Overleg:Vakantie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Hallo,

Ik ben webmaster van een vakantie- en reizensite http://holidayz.nl. Ik zou graag een bijdrage leveren. Kan iemand mij vertellen hoe dat moet? Reacties graag op max@holidayz.nl

Groet, Marcel Nieuwenhuis

Hallo Marcel, maak een account aan en help ons met de encyclopedie! Maar: reclame maken is niet toegestaan, je kunt dus meewerken als individu, maar niet uit naam van je website... lees je eerst eens in in de wikiregels (Wikipedia:Wat Wikipedia niet is bijvoorbeeld). Vriendelijke groet, ɘVe Roept u maar! 8 jun 2006 09:50 (CEST)

Vakantie en verlof[bewerken]

Dit heb ik ergens gelezen: vakantie is een periode dat men niet naar school hoeft of niet moet werken. Verlof zou betekenen dat men wegens omstandigheden niet gaat werken. Voorbeelden zijn ziekteverlof (enkele dagen of weken niet werken wegens ziekte) en zwangerschapsverlof. In Vlaanderen worden deze termen door elkaar gebruikt en hebben beide woorden voor veel mensen dezelfde betekenis. --81.165.145.202 25 jul 2009 21:55 (CEST)

Graag redactie/objectivering[bewerken]

Zojuist kom ik op dit artikel en vooral onder het kopje "Vakantiestress" valt me de weinig feitelijke tekst op. Dit lijkt geschreven door een iemand die zeer kritisch tegen vakantie aankijkt en dingen wel erg negatief ziet.
Het gedeelte ervoor is wel wat beter, maar het ziet er niet echt samenhangend uit en ook de opsomming van soorten vakanties lijkt me erg lang. Ook mis ik een bron bij de zin "Strikt genomen verstaat men onder vakantie een verblijf gedurende een periode van vijf of meer dagen met ten minste vier opeenvolgende overnachtingen niet in de eigen woning doorgebracht voor recreatieve doelen."VanuitVoorburg (overleg) 7 nov 2017 15:47 (CET)

Helemaal mee eens. Geldt in meer of mindere mate voor het gehele artikel. Maar ja, hoe pakken we dit aan? Vinvlugt (overleg) 7 nov 2017 15:53 (CET)
Bedankt voor je reactie Vinvlugt, op zich heb ik inmiddels wel wat ervaring opgedaan met grondige redactie-werkzaamheden hoor, dus wil me best wel over dit artikel buigen. Natuurlijk mag jij het ook doen of zouden we het samen kunnen doen. Denk wel dat ik eerst even in ieder geval nu de pagina Gotthardpas verder ga verbeteren, dat is ook een redelijk grote klus. Zie je reactie eventueel graag weer tegemoet en anders ga ik hier gewoon over niet al te lange tijd mee beginnen.VanuitVoorburg (overleg) 18 nov 2017 19:11 (CET)