Damian Wayne

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Damian Wayne
Achtergrond
Uitgever(s) DC Comics
Eerste verschijning Batman #655 (september 2006)
Bedenker(s) Grant Morrison
Andy Cubert
Stemartiest(en) Patrick Cavanaugh, Diedrich Bader, Stuart Allan
Persoonlijke informatie
Alter ego('s) Damian Wayne of Damian Al Ghul
Bekende aliassen Batman
Familie Bruce Wayne (vader), Talia al Ghul (moeder), Ra's al Ghul (grootvader)
Lid (geweest) van Teen Titans
League of Assassins
Superkrachten Meester in vechtsporten. Getraind door de League of Assassins. Beschikt over high-tech hulpmiddelen.

Damian Wayne is een personage uit het DC Universum. Hij is de zoon van Batman en Talia al Ghul uit hun korte huwelijk in het opzichzelfstaande verhaal Batman: Son of the Demon.

Damian werd bedacht door Grant Morrison voor zijn Batman-strips, beginnend met deel #655, "Batman and Son".

Geschiedenis[bewerken]

Damians bestaan was lange tijd onbekend voor Batman. Damian werd opgevoed door Talia en de League of Assassins. Hij werd al rond zijn 10e verjaardag een getalenteerde vechtsportmeester. Pas hierna onthulde Talia Damians bestaan voor het eerst aan Batman. Ze liet hem achter onder Batmans hoede om zo diens werk te saboteren.

Damian kreeg meteen ruzie met Tim Drake, de huidige Robin, over wie Batmans helper mocht zijn. Hij ging later alleen op pad om zichzelf te bewijzen. Hoewel hij misleid en verwend is, is Damian vastbesloten zijn vaders rechterhand te worden.

In Batman Annual: Head of the Demon werd onthuld dat Damians grootvader, Ra's al Ghul, Damian wilde gebruiken als gastlichaam om terug te keren naar de Aarde. Talia kon dit echter voorkomen.

In Batman #666 werd een volwassen versie van Damian gezien. Deze volwassen Damian had zijn vaders alter ego Batman overgenomen. Zijn Batman is een grimmigere en gewelddadigere versie van de Bruce Wayne Batman. Hij lijkt een rivaliteit te hebben met Commissioner Barbara Gordon, en beschikt over een vorm van bovennatuurlijke krachten.