New Routemaster

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf New Bus for London)
Ga naar: navigatie, zoeken
De New Bus for London, Victoria bus station, 27 februari 2012.
De New Bus for London op lijn 38 op de eerste dag, 27 februari 2012.
Passagiers verlaten het open achterbalkon.
Bovendek

De New Routemaster, aanvankelijk aangeduid als New Bus for London, kortweg NBfL, is een model hybride dubbeldeksbus voor de stadsbuslijnen van Transport for London, dat is gebouwd naar een ontwerp van het Noord-Ierse Wrightbus en Heatherwick Studio. Het is technisch gebaseerd op het model Wright Eclipse Gemini 2, maar met een ander model carrosserie.

Ontwikkeling[bewerken]

De bus is ontwikkeld vanaf 2008 op initiatief van de toenmalige burgemeester van Londen, Boris Johnson. Hij kondigde aan dat hij de Routemaster, het oude model dubbeldekker, in de straten wilde terugbrengen. De grote aantallen moderne gelede bussen die door Londen reden - vaak van Duits fabricaat zoals de Mercedes-Benz Citaro - waren hem een doorn in het oog, mede doordat ze met hun eenmansbediening en vele deuren het zwartrijden gemakkelijk maakten.

Op de introductie van de nieuwe "Borismaster" (de al snel ingeburgerde bijnaam) werd gemengd gereageerd. Het werd gewaardeerd dat speciaal voor Londen weer een karakteristieke dubbeldekker was ontwikkeld, maar het ging om een duur project tijdens een economische crisis. De stad Londen zou volgens critici niet betrokken moeten zijn bij een project dat thuishoort bij de industrie en de geprivatiseerde openbaarvervoerbedrijven. Bovendien zou het herinvoeren van tweemansbediening op jaarbasis 72.000 pond per bus meer gaan kosten. Volgens Johnson zou het project werkgelegenheid in Groot-Brittannië creëren, terwijl toen veel bussen geïmporteerd waren uit Duitsland.

De oorspronkelijke constructeurs AEC en Park Royal, samen verantwoordelijk voor vele duizenden Londense dubbeldekkers, bestaan al niet meer sinds 1979-'80 en daarom werden hedendaagse producenten benaderd. Zowel Capoco als de combinatie Aston Martin / Foster & Partners ontwierp een bus die gezien zou kunnen worden als een moderne versie van de Routemaster, maar gekozen werd voor het ontwerp van Wrightbus en Heatherwick Studio.

In 2010 werd dit model gepresenteerd. Het ontwerp met dubbele trappen en drie deuren heeft een aantal nostalgische trekjes. Door een open platform achterin moet de reiziger het oude 'Routemaster-gevoel' terugkrijgen. Er is een conducteur aanwezig, die echter geen kaartjes verkoopt of controleert, maar uitsluitend dient voor service en veiligheid. 's Avonds en in de weekeinden is er geen conducteur en dan is het achterbalkon afgesloten voor reizigers.

Afgezien van dat balkon is er noch uiterlijk, noch technisch enig verband met het inmiddels sterk verouderde Routemaster-model (RM), dat in de jaren vijftig werd ontwikkeld uit de RT-dubbeldekker waarvan de eerste exemplaren al in de jaren dertig waren gaan rijden. Het gaat om een moderne autobus met innovatieve elementen.

Glazen panelen van een speciale constructie zorgen voor meer daglicht binnenin. De NB4L moet veel stiller en 40% zuiniger zijn dan conventionele dubbeldekkers met dieselmotoren en 15% milieuefficiënter dan andere moderne hybride bussen. De dubbeldekker heeft een lengte van 11,2 m, een breedte van 2,55 m en een hoogte van 4,4 m. Het gewicht is ongeveer 11,8 ton.

Praktijk[bewerken]

Het eerste prototype werd in december 2011 door Boris Johnson gepresenteerd op Trafalgar Square. Eind februari 2012 waren de eerste acht exemplaren te zien op Arriva-lijn 38 van Victoria Station naar Hackney Central. Vanaf 22 juni 2013 werd lijn 24 van Metroline op de route van Pimlico naar Hampstead Heath geheel met dit materieel geëxploiteerd. Vervolgens zijn of worden steeds meer lijnen door de NB4L overgenomen.

In het voorjaar van 2016 was de aflevering zover gevorderd dat ruim 600 New Routemasters dienstdeden op twintig Londense dag- en vijf nachtbuslijnen. Ze rijden onder de vlag van London Buses (onderdeel van Transport for London), maar zijn eigendom van zeven verschillende busbedrijven: London United Busways, London General, London Central, Metroline, Stagecoach London, Abellio London en Arriva London. Een aantal lijnen reed overdag met conducteur en open achterbalkon. Op de overige lijnen en de nachtbuslijnen reed geen conducteur mee, bediende de chauffeur alle drie deuren en werd het achterbalkon tijdens het rijden gesloten gehouden.

In de praktijk hebben reizigers enige kritiek op de New Routemaster geuit. Dat op zoveel lijnen geen conducteur aanwezig was, was in strijd met de beloften. Het bovendek werd als te smal en benauwd beschouwd en bood minder uitzicht dan in dubbeldekkers van andere merken. De airconditioning functioneerde niet naar ieders wens.

Bij een aantal New Routemasters vertoonden de accu's zo veel gebreken dat ze werden verwijderd, zodat deze hybrides volledig door de dieselmotor werden aangedreven, wat volgens critici een grotere luchtvervuiling zou opleveren dan bij andere moderne dubbeldekkers.[1]

In juni 2015 werd het ontwerp zodanig veranderd dat de bus niet meer kon rijden met geopende achterste deur, waarmee het "hop-on hop-off"-principe werd verlaten.

Tot in de nazomer van 2016 deden conducteurs dienst op de New Routemasters van de lijnen 9, 10, 11, 24, 38 (gedeeltelijk) en 390. Dit waren de zes lijnen waarop met open achterbalkon gereden werd zoals bij de oude Routemasters. Boris Johnsons voorganger als Mayor of London, Ken Livingstone, had al eerder de mening uitgesproken dat het open balkon te gevaarlijk was in het Londense verkeer.[2] De 19 andere lijnen waarop dit bustype dienstdeed werden met eenmansbediening geëxploiteerd. Daarbij bleven onder het rijden alle deuren gesloten. Transport for London schafte in september 2016 de tweemansbediening op alle lijnen volledig af. Doordat 300 à 400 conducteurs (in dienst bij London United, Metroline en Go-Ahead London General) hierdoor hun baan verloren, zou TfL op jaarbasis 10 miljoen pond besparen.[3][4]

De New Routemaster is niet de enige moderne dubbeldekker in Londen. Ook van andere typen, zoals de ook door Wrightbus gebouwde Wright Eclipse Gemini 3 op Volvo-chassis en de hybride Alexander Dennis Enviro400H City, worden regelmatig grote nieuwe series in dienst gesteld. Wel zijn de gelede bussen sinds 2011 uit de stad verdwenen.

Externe link[bewerken]