Lucius Fox

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lucius Fox
Achtergrond
Uitgever(s) DC Comics
Eerste verschijning Batman #307 (januari 1979)
Bedenker(s) Len Wein
John Calnan
Gespeeld door Morgan Freeman, Ricky Rahman, Arno Austin, Chris Chalk
Stemacteur(s) Brock Peters, Mel Winkler, Louis Gossett jr., Morgan Freeman, Kevin Michael Richardson, David Faustino, Leif Anders, EJ Knight, Dave Fennoy, Phil LaMarr, Ernie Hudson
Persoonlijke informatie
Thuiswereld Gotham City
Helper(s) Batman
Lid (geweest) van Wayne Enterprises

Lucius Fox is een wederkerend strippersonage uit de Batman stripboeken. Hij helpt Bruce Wayne aan technische snufjes die zijn alter ego Batman in gevechten met zijn vijanden zoals de Joker kan gebruiken.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Lucius Fox wordt beschouwd de "Midas Touch" te hebben, de eigenschap hebben om falende bedrijven toch nog succesvol te maken, en is daarom een zeer gewilde zakenman over de hele corporate wereld. Fox is ingeschakeld om de Wayne Enterprises succesvol te maken en brengt een balans aan zowel Bruce Wayne zijn particuliere en zakelijke financiën . In Batman Confidential maakt hij een prototype op de Batwing. Hij beheert ook de gegevens van de Stichting Wayne terwijl Bruce het algemene beleid van de organisatie bepaalt . Sindsdien is Fox telkens weer benaderd door andere bedrijven op zoek naar zijn deskundigheid. Na het overwinnen van de oorspronkelijke uitdaging,Wayne Enterprises in zijn oude glorie herstellen, heeft Fox gekozen om te blijven en heeft hij een ongeëvenaarde vrijheid in het bedrijf gekregen.

In andere media[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Videospellen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Lucius Fox verschijnt in het videospel Batman: Arkham Knight nadat hij in eerdere Arkham-spellen al meerdere keren werd genoemd als maker van Batman's gadgets. De stem van Lucius Fox werd ingesproken door Dave Fennoy.

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel Lucius Fox op de Engelstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.