Disney's Hollywood Studios

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Disney's Hollywood Studios
Disneypark
Locatie Lake Buena Vista, Florida
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Geopend op 1 mei 1989
Eerdere namen Disney-MGM Studios (1989-2008)
Resort Walt Disney World Resort
Thema Hollywood, showbusiness en film
Operator The Walt Disney Company
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken
Disney
Één van de decorstukken in het attractiepark.

Disney's Hollywood Studios is een van de parken uit de Walt Disney World Resort en is geopend in 1989 onder de naam Disney-MGM Studios.[1] Hoewel het park qua oppervlakte het kleinste is, is er meer dan genoeg om te zien en te doen. Je kunt hier dingen leren over film en televisie. Je kan zien hoe tekenfilms gemaakt worden en je kunt een kijkje achter de schermen nemen bij een opname van een film.

Net als het Cinderella Castle in het Magic Kingdom, Spaceship Earth in Epcot en de Tree of Life in Disney's Animal Kingdom, heeft ook Disney's Hollywood Studios een symbool. Het is de Sorcerer's Hat, een enorme tovenaarshoed, zo’n dertig meter hoog, bekend van Mickey’s optreden als Tovenaarsleerling in de film Fantasia.

Opzet[bewerken]

Attracties[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Lijst van attracties in Disney's Hollywood Studios voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Themagebieden[bewerken]

Het park is verdeeld in zes gethematiseerde gedeeltes. In tegenstelling tot de andere Walt Disney World-parken kent Disney's Hollywood Studios geen gestructureerde lay-out; het is meer een massa van straten en gebouwen die in elkaar overlopen, net zoals in een echte filmstudio. De lay-out van het park kende echter wel enkele vernuftigheden qua ontwerp, zo bevond zich op het plein aan het einde van de Hollywood Boulevard een enorme Hidden Mickey, die te zien was op luchtfoto's en de vroege parkplattegrondjes. Dankzij verbouwingen is deze Hidden Mickey echter gedeeltelijk verloren gegaan.

Voorheen bevond zich in het park ook het themagedeelte Streets of America. Dit gebied sloot echter op 2 april 2016 om daarna te worden gesloopt, om zodoende plaats te maken voor het toekomstig te openen Star Wars Land.

Hollywood Boulevard[bewerken]

Hollywood Boulevard dient als de hoofdingang van het park en bevat allerlei souvenirwinkeltjes die Disney-waren verkopen. Op de lange hoofdstraat rijden dagelijks parades zoals de Pixar Block Party Bash en is de hele dag door straatentertainment te vinden. Michael Eisner, die een grote rol had in de onderverdeling van het park, eiste dat Hollywood Boulevard dezelfde functie moest hebben als Main Street, U.S.A., maar dat de thematisatie beter bij die van Disney's Hollywood Studios moest passen.

Vrijwel aan het einde van Hollywood Boulevard is de Sorcerer's Hat te vinden, het symbool van Disney's Hollywood Studios. Erachter, in een replica van het Grauman's Chinese Theatre, bevindt zich The Great Movie Ride, een darkride door diverse sets van klassieke films zoals Alien, Casablanca en The Wizard of Oz.

Echo Lake[bewerken]

Echo Lake is het kleine, ovaalvormige meertje in het park, dat is ontworpen om één van de oren te vormen in de grote Hidden Mickey in de originele lay-out van het park. Rondom het meer zijn enkele attracties en faciliteiten te vinden, waarvan sommigen zijn gebouwd in de architectuur van de Hollywood's Golden Age.

In The American Idol Experience kunnen gasten auditie doen en zingen voor een live publiek en optioneel nog een voorrangspasje winnen voor de audities van de échte show op de televisie. Hiernaast bevindt zich Sounds Dangerous!, waarin zich een 3D-audiopresentatie afspeelt, gepresenteerd door de komiek Drew Carey. Ook is er het Academy of Television Arts & Sciences Hall of Fame Plaza te vinden waarin diverse bustes staan opgesteld van televisie-iconen zoals Oprah Winfrey en Walt Disney zelf.

Het gebied rondom Echo Lake bevat drie attractie die gebaseerd zijn op films geproduceerd door de Lucasfilm-studios van George Lucas. In StarTours stap je in een simulator met als thema de StarWars-wereld. Jedi Training Academy, een live-action show, nodigt kinderen uit om 'padawan' te worden en lichtzwaard-training te volgen. Ten slotte bevindt zich in het themadeel de The Indiana Jones Epic Stunt Spectacular!, een show waarin diverse scènes uit de film Raiders of the Lost Ark nagespeeld worden, terwijl wordt uitgelegd hoe op televisie de stunts worden gedaan.

Animation Courtyard[bewerken]

Dit deel van het park was eerst thuis aan de actieve filmstudio's die zich in het park bevonden. De entree is een vierkante studioboog, net zoals dat in een echte Hollywood-studio zou zijn. Animation Courtyard biedt enkele attracties die gebaseerd zijn op de Disney-figuren van gisteren, vandaag en morgen. The Magic of Disney Animation is een attractie die de ontwikkelingen van een geanimeerd figuur laat zien. Het bevat ook enkele interactieve spelletjes, samen met meet-and-greet-plekken voor de Disney- en Pixar-figuren.

Mickey Avenue, een subdeel van Animation Courtyard, bevat twee walkthrough-attracties. In Walt Disney: One Man's Dream kun je het leven van Walt Disney bekijken aan de hand van foto's, modellen en vreemde objecten en een biografische film, verteld door Julie Andrews. Bij Journey into Narnia kunnen gasten rekwisieten bekijken uit de film De Kronieken Van Narnia: De Leeuw, de Heks en de Kleerkast.

Ook zijn er in het themadeel twee shows te vinden. Playhouse Disney Live on Stage! vermaakt gasten met marionetten gebaseerd op de figuren die worden uitgezonden in Playhouse Disney op Disney Channel, waaronder Mickey Mouse Clubhuis, Handy Manny en Kleine Einsteins. Aan de andere kant van het plein, in Voyage of the Little Mermaid, worden glow in the dark-technieken gebruikt in combinatie met marionetten en liedjes uit de film De Kleine Zeemeermin.

Pixar Place[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Pixar Place voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Het nieuwste gedeelte van het park bevat veel van de oude filmstudios waarin aan films werd gewerkt. Vandaag resideert Pixar echter in Emeryville in Californië. De enige attractie in het gebied is de Toy Story Midway Mania!, een interactieve 3D-attractie geïnspireerd door kermisspelletjes. In de attractie worden deze gepresenteerd door figuren uit de Toy Story-films. Pixar Place bevat ook een anderhalve meter grote animatronic van Luxo Jr., een karakter uit de eerste film van Pixar.

Sunset Boulevard[bewerken]

Sunset Boulevard was de eerste uitbreiding op de Disney's Hollywood Studios, en werd geopend in juli 1994. De blikvanger van het gebied is de The Twilight Zone Tower of Terror, een vrije val in de vorm van een hotellift. Vlakbij is de Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith te vinden, een binnenachtbaan met inversies met begeleidende muziek van Aerosmith.

Sunset Boulevard heeft twee buitentheaters voor live shows. Het Theater of the Stars biedt de show Beauty and the Beast Live on Stage, een show gebaseerd op de film. Het openluchttheater Hollywood Hills Amphitheater bevat de eindshow Fantasmic!, een groots opgezette show met Mickey Mouse en vele andere Disney-figuren in een verhaal met vuurwerk, lasers en fonteinen.

Muppet Courtyard[bewerken]

De Muppet Courtyard is een overblijfsel van het oude Streets of America-themagedeelte, dat volledig in het thema van de Muppets is gehuld. In het gebied zijn de 4D-film Muppet*Vision 3D te vinden, samen met een souvenirwinkel en de restaurants PizzaRizzo en Mama Melrose's Ristorante Italiano.

Onderdelen: Magic Kingdom · Epcot · Disney's Hollywood Studios · Disney's Animal Kingdom · Disney's Blizzard Beach · Disney's Typhoon Lagoon · Disney Springs · Disney's BoardWalk Resort · Disney's Wide World of Sports Complex
Disney hotels en resorts: Disney's All-Star Movies Resort · Disney's All-Star Music Resort · Disney's All-Star Sports Resort · Disney's Animal Kingdom Lodge · Disney's Beach Club Resort · Disney's BoardWalk Inn · Disney's Caribbean Beach Resort · Disney's Contemporary Resort · Bay Lake Tower at Disney's Contemporary Resort · Disney's Coronado Springs Resort · Disney's Fort Wilderness Resort & Campground · Disney's Grand Floridian Resort & Spa · Disney's Polynesian Resort · Disney's Pop Century Resort · Disney's Port Orleans Resort · Disney's Wilderness Lodge · Disney's Yacht Club Resort
Disney Vacation Club hotels en resorts: Disney's Old Key West Resort · Disney's BoardWalk Villas · The Villas at Disney's Wilderness Lodge · Disney's Beach Club Villas · Disney's Saratoga Springs Resort & Spa · Disney's Animal Kingdom Villas
Nooitgebouwde hotels en resorts: Disney's Asian Resort · Disney's Persian Resort · Disney's Venetian Resort · Disney's Mediterranean Resort
Hotels en resorts die geen   
eigendom zijn van Disney:
Best Western Lake Buena Vista Resort Hotel · Doubletree Guest Suite Resort · Wyndham Lake Buena Vista · Hilton · Royal Plaza · Shades of Green · Buena Vista Palace Resort & Spa · Walt Disney World Dolphin · Walt Disney World Swan
Overig: Walt Disney World Monorail
Disney's Hollywood Studios

Walt Disney World Resort · Earful Tower · The Sorcerer's Hat · afbeeldingen

Huidige attracties: Disney's "Moana" Sneak Peek · The Great Movie Ride · Muppet*Vision 3D · Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith · Star Tours - The Adventures Continue · Star Wars Launch Bay · Star Wars: Path of the Jedi · Star Wars Photo Opportunities · Toy Story Mania! · The Twilight Zone Tower of Terror · Walt Disney: One Man's Dream
Shows: Beauty and the Beast-Live on Stage · Celebrity Spotlight · Citizens of Hollywood · Disney Junior - Live on Stage! · Fantasmic! · For the First Time in Forever: A Frozen Sing-Along Celebration · Indiana Jones™ Epic Stunt Spectacular! · Jedi Training: Trials of the Temple · Jingle Bell, Jingle BAM! · Made with Magic · March of the First Order · Star Wars: A Galactic Spectacular · Star Wars: A Galaxy Far, Far Away · Voyage of The Little Mermaid
Themagebieden: Animation Courtyard · Commissary Lane · Echo Lake · Hollywood Boulevard · Muppet Courtyard · Pixar Place · Sunset Boulevard
Voormalige shows en attracties: Academy of Television Arts & Sciences Hall of Fame Plaza · The American Film Institute Showcase · The American Idol Experience · "Honey, I Shrunk the Kids" Movie Set Adventure · Journey into Narnia: Creating The Lion, the Witch, and the Wardrobe · Journey Into Narnia: Prince Caspian · Lights! Camera! Happy New Year! Fireworks · Lights, Motors, Action! Extreme Stunt Show · The Magic of Disney Animation · The Making of the Haunted Mansion Movie · The Monster Sound Show · Pixar Pals Countdown to Fun · Sounds Dangerous! · Streets of America (themagebied) · Studio Backlot Tour · Star Wars: Jedi Training Academy