Muziek in 1976

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit artikel gaat over muziek uit het jaar 1976

Dit artikel gaat over muziek uit het jaar 1976.

Klassieke muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Popmuziek[bewerken | brontekst bewerken]

The Beatles krijgen in januari een bod van 30 miljoen dollar voor een reünieconcert. Het bod wordt gedaan door Bill Sargent, een concertorganisator. Tevergeefs, het zal niet komen tot een reünie van deze befaamde popgroep. Ook het live op televisie uitgebracht bod van 3000 dollar van Lorne Michaels, de producent van Saturday Night Live brengt niet het gewenste resultaat. In mei zal Paul McCartney en Wings wel door de Verenigde Staten toeren, met de Wings over America tour. Voor McCartney is het de eerste keer in tien jaar dat hij in Amerika optreedt.

Het verzamelalbum Their Greatest Hits (1971 - 1975) van Eagles behaalt als eerste album in de geschiedenis een platina plaat. Deze onderscheiding representeert meer dan 1 miljoen verkochte albums. De prijs kan al na een week na het uitkomen van het album worden uitgereikt.

Elton John wordt inmiddels vereeuwigd in de Londense vestiging van Madame Tussauds. In maart van dit jaar wordt een wassen beeld van de Britse popster in de collectie opgenomen.

In mei komen de leden van ABBA in het nieuws. Geruchten uit de Duitse pers melden dat alle leden, behalve Anni-Frid Lyngstad bij een vliegtuigongeluk om het leven zijn gekomen. Het gerucht wordt al snel ontkracht. Later dat jaar wordt het beroemde ABBA logo ten doop gehouden, met de omgekeerde B.

In september wordt door Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen, Jr de band Feedback opgericht. Later zal deze band worden omgedoopt naar U2. Andere bands die in dit jaar worden opgericht zijn Elvis Costello and the Attractions, Foreigner, Iron Maiden, The Cure en Cheap Trick.

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Grammy Awards[bewerken | brontekst bewerken]

Wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Festivals[bewerken | brontekst bewerken]