De Sims 3: Beestenbende

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Sims 3: Beestenbende
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar The Sims Studio
Uitgever Electronic Arts
Datum van uitgave Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten:
18 oktober 2011
Vlag van Europa Europese Unie:
20 oktober 2011
Genre Levenssimulatie, strategie
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 12+
Platform Windows, OS X, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo 3DS
Systeemeisen
Zie: Systeemvereisten
Navigatie
Uitbreiding van De Sims 3
Voorloper De Sims 3: Buurtleven Accessoires
Vervolg De Sims 3: Slaap- en badkamer Accessoires
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

De Sims 3: Beestenbende (Engels: The Sims 3: Pets) is het vijfde uitbreidingspakket van De Sims 3. De uitbreiding verscheen in Europa op 20 oktober 2011 en voegt mogelijkheden toe op het gebied van huisdieren in De Sims 3.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

De gameplay die hieronder beschreven is, is enkel van toepassing op de versie voor pc en Mac.

Huisdieren[bewerken | brontekst bewerken]

De gameplay van De Sims 3: Beestenbende is gelijkend op die van The Sims: Beestenboel en De Sims 2: Huisdieren: het hebben en verzorgen van huisdieren. Er zijn zoals gewoonlijk bij deze uitbreiding ook nieuwe kleding, haarstijlen en meubels toegevoegd. De huisdieren waarover een Sim kan beschikken zijn honden, katten, paarden en "minderwaardige huisdieren". Voor de allereerste keer kan de speler honden, katten en paarden besturen.

De dieren kunnen aangemaakt worden via "Sim creëren". Daar kan onder andere het ras, de kleur en het vachttype gekozen worden.

In het spel zijn huisdieren aanwezig die in een terrarium of vogelkooi worden gehouden, zoals knaagdieren, reptielen, en vogels. Deze dieren worden "minderwaardige huisdieren" genoemd. Sommige zijn niet te koop, maar moeten in het wild gevonden worden. Enkele hiervan zijn zeldzaam en indien deze verkocht worden, een manier om een beetje geld te verdienen. Ze kunnen onder andere gevonden worden door een kat die, met behulp van de jachtvaardigheid, op zoek gaat naar een specifieke prooi.

Indien de Sim eigenaar is van een paard, kan deze getraind worden in de springvaardigheid en/of de renvaardigheid, om daarna mee te doen aan wedstrijden. Als het paard wint krijgt de Sim prijzengeld en een trofee.

Voor de Sims die de verzorging van een huisdier niet aankunnen, is er steeds de mogelijkheid om een (bak)steen te kopen. Deze zijn te vinden in het menu "Kopen" bij "Basisbenodigdheden voor huisdieren".

Wilde dieren[bewerken | brontekst bewerken]

De wilde dieren die in de buurt worden aangetroffen zijn: wasberen, wilde paarden en herten. Wilde dieren en eenhoorns komen niet in Bridgeport (de buurt uit De Sims 3: Na Middernacht) voor.

Appaloosa Plains[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel voegt ook een nieuwe buurt toe: Appaloosa Plains. Deze buurt bevat vernieuwde, bestaande openbare gebouwen zoals de school en het restaurant en ook nieuwe gebouwen zoals de paardenmanege.

Eenhoorn[bewerken | brontekst bewerken]

's Nachts is in de buurt vaak een eenhoorn te vinden. Deze dieren hebben niet enkel dezelfde mogelijkheden als paarden, maar ze beschikken ook over magische krachten en kunnen onder andere teleporteren en branden stichten. Eenhoorns komen in verschillende kleuren voor en het is mogelijk ze toe te voegen aan een huishouden. Er is 50% kans op een eenhoorn als een eenhoorn met een gewoon paard wordt gekweekt. De eenhoorns die in het huishouden worden geboren, zijn volledig aanpasbaar door de speler. Hij kan onder andere de kleur van de hoorn en de vacht veranderen.

Speciale edities[bewerken | brontekst bewerken]

Huisdier creëren[bewerken | brontekst bewerken]

Via Origin is een demo downloadbaar waarbij alleen de functie "Huisdier creëren" beschikbaar is. De dieren die hiermee gemaakt kunnen worden zijn honden, katten en paarden. Deze gemaakte dieren kunnen dan gebruikt worden in het volledige spel.

Limited Edition[bewerken | brontekst bewerken]

In Amerika en Nederland (niet in België, behalve via Origin) werd een Limited Edition uitgegeven. Deze speciale editie bevat een dierenwinkel waar speciale voorwerpen worden verkocht die de huisdieren kunnen gebruiken zoals een nieuwe kattenkrabpaal en een nieuwe hondenmand.

De consoleversie heeft ook een Limited Edition, deze bevat enkel speciale vachtpatronen voor honden en katten.

De Sims 3 plus De Sims 3: Beestenbende[bewerken | brontekst bewerken]

In dit pakket zit het basisspel, De Sims 3, samen met het uitbreidingspakket Beestenbende. Er zijn geen extra voorwerpen bijgevoegd.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

The Sims:Uitbreidingspakketten: Het Rijke Leven · Party · Hot Date · Op Vakantie · Beestenboel · Superstar · Abracadabra
De Sims 2:Uitbreidingspakketten: Studentenleven · Nachtleven · Gaan het Maken · Huisdieren · Seizoenen · Op Reis · Vrije Tijd · Appartementsleven
Accessoirepakketten: Familiepret · Glamour · Kerst · Feest! · H&M Fashion · Tiener · Keuken & Bad · IKEA Woon · Villa en Tuin
De Sims Verhalen:De Sims Levensverhalen · De Sims Dierenverhalen · De Sims Eilandverhalen
MySims:Vervolgen: MySims Kingdom · MySims Party · MySims Racing · MySims Agents · MySims SkyHeroes
De Sims 3:Uitbreidingspakketten: Wereldavonturen · Ambities · Na Middernacht · Levensweg · Beestenbende · Showtime · Bovennatuurlijk · Jaargetijden · Studententijd · Exotisch Eiland · Vooruit in de Tijd
Accessoirepakketten: Luxe · Supersnelle · Buitenleven · Buurtleven · Slaap- en badkamer · Katy Perry Pakt uit · Diesel · 70s, 80s en 90s · Film
De Sims Middeleeuwen:Avonturenbundel: Piraten en Adel
De Sims 4:Game packs: In de Natuur · Wellnessdag · Uit Eten
Expansion packs: Aan het Werk · Beleef het Samen · Stedelijk Leven
Accessoirespakketten: Luxe Feest · Perfecte Patio · Coole Keuken · Griezelige · Filmavond · Romantische Tuin · Kinderkamer · Achtertuin · Vintage Glamour
Verwante spellen:The Sims Online · The Sims: Erop Uit! · The Urbz: Sims in the City · De Sims 2: Op Een Onbewoond Eiland · De Sims 2: Appartementsdieren · The Sims Social · The Sims FreePlay
Diversen:Maxis · The Sims Studio · Will Wright · Simdollar · Simlish