De Sims 4

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Sims 4
Sims 4 logo.svg
(Cover op en.wikipedia.org)
Bedenker Will Wright
Ontwikkelaar Maxis, The Sims Studio
Uitgever Electronic Arts
Muziek Ilan Eshkeri
Datum van uitgave 2 september 2014:
Vlag van Canada Canada
Vlag van Kirgizië Kirgizië
Vlag van Kazachstan Kazachstan
Vlag van Mexico Mexico
Vlag van Rusland Rusland
Vlag van Tadzjikistan Tadzjikistan
Vlag van Turkmenistan Turkmenistan
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vlag van Oezbekistan Oezbekistan
4 september 2014:
Vlag van Australië Australië
Vlag van Europa Europese Unie
Vlag van Japan Japan
5 september 2014:
Vlag van India India
Vlag van Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Vlag van Zuid-Afrika Zuid-Afrika[1]
17 februari 2015:
OS X-versie
Genre Levenssimulatie, strategie
Spelmodus Singleplayer
Engine SmartSim
Leeftijdsklasse PEGI: 12+
ESRB: T
РСВР: 18+
ACB: M
USK: 6
Platform Windows, OS X
Systeemeisen
Zie: Systeemvereisten
Navigatie
Spelserie De Sims
Uitbreidingen Zie: Uitbreidingen en extra inhoud
Verzamelpakket Zie: Editie-overzicht
Voorloper The Sims
De Sims 2
De Sims 3
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

De Sims 4 (Engels: The Sims 4) is een simulatiespel dat ontwikkeld werd door Maxis en The Sims Studio, en uitgebracht door Electronic Arts. Het is het vierde deel uit de reeks van De Sims-spellen en kwam wereldwijd in september 2014 uit. Het computerspel was oorspronkelijk alleen beschikbaar voor Microsoft Windows maar kwam op 17 februari 2015 wereldwijd ook beschikbaar voor OS X. In november 2017 werd het spel ook uitgebracht op PlayStation 4 en Xbox One. Op 10 november werd het vierde uitbreidingspakket: "Honden en katten" uitgebracht. Op 22 juni 2018 werd De sims 4: Jaargetijden uitgebracht.

Gameplay[bewerken]

In De Sims 4 maakt de speler, net zoals bij eerdere spellen in De Sims-reeks, virtuele mensen (Sims genoemd) aan, en bestuurt hun dagelijks leven. Enkele mogelijkheden uit een of meerdere vorige spellen in De Sims-serie zijn in dit spel niet aanwezig, zoals grote open werelden en het onbeperkt aanpassen van de kleur van voorwerpen. Zwembaden en peuters waren op het moment van de release ook niet aanwezig, maar werden via een gratis update later aan het spel toegevoegd.

Sims[bewerken]

Creëer-een-Sim[bewerken]

Het onderdeel Creëer-een-Sim dient om Sims aan te maken. De lichamelijke kenmerken van Sims worden, in tegenstelling tot in De Sims 2 en De Sims 3, zonder schuifbalken gewijzigd, maar deze keer met klikken en slepen op de Sim zelf. Sims kunnen nu nog meer aangepast worden, zoals de manier van lopen. Kleding wordt in acht categorieën verdeeld (dagelijks, formeel, sport, pyjama, feestjes, zwemkleding, warm weer en koud weer). Daarnaast worden nog een kapsel, stem en eventuele accessoires gekozen. Ook een tatoeage en andere uiterlijke kenmerken zoals een beugel of sproeten kunnen worden gekozen.

Leeftijdsfases[bewerken]

Sims doorlopen in hun leven zeven verschillende leeftijdsfases: baby, peuter, kind, tiener, jongvolwassene, volwassene en oudere. Wanneer een Sim sterft, wordt hij of zij opgehaald door Magere Hein en verandert in een geest. Geesten zijn op dat moment niet speelbaar (NPC), maar kunnen wel speelbaar gemaakt worden zodra een andere Sim voldoende bevriend is met de geest. Geesten kunnen tevens terug tot leven worden gewekt en opnieuw in een Sim veranderen. Ook zijn geesten de kleur van zijn emoties (bijv. blauw voor verdriet).

Behoeften[bewerken]

Tijdens het spelen moet de speler rekening houden met zes behoeften: blaas, energie, honger, hygiëne, plezier en sociaal. Indien niet of onvoldoende aan deze behoeften wordt voldaan, zal de Sim zich slecht voelen en bestaat de mogelijkheid dat deze komt te overlijden.

Vaardigheden[bewerken]

Sims kunnen in hun vrije tijd of om promotie te maken in hun carrière aan verschillende vaardigheden werken. Enkele voorbeelden (in het basisspel De Sims 4) zijn: culinair koken, gamen, handigheid, gitaar, komedie, koken, vissen, etcetera. Sims kunnen reeds als kind aan deze vaardigheden werken, echter worden deze anders onderverdeeld: creativiteit, mentaal, motoriek en sociaal. Voor peuters bestaat de extra 'potjesvaardigheid'.

Carrières[bewerken]

In een huishouden moeten een of meerdere Sims geld verdienen om hun belastingen te betalen. Indien de belastingen en rekeningen niet meer betaald worden, worden elektriciteit en het water afgesloten. Sims hebben vanaf tiener de mogelijkheid te kiezen uit enkele carrières (bijvoorbeeld techneut, schrijver of entertainer), waarbij elke carrière na enige promotie splitst in twee vertakkingen. Tieners hebben een meer beperkte keuze uit enkele afzonderlijke carrières die niet overlappen met de schooluren.

Werelden[bewerken]

Werelden in De Sims 4 zijn gesplitst in kleinere buurten, waarbij elke buurt een of meerdere kavels heeft. Wanneer een Sim de buurt verlaat om naar een andere buurt te gaan, wordt een laadscherm geopend. Sims kunnen vrij rondlopen in elke buurt, hoewel bij het betreden van een andere kavel ook een laadscherm tevoorschijn komt. In de werelden zijn diverse openbare plaatsen te vinden zoals bars, bibliotheken, lounges, musea, nachtclubs, (nationale) parken en sportscholen. Daarnaast bezitten sommige werelden een verborgen kavel. Het is mogelijk om te reizen tussen drie verschillende werelden.

Bouwen[bewerken]

Sims wonen in een huis dat door de speler kan worden gebouwd en ingericht. Het bouwen van huizen is eenvoudiger gemaakt, onder andere doordat spelers nu daken kunnen bewerken door klikken en slepen. De schuifbalken die in De Sims 3 hiervoor nodig waren zijn, net als bij het maken van een Sim, volledig verdwenen. Funderingen kunnen tijdens het bouwen van een huis aangepast en verhoogd worden, de lengte van de muren van één verdieping kan veranderd worden, de hoogte van ramen kan versteld worden, en men kan omheiningen in een cirkel bouwen en de hoeken daarvan gebogen maken. Kamers en zelfs volledig ingerichte huizen kunnen snel verplaatst worden door ze te selecteren en ergens anders op de kavel terug neer te zetten. Men kan tevens kamers groter of kleiner maken door aan de muren te slepen. Spelers kunnen vooraf ingerichte kamers kiezen, deze desnoods wijzigen, en die toevoegen aan het huis.

Galerie[bewerken]

In de galerie worden niet alleen bewaarde creaties van de speler zelf bewaard, ook zijn daar gedeelde huizen, kamers en huishoudens terug te vinden van alle spelers wereldwijd. Die kunnen gedownload worden zodat ze door anderen in het spel gebruikt kunnen worden. Voor deze functie is een internetverbinding vereist.

Soundtrack[bewerken]

Nr. Titel Duur
1. The Sims 4 Theme   2:14
2. Beatrix   3:34
3. Believe In Love   4:02
4. Breakfast   2:59
5. I'm Gone   3:21
6. In My Head   3:21
7. Love Is True   3:28
8. Me Too   2:41
9. Milan   3:17
10. Obrayzow   3:23
11. Real People   3:56
12. Sul Sul   3:07
13. Test Card 4 4   2:58
14. Again And Again   3:44
45:59

Ontvangst en recensies[bewerken]

Recensiescore
Recensieverzamelaar Score
GameRankings 69,44%
Metacritic 71/100
Publicist Score
Eurogamer 7/10
Game Informer 6,75/10
Gamer.nl 7/10
GameSpot 6/10
GamesRadar+ 3/5
IGN 7,5/10
InsideGamer 7+/10
PC Gamer (VK) 79/100
PC Gamer (VS) 79/100
Polygon 6,5/10
Power Unlimited 85/100
XGN 6/10

Het spel werd over het algemeen minder goed ontvangen dan zijn voorganger, De Sims 3.

De Sims 4 bevatte, toen het spel uitkwam op 2 september 2014, bugs die reeds op dezelfde dag van de release al opgelost werden met een update. Enkele grote dingen, zoals peuters en zwembaden, waren op dat moment niet toegevoegd in het basisspel, hoewel dit wel aanwezig was in De Sims 2 en De Sims 3. Vaatwassers, brandweer (hoewel er wel branden en brandalarmen zijn), reparateurs (hoewel er wel dingen stuk kunnen gaan), politie en inbrekers zijn enkele voorbeelden van kleine inhoud die voor het eerst niet aanwezig is in een basisspel van De Sims op het moment van verschijnen. Sommige van deze werden later wel toegevoegd door middel van gratis updates.

Het spel heeft in tegenstelling tot zijn voorganger De Sims 3 geen open wereld, wat voor minder positieve reacties zorgde bij vele spelers. Sims kunnen niet meer vrij rondlopen in de veel kleinere wereld en laadschermen (hoewel het gaat om een korte laadtijd) doen terug hun intrede bij het verlaten en betreden van een kavel. Bij de release van De Sims 3 werd tevens met veel lof gesproken over het nieuwe onderdeel dat het mogelijk maakt om alle meubels, kledij, muurbekleding, vloerbedekking en andere voorwerpen, hetzelfde uiterlijk, kleur of stijl te geven. De mogelijkheden daarvan zijn daar onbeperkt. Dit onderdeel zit nu niet in het spel, hoewel bij elk voorwerp een lijst wordt gegeven om de kleur van het voorwerp aan te passen, echter is de keuze veel beperkter.

De huidskleur en haarkleur kan niet meer gekozen worden uit een kleurenwiel met alle kleuren, maar moet nu gekozen worden uit een beperktere lijst. Meerdere aanpasbare haarkleuren in één kapsel zijn alsook niet meer mogelijk.

Het spel wordt positief beoordeeld vanwege de toevoeging van emoties bij Sims, en het makkelijker bouwen van huizen en maken van Sims. Echter zijn de negatieve commentaren vaak door het kleinere aanbod van voorwerpen en meubels, en het ontbreken van enkele basisspullen en -gameplay.

Updates[bewerken]

EA Games bracht reeds verschillende updates voor het spel uit.

Op 1 oktober 2014 voegde een update geesten toe aan het basisspel. Vanwege de grote vraag van veel spelers kwamen op 4 november datzelfde jaar zwembaden in het spel. Een maand later, op 16 december, werden twee extra carrières in het spel beschikbaar. De drie updates kunnen telkens kosteloos worden gedownload.

Omdat spelers vonden dat er na verloop van tijd te weinig vrije kavels waren om op te bouwen, voegde een gratis update op 11 juni 2015 de lege wereld Newcrest toe.

In januari 2017 werd een update uitgebracht die peuters met zich meebracht.

Illegale versies[bewerken]

Maxis voegde aan het spel een bug toe om piraterij tegen te gaan. De bug leidt ertoe dat tijdens het spelen het speelscherm volledig wazig wordt en daardoor het spel onspeelbaar is. Doordat het probleem alleen opduikt bij illegale kopieën en niet voorkomt bij legaal gekochte versies, herkent Electronic Arts op die manier spelers die een melding van deze bug maken op het forum van De Sims 4.[2]

Systeemvereisten[bewerken]

De Sims 4 is een singleplayerspel waar tijdens het spelen geen internetverbinding voor nodig is. Echter is wel voor de installatie en eerste activering van het spel een internetverbinding en verbinding met Origin noodzakelijk. Om toegang te hebben tot de galerie in het spel is ook een internetverbinding vereist.

Personal computer (pc)
Besturingssysteem Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10
Processor 1,8 GHz Intel Core 2 Duo, AMD Athlon 64 Dual-Core 4000+ of gelijkwaardig
Werkgeheugen Minstens 2 GB RAM
Videokaart (videogeheugen) NVIDIA GeForce 6600 of beter, ATI Radeon X1300 of beter, Intel GMA X4500 of beter (128 MB aan RAM)
Geluidskaart Compatibel met DirectX 9.0c
Vrije opslagruimte Minstens 9 GB vrije ruimte op de harde schijf met ten minste 1 GB aanvullende vrije ruimte voor aangepast materiaal en opgeslagen spelbestanden
Invoer Toetsenbord en muis


Apple Macintosh (Mac)
Besturingssysteem Mac OS X 10.7.5 (Lion)
Processor Intel Core 2 Duo 2,4 Ghz of beter
Werkgeheugen 4 GB RAM
Videokaart (videogeheugen) NVIDIA GeForce 320M, 9600M, 9400M, ATI Radeon HD 2600 Pro of beter (256 MB RAM of beter)
Vrije opslagruimte 10 GB vrije ruimte op de harde schijf
Invoer Toetsenbord en muis

Editie-overzicht[bewerken]

Interactief USB-lichtje in de vorm van het diamantje (plumbob) van De Sims. Het licht verandert tijdens het spelen van kleur, zodat het dezelfde kleur bereikt die bij de emotie van de Sim hoort.
Overzicht van de verschillende edities, waaronder limited editions[3]
Inhoud Standaard-editie Limited Edition Digital Deluxe Edition Premium Edition Collector's Edition
In winkels en via Origin Alleen via Origin Alleen in winkels
Basisspel (De Sims 4) Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Extra downloadbare inhoud Feestbeest Nee Nee Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Tot in de vroege uurtjes Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Dierenhoedjes Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Digitale soundtrack Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Handboek voor creators Nee Nee Nee Nee Nee Nee Ja Ja Ja Ja
Interactieve USB-lamp in de vorm van het diamantje (plumbob) van De Sims Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Nee Ja Ja

Uitbreidingen en extra inhoud[bewerken]

Downloadbare inhoud[bewerken]

Naam Uitgebracht Beschrijving Verspreiding
Digital Deluxe Upgrade[4] Feestbeest
(Engels: Life of the Party)
Vlag van Verenigde Staten 2 september 2014
Vlag van Europa 4 september 2014
Voegt een versierde bartafel (de "Brandende Fakkelbar") en nieuwe kleding toe. Inbegrepen bij de Limited Edition, Digital Deluxe Edition, Premium Edition en Collector's Edition van het basisspel De Sims 4.
Tot in de vroege uurtjes
(Engels: Up All Night)
Vlag van Verenigde Staten 2 september 2014
Vlag van Europa 4 september 2014
Deze set voegt een laserlichtshow en kledij voor nieuwe verkleedfeestjes toe. Inbegrepen bij de Digital Deluxe Edition, Premium Edition en Collector's Edition van het basisspel De Sims 4.
Dierenhoedjes
(Engels: Awesome Animal Hats)
Vlag van Verenigde Staten 2 september 2014
Vlag van Europa 4 september 2014
Een set die een aantal dierenhoedjes in de vorm van een uil, kip, koe, tijger, beer, panda en leeuw bevat. Elk hoedje geeft de Sim die het draagt een andere emotie. Inbegrepen bij de Digital Deluxe Edition, Premium Edition en Collector's Edition van het basisspel De Sims 4.
Feestdagenpakket
(Engels: Holiday Celebration Pack)[5]
Wereldwijd 16 december 2014 Een pakket dat decoratie voor Kerstmis bevat, zoals kerstbomen, sneeuwmanbeelden, slingers en kerstmuziek. De set voegt daarnaast nog een Menora en Kinara toe. Kersttruien, een rendierhoedje en een elfenhoed zitten ook in dit pakket. Gratis download via Origin.

Game packs[bewerken]

Game packs voegen extra voorwerpen (zoals kledij, kapsels en meubels) toe aan het spel en een kleine, beperkte hoeveelheid aan gameplay. Game packs bevatten minder gameplay dan expansion packs. Game packs zijn afzonderlijk alleen te verkrijgen als download via Origin. In winkels zijn deze gebundeld in een pakket met drie spellen: één game pack en twee accessoirespakketten.

Naam Uitgebracht Beschrijving
De Sims 4: In de Natuur
(Engels: The Sims 4: Outdoor Retreat)[6]
Wereldwijd 13 januari 2015 De allereerste game pack voegt een groot park toe, waar Sims op vakantie kunnen om te kamperen. Daarnaast kunnen Sims op zoek gaan naar insecten en deze verzamelen. Nieuwe voorwerpen zoals kledij, tenten, koelboxen en kampvuren zijn inbegrepen.
De Sims 4: Wellnessdag
(Engels: The Sims 4: Spa Day)[7]
Wereldwijd 14 juli 2015 Sims kunnen aan yoga en meditatie doen, en hebben de mogelijkheid een sauna of modderbad te gebruiken. Onder andere handdoeken voor in het haar, badjassen en zwemkledij behoren tot de nieuwe kledij in deze game pack.
De Sims 4: Uit Eten
(Engels: The Sims 4: Dine Out)[8]
Wereldwijd 7 juni 2016 Sims kunnen restaurants bezoeken en uit eten gaan. Ze kunnen alsook een eigen restaurant runnen, waarbij ze personeel aan kunnen nemen en menu's samen kunnen stellen. Koks- en kelnerskleding werd toegevoegd.
De Sims 4: Vampieren
(Engels: Te Sims 4: Vampires)[9]
Wereldwijd 24 januari 2017 Er zijn vampieren in het spel met eigen vampierenmotieven en behoeften. Ze kunnen twee vormen aannemen, normaal en duister. Er zijn veel nieuwe opties voor Creëer-een-Sim toegevoegd speciaal voor vampieren.
De Sims 4: Ouderschap
(Engels: The Sims 4: Parenthood)
Wereldwijd 30 mei 2017 Het gedrag van peuters, tieners en kinderen wordt realistischer door onder meer pesterijen. Het gedrag van Sims tijdens de kindertijd zal ook meer gevolgen hebben voor de rest van het leven van de Sim.
De Sims 4: Jungle Avontuur
(Engels: The Sims 4: Jungle Adventure)
Wereldwijd 27 februari 2018 Verken een unieke wildernis en ontdek een tempel, jungle-obstakels, vervloekte relikwieën en schatten. Ervaar de cultuur en de gebruiken van Selvadorada, van plaatselijke lekkernijen tot pittige nieuwe dansmoves!
De Sims 4: StrangerVille
(Engels: The Sims 4: StrangerVille)
Wereldwijd 29 februari 2019 Verken StrangerVille, een woestijnstadje gehuld in geheimzinnigheid. Ervaar vreemd weer, griezelige stadsmensen, gevaarlijke planten, rare verzamelvoorwerpen en meer.
De Sims 4: Realm Of Magic
(Engels: The Sims 4: Realm Of Magic)
Herfst 2019 Dit achtste game pack werd aangekondigd op EA Play 2019, het jaarlijkse game-evenement van Electronic Arts. Buiten de toevoeging van enkele nieuwe speciale (magische) wezens is er nog niet veel bekend.

Expansion packs[bewerken]

Expansion packs (of uitbreidingspakketten) bevatten voorwerpen (zoals kledij, kapsels en meubels) en extra gameplay. Deze pakketten beschikken, in vergelijking met de game packs, over meer nieuwe gameplay. Expansion packs zijn te verkrijgen in winkels en als download via Origin.

Naam Uitgebracht Beschrijving
De Sims 4: Aan het Werk
(Engels: The Sims 4: Get to Work)[10]
Vlag van Verenigde Staten 31 maart 2015
Vlag van Europa 2 april 2015
Met het pakket kunnen Sims uit drie nieuwe carrières kiezen, waarbij de speler de Sims tijdens hun werk moet besturen. Sims kunnen ook als zelfstandige aan de slag en hun eigen meubelzaak, bakkerij, klerenwinkel, kunstgalerij of fotostudio opstarten en deze managen.
De Sims 4: Beleef het Samen
(Engels: The Sims 4: Get Together)[11]
Vlag van Verenigde Staten 8 december 2015
Vlag van Europa 10 december 2015
Met dit pakket kan de speler Sims lid maken van een club. Clubs hebben elk hun eigen interesses en speciale interacties. De clubleden kunnen tijdens een clubbijeenkomst samenkomen. Enkele draaitafels, een dartbord, tafelvoetbal, duikplanken en een kampvuur zijn voorbeelden van nieuw materiaal in deze uitbreiding.
De Sims 4: Stedelijk Leven
(Engels: The Sims 4: City Living)[12]
Vlag van Verenigde Staten 1 november 2016
Vlag van Europa 3 november 2016
Sims kunnen in appartementen wonen en dienen daarvoor huur te betalen. Er werden ook festivals toegevoegd, elke buurt heeft zijn eigen festival met specifieke kenmerken. Een basketbalpaal, liften en kleine winkeltjes zijn voorbeelden van nieuwe voorwerpen.
De Sims 4: Honden en Katten
(Engels: The Sims 4: Cats & Dogs)
Vlag van Verenigde Staten 17 november 2017
Vlag van Europa 17 november 2017
Er kunnen honden en katten worden toegevoegd aan het huishouden van de Sims. Sims kunnen een band opbouwen met hun huisdieren en trucjes leren.
De Sims 4: Jaargetijden
(Engels: The Sims 4: Seasons)
Vlag van Verenigde Staten 22 juni 2018
Vlag van Europa 22 juni 2018
Dit expansion pack voegt de seizoenen en het weer toe aan het spel. Sims kunnen van seizoensgebonden activiteiten en feestdagen genieten. Sims kunnen ook een tuincarrière beginnen of aan de slag gaan als botanicus.
De Sims 4: Word Beroemd
(Engels: The Sims 4: Get Famous)
Vlag van Verenigde Staten 16 november 2018
Vlag van Europa 16 november 2018
Dankzij deze uitbreiding kunnen Sims beroemd worden in de nieuwe wereld Del Sol Valley, bijvoorbeeld als acteur worden in de nr 1 film. Bij het celebrity leven horen ook luxe meubels en kleding.
De Sims 4: Eiland Leven
(Engels: The Sims 4: Island Living)
Vlag van Verenigde Staten 21 Juni 2019
Vlag van Europa 21 Juni 2019
Met deze uitbreiding kunnen de Sims ook op het tropisch eiland Sulani leven, waar ze kunnen genieten van het strandleven of kennismaken met de unieke eilandcultuur. In deze uitbreiding kan men ook een zeemeermin worden en het leven van deze mythische wezens ontdekken. Nu is er ook de mogelijkheid om zelf conservator te worden, of duiker in de nieuwe onderwaterwereld rondom Sulani of.

Accessoirespakketten[bewerken]

Accessoirespakketten (of stuff packs) hebben geen nieuwe gameplay, maar alleen voorwerpen (zoals kledij, kapsels en meubels). Accessoirespakketten zijn los alleen als download via Origin te verkrijgen. In winkels zijn ze beschikbaar in een pakket met twee accessoirespakketten en één game pack.

Naam Uitgebracht Beschrijving
De Sims 4: Luxe Feestaccessoires
(Engels: The Sims 4: Luxury Party Stuff)[13]
Wereldwijd 19 mei 2015 In dit pakket zitten voornamelijk voor mannelijke en vrouwelijke Sims feestelijke jurken en -kostuums, al dan niet met glitters, en juwelen en make-up. Een nieuwe bar, buffettafel en chocoladefontein zijn tevens inbegrepen.
De Sims 4: Perfecte Patio Accessoires
(Engels: The Sims 4: Perfect Patio)[14]
Wereldwijd 16 juni 2015 Het pakket bevat, naast bubbelbaden, ook diverse tuinmeubelen. Een extra bar en barbecue zijn ook in het pakket aanwezig. Tot slot is er extra zwemkledij beschikbaar.
De Sims 4: Coole Keukenaccessoires
(Engels: The Sims 4: Cool Kitchen Stuff)[15]
Wereldwijd 11 augustus 2015 Dit pakket voegt verschillende keukenmaterialen en -apparatuur toe, waaronder een ijsmachine.
De Sims 4: Griezelige Accessoires
(Engels: The Sims 4: Spooky Stuff)[16]
Wereldwijd 29 september 2015 Met dit accessoirespakket wordt er halloweenkledij en -decoratie aan het spel toegevoegd. Sims kunnen ook pompoenen uitsnijden met de nieuwe werktafel.
De Sims 4: Filmavond Accessoires
(Engels: The Sims 4: Movie Hangout Stuff)[17]
Wereldwijd 12 januari 2016 Het pakket bevat de mogelijkheid om verschillende films te bekijken via de televisie. Er werden nieuwe tv's en een popcornmachine toegevoegd aan het spel.
De Sims 4: Romantische Tuinaccessoires
(Engels: The Sims 4: Romantic Garden Stuff)[18]
Wereldwijd 9 februari 2016 Met dit accessoirespakket worden er verschillende voorwerpen toegevoegd om een tuin in victoriaanse stijl te bouwen. Daarnaast bevat het pakket ook nog een wensput.
De Sims 4: Kinderkamer Accessoires
(Engels: The Sims 4: Kids Room Stuff)[19]
Wereldwijd 28 juni 2016 Er worden voorwerpen en meubels speciaal voor kinderen en kinderkamers toegevoegd, zoals een poppentheater en een nieuwe spelcomputer.
De Sims 4: Achtertuin Accessoires
(Engels: The Sims 4: Backyard Stuff)[20]
Wereldwijd 19 juli 2016 Het pakket bevat materiaal om tuinen in te richten met onder andere waterglijbanen, vogelhuisjes en windgongs.
De Sims 4: Vintage Glamour Accessoires
(Engels: The Sims 4: Vintage Glamour Stuff)[21]
Wereldwijd 6 december 2016 Sims kunnen een butler inhuren en zich kleden in vintagemode.
De Sims 4: Bowlingavond Accessoires
(Engels: The Sims 4: Bowling Night Stuff)[22]
Wereldwijd 29 maart 2017 Sims kunnen gaan bowlen op de nieuw toegevoegde bowlingbaan.
De Sims 4: Fitness Accessoires
(Engels: The Sims 4: Fitness Stuff)
Wereldwijd 20 juni 2017 Dit Accessoirepakket voegt vernieuwde fitnessapparaten en een nieuwe klimmuur toe. Sims kunnen ook sporten via de tv en nieuwe sportkledij aandoen. Nieuwe meubels zorgen voor een sportieve uitstraling van iedere sportschool.
De Sims 4: Peuter Accessoires
(Engels: The Sims 4: Toddler Stuff)
Wereldwijd 24 augustus 2017 Dit accessoirepakket voegt veel nieuwe kledij voor peuters. Daarnaast zijn er veel decoratieve objecten om de nieuwe speelafspraakjes te houden met andere peuters. De nieuwe gameplay-objecten zijn een ballenbad, een glijbaan en een kleurrijke tunnels om door te kruipen.
De Sims 4: Wasgoed Accessoires
(Engels: The Sims 4: Laundry Day Stuff)
Wereldwijd 16 januari 2018 Dit accessoirepakket is gericht op landelijke decoratie en het toevoegen van een wasgoedsysteem. Sims die een wasmand op hun kavel plaatsen krijgen automatisch vieze was in de wasmand die kan gewassen worden met een wasmachine of wastobbe.De kledij kan gedroogd worden met een droger of aan de waslijn.
De Sims 4: Mijn Eerste Huisdier Accessoires
(Engels: The Sims 4: My First Pet

Stuff)

Wereldwijd 13 maart 2018 Dit accessoirepakket voegt een aantal nieuwe kledingstukken toe voor wie De Sims 4 Honden en Katten al geïnstalleerd heeft. Daarnaast krijg je ook kleine knaagdieren erbij. Naast een paar nieuwe outfits en een paar decoratieve voorwerpen bevat dit pakket niet zo veel. De ontvangst ervan is dan ook niet bijzonder groot.
De Sims 4: Moschino Accessoires

(Engels: The Sims 4: Moschino Stuff)

Wereldwijd 13 augustus 2019 In samenwerking met het luxe modemerk Moschino voegt dit accessoirepakket de kledij toe van de 'Capsule' collectie van het merk. Sims kunnen de kledij dragen en het nieuwe freelance beroep als fashion fotograaf beginnen.


Gamescom[bewerken]

Op 20 augustus 2013 werd, tijdens een persconferentie op Gamescom, De Sims 4 voor de allereerste keer aan het publiek getoond. Spelers konden tijdens de beurs kennismaken met het onderdeel om een Sim te maken en hadden de kans dat zelf uit te proberen.

Een jaar later werd tijdens de beurs een cd-rom gegeven die het onderdeel bevat, zodat spelers de software thuis konden installeren. Enkele dagen later werd voor iedereen de software gratis beschikbaar gesteld via Origin.

Externe links[bewerken]

The Sims:Uitbreidingspakketten: Het Rijke Leven · Party · Hot Date · Op Vakantie · Beestenboel · Superstar · Abracadabra
De Sims 2:Uitbreidingspakketten: Studentenleven · Nachtleven · Gaan het Maken · Huisdieren · Seizoenen · Op Reis · Vrije Tijd · Appartementsleven
Accessoirepakketten: Familiepret · Glamour · Kerst · Feest! · H&M Fashion · Tiener · Keuken & Bad · IKEA Woon · Villa en Tuin
De Sims Verhalen:De Sims Levensverhalen · De Sims Dierenverhalen · De Sims Eilandverhalen
MySims:Vervolgen: MySims Kingdom · MySims Party · MySims Racing · MySims Agents · MySims SkyHeroes
De Sims 3:Uitbreidingspakketten: Wereldavonturen · Ambities · Na Middernacht · Levensweg · Beestenbende · Showtime · Bovennatuurlijk · Jaargetijden · Studententijd · Exotisch Eiland · Vooruit in de Tijd
Accessoirepakketten: Luxe · Supersnelle · Buitenleven · Buurtleven · Slaap- en badkamer · Katy Perry Pakt uit · Diesel · 70s, 80s en 90s · Film
De Sims Middeleeuwen:Avonturenbundel: Piraten en Adel
De Sims 4:Game packs: In de Natuur · Wellnessdag · Uit Eten
Expansion packs: Aan het Werk · Beleef het Samen · Stedelijk Leven
Accessoirespakketten: Luxe Feest · Perfecte Patio · Coole Keuken · Griezelige · Filmavond · Romantische Tuin · Kinderkamer · Achtertuin · Vintage Glamour
Verwante spellen:The Sims Online · The Sims: Erop Uit! · The Urbz: Sims in the City · De Sims 2: Op Een Onbewoond Eiland · De Sims 2: Appartementsdieren · The Sims Social · The Sims FreePlay
Diversen:Maxis · The Sims Studio · Will Wright · Simdollar · Simlish