 2011 werd maandelijks 1000 liter Wolf 9 gebrouwen. Eind 2011 werd een nieuwe tank van 3600 liter in gebruik genomen, zodat de productie vanaf januari 2012 fors werd opgedreven. Sinds 2010 wordt ook samengewerkt met Brouwerij Het Anker te Mechelen, waar Wolf 7 en Wolf 8 worden gebrouwen. De Wolf-bieren zijn Vlaams-Brabantse streekproducten.[3]

Anno 2014 zijn de bestuurders Peter Van der Borght, Bart Maryssael en Wouter Cuppens. Anno 2019 zijn de bestuurders Peter Van der Borght en Wouter Cuppens.

Bieren[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]