Gebruiker:Retrorick wikipedia/archief 2015

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Juni[bewerken | brontekst bewerken]

- Dit is een samenvatting (zonder aanpassingen) van de maand juni

Thema onderzoek naar mensenlijk gedrag[bewerken | brontekst bewerken]

Categorie:Menselijk gedrag

Beste Retrorick, U stelt zich hierboven enkele vragen die verraden dat u eigen ideeën over deze onderwerpen heeft. Dat laatste is heel interessant als men een persoonlijk gesprek met u wil voeren: u heeft er vast aardige en verrassende inzichten over, en dat kan boeiende gesprekken opleveren. Maar in Wikipedia kunnen we daar niet veel mee. De encyclopedie is niet de plek waar nieuwe ideeën worden onderzocht en waar grenzen worden verlegd. De inhoud van de encyclopedie moet gebaseerd zijn op wat deskundigen erover hebben gepubliceerd: zaken die te controleren zijn. De encyclopedie gaat niet over ideeën maar over kennis: zaken die als geldig geaccepteerd zijn en vastgelegd. Of pesten, intelligentie, egocentrisme en verbastering invloed hebben op de bedrijfshulpverlening, is een onderzoeksvraag die niet zou misstaan voor een afstudeerscriptie of zelfs promotieonderzoek. Maar het is geen onderwerp om in de encyclopedie eens even over te gaan theoretiseren. Wat er ook uit zou komen: voor onze artikelen is het pas van belang als het onderzoek echt gedaan is, en de resultaten ervan gepubliceerd en algemeen aanvaard. WIKIKLAAS overleg 30 jun 2015 11:31 (CEST)
Oké, inderdaad zal dit dan de onderzoekende kant opgaan. Als dit niet de bedoeling is, wordt het lastig om de zaken op Wikipedia inderdaad uit te zoeken. Ik zal het dan ook laten. Verder ga ik dan nog nadenken over wat ik wel kan doen met en voor de Wikipedia encyclopedie  Retrorick wikipedia  overleg  30 jun 2015 14:17 (CEST)
Schrijven over onderwerpen waarvan u veel weet en waarover u de relevante literatuur kent, lijkt me een goede optie. WIKIKLAAS overleg 30 jun 2015 18:31 (CEST)

.  Retrorick wikipedia  overleg  1 jul 2015 17:29 (CEST)

Antwoord eerder questies[bewerken | brontekst bewerken]

Ach what's in a name, mijn keuze voor RetroRick is gekomen omdat ik veel van oude meuk hou (met name apparatuur). en mijn broers zijn jonger als mij en helpen mij steeds te denken aan, dat ik veel ouder ben dan hun. bedankt voor diverse steun die ik inmiddels heb verkregen. Al doende leert men...RetroRick 29 jun 2015 16:13 (CEST)

Verzoek tot beveiliging[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Retrorick wikipedia, u vroeg om beveiliging van..., ja, van wat eigenlijk? Ik heb hier gereageerd met het verzoek of u wat duidelijker wilt maken wat u eigenlijk wilt. Met vriendelijke groet, WIKIKLAAS overleg 29 jun 2015 17:11 (CEST)

Nou het is eigenlijk de bedoeling dat niemand anders dan ikzelf de gebruikers info kan aanpassen en dus een beveiligings logo mee krijgt ofzo . diet heb ik op meerdere pagina's bij andere gezien. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Retrorick wikipedia (overleg · bijdragen) 29 jun 2015 17:14‎ (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Even een paar zaken dan. Eerste: pagina's worden alleen beveiligd als daar een reden voor is. Die ontbreekt in uw geval. Tweede: zou u uw berichten op overleg- en verzoekpagina's gewoon willen ondertekenen met 4 tildes? Ook op uw eigen overlegpagina? Derde: zou u uw handtekening zodanig willen aanpassen dat er ook een link naar uw overlegpagina zichtbaar is? Want u maakt er nu een beetje een zooitje van, met een afwijkende weergave van uw naam: "RetroRick" in plaats van "Retrorick wikipedia", en alleen een link naar uw gebruikerspagina (en als u bang bent voor vandalisme, dan is het natuurlijk niet slim om iedere gebruiker die contact met u zoekt eerst naar uw GP te sturen). En als u uw naam graag als RetroRick weergeeft: zo te zien zijn zowel RetroRick als Retrorick nog vrij, dus vraag dan rustig een hernoeming van uw account aan. WIKIKLAAS overleg 29 jun 2015 17:30 (CEST)
Reactie op voorgaand bericht van Wikiklaas[bewerken | brontekst bewerken]
  1. Ik snap van U dat er geen reden is - Oke het zij zo
  2. Met 4 tildes aftekenen is iets wat ik mezelf moet aanleren ik zal er nadrukkelijk op letten (erewoord) ook op mijn eigen overleg pagina.
  3. Dat mijn afwijkende naam zo verwarrend was wist ik niet, ik heb deze dan inmiddels ook aangepast en ik hoop dat deze nu wel goed is.
  4. Ik houd het dan voor nu dan ook maar op de volledige naam 'RetroRick Wikipedia'

Bedankt voor alle hulp, en ik zal trachten verder te leren hoe en wat te doen op WikiPedia.Retrorick wikipedia (overleg) 29 jun 2015 18:15 (CEST)

Nieuwe Handtekening[bewerken | brontekst bewerken]

ik heb inmiddels denk ik mijn handtekening aangepast het is geworden  Retrorick wikipedia  overleg  29 jun 2015 19:00 (CEST)

Ik krijg de overleg pagina link niet aan de praat, wat is dit lastig om te doen. Retrorick wikipedia  overleg  29 jun 2015 19:06 (CEST)
Wat stom zeg... ik zit hier natuurlijk op de overleg pagina dus doet de link het niet logisch...  Retrorick wikipedia  overleg  29 jun 2015 19:21 (CEST)
Hahaha, ja wat een instinker hè? Maar verder prima hoor. WIKIKLAAS overleg 29 jun 2015 21:24 (CEST)

Hernoemen[bewerken | brontekst bewerken]

Dat hernoemen van die pagina's is niet zo handig omdat de naam van de account dezelfde blijft (deze). Succes. Sander1453 (overleg) 27 jun 2015 16:17 (CEST)

Indien u een andere (kortere) gebruikersnaam wilt, zou u hier een verzoek moeten indienen. De acties die u zojuist uitvoerde zijn onwenselijk en onjuist, ik heb die dan ook ongedaan gemaakt. Sjoerd de Bruin (overleg) 27 jun 2015 16:17 (CEST)

Geinige naam DottyMcFear13 (overleg) 27 jun 2015 21:19 (CEST)

Was u er zelf maar op gekomen, niet? Knipoog Woodcutterty|(?) 27 jun 2015 21:26 (CEST)

Nah, ben meer dan tevreden met mijn naam. Hoewel Retrorick wel lekker over de tong rolt, houd ik het toch maar bij mijn eigen naam Knipoog DottyMcFear13 (overleg) 28 jun 2015 11:52 (CEST)


Juli[bewerken | brontekst bewerken]

- Dit is een samenvatting (zonder aanpassingen) van de maand juli

Encyclopedie[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Retrorick wikipedia, ik wil je plezier niet vergallen maar hoofddoel van dit project is het samenstellen van een encyclopedie. Van de 120 bijdragen die je tot nu toe deed hier, waren er zegge en schrijve drie in de hoofdnaamruimte. Met je andere bijdragen was je vooral bezig dingen over jezelf te vertellen, je gebruikerspagina aan het inrichten en anderszins aan het experimenteren. Alhoewel in principe iedereen een gebruikerspagina aan mag maken, wordt het over het algemeen niet gewaardeerd en zelfs niet toegestaan als mensen dat doen die niet bijdragen aan het project. "Iedereen" moet dus opgevat worden als "iedereen die meewerkt". Met drie bewerkingen in de hoofdnaamruimte, waarbij aangetekend dat je ook nog eens één keer jezelf terugdraaide, zodat er zelfs maar één bewerking overblijft, kan van jou vooralsnog niet bepaald gezegd worden dat je bijdraagt aan het project. Desondanks ben je ondertussen wel gerechtigd om deel te nemen aan stemmingen, peilingen en moderatorverkiezingen en voldoe je zelfs aan de criteria om een zaak in te dienen bij de arbitragecommissie. Je zult begrijpen dat deze criteria opgesteld zijn in de veronderstelling dat nieuwe medewerkers beginnen met bijdragen en niet eerst allerlei randzaken gaan zitten vervullen. Misschien ben ik wat ongeduldig, maar we zijn inmiddels een maand verder en ook je bovenstaande bericht ("gun me wat tijd en alles komt goed") dateert alweer van 29 juni, en je hebt nog altijd slechts 15 bytes bijgedragen. Hoog tijd dus om daar verandering te brengen. Het is hier geen speeltuin. EvilFreD (overleg) 23 jul 2015 22:29 (CEST)

Na je bewerkingen nagelopen te hebben, is mij inmiddels duidelijk geworden dat jij dezelfde persoon bent als deze en dat dit dossier dus jou toebehoort. Ik heb inmiddels alle bewerkingen die via dat ip-adres gedaan werden nagelopen en kan je melden dat nagenoeg alles ongedaan gemaakt werd, en waar dat nog niet het geval was heb ik het gedaan. Het betrof grotendeels geklieder, vandalisme of het plaatsen van eenvoudig te achterhalen onjuistheden. Het is mij tevens duidelijk dat al deze bewerkingen door jou gedaan werden, en niet door anderen die in dezelfde instelling verblijven als jij (zoals je hier beweerd. Daarvoor zijn er eenvoudigweg te veel gelijkenissen tussen de bewerkingen. EvilFreD (overleg) 23 jul 2015 23:50 (CEST)

Sokpopmisbruik[bewerken | brontekst bewerken]

In navolging van het bovenstaande: ook deze bewerking via gebruiker Flabbergast11 komt duidelijk van jou, en in het onwaarschijnlijke geval dat het geen alternatief account van jou is, is het op zijn minst een account dat aangemaakt werd op vraag van jou door iemand uit dezelfde instelling als waar jij zit. Dergelijke bewerkingen vallen onder sokpopmisbruik en kunnen leiden tot blokkeringen van accounts voor onbepaalde tijd. Ik zal daarom aanstonds een verzoek indienen om te kijken of te achterhalen valt of er hier sprake is van sokpopmisbruik. EvilFreD (overleg) 23 jul 2015 23:50 (CEST)

Dat verzoek is inmiddels uitgevoerd en de conclusie luidde negatief. Dat betekent dus dat je bewering dat er meerdere gebruikers vanaf één ip-adres actief zijn plausibel is. Derhalve wijs ik je erop dat ook het inschakelen van tussenpersonen (zogenaamde meatpuppets) eveneens onder sokpopmisbruik valt en kan leiden tot blokkeringen. Het verdient dus aanbeveling hier voorzichtig mee om te gaan. EvilFreD (overleg) 24 jul 2015 10:52 (CEST)
Het bericht van Flabbergast11 komt van mij. Ik had het account aangemaakt, maar was het wachtwoord 1 dag later alweer vergeten... In feite kan dat account verwijderd worden als iemand daar de mogelijkheid tot toe heeft. En zoals eerdere mensen al zeiden, wij zijn met meerdere mensen op hetzelfde IP adres actief, aangezien wij in een instelling zitten met meerdere mensen. Ik ben iemand anders dan Retrorick, en hij iemand anders dan mij. Sorry voor eventuele verwarring. DottyMcFear13 (overleg) 24 jul 2015 21:33 (CEST)

2 voorgaande berichten[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb het gelezen en reactie toegedaan naar de juiste persoon  Retrorick wikipedia  overleg  24 jul 2015 21:14 (CEST)

Doe ik het nu naar wens ?[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb wederom een poging gedaan om zaken op wikipedia te ondernemen, dit in de hoop dat dit nu wel goed wordt ontvangen. Ik heb een voorstel gedaan voor tekst constructie en een pagina idee aangedragen. De verwijzing ernaar is terug te vinden via ip-bijdragen.(of naam  Retrorick wikipedia  overleg ). Comentaar en of positieve feedback is gewenst :-)  Retrorick wikipedia  overleg  18 jul 2015 12:13 (CEST)

Je doet het prima... Een beetje meer zelfvertrouwen, graag. Glimlach Kleuske (overleg) 18 jul 2015 12:16 (CEST)
Bedankt, zelfvertrouwens is stijgende...  Retrorick wikipedia  overleg  18 jul 2015 12:19 (CEST)

Zo, even de mainpage aangepast zodat het wat persoonlijker er uit ziet[bewerken | brontekst bewerken]

naar goedkeuring van deen en of geen ?  Retrorick wikipedia  overleg  19 jul 2015 15:03 (CEST)

Coach gezocht[bewerken | brontekst bewerken]

  • Dag Rechterflank, u geeft hierboven aan een coach te zoeken. Waarmee kan ik u helpen? Als u dit hieronder aangeeft zal ik hieronder ook reageren. Met vriendelijke groet, Atsje (overleg) 2 jul 2015 11:37 (CEST)
    • Het is wat lastig om de juiste manier te vinden op Wikipedia, maar denk inmiddels dat ik het wel weet. Ik zoek en of zocht eigenlijk hulp bij een onderwerp op de kaart te zetten
maar dat blijkt nog lastiger dan gedacht. Daarom heb ik voor nu even besloten om rustig na te denken voor eventueel vervolg. Bedankt voor uw aanbod, maar voor nu laat ik het er even bij. Retrorick wikipedia  overleg  2 jul 2015 14:32 (CEST)
  • Ik heb het "coach gezocht"-sjabloon verwijderd. Mocht u op een later tijdstip alsnog een coach willen hebben, voelt u zich dan vrij om via dezelfde wijze weer een coach te vragen. Sum?urai8? 3 jul 2015 13:42 (CEST)