Overleg gebruiker:Akoopal/Archief2018

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Overleg archief (ik auto-archive na 60 dagen).

Overleg . Archief 2008 . Archief 2009 . Archief 2010 . Archief 2011 . Archief 2012 . Archief 2013 . Archief 2014 . Archief 2015 . Archief 2016 . Archief 2017 . Archief 2018 . Archief 2019 . Archief 2020


Voorstel tot overleg[brontekst bewerken]

Hi Akoopal, Ik zie dat er weer een discussie gaande is rondom het gebruik van Wikidata. Ik had ondertussen verwacht dat de echte voorstanders al wel een brede discussie opgezet zouden hebben, maar dat is niet het geval. Ik ben een voorstander van het gebruik van Wikidata mits dat op een doordachte manier gebeurt en met draagvlak en ik denk dat we dit jaar toch echt wel een bredere invoering voor elkaar mogen krijgen, waar, in welke gevallen, etc laat ik open. Dat lijkt mij vooral waar er behoefte toe bestaat, draagvlak voor is, etc. Hopelijk kunnen we het stapje voor stapje met draagvlak uitbouwen. Omdat niemand het brede overleg opzoekt denk ik dat het wil opstarten. Omdat het best een groot onderwerp is doe ik dat graag samen met iemand of meerdere anderen. Zou je dit met mij en anderen eventueel mee willen oppakken? We zijn het niet altijd eens over dingen, maar dat kan ons scherp houden. Graag hor ik van je! Groetjes - Romaine (overleg) 28 jan 2018 23:59 (CET)

Hoi Romaine. Ik ben ooit van plan geweest een discussie op te starten, ruim 2 jaar terug, maar dat kwam er nooit van. De voorsteltekst die ik toen heb gemaakt heb ik je per mail gestuurd ter inspiratie. Ja, dit is een onderwerp waar ik zeker weer over mee wil denken, en meehelpen in de discussie. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 jan 2018 00:30 (CET)
Hi Akoopal, Goed om te horen! Mail ontvangen en basistekst lijkt me prima. Laten we er in de komende dagen aan werken om het wat te actualiseren en te vervolledigen. Dan kunnen we het binnenkort posten op WP:RFC. Wie meeleest en wil meedenken over het opzetten van deze RfC, laat het vooral weten! Romaine (overleg) 29 jan 2018 01:18 (CET)
Ik had op IRC al eens tegen Akoopal geopperd om niet per se in een keer de sluizen open te gooien (daar krijg je bij de meesten toch geen draagvlak voor), maar om voor bepaalde gebieden/velden in infoboxen een soort verzoekpagina te maken, waar iedereen zijn input kan geven. Een beetje analoog hoe nieuwe properties op Wikidata worden aangemaakt. Het voordeel daarvan is dat het stukje bij beetje kan worden ingevoerd, allereerst op gebieden waar er controle op is, en de voordelen duidelijk. Onlangs is het IMDb-veld in infobox acteur van Wikidata gehaald, het voordeel daar is dat het al op enorm veel acteurs was ingevuld, terwijl de infobox nog leeg was. Die zijn nu in 1x gevuld, voor de lezer een voordeel, voor de overige velden van de infobox heeft het geen consequenties. Als nu in zo'n nieuw voorstel-systeem iemand opstaat die ook de afbeelding van Wikidata wil halen, of de geboortedatum, zal die persoon eerst goed moeten nadenken wat daar het voordeel van is. Waarschijnlijk is dat voordeel er niet, en wordt dat voorstel vervolgens afgeschoten, maar kan een ander veld, dat mogelijk wel geschikt is, vervolgens gewoon wel worden voorgesteld met goede onderbouwing. Er zullen vast een paar gebruikers zijn die standaard bij alles tegenstemmen, en een paar die altijd voorstemmen, dat valt toch niet te voorkomen, maar het grijze gebied daartussenin geeft de mensen die nu nog twijfelen de mogelijkheid om bij te sturen. Zoals het vorig jaar op da-wiki ging, waar gebruiker Rodejong in al zijn enthousiasme infoboxen volledig van Wikidata plukte, is een leuke show-case, maar momenteel niet waar de gemiddelde gebruiker op zit te wachten. Maar zoals ze al twee-drie jaar op fr-wiki de uitslagen van wielerwedstrijden uit Wikidata plukken met Lua, dat kan wellicht bij sommige infoboxen/artikelen/wedstrijden wel een mogelijkheid zijn.
Er zijn nu een paar voorbeelden waar Wikidata-gegevens in sjablonen worden gebruikt, zoals het sjabloon onder iedere tennisspeelster sinds twee jaar, en meer recent de IMDb bij acteurs. Dat is er nu een beetje stiekem ingevoegd zonder er reuring aan te geven, omdat de ervaring van de laatste vijf jaar is dat het anders zonder discussie weer wordt teruggedraaid. Maar ze kunnen nu wel als goed voorbeeld dienen dat gebruik van Wikidata geen onoverkomelijke problemen introduceert, zolang we de zaken maar stap-voor-stap invoeren en daarbij de vinger aan de pols houden. ed0verleg 16 feb 2018 09:17 (CET)
Hoi Edo, het idee is eerst te inventariseren hoe er over diverse zaken gedacht word. Eventuele voorstellen of stemmingen kunnen daarna volgen, eerst eens meningen verzamelen en een discussie hebben. Daarom is het ook een RFC. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 16 feb 2018 21:58 (CET)
Mijn idee is niet per se een peiling/stemming te hebben, maar juist om voor iedere losse toepassing van een wikidata-gebruik in een sjabloon een eigen stemming te houden. Zoals ik al zei, een beetje hoe nieuwe properties op WikiData worden aangemaakt: eerst een degelijk voorstel, dan er over nadenken met z'n allen, en dan de beslissing wel/niet doen. Dat voorkomt gelijk dat mensen harder willen gaan dan de brandweer, want daar is steeds zoveel angst/verzet tegen. ed0verleg 16 feb 2018 22:22 (CET)
Romaine: dit is even stilgevallen, maar ik heb me vandaag even toegelegd op het herschrijven van de volgende sectie van de RFC. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 28 feb 2018 22:45 (CET)

Jubileumster 10 jaar[brontekst bewerken]

10 jaar actief Deze ster is voor mensen die zich al 10 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. U bent al meer dan 10 jaar actief, dus deze ster heeft u verdiend!

MVG, Rode raaf (overleg) 9 jun 2018 22:54 (CEST)

DEFAULTSORT[brontekst bewerken]

Dank voor je interventie. Is de conclusie dat het een noodzakelijke toevoeging is aan een biografie-artikel? Alvast dank voor je reactie & groeten, Henrik, HWN (overleg) 10 aug 2018 10:49 (CEST)

PS en ook gefeliciteerd met je 10 jaar actief zijn
Hoi Henrik, je had dit op een archiefpagina gezet, daar mag het over een tijdje pas heen. Ja, het is nog steeds nuttig/noodzakelijk zoals Jvhertum al zei, een biografie-artikel wil je normaal gesproken op achternaam gesorteerd hebben. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 10 aug 2018 23:34 (CEST)

copyright molenplaatjes[brontekst bewerken]

Omdat ik je ken als molenaar. Ik kwam dit tegen: [1], misschien relevant voor de molenartikelen. VanBuren (overleg) 26 aug 2018 18:01 (CEST)

Raar verhaal. Erfgoed Leiden wist niet wie de fotograaf was, dus dachten ze dat ze zich geen zorgen hoefden te maken over auteursrecht. Daar is het al fout gedaan dan. Maar wel verstandig om te zien dat wij geen afbeeldingen uit die hoek hebben "overgenomen". Edoderoo (overleg) 26 aug 2018 18:46 (CEST)

I. J. de Kramer[brontekst bewerken]

Dag Akoopal. Het artikel I. J. de Kramer is genomineerd op de beoordelingslijst. Iets voor jou er wat mee te doen? Mvg Sonty (overleg) 9 sep 2018 13:17 (CEST)

Ik zie dat het al je aandacht had. Sonty (overleg) 9 sep 2018 13:19 (CEST)
Klopt, was er door iemand anders ook op gewezen, en zeker een E persoon. Heb er alleen pas later in de week meer tijd voor. Maar ik heb twee weken. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 9 sep 2018 13:48 (CEST)
De nominatie op de beoordelingslijst is ingetrokken dus er is geen man meer overboord. Sonty (overleg) 9 sep 2018 14:01 (CEST)

Coordinaten-tool van wmflabs[brontekst bewerken]

Opmerking m.b.t. deze tool: https://tools.wmflabs.org/locator/coordinates.php -- Je naam staat daar als maintainer. In de Safari-browser opent hij/zij okay maar de adresbalk werkt niet. In de Firefox-browser werkt het wel. Is het probleem met Safari bekend, en kan het opgelost worden? VanBuren (overleg) 7 okt 2018 21:42 (CEST)

Hoi VanBuren, ik had de vraag doorgespeeld naar TheDJ, maar die was niet online, dus dat had ik even afgewacht. Vandaag gesproken en zoals je denk ik al op WP:SHEIC hebt gezien kijkt hij ernaar. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 9 okt 2018 16:48 (CEST)
Dank je! Even afwachten hoe het verder gaat :). VanBuren (overleg) 9 okt 2018 17:09 (CEST)

Waar?[brontekst bewerken]

Molen met vlaggetjes aan de wieken, Bestanddeelnr 920-1754.jpg

Weet je waar deze molen woont? VanBuren (overleg) 15 okt 2018 21:16 (CEST)

Ik heb de vraag doorgespeeld, ik kom er op terug. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 15 okt 2018 21:33 (CEST)
Waarschijnlijk Molen De Valk in Leiden. Vysotsky (overleg) 15 okt 2018 22:01 (CEST)
Dat lijkt er wel heel erg op. VanBuren (overleg) 15 okt 2018 22:17 (CEST)
Dat krijg ik ook van verschillenden te horen, ik ga daar dus ook van uit nu. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 15 okt 2018 22:24 (CEST)
Moet die cat 'Skipped Images from Nationaal Archief' er nu niet af? Verbaast me trouwens dat die geen verborgen cat is. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 16 okt 2018 22:23 (CEST)
Daar waar ik de link naar de verzameling gevonden had (ben die even kwijt) stond dat die melding verwijderd zou worden nadat de foto's gecategoriseerd zouden zijn, misschien in een botactie. VanBuren (overleg) 16 okt 2018 23:10 (CEST)
Dit is de lijst: [2]. Er staan nog meer molens: [3]. VanBuren (overleg) 16 okt 2018 23:13 (CEST)
Zie hier: [4]. VanBuren (overleg) 17 okt 2018 00:11 (CEST)

Gemeentelijke monumenten in Gouda[brontekst bewerken]

Beste Akoopal, Wil je even kijken op de volgende pagina Overleg:Lijst van gemeentelijke monumenten in Gouda (centrum) A t/m GMvg Agaath (overleg) 24 okt 2018 11:57 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)