Overleg gebruiker:Akoopal/Archief2016

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Overleg archief (ik auto-archive na 60 dagen).

Overleg . Archief 2008 . Archief 2009 . Archief 2010 . Archief 2011 . Archief 2012 . Archief 2013 . Archief 2014 . Archief 2015 . Archief 2016 . Archief 2017 . Archief 2018 . Archief 2019 . Archief 2020


Wederik van Avesnes[brontekst bewerken]

Hallo André,

Zou je op de overlegpagina bij Wederik van Avesnes willen aangeven, wat er volgens jou dringend moet worden verbeterd aan dit lemma? Ik zie wel tekortkomingen, maar die zie ik op heel veel plaatsen in Wikipedia, en daaraan werken we elke dag met ons allen.

Ik plaatste dit verzoek eergisteren op de overlegpagina van Romaine, want onder zijn naam was de banner aangebracht. Maar hij verwijst naar jou.

Henk van Haandel (overleg) 6 jan 2016 20:24 (CET)

Hallo Henk, Het artikel is genomineerd door Gebruiker:The Banner. Mijn bot voegde enkel de datum toe aan het nominatiesjabloon. Je kunt denk het beste aan The Banner vragen wat hij graag verbeterd ziet. Groetjes - Romaine (overleg) 6 jan 2016 20:35 (CET)
Dank Romaine. Henk, Romaine had niet op zijn OP naar mij verwezen, ik had daar gemeld dat je TheBanner moest hebben, misschien had ik toch zijn gebruikerspagina even moeten linken, wat Romaine nu wel heeft gedaan. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 6 jan 2016 20:58 (CET)

Stemming[brontekst bewerken]

Akoopal, ik heb hier een voorstel geformuleerd voor een stemming over overlegbijdragen van derden op de verzoekpagina voor sokpopcontrole. Onder het voorstel staan mijn overwegingen. Daarboven of daaronder kun je desgewenst jouw eigen overwegingen plaatsen. Marrakech (overleg) 25 jan 2016 15:37 (CET)

E85Bot[brontekst bewerken]

Beste Akoopal, naar aanleiding van de eerste reacties hierop vraag ik me af wanneer E85Bot wel en niet een melding plaatst (bij aanwezigheid van een link naar de genomineerde pagina bijvoorbeeld?), maar ik kan de broncode niet vinden. Weet jij dat misschien? Met vriendelijke groet, Mathonius 29 jan 2016 16:31 (CET)

Zie de OP van Erwin waar ik Edo een link heb gegeven naar de kopie van de oude toolserver svn. Er zijn wat kleine aanpassingen gedaan aan de bot om hem werkend te houden, maar niets relevants voor waar het om gaat nu. Als je toegang wilt tot het nlwikibots account waaronder hij draait op toollabs, laat het me maar weten. Ik vermoed dat Edo het om dezelfde reden vroeg? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 jan 2016 17:28 (CET)
Oké! Ja, dat denk ik wel. De activiteit op Erwins overlegpagina was me ontgaan. Bedankt voor je hulp! Mathonius 29 jan 2016 18:08 (CET)
Maakt verder niet uit hoor, als mensen de ontwikkeling van die bot weer willen oppakken juich ik dat alleen maar toe. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 jan 2016 19:00 (CET)

Wouda-gemaal[brontekst bewerken]

Het klopt dat op de gevel de naam met een streepje staat, maar dat is in de overige benamingen niet het geval. Neerlandisch hoort er ook geen streepje te staan! Het was in 1947 natuurlijk dat die naam er op gezet is. Wouda was geen architect, maar bouwkundige! Hij heeft het gebouw ontworpen, dhr. Dijkshoorn heeft de techniek ontworpen.217.120.133.124 14 feb 2016 23:19 (CET)

Hoi, het is gebruikelijk te reageren waar de vraag werd gesteld, in dit geval uw overlegpagina (en vergeet niet in te loggen). Maar gezien het inhoudelijk is, is het nog beter te reageren op de overlegpagina van het artikel zelf, waar meer mensen meelezen, en al iets staat over de naam van het artikel. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 14 feb 2016 23:26 (CET)

Stand van de wieken[brontekst bewerken]

Hoi André

Over de "geboortestand": De wiekstanden achtervolgen me al tientallen jaren. En dan vooral zoals ik ze als Beesels 'jungske' van kleins af aan meegekregen heb, en de andere standen die later in de vele publicaties lees. De gaande stand is een duidelijke bilstand in alle delen van Limburg en de bekende aangrenzende streken. Echter in de publicaties die over de rouwstand inmiddels bestaan wordt zelden deze stand meegenomen. De bekendste zijn van Jan Scheirs in de Gildebrief nr 2 van 2002, de latere publicatie ook van Jan Scheirs en Nico Jurgens in de Molenwereld en bijvoorbeeld 'Woordenboek van de Limburgse Dialecten' (blz 2 en 3). Echter in deze artikelen wordt vaak enkel de rouwstand beschreven voor ZO-Nederland, maar moet naar de gaande stand stand dus maar worden gegist. Velen nemen ook klakkeloos aan dat het een vreugdestand zou zijn. In geen enkele publicatie wordt de gaande stand geboortestand genoemd. Ik vermoed dat dit een nieuwerwetse 'uitvinding' is en daarmee de laatste jaren op enkele plaatsen steeds toegepast. Want via facebook heb ik het in Uden, Meterik en Merselo voorbij zien komen. Voor Limburg volstrekt onbekend en er is mij ook geen enkele historische bron van bekend. Van de gaande stand als bilstand wel: De in de artikelen van Scheirs en Jurgens ook beschreven “De Katholieke Illustratie” van 1923 (p. 517). Daar wordt de gaande stand genoemd als bilstand. Ook in het 'Woordenboek van de Limburgse Dialecten', hoewel dit aantoonbaar niet op alle punten even betrouwbaar is, wordt bij het plaatje van de 'gaande stand' vooral de bilstand genoemd en komt 'geboortestand' in zijn geheel niet voor.

De oud vakmulders hier in de buurt hebben me de gaande stand ook unaniem als bilstand beschreven. Lei van de Winkel uit Stramproy wist zelfs te weten waar de stand vandaan kwam. Namelijk bij het openbreken van de stenen met de steenreep in de standerdmolen werd de as gebruikt om met een dikke reep de loper rechtop te zetten. Dit werd gedaan door de molen met de hand vooruit te trekken of zelfs gewoon op de wind door de vang licht los te trekken. Als de steen rechtop stond liet men deze achterover doorslaan door de reep te laten slippen over de as. De molen hoefde daar dus niet meer voor te draaien. De molen zou als men de steen rechtop heeft getrokken met de as in de bilstand stil komen te staan; gaand dus.

Overigens gaan we dat op de Kesselse standerdmolen nog wel eens doen, dat openbreken met de steenreep en dan zullen we ontdekken in welke stand de molen tot stilstand komt!

Vriendelijke groeten, Marc Crins

Hoi Marc, ben jij het, welkom hier. De hele molentaal blijft een lastig verhaal. Er is volgens mij veel verloren gegaan door de 'normalisatie' van het Gilde. Daarnaast is het altijd een leuk verhaal dat tot de verbeelding spreekt en heel snel word aangehaald. De regels op Wikipedia zijn simpel, er word beschreven wat in andere bronnen beschreven word. Jij noemt hierboven al wat bronnen en daarop pas ik het aan met een link naar deze discussie. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 21 feb 2016 23:31 (CET)

Watertorenlijsten[brontekst bewerken]

De druppel die de emmer deed overlopen. Ik geloof niet meer dat het nog zin heeft dat ik ooit aan Wikipedia bijdraag, ik zal het moeten loslaten - Quistnix (overleg) 26 feb 2016 20:36 (CET)

Pagina is vervangen door de eerbeekse oliemolen daarom een doorverwijzing[brontekst bewerken]

Verplaatst naar Overleg gebruiker:Jwthomassen om het overleg bij elkaar te houden. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 16 mrt 2016 21:01 (CET)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[brontekst bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Website[brontekst bewerken]

Hallo Akoopal,

jij vroeg waarom de website van de heimolen in Rucphen verwijderd was. De reden hiervan is dat deze is opgezet door Harry Tak die de molen als zorgmolen wilde inrichten, op zich een goed plan. Maar de gemeente en Harry konden niet tot overeenstemming komen. Zie bv echtpaar-tak-stopt-project-heimolen-in-rucphen Op dat moment is er overlegd en hebben een aantal vrijwilligers de taak op zich genomen om de molen draaiende te houden.

Ik heb met Harry Tak overlegd, maar ik kreeg niet de mogelijkheid om de website voort te zetten. Vandaar dat ik de website verwijderd had en aan het proberen ben een nieuwe website op te zetten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.26.122.15 (overleg · bijdragen) 20 jun 2016 21:57‎

Hoi, ik zie dat de beide molendatabases de website ook al niet meer hebben staan, dus ik heb hem verwijderd weer. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 22 jun 2016 22:32 (CEST)

bron gevraagd[brontekst bewerken]

N.a.v. [1] zie ik geen toegevoegde bron. Er staat wel een bron naar een andere proef, maar de bijdrage van HH heeft nog geen bron. VanBuren (overleg) 18 jul 2016 08:59 (CEST)

Oops, je hebt gelijk. Iets te snel ook een compliment uit willen delen, dat gebeurd soms te weinig. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 18 jul 2016 09:33 (CEST)

Je voorstel[brontekst bewerken]

Beste Akoopal, naar aanleiding van je voorstel om een extern jurylid te vinden voor de schrijfwedstrijd: Overleg Wikipedia:Schrijfwedstrijd 2016. Mvg, Taketa (overleg) 3 aug 2016 05:43 (CEST)

Sjabloon:Infobox artiest[brontekst bewerken]

Over deze edit: kan je een pagina aanwijzen waar de parameter 'land' niet goed werkte? Volgens mij werkte het namelijk prima. --bdijkstra (overleg) 15 aug 2016 20:24 (CEST)

Ik ging af op de documentatie van infobox generiek, nu even de code bekeken, 1_10 is de laatste die nog wel werkt, dus weer teruggezet. Wel heb je nog niet alles gedaan, de documentatie van het sjabloon, en de templatedata moeten ook aangepast worden, wil je dat ook nog even doen? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 15 aug 2016 21:29 (CEST)
Er zijn de afgelopen dagen geen meldingen gekomen van dingen die niet meer werken, dus kan ik nu inderdaad documentatie aanpassen. --bdijkstra (overleg) 15 aug 2016 22:07 (CEST)
Dank, en sorry dat ik zo snel terugdraaide. Dit punt gaat vaker fout, en ik mijn hoofd (en de docs) liep alles tot 9. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 16 aug 2016 01:08 (CEST)

Hofje[brontekst bewerken]

M.b.t. je lijst: Klaeuwshofje is een "Rijksmonument in Delft" en heeft een Commonscat. Ook de andere twee met artikel hebben een Commonscat. :) VanBuren (overleg) 29 sep 2016 19:42 (CEST)

De bot die de lijst maakt is een dom ding. In het artikel staat geen categorie "Rijksmonument in Delft" en staat ook geen Commonscat sjabloon. Effectief is het een tabelweergave van wat er op het artikel staat. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 sep 2016 19:49 (CEST)

Marmeermin (molen)[brontekst bewerken]

Hallo molenaar. Deze bewerking van de anoniem lijkt ten onrechte te zijn teruggedraaid blijkt nu. De Marmeermin lijkt gerestaureerd te zijn en opnieuw geopend te zijn, zie ook de bron die ik aan het artikel heb toegevoegd. Heb jij de mogelijkheid te controleren of hier inderdaad om dezelfde molen gaat? In dat geval zou de tekst van de anoniem teruggezet kunnen worden en moet het artikel hernoemd worden, omdat de molen ook een enigszins andere naam heeft gekregen. M.vr.gr. Brimz (overleg) 16 okt 2016 08:36 (CEST)

Hoi Brimz, ik had jouw diff al aan Quistnix gegeven om er even goed naar te kijken, ben zelf op vakantie. Even snel gekeken, beide molendatabases melden dit ook, dus het zal wel kloppen. Dan moeten er nog wat dingetjes aangepast worden inderdaad. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 16 okt 2016 15:36 (CEST)

Molens op Bornholm[brontekst bewerken]

Hoi Akoopal,

Wanneer ik met molens bezig ben mag je best redactionele aanpassingen doen. Ik ken niet alle technische benamingen. Bovenin heb ik een {{Gebruiker:Rodejong/Sjablonen/Nieuw}} staan die je daarvoor uitnodigd. Alleen als het {{meebezig}} aanwezig is, dan ben ik er op dat moment mee bezig. Wanneer je terug bent van vakantie, hoop ik dat je eens wilt kijken naar Tejn Mølle en Bechs Mølle.  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 🕘  24 okt 2016 19:42 (CEST)

Hoi Rodejong, dat had ik al gedacht, maar had geen zin om het op vakantie precies uit te zoeken, van de week kijk ik er beter naar. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 24 okt 2016 23:00 (CEST)
Prima. Tijd genoeg  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 🕘  25 okt 2016 00:02 (CEST)
Vergeet je die molens niet Akoopal? Knipoog  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 🕘  5 nov 2016 11:45 (CET)

Fijne feestdagen!!![brontekst bewerken]

Iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!!! Weer een jaar voorbij, weer een jaar lang kunnen leren van onze fouten en van die van anderen... moge het nieuwe jaar er één worden waarin de gebruikers zich iets weer beter weten te gedragen en de rust weten te bewaren, er zijn al teveel gebruikers verdwenen dit jaar! Gelukkig nieuwjaar!!! OXYGENE 7-13 (OVERLEG)
Hoi Oxygene, dank je, en hetzelfde, maar wel een verzoek om dit soort dingen iets minder schreeuwerig te maken. Hoofdletters komen over als schreeuwen, en ook een vette titel is net even te ... Maar de gedachte word zeker gewaardeerd. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 23 dec 2016 23:01 (CET)

Vraagje[brontekst bewerken]

Weet je toevallig of dit jargon is?Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 25 dec 2016 00:45 (CET)

Aldaar beantwoord. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 25 dec 2016 11:09 (CET)

sokpop[brontekst bewerken]

Hoi Akoopal, hoort deze wellicht ook bij het setje van 28 december? Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 29 dec 2016 01:55 (CET)

Nee, Bobby vraagt graag negatief aandacht en dat houdt ook in artikelen nomineren. Dit was enkel iemand van die organisatie die daar tegen reclameerde omdat hij/zij graag zijn/haar lokale omroep op Wikipedia wil zien blijven. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 29 dec 2016 09:27 (CET)
Dank MoiraMoira. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 dec 2016 12:15 (CET)

Nog even een toelichting, want ik zie het anders: Ik vind het gedrag van deze ip zeer vreemd: [2]. Wordt ook even wakker na een jaar en gaat meteen naar de OP van Deajaplusja. Terwijl Deaplusja alleen maar op de verwijderlijst commentaar heeft neergezet. Zo een IP moet wel zeer goed de weg weten op Wikipedia, dat is onwaarschijnlijk. Het artikel Open Rotterdam was genomineerd door Sonty [3]. En het was aangemaakt door een ander IP dan waar ik hierboven de aandacht op vestig. Mogelijk is dus IP 87.211.124.204 ook Deaplusja/Bobby. 92.67.221.131 [4] is van de lokale omroep. Vandaar dat het mij goed leek om Akoopal te vragen dit te controleren. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 29 dec 2016 12:18 (CET)

Hoi Elly, goed dat je doorvraagt hoor, soms kijk je over dingen heen. Het lijkt mij onwaarschijnlijk aangezien het IP bij een andere provider hoort dan de edits die hij over de kerst heeft gedaan. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 dec 2016 13:14 (CET)